Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Varmasti hyvää. Oma perusohjeeni on kg puhdistettuja hedelmiä ja 330gr hillo-marmelaadisokeria sekä maun mukaan alkoholia muutama rkl. Ja sitten vaan syksyllä/talvella nauttimaan vaikkapa juustojen tai pateiden ym. kanssa.Jalapenohilloa on tullut useasti tehtyä. On hyvää.
![]()
Jalapenohillo - Meri-Tuuli Väntsi
Jalapenohillo on helppo ja koukuttava lisuke, jota voi silata juustojen, leipien ja hodareiden päälle. Varaudu tätä maistettuasi jalapenohimoon!meri-tuuli.fi
Lidlin, ja kauppojen yleensäkin, parhaatkin hillot ovat sokerivetistä kuraa itsetehtyihin hilloihin verrattuna. Vesi ja sokeri kun on hedelmiä ja marjoja halvempaa. Jos hillonnokareen jättää pöydälle tms. vapaaseen ilmanalaan, se ei saa homehtua viikossakaan. Jos homehtuu, on hilloon jäänyt liikaa vapaata vettä. Kauppojen hillot homehtuvat pahimmillaan muutamassa päivässä purkin aukaisusta.Hilloaminen on aika vaivalloista, ostaa mielummin LIDL:stä edulliseen hintaan?
Kiva kuulla, että samanhenkistä porukkaa löytyy täältäLidlin, ja kauppojen yleensäkin, parhaatkin hillot ovat sokerivetistä kuraa itsetehtyihin hilloihin verrattuna. Vesi ja sokeri kun on hedelmiä ja marjoja halvempaa. Jos hillonnokareen jättää pöydälle tms. vapaaseen ilmanalaan, se ei saa homehtua viikossakaan. Jos homehtuu, on hilloon jäänyt liikaa vapaata vettä. Kauppojen hillot homehtuvat pahimmillaan muutamassa päivässä purkin aukaisusta.
Keittelin männävuosina joku 90 purkillista hilloa erilaista etelän hetelmistä ja marjoista. Aprikoosihillo on erittäin hyvää ja ne on just nyt halvimmillaan, persikat ja nektariinit on myös hyviä hillohedelmiä. Päärynät ja melonit on aika laimeita maultaan, mutta saa niistäkin hillon tehtyä, vaikka jonkun toisen hedelmän kaverina jos ei muuten.
Hillon vaihtoehtona voi tehdä soseesta kasaankeittämällä nk. hedelmävoita. Lopputulos on hilloa tönkömpää tavaraa (lisätyllä sokerilla ja aggressiivisella kasaankeitolla vaikka kivikovaa) eikä se säily yhtä pitkään, mutta se ei ole yhtä imelää joten se käy vähän eri juttuihin. Omenat on varmaan se yleisin hedelmävoin ainesosa. Kasaankeittäminen on nopeinta laakealla astialla, vaikka paistinpannulla, koko ajan sekoittaen.
Herkullinen, mikä sulla oli sekoitussuhde? Saitko montakin purkkia (paljonko oli marjoja, kun aloit keittämään?)?Itsepoimittu mustikka ja vaarain sellaisia mistä tulee tehtyä hilloa. Hyvin basic resepti, ei mitään erikoista. Kaupoista löytyy kyllä hyviäkin hilloja, mutta ei joka kaupasta eikä hinnat alkaen hyllyltä. Viime vuodelta vaarainkuvaa
![]()