Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Prinsessassa ei lähde juustot lennostoon, kun ensin esilämmittää airfryerin ja aloittaa voikkarien lämmittämisen alatasolta ja siirtää keskitasolle, kun juustot ovat vähän sulaneet.

Toinen keino on laittaa juustosiivut (jos käyttää raasteen sijaan) coctailtikuilla kiinni leipiin.
Vähän offtopiccia mutta juustosiivut on pahin etikettimoka mitä lämpimien leipien kanssan voi tehdä :D Toinen on tonnikala.
 
Uunivoikkarit parasta mitä 80-luvulta on tarjota. Teen itsekkin silloin tällöin ihan perinteisessä uunissa koska Aidoissa Lämpimissä Voileivissä kuuluu käyttää punaleima-emmental raastetta ja kun semmosen tökkää Philipsin pönttöön niin juustot lentelee pitkin vastuksia :D
80-luku oli vielä aikaa, jolloin pystyi omassa huoneessaan pitämään leipägrilliä( sellainen metallinen ja metallinvärinen, jossa oli isot ylävastukset, jos oikein muistan). Ja samalla reseptillä( paitsi ehkä suurimman osan aikaa palloedamia kun kuutioemmental ei ollut tarjouksessa.
 
80-luku oli vielä aikaa, jolloin pystyi omassa huoneessaan pitämään leipägrilliä( sellainen metallinen ja metallinvärinen, jossa oli isot ylävastukset, jos oikein muistan). Ja samalla reseptillä( paitsi ehkä suurimman osan aikaa palloedamia kun kuutioemmental ei ollut tarjouksessa.
Acosta, suoraan DDRsrtä. Porukoilla vieläkin ja toimii. Mutta kypsentää vähän epätasaisesti leivät.
1741965988523.png
 
Juurikin tuon tapainen. Ja koko huone haisi paahdetulle leivälle, ja pitkään
EI varmaan kovin monesta turvallisuustestistä menis nykypäivänä läpi, mutta varmaan voi sanoa että toi oli kasarin Airfryer ja montahan miljoonaa makkaraa tollakin tuli tehtyä..
 
Harmittaa, että joskus tuli hävitettyä DDR-valmisteinen leivänpaahdin. Ei sitä valvomatta käyttää voinut, koska jos leipä jumitti mekanismin, niin vastus ei sammunut ensinkään. Sen olisi voinut kiillottaa johonkin koriste-esineeksi.

Uunimallinen Tefal on ollut aivan jatkuvasti käytössä mulla hankinnasta lähtien. Jos ei päivittäin jotain siinä tule, niin ehkä sitten 5/7 päivää viikossa ja välillä useamman kerran päivässä. Kohta lähtee lapsille siivet valmistumaan.
 
Kumpi noista prinsessoista olis järkevämpi? 10 litranen vs. 12 litranen?

Tai siis että kuinka paljon toi extra +2 litraa tuo mahollisuuksia tai iloa ruoanlaittoon? Budjetti ei tuon takia kaadu mutta ei tietenkään viitsisi turhasta maksaa. Budjetti on 150€, mut saa vähemmänki maksaa.

Lisäksi ostan tietty tuon suositellun vuoan.

(5 sivua taaksepäin luin ketjua ja tulin siihen tulokseen että keskustelijoiden mukaan - varsinkin living death - noi prinsessat parhaimpia tällä hetkellä hinta/laatu-suhteessa. Korjatkaa jos oon väärässä.)
 
Valitse sellainen malli, jossa saat säädettyä lämpötilan 40-200°C asteen väliltä.

Omassa taitaa olla alin lämpötila 35°C astetta ja matalassa lämpötilassa voi valmistaa vaikka kuivalihaa tai nostattaa taikinoita.
 
Gigantti myy Cosorin lisätarvikkeita kympillä. Onkohan nuo vuoat edes 20 cm halkaisijaltaan? Pakkauksen suurin mitta 22 cm. Huippulaatua en odota, vaan lienee tarjoushinnan mukainen? Vaikka saisihan pinnoitus pysyä jne.

Palautus tietenkin vaihtoehto, mutta kuunnellaan nyt jos olisi tietoa/mielipiteitä, kun kauppaan en ehdi niin täytyy varata myymälään sokkona.

 
Valitse sellainen malli, jossa saat säädettyä lämpötilan 40-200°C asteen väliltä.

Omassa taitaa olla alin lämpötila 35°C astetta ja matalassa lämpötilassa voi valmistaa vaikka kuivalihaa tai nostattaa taikinoita.
eli sanotko nyt että 10 vs 12 litramääräläl ei ole mitään olennaista merkitystä?
 
https://hobbyhall.fi/fi/kodinkoneet...a-friteerauskeittimet/adler-ad6309?id=3311133

Airfryer Adler AD6309​

103 €, plus toimituskulut 6 €

Tää nyt sit kuitekii näyttää paremmalta ku kumpikaan noista prinsessoista: isompi (13L) ja tehokkaampi (max 2500w) ja pystyy 40c - 200 c ku toi isompi prinsessa pystyis vaa 80c - 200c, ja pienempi prinsessa vaikuttaa liian pieneltä.
En tiiä mitä lisävarusteita tähä ny sit ees saa, ku on vähä tuntemattomapi valmistaja. Tollane living deathin usein suositellu uunivuoka olis kyl varmasti jees. Pihtää kahtella.

Mitat:
  • External dimensions: Height: 31.5 cm Depth: 35.1 cm Width: 35.0 cm
  • Inside dimmensions: 271 X 254 X 208 mm
Mahtuu just tuohon mikroaaltouunin tilalle keittiössä, ja mikroaaltouuni lähteepi roskiin. En mikrolla muutenkaan tehny mitään, heh.
 
https://hobbyhall.fi/fi/kodinkoneet...a-friteerauskeittimet/adler-ad6309?id=3311133

Airfryer Adler AD6309​

103 €, plus toimituskulut 6 €

Tää nyt sit kuitekii näyttää paremmalta ku kumpikaan noista prinsessoista: isompi (13L) ja tehokkaampi (max 2500w) ja pystyy 40c - 200 c ku toi isompi prinsessa pystyis vaa 80c - 200c, ja pienempi prinsessa vaikuttaa liian pieneltä.
En tiiä mitä lisävarusteita tähä ny sit ees saa, ku on vähä tuntemattomapi valmistaja. Tollane living deathin usein suositellu uunivuoka olis kyl varmasti jees. Pihtää kahtella.

Mitat:
  • External dimensions: Height: 31.5 cm Depth: 35.1 cm Width: 35.0 cm
  • Inside dimmensions: 271 X 254 X 208 mm
Mahtuu just tuohon mikroaaltouunin tilalle keittiössä, ja mikroaaltouuni lähteepi roskiin. En mikrolla muutenkaan tehny mitään, heh.
Hobby Hallia en kyllä suosittele ostopaikaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Miettinyt airfryerin hankintaa muutamaan otteeseen ja nyt katsellut myös noita uunimallisia koska tykkään lämpimistä leivistä ja useimmiten niitä tulee tehtyä mikrossa kun ei uunia kehtaa lämmittää niitä varten. Fryerilla varmaan sais niistä kertaluokkaa herkullisempia.

Jos tarve olis pääosin ranuja, kasviksia, lämpimiä leipiä sun muuta tällaista niin olisko tässä tarjous Princessassa ideaa? Kiertoilmauuni löytyy joten sielläkin voi isompia satseja tehdä, mutta ihan minikokoinen ei varmaan kannata kuitenkaan olla.


Tavallisista malleista katsellut myös tätä koska optio grillailla pihvejä sun muuta kiinnostais. Tällaisen perusmallin kanssa varmaan niitä lämpimiä leipiä on aika vaikea tehdä...


Vai olisko jotain muita suosituksia mihin kannattais sijoittaa?

Edit: taloudessa tosiaan kolme henkilöä ja sen pohjalta laitteen kokoluokka.
 
Viimeksi muokattu:
Huudatin taas airfryerissa viiden pippurin lihasuikaleet possun ulkofileestä, jotka uivat kermaisessa mausteyrtillä ja valkosipulilla maustetussa voimakkaassa juoksevassa sulatejuustokastikkeessa.

Lisukkeeksi keitin Annabelle-lajikkeen perunaa.

Lihaa oli 800g, joten ainakin pariksi päiväksi on popsittavaa.

DSC09587.JPG
 

Ostin sitten ensimmäisen airfyerini viikko sitten. Tuollainen philipsin mallin tosin valkoisena ostin lähi-citymarketista hiukan kallimmaalla 89 eurolla kun en halunnut postia odotella. Yhden hengen taloudelle tuollainen kompakti malli oli sopiva. Pidin myös tuon estetiikasta eniten. Tarkoituksena oli tuolla valmistaa aterioita pakastelihasta ja lohkoperunoista/ranskalaisista itselleni.

Ensimmäisen kokeilun jälkeen tuosta lähti ikävä palaneen muovin haju, mutta pesun ja pienen tyhjäkäytön jälkeen se korjaantui. Itse käyttö oli helppoa. Vain liha ja perunat koneeseen ja painaa esiohjelmaa niin parinkymmenen minuutin päästä on valmista ja ei tarvitse valvoa. Perunoistakin tuli mukavan rapeita. Käytön jälkeinen huuhtominen ja pesu onnistui nopeasti ja helposti myöskin.

Miinuksena diginäyttö ja esiohjelmat ovat vähän turhia ja kankeita. Pelkillä ajan ja lämpötilan säädöillä olisi pärjännyt hyvin. Esteettisesti kuitenkin mielyttää silmää ehkä enemmän tuollainen diginäyttö.

Kaiken kaikkiaan laite oli onnistunut ostos. Paljon nopeammin valmistuu kuin uunissa ja pienempiäkin annoksia voi tehdä vaivattomasti. Ja lohkoperunat tosiaan maistuivat huomattavasti paremmilta tällä valmistettuna kuin uunissa.
 

Ostin sitten ensimmäisen airfyerini viikko sitten. Tuollainen philipsin mallin tosin valkoisena ostin lähi-citymarketista hiukan kallimmaalla 89 eurolla kun en halunnut postia odotella. Yhden hengen taloudelle tuollainen kompakti malli oli sopiva. Pidin myös tuon estetiikasta eniten. Tarkoituksena oli tuolla valmistaa aterioita pakastelihasta ja lohkoperunoista/ranskalaisista itselleni.

Ensimmäisen kokeilun jälkeen tuosta lähti ikävä palaneen muovin haju, mutta pesun ja pienen tyhjäkäytön jälkeen se korjaantui. Itse käyttö oli helppoa. Vain liha ja perunat koneeseen ja painaa esiohjelmaa niin parinkymmenen minuutin päästä on valmista ja ei tarvitse valvoa. Perunoistakin tuli mukavan rapeita. Käytön jälkeinen huuhtominen ja pesu onnistui nopeasti ja helposti myöskin.

Miinuksena diginäyttö ja esiohjelmat ovat vähän turhia ja kankeita. Pelkillä ajan ja lämpötilan säädöillä olisi pärjännyt hyvin. Esteettisesti kuitenkin mielyttää silmää ehkä enemmän tuollainen diginäyttö.

Kaiken kaikkiaan laite oli onnistunut ostos. Paljon nopeammin valmistuu kuin uunissa ja pienempiäkin annoksia voi tehdä vaivattomasti. Ja lohkoperunat tosiaan maistuivat huomattavasti paremmilta tällä valmistettuna kuin uunissa.
Käyttääköhän oikeasti joku noita valmisohjelmia mihinkään? Mullakin on hilirimpsiksessä jos jonkinlaista mutta aina se on asteet ja aika manuaalisesti. Ja aikakin on vähän niin ja näin varsinkin isojen lihojen kohdalla jolloin Meater hälyttää.
Vähän sama mikrojen kohdalla kun löytyy tuhatta ohjelmaa ja kukaan ei osaa edes käyttää sitä ohjelman valitsinta..
 
Käyttääköhän oikeasti joku noita valmisohjelmia mihinkään? Mullakin on hilirimpsiksessä jos jonkinlaista mutta aina se on asteet ja aika manuaalisesti. Ja aikakin on vähän niin ja näin varsinkin isojen lihojen kohdalla jolloin Meater hälyttää.
Vähän sama mikrojen kohdalla kun löytyy tuhatta ohjelmaa ja kukaan ei osaa edes käyttää sitä ohjelman valitsinta..
Samat kokemukset, en Philips HD9650 -airfryerin valmisohjelmia ole kertaakaan käyttänyt, vain lämpötilaa ja aikaa olen säätänyt. Mikrossakin yhtä poikkeusta lukuunottamatta on käytössä täydet tehot kypsennykseen ja sulatukseenkin. Aamupuuron valmistus on se poikkeus, kun en halua ylikuohuneita mössöjä kaapia mikron pohjalta. Ikivanhaan laitteeseen olen sen estämiseksi ohjelmoinut kuumennuksen ja haudutuksen.

Mikroaaltouunin ostaminen.
 
Neuvokaas nyt nyyppää, tuo airfryerin koko/tilavuus.

Ilmeisesti vehkeen astiaa ei voi varsinaisesti täyttää täyteen jos mielii saada kunnon lopputuloksen. Kuvittelin siis ensin että joku pienempikin vehje vois riittää, mutta jostain taas luin että nuo <4 litran vehkeet soveltuu lähinnä 1-2 hengen ruokien kokkailuun. Yritän tässä nyt sitten pähkiä että mikä laite ja minkä kokoinen olis järkevä hankinta että sillä sais tehtyä ruokaa mutta ei veis koko keittiönpöytää tilaa.

Verkkiksessä olis Russell Hobbsin 5 litran Satisfry L aika hyvällä hinnalla, 59 euroa, riittäiskö tollaisessa 5 litraisessa tilavuus tehdä ruokaa jo kolmen hengen taloudessa? Mitä tässä nyt itse suunnitellut niin nuo aiemmin mainitut ranut ja kasvikset, mahdollisesti hotwingsit tai koivet jne vois olla ainakin listalla valmistettavista ruuista. Tämä olis vielä aika maltillisen kokoinen, Syvyys 29,2cm Leveys 29,2cm Korkeus 32,8cm.

Tokmanni kauppais sitten taas isompaa 8 litran XXL mallia 79,95 eurolla ja täältähän tunnetusti vois saada sen kympin veke uutiskirjeen tilaamalla, eli hintaero jäis tosi pieneksi. Tämä sitten on jo aika paljon isompi mööpeli Leveys: 38 cm Pituus: 36 cm Korkeus: 37 cm.

Pystyykö näissä syvissä pömpeleissä tekemään niitä lämpimiä leipiä järkevästi? Ne olis ehdottomasti yks mitä haluaisin koneella pystyä tekemään, mutta ei tuollaiseen varmaan ainakaan kahta enempää mene kerralla. Niiden kanssa taas varmaan tuollainen uunimalli olis parempi, mutta menee taas kone isommaksi, esim. tämä aiemmin katsomani Princess Aerofryer Oven jota sais 79 euroon verkkiksestä, 33 x 33 x 37 cm, eli menis noiden Russell Hobbsien väliin.

Onko noissa uunimalleissa jotain heikkoutta verrattuna "perinteisen" malliseen laitteeseen, onnistuuko sillä perinteisellä jokin asia taas paremmin kuin uunimallilla?
 
Kannattaa selata tätä ketjua taaksepäin.Koko,pönttö vai uuni keskustelu on käyty jo moneen kertaan aiemmin.
 
Neuvokaas nyt nyyppää, tuo airfryerin koko/tilavuus.

Ilmeisesti vehkeen astiaa ei voi varsinaisesti täyttää täyteen jos mielii saada kunnon lopputuloksen. Kuvittelin siis ensin että joku pienempikin vehje vois riittää, mutta jostain taas luin että nuo <4 litran vehkeet soveltuu lähinnä 1-2 hengen ruokien kokkailuun. Yritän tässä nyt sitten pähkiä että mikä laite ja minkä kokoinen olis järkevä hankinta että sillä sais tehtyä ruokaa mutta ei veis koko keittiönpöytää tilaa.

Verkkiksessä olis Russell Hobbsin 5 litran Satisfry L aika hyvällä hinnalla, 59 euroa, riittäiskö tollaisessa 5 litraisessa tilavuus tehdä ruokaa jo kolmen hengen taloudessa? Mitä tässä nyt itse suunnitellut niin nuo aiemmin mainitut ranut ja kasvikset, mahdollisesti hotwingsit tai koivet jne vois olla ainakin listalla valmistettavista ruuista. Tämä olis vielä aika maltillisen kokoinen, Syvyys 29,2cm Leveys 29,2cm Korkeus 32,8cm.

Tokmanni kauppais sitten taas isompaa 8 litran XXL mallia 79,95 eurolla ja täältähän tunnetusti vois saada sen kympin veke uutiskirjeen tilaamalla, eli hintaero jäis tosi pieneksi. Tämä sitten on jo aika paljon isompi mööpeli Leveys: 38 cm Pituus: 36 cm Korkeus: 37 cm.

Pystyykö näissä syvissä pömpeleissä tekemään niitä lämpimiä leipiä järkevästi? Ne olis ehdottomasti yks mitä haluaisin koneella pystyä tekemään, mutta ei tuollaiseen varmaan ainakaan kahta enempää mene kerralla. Niiden kanssa taas varmaan tuollainen uunimalli olis parempi, mutta menee taas kone isommaksi, esim. tämä aiemmin katsomani Princess Aerofryer Oven jota sais 79 euroon verkkiksestä, 33 x 33 x 37 cm, eli menis noiden Russell Hobbsien väliin.

Onko noissa uunimalleissa jotain heikkoutta verrattuna "perinteisen" malliseen laitteeseen, onnistuuko sillä perinteisellä jokin asia taas paremmin kuin uunimallilla?

Ei ole kokemusta uuneista, mutta en ostaisi tuota pienintä, jos et ole sinkkutalous ja tykkää kokata pienissä erissä. Ihan ensimmäinen asia, jonka huomasin, oli, että pieni kori ei kypsennä tasaisesti - tai edes kunnolla - jos ei ole pieniä määriä.

Niin valinta on tuossa tehtävä XXL tai Oven. Uunimalleista ei kokemusta, niin täältä joutuu lukemaan, kun muut ei tiivistä :)
Oma isompi Airfryer on hyvä. Uuni houkuttelisi, ja wolt-ukko toimittaisi tunnissa :D

Tekisin kuitenkin oman tutkimuksen tänään klo 20 mennessä ja katsoisin myös Gigantin yötarjoukset. Edellyttää ilmaisen klubijäsenyyden, mutta siellä ne AirFryerit kuitenkin on tarjouksessa ;)
 
Pitäisi tietää mihin tarkoitukseen ja paljonko on tekemässä. Itselleni (suurin käyttö 1 henkilöä ja tarkoitus lämmittää luokkaa 1 kanankoipi tms. nopeasti) ostin tämän mallin:

Oikein tyytyväinen MUTTA ei tuossa järkevästi kolmelle henkilölle ruokaa tekisi. Itsellä on erikseen riisinkeitin (myös OBH Nordican) joten yleensä sen "kylkeen" teen esim. yhden pihvin tai jotain muuta pientä.
Eli kun ennen piti tehdä joku 1½ kiloa lihaa uunissa kerralla (eli yleensä viikonloppuna) nyt voi tehdä yhden annoksen nopeasti kun tahtoo esim. töiden jälkeen ottaa annoksen riisiä ja voi vielä jättää toisen annoksen keittimeen odottamaan vaikka aamua ja aamusta noin 10minuutissa tehdä toisen reisipalan riisin kanssa.

Eli itse en allekirjottaisi tätä mainoslausetta: "Tilavuus: Suuri 4,2 litran kulho, joka riittää kuudelle annokselle, tekee laitteesta loistavan valinnan isommille perheille, sillä voit valmistaa maukkaan illallisen tai lounaan nopeammin" <= tai sitten teen hieman väärin. en meinaan jotain ranskalaisia + nugetteja tms. 4.2 kiloa (tai litraa) tunkisi tuohon koska se lämmittäisi TODELLA epätasaisesti ne.

EDIT: sanoisin että 2 ehkä maksimissaan kolmisen pihviä voisi tuolla paistaa samaan aikaan. Mutta en tajua miten tuota voisi mainostaa jopa kuudelle annokselle. En tuohon kuutta pihviä (eli luokkaa 1.2-1.5kg) saisi mahdutettua ilman että menevät jopa reippaasti toistensa päälle.
 
Viimeksi muokattu:
Aikalailla vahvistitte nyt sen käsityksen, että meidän käyttöön tuollainen pieni laite on liian pieni ja sellaisen kanssa tulee lähinnä paha mieli.

Pitää miettiä tätä vähän lisää siltäkin kannalta että onko tuota tilaa säilöä pöydällä jatkuvasti, etenkin kun tarvitsee isomman laitteen, sitten jos se on jossain kodinhoitohuoneessa piilossa niin äkkiä jää käyttökin aika vähille...
 
Aikalailla vahvistitte nyt sen käsityksen, että meidän käyttöön tuollainen pieni laite on liian pieni ja sellaisen kanssa tulee lähinnä paha mieli.

Pitää miettiä tätä vähän lisää siltäkin kannalta että onko tuota tilaa säilöä pöydällä jatkuvasti, etenkin kun tarvitsee isomman laitteen, sitten jos se on jossain kodinhoitohuoneessa piilossa niin äkkiä jää käyttökin aika vähille...
Meillä on kaksi kodinhoitohuoneen/ apukeittiön kaapissa ja käyttö on yhtä vilkasta kuin esillä olisi.
Hirveän isoa käyttöä niillä ei kuitenkaan ole sillä virrankulutussäästö on olematon jos tekee kahta eri ruokalajia samanaikaisesti( esim. perunat ja liha). Itselle leveys on tilavuutta tärkeämpi sillä esimerkiksi kanan täytepihvejä lämmittäessä 20 cm halkaisijakin on vähän.

Suurin hyöty tällä pienellä kiertoilmauunilla on nimenomaan silloin kun ilmatilavuutta ei tarvita paljoa, eli pienen ruoka-annoksen valmistamisessa. Kiertoilmamikroaaltouuni tai perinteinen kiertoilmauuni ovat joissain tilanteissa taloudellisempia ja useimmiten tehokkaampia( yllä mainittiin tilavuuden ongelmasta kun ruoka ei lämpeä tasaiseen jos sitä on paljon, sama vika mikroaaltouunissa mutta ei niinkään tavallisessa uunissa) ja samalla se pinta-alarajoite on pienempi. Kiertoilmauunin huono puoli on sen lämpimäksisaattoaika( äsken meni tosin vain 5 minuuttia saattaa se 225-asteiseksi), jonka tosin voi käyttää valmistuksen aikana hyväksi kun taas nämä pönttökiertoilmauunit ovat lähes samantien kuumia( en enää esilämmitä niitä kun se on oikeastaan turhaa).
 
Siellä on minun AirFryer 70€:

En tiedä suosittelenko. Jos on pöydällä tilaa, niin kyllä, mutta tämäkin tykkää puolittain täytöstä. Lisäksi kaikissa tiloissa se ei pyöritä tuuletinta koko ajan, niin melkein jo luulin, että on rikki.
 
En oo oikein vieläkään ymmärtänyt miten tuo pöntön umpinaista pohjaa lämmittävä toinen lämpöelementti poistais sen tarpeen ettei tarvitse käännellä/ravistella sapuskaa ollenkaan ? Kuinka paljon se oikeasti hohkaa sitä lämpöä sieltä lämpeävän pöntön pohjan kautta verrattuna siihen kiertoilmaan, joka on yläelementin ja ilmavirta-puhalluksen pointti...haiskahtaa aika reilusti markkinointipuheilta vaan. En antais ainakaan aivan hirveästi arvoa jos vertailee eri merkkejä ja malleja.
 
En oo oikein vieläkään ymmärtänyt miten tuo pöntön umpinaista pohjaa lämmittävä toinen lämpöelementti poistais sen tarpeen ettei tarvitse käännellä/ravistella sapuskaa ollenkaan ? Kuinka paljon se oikeasti hohkaa sitä lämpöä sieltä lämpeävän pöntön pohjan kautta verrattuna siihen kiertoilmaan, joka on yläelementin ja ilmavirta-puhalluksen pointti...haiskahtaa aika reilusti markkinointipuheilta vaan. En antais ainakaan aivan hirveästi arvoa jos vertailee eri merkkejä ja malleja.
Ei se paljoa hohkaa(pienempi elementti), mutta ainakin cosorin dual blazessa on kyllä ihan merkittävän paljon tasaisempi lopputulos esim. perunoissa versus philipsin xxl. Vanhemmilla xxl, mulla cosori dual blaze. Molempia käyttänyt ns. paljon. Molemmissa ilman pitää päästä kiertämään tai lopputulos ei ole optimaalinen.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: |le
Löysin tuon koodinkin (pahoittelut, jos väärään triidiin tämä alekoodi).
lmainen toimitus seuraavaan tilaukseesi koodilla:
SIKA2025H7F
Koodi toimii yli 50€ tilauksiin.
Voimassa 15.4. asti. Ei koske rahtia, kotiinkuljetusta tai VAK-lähetyksiä.
 
Pystyykö Airfryerillä käytännössä korvaamaan mikron ruoan lämmityksessä? Ongelmana tilan puute ja jostakin nykyisestä laitteesta pitäisi päästä ensin eroon, ennen kuin hommaa airfryerin tilalle.
Voi näyttää vähän hassulta mikron paikalla, mutta eipähän aina tarvitsisi laittaa käytön jälkeen takaisin kaappiin.
 
Ongelmana tilan puute ja jostakin nykyisestä laitteesta pitäisi päästä ensin eroon, ennen kuin hommaa airfryerin tilalle.

Airfryer on käytännössä siis kiertoilmauuni, eli teoriassa se korvaa uunin. Käytännössä yleensä (lähes aina) airfryer on kuitenkin pienempi laite missä ei esim. koko perheelle tehdä joulukinkkua tai joulun laatikoita.

JOS haluaa korvata esim. mikron niin mitä mikrossa lämmittää? Koska tuo toimii kiertoilmalla kevyet jutut (esim. juustoraaste / viipaleet leivän päällä) voivat helposti lähteä lentoon ja tuonne EN tunkisi esim. kuppia kahvia lämpenemään tjsp. Tietysti moni toteaa suoraan ettei ikinä tekisi mitään lämpimiä / juusto voileipiä mikrossa saati lämmittäisi kahvia mutta kuitenkin jotain mitä miettiä.

Lisäksi sanoisin että tuolla ei "lämmitetä" vaan pikemminkin "valmistetaan" ruokaa. Eli mikroon en itse tunkisi jotain (raakoja) pihviä, ranskalaisia, kanankoipea/siipiä ja laittaisi 10-20min odottaen että siitä tulisi syötävä tulos.
 
Airfryer on käytännössä siis kiertoilmauuni, eli teoriassa se korvaa uunin. Käytännössä yleensä (lähes aina) airfryer on kuitenkin pienempi laite missä ei esim. koko perheelle tehdä joulukinkkua tai joulun laatikoita.

JOS haluaa korvata esim. mikron niin mitä mikrossa lämmittää? Koska tuo toimii kiertoilmalla kevyet jutut (esim. juustoraaste / viipaleet leivän päällä) voivat helposti lähteä lentoon ja tuonne EN tunkisi esim. kuppia kahvia lämpenemään tjsp. Tietysti moni toteaa suoraan ettei ikinä tekisi mitään lämpimiä / juusto voileipiä mikrossa saati lämmittäisi kahvia mutta kuitenkin jotain mitä miettiä.

Lisäksi sanoisin että tuolla ei "lämmitetä" vaan pikemminkin "valmistetaan" ruokaa. Eli mikroon en itse tunkisi jotain (raakoja) pihviä, ranskalaisia, kanankoipea/siipiä ja laittaisi 10-20min odottaen että siitä tulisi syötävä tulos.
Unohtui mainita, että tiedossa on kyllä miten ja mihin Airfryeriä käytetään ja nimenomaan hankinnassa kyseinen aparaatti ruoanvalmistusominaisuuksien vuoksi.

Kiinnostaisi vain tietää, että pystyykö tuolla järkevästi uudelleen lämmittää eilistä ruokaa? Toki uudelleen lämmityksen voisi varmaan tehdä myös perinteisellä uunillakin, mutta tämä kestää turhan pitkään verrattuna mikroon.
 
Unohtui mainita, että tiedossa on kyllä miten ja mihin Airfryeriä käytetään ja nimenomaan hankinnassa kyseinen aparaatti ruoanvalmistusominaisuuksien vuoksi.

Kiinnostaisi vain tietää, että pystyykö tuolla järkevästi uudelleen lämmittää eilistä ruokaa? Toki uudelleen lämmityksen voisi varmaan tehdä myös perinteisellä uunillakin, mutta tämä kestää turhan pitkään verrattuna mikroon.

Voi tietysti, eli jos tunget mikroon lautasellisen kylmää maksalaatikkoa voit tehdä saman airfyerissa. Tosin en laittaisi ruokalautasta fryeriin. Jos pystyt tekemään jotain (kiertoilma)uunissa pystyt tekemään sen myös airfryerissa. Tyypistä riippuen en silti esim. lautasellista hernekeittoa alkaisi ehkä omassa laitteessani lämmittämään vaan mieluummin tunkisin sen mikroon...
 
Unohtui mainita, että tiedossa on kyllä miten ja mihin Airfryeriä käytetään ja nimenomaan hankinnassa kyseinen aparaatti ruoanvalmistusominaisuuksien vuoksi.

Kiinnostaisi vain tietää, että pystyykö tuolla järkevästi uudelleen lämmittää eilistä ruokaa? Toki uudelleen lämmityksen voisi varmaan tehdä myös perinteisellä uunillakin, mutta tämä kestää turhan pitkään verrattuna mikroon.
Miksi et kiertoilmapöntön sijaan harkitsisi kiertoilmanikroaaltouunia? Ei se paljoa enempää tilaa vie kuin riittävän kokoinen kiertoilmapönttö vie. Tiedän, että ovat kalliimpia mutta ovat huomattavasti monikäyttöisemp kuin 'Air Fryer' tulee koskaan olemaan ja on taloudellisempi kuin normikiertoilmauuni on.
 
Miten tuollainen kiertoilmamikroaaltouuni puhdistetaan? Air fryeristä osat vaan astianpesukoneeseen ja profit. Mikron seinämien ja luukun puhdistaminen joka kerta kanan siipien jälkeen ei niin houkuttelevalta kuulosta.
 
Unohtui mainita, että tiedossa on kyllä miten ja mihin Airfryeriä käytetään ja nimenomaan hankinnassa kyseinen aparaatti ruoanvalmistusominaisuuksien vuoksi.

Kiinnostaisi vain tietää, että pystyykö tuolla järkevästi uudelleen lämmittää eilistä ruokaa? Toki uudelleen lämmityksen voisi varmaan tehdä myös perinteisellä uunillakin, mutta tämä kestää turhan pitkään verrattuna mikroon.
Kestää pitkään air fryer:lla jos yrittää hernekeiton jämän, eineksen, kananrinnan tms. lämmitellä. Mikro on kuningas tuollaiseen. Ainoa eilisen eines mitä tulee lämmitettyä air fryer:ssa on jutut missä mikron tuottama "kostea/pehmeä" lopputulos ei ole omaan mieleen, tyyliin pitsasiivut. Toki jos pilkkoo lihan pieniksi kuutioiksi ja sitten air fryeriin niin lämpeneen nopeammin, toisaalta kuivaa lihan koppuraksi, ei hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
281 691
Viestejä
4 840 610
Jäsenet
78 280
Uusin jäsen
Jommu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom