Itsetehdyt hillot

Liittynyt
11.09.2021
Viestejä
172
Hedelmiä saa nyt edullisesti. Onko kukaan tehnyt hilloja itse? Itse purkittanut jo koko joukon aprikoosihilloja, paraguayoshilloja, nektariinihilloja... Kertokaa kotihillokeittäjät mitä hilloja te olette tehneet?
 
Itse pakastan aika paljon ruokia, ostan hyvään hintaan säiliöpakastimen. :tup::eat: Jossain tapauksissa Saksasta tilaaminen on halvempaa! Hilloaminen on aika vaivalloista, ostaa mielummin LIDL:stä edulliseen hintaan?
 
Jalapenohilloa on tullut useasti tehtyä. On hyvää.
Varmasti hyvää. Oma perusohjeeni on kg puhdistettuja hedelmiä ja 330gr hillo-marmelaadisokeria sekä maun mukaan alkoholia muutama rkl. Ja sitten vaan syksyllä/talvella nauttimaan vaikkapa juustojen tai pateiden ym. kanssa. ;)
 
Hilloaminen on aika vaivalloista, ostaa mielummin LIDL:stä edulliseen hintaan?
Lidlin, ja kauppojen yleensäkin, parhaatkin hillot ovat sokerivetistä kuraa itsetehtyihin hilloihin verrattuna. Vesi ja sokeri kun on hedelmiä ja marjoja halvempaa. Jos hillonnokareen jättää pöydälle tms. vapaaseen ilmanalaan, se ei saa homehtua viikossakaan. Jos homehtuu, on hilloon jäänyt liikaa vapaata vettä. Kauppojen hillot homehtuvat pahimmillaan muutamassa päivässä purkin aukaisusta.

Keittelin männävuosina joku 90 purkillista hilloa erilaista etelän hetelmistä ja marjoista. Aprikoosihillo on erittäin hyvää ja ne on just nyt halvimmillaan, persikat ja nektariinit on myös hyviä hillohedelmiä. Päärynät ja melonit on aika laimeita maultaan, mutta saa niistäkin hillon tehtyä, vaikka jonkun toisen hedelmän kaverina jos ei muuten.

Hillon vaihtoehtona voi tehdä soseesta kasaankeittämällä nk. hedelmävoita. Lopputulos on hilloa tönkömpää tavaraa (lisätyllä sokerilla ja aggressiivisella kasaankeitolla vaikka kivikovaa) eikä se säily yhtä pitkään, mutta se ei ole yhtä imelää joten se käy vähän eri juttuihin. Omenat on varmaan se yleisin hedelmävoin ainesosa. Kasaankeittäminen on nopeinta laakealla astialla, vaikka paistinpannulla, koko ajan sekoittaen.
 
Lidlin, ja kauppojen yleensäkin, parhaatkin hillot ovat sokerivetistä kuraa itsetehtyihin hilloihin verrattuna. Vesi ja sokeri kun on hedelmiä ja marjoja halvempaa. Jos hillonnokareen jättää pöydälle tms. vapaaseen ilmanalaan, se ei saa homehtua viikossakaan. Jos homehtuu, on hilloon jäänyt liikaa vapaata vettä. Kauppojen hillot homehtuvat pahimmillaan muutamassa päivässä purkin aukaisusta.

Keittelin männävuosina joku 90 purkillista hilloa erilaista etelän hetelmistä ja marjoista. Aprikoosihillo on erittäin hyvää ja ne on just nyt halvimmillaan, persikat ja nektariinit on myös hyviä hillohedelmiä. Päärynät ja melonit on aika laimeita maultaan, mutta saa niistäkin hillon tehtyä, vaikka jonkun toisen hedelmän kaverina jos ei muuten.

Hillon vaihtoehtona voi tehdä soseesta kasaankeittämällä nk. hedelmävoita. Lopputulos on hilloa tönkömpää tavaraa (lisätyllä sokerilla ja aggressiivisella kasaankeitolla vaikka kivikovaa) eikä se säily yhtä pitkään, mutta se ei ole yhtä imelää joten se käy vähän eri juttuihin. Omenat on varmaan se yleisin hedelmävoin ainesosa. Kasaankeittäminen on nopeinta laakealla astialla, vaikka paistinpannulla, koko ajan sekoittaen.
Kiva kuulla, että samanhenkistä porukkaa löytyy täältä :) Millaisia aprikoosi/persikka/nektariinihilloja itse teit?Aprikoosin pidän aprikoosina sen hienon maun vuoksi, mutta nektariinia ja paraguayos olen kyllä yhdistänyt sekä kaikkiin kivellisiin hedelmähilloihin muutaman rkl alkoholia/per puhdistettu hedelmäkilo (vodkaa, whiskyä, Disaronnoa). Juuri eilen tein taas aprikoosia ja Disaronnoa :)
 
Itsepoimittu mustikka ja vaarain sellaisia mistä tulee tehtyä hilloa. Hyvin basic resepti, ei mitään erikoista. Kaupoista löytyy kyllä hyviäkin hilloja, mutta ei joka kaupasta eikä hinnat alkaen hyllyltä. Viime vuodelta vaarainkuvaa
1753794691169.png
 
  • Tykkää
Reactions: Mco
Itsepoimittu mustikka ja vaarain sellaisia mistä tulee tehtyä hilloa. Hyvin basic resepti, ei mitään erikoista. Kaupoista löytyy kyllä hyviäkin hilloja, mutta ei joka kaupasta eikä hinnat alkaen hyllyltä. Viime vuodelta vaarainkuvaa
1753794691169.png
Herkullinen, mikä sulla oli sekoitussuhde? Saitko montakin purkkia (paljonko oli marjoja, kun aloit keittämään?)?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 154
Viestejä
4 865 783
Jäsenet
78 530
Uusin jäsen
KuningasJari

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom