Yksi helpoimmista tavoista vähentää lihansyöntiä on jättää leivän päältä kinkut pois, ne saa maistuvaksi ilmankin juustolla, kurkulla, tomaatilla, salaatilla, avokadolla, suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä jne.
Olen ihmetellyt näitä kaupan lihankorvikkeita, nehän ovat kasvisversioita eineksistä pitkine prosessoituine ketjuineen. Kun ne ei ole kunnon ruokaa kuten ei lihaisat eineksetkään joutuu ne maustamaan todella epämääräisesti ja tuomaan sisältöä ties millä ainesosilla.
Kasvisruoka on paras tehdän sen omilla ehdoilla jäljittelemättä lihaa ja mallia on hyvä hakea aasialaisista keittiöistä joissa ne ovat luonnollinen osa päivittäistä ruokavaliota. Ja yksi tapa on vähentää lihan määrää liharuuassa, eihän sitä tarvitse esim. lihakeitossakaan olla paljoa, vähän mausteena vain. Meillä on länsimaissa lähtenyt mopo käsistä tuon lihansyönnin kanssa ihan kerta-annoksissakin.
Lihajäljitelmien kohderyhmä on lihansyöjät eikä niitä ole ollenkaan suunniteltu kasvissyöjille.
Jos ja kun markkinoille tulee lihakorvikkeita joista lihansyöjät kokee ettei he menetä vaihdossa mitään maussa jne.. niin saadaan maksimaalinen ympäristöhyöty.
. Esimerkiksi tuon lafkan "lihapullat" ovat oikein hyviä ja samoiten "sensational burger pihvit". Kaikki nuo löytyy pakkasesta ja siellä on monta muutakin vaihtoehtoa. Toki hintaa on se 4€ loota mutta on yhdessä sentää useammalle kuin yhdelle kertaa syötävää... Rouheet ja jauhikset pois ellei täydy olla vegaania (kelpaavatko nuo edes vegaaneille)? Valion mifut ovat esimerkiksi oikein hyviä jos haluaa korvata kanasuikaleet tai jauhelihat yms.