- Liittynyt
- 10.08.2018
- Viestejä
- 166
Lidlissä Primadonnan perus oliiviöljy, oisko ollut 8€/ 750ml, sitä itse käytän paistamiseen. Hinnassa voi olla muistiheittoa hieman, voi olla halvempikin. (6,99€?)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kai noi on mieltymysasioita. Itse en tuota ymmärrä mutta ehkä joku toinen ymmärtää.Alustin pitkään grillikyljet uunissa foliossa hyvässä mausteessa. Sit tulee grillausvaihe. Kaveri heittää kyljykset semmoiseen "grillausvuokaan". No onhan se kiva, että ei grilli sotkeennu mut meneehän siinä koko idea vituiks kun ei saa kyljykset liekkiä?
No ei se nyt mitään besserwisseröintiä tai hienostelua ole, oliiviöljy ja rypsi maistuvat ihan erilaiselta. Ihan vastaava ero kuin vaikka lihaisassa grillimakkarassa ja kuorettomissa kalkkunanakeissa, eri tuote. Molempia voi käyttää ja molemmista nauttia mutta jos aterian odotusarvo tietynlainen, seuraa pettymys kun raaka-aine on väärä.No toi kuulostaa jo besserwisseröinniltä. Mut kaipa se oliiviöljy on tärkein raaka-aine, itselle varmasti maistuis rypsiöljyversio iha yhtä hyvin. Mut en olekkaa nii tarkka, hyvä ruoka on hyvää itselleni![]()
En koe pyhäinhäväistykseksi, jos pastaa valmistaessani en oliiviöljyä käytä.No ei se nyt mitään besserwisseröintiä tai hienostelua ole, oliiviöljy ja rypsi maistuvat ihan erilaiselta. Ihan vastaava ero kuin vaikka lihaisassa grillimakkarassa ja kuorettomissa kalkkunanakeissa, eri tuote. Molempia voi käyttää ja molemmista nauttia mutta jos aterian odotusarvo tietynlainen, seuraa pettymys kun raaka-aine on väärä.
Just hain pasta alla norman ainekset kaupasta. Säilytin mielenterveyteni, kun löysin hyvää oliiviöljyä maaseudun marketista. Oikeaa tomaattimurskaakin oli, ei tarvitse tinkiä mausta. Olenhan itsekin kuin master chef.En koe pyhäinhäväistykseksi, jos pastaa valmistaessani en oliiviöljyä käytä.
No on se vähän sama ku tekis karjalanpiirakat margariinillaEn koe pyhäinhäväistykseksi, jos pastaa valmistaessani en oliiviöljyä käytä.
Kypsät mikropitsat nyt eivät ainakaan ole pilalla tollaisesta. Raaka kala ja liha pahimmassa vaarassa.Jahas oli jäänyt jääkaapin ovi vähän auki. Lieneekö mennyt mikropitsat ja muut ruuat pilalle? Joku +13 tuolla lämpötila nyt? Ajallisesti ehkä 2,5h ennen kuin huomasin, kun en ollut kotosalla.
Kumpaakaan ei jääkaapin puolella ole, onneksi. Noh vahingosta viisastuu ja tietää tarkistaa oven jos käy jääkaapilla vielä pikaisesti ennen lähtöä !Kypsät mikropitsat nyt eivät ainakaan ole pilalla tollaisesta. Raaka kala ja liha pahimmassa vaarassa.
Riittää varmasti. Itte en ees öljyäis ollenkaan, jos rypsiöljy on ainut vaihtoehto. Vuoden tossa ollu ikean halpis puinen leikkuualusta ja hyvä on edellee vaikka veden alla huuhtonut vähintää kerran viikossa vuoden verran. Jos menee huonoksi, nii ei oo paha investointi uutta hankkiaLeikkuulaudan öljyäminen.
Ostin puisen halpis leikkuulaudan joka on akaasiaa ja se pitää öljytä hyvin ennen käyttöä. Koska kyseessä halpislauta ensihätään niin käytän rypsiöljyä.
Kysymys kuuluu että pitääkö KOKO lauta öljytä vai riittääkö ainostaan leikkuupinta?
Ei tässä mitään menetä kun halpis on, mutta en nyt tietäen tahtoen halua sitä heti tuhota. Pelkään vaan että halkeilee kun pesee mutta kuten sanottu ei paljon menetä. Öljyän siksi kun käsittääkseni hygienisempi kun ei imedy paska sisään kun öljytty ja lähtee liat helpommin pois.Riittää varmasti. Itte en ees öljyäis ollenkaan, jos rypsiöljy on ainut vaihtoehto. Vuoden tossa ollu ikean halpis puinen leikkuualusta ja hyvä on edellee vaikka veden alla huuhtonut vähintää kerran viikossa vuoden verran. Jos menee huonoksi, nii ei oo paha investointi uutta hankkia
Mut joku paksumpi ja kalliimpi, nii sit paremmat ylläpidot..
No en tiiä tuokoEi tässä mitään menetä kun halpis on, mutta en nyt tietäen tahtoen halua sitä heti tuhota. Pelkään vaan että halkeilee kun pesee mutta kuten sanottu ei paljon menetä. Öljyän siksi kun käsittääkseni hygienisempi kun ei imedy paska sisään kun öljytty ja lähtee liat helpommin pois.
Pestessä kannattaa myös kastella lauta kauttaaltaan, ennenkuin laittaa kuivumaan. Jos pelkästään toinen puoli on märkä niin voi lähteä helposti käyristymään etenkin jos on ohuempaa/halvempaa lautaaEi tässä mitään menetä kun halpis on, mutta en nyt tietäen tahtoen halua sitä heti tuhota. Pelkään vaan että halkeilee kun pesee mutta kuten sanottu ei paljon menetä. Öljyän siksi kun käsittääkseni hygienisempi kun ei imedy paska sisään kun öljytty ja lähtee liat helpommin pois.
Totta. Enimmät veet eka pyyhkeellä pois ja sit kuivuun, vaikka nojaten seinään. Eikä sitä tietty kannate ihan uppokastella, vaa sen verra huuhtelee, että "paskat" irtoaa ku vähä harjaa näyttää. Jos siis on päässy jotain semmoista jäämään, joka ei ihan pyyhkimällä lähde.Pestessä kannattaa myös kastella lauta kauttaaltaan, ennenkuin laittaa kuivumaan. Jos pelkästään toinen puoli on märkä niin voi lähteä helposti käyristymään etenkin jos on ohuempaa/halvempaa lautaa
Itse asiassa kyllä pestään pesuaineella. Miedolla ja heti käytön jälkee. Jos öljy on hyvin imeytetty niin lauta ei ole moksiskaan. Pintaöljy toki lähtee, mutta laudat pitääkin käytännössä kyllästää sillä öljyllä ja sitä pitää lisätä eli huoltaa tasaisin välen.Totta. Enimmät veet eka pyyhkeellä pois ja sit kuivuun, vaikka nojaten seinään. Eikä sitä tietty kannate ihan uppokastella, vaa sen verra huuhtelee, että "paskat" irtoaa ku vähä harjaa näyttää. Jos siis on päässy jotain semmoista jäämään, joka ei ihan pyyhkimällä lähde.
Sen varmaa Mikkoski ymmärtää, että millää pesuaineella ei pestä, ku se kyl tunkeutuu syvemmälle. Jotku tollot vissi kuite sitäki harrastaa. Lähtee ne öljytki, jos on öljynny![]()
No ei helvetti se puulauta mitää pesuaineita tartte. Pysyy hygieenisena, ku on vaa kuiva. Muovilaudat sit eri asia. Syöt niitä pesuainejäämiä sit vaa, ku se saippuavesi sinne tunkeutuu.Itse asiassa kyllä pestään pesuaineella. Miedolla ja heti käytön jälkee. Jos öljy on hyvin imeytetty niin lauta ei ole moksiskaan. Pintaöljy toki lähtee, mutta laudat pitääkin käytännössä kyllästää sillä öljyllä ja sitä pitää lisätä eli huoltaa tasaisin välen.
Jos oikein pilkkua nussitaan niin ulkomailla ei astioita edes huuhdella pesemisen jälkeen vaan kuivaus ja hyllylle. Jotta tuskin se kuolemaksi on.No ei helvetti se puulauta mitää pesuaineita tartte. Pysyy hygieenisena, ku on vaa kuiva. Muovilaudat sit eri asia. Syöt niitä pesuainejäämiä sit vaa, ku se saippuavesi sinne tunkeutuu.
e: no ehkä mieto ei pahaa tee, mut koko elämäni ajan on pelkkä vesi riittäny, nii en ymmärrä![]()
Minä taas haluaisin kysyä että mitä öljyä näihin suositellaan oikeasti käytettävän ?Leikkuulaudan öljyäminen.
Ostin puisen halpis leikkuulaudan joka on akaasiaa ja se pitää öljytä hyvin ennen käyttöä. Koska kyseessä halpislauta ensihätään niin käytän rypsiöljyä.
Kysymys kuuluu että pitääkö KOKO lauta öljytä vai riittääkö ainostaan leikkuupinta?
Parafiini tai pellava on varmaan yleisimmät mitä suositellaan. Itse olen pellavalla aina öljynnyt lautani.Minä taas haluaisin kysyä että mitä öljyä näihin suositellaan oikeasti käytettävän ?
Pellavaöljyä ja parafiiniöljyä. Parafiini tosin saattaa jättää vähän kitkerän hajun ja maun joka voi olla herkemmille liikaa.Minä taas haluaisin kysyä että mitä öljyä näihin suositellaan oikeasti käytettävän ?
Parafiini tai pellava on varmaan yleisimmät mitä suositellaan. Itse olen pellavalla aina öljynnyt lautani.
Elikkäs pellavaöljy turvallinen valinta. Pitänee Googlettaa että miten tuo tehdään oikeaoppisesti, kuinka paljon öljyä, kuivaukset, uusinnat jne. Kiitoksia vinkeistä taas!Pellavaöljyä ja parafiiniöljyä. Parafiini tosin saattaa jättää vähän kitkerän hajun ja maun joka voi olla herkemmille liikaa.
Joo mut, puu on luonnollisesti antibakteerinen. Ei ne bakteerit siinä elä, jos eivät kunnolla kosteessa saa muhia. Ei sitä tartte myrkyillä pestä.Eihän siihen lautaan mitään jäämiä jää kun se öljy ja kyllästäminen estää paskan imeytymisen Luulis nyt että jos kuivalla, öljyämättömällä laudalla leikkaat vaikka raakaa kanaa niin helpommin sitä likaa ja nestettä imeytyy kuivaan puuhun kuin öljyttyyn joka tässä on vähän se pointti..
Sille leikkuulaudalle joo, mutta pellavaöljyn kanssa öljyämiseen käytetyissä räteissä on itsesyttymisvaara, eli hävitys sulkemalla ne johonkin vesipurkkiin.Elikkäs pellavaöljy turvallinen valinta.
Näkisin että ongelma tulee padan lämmityksessä, yleensä esilämmitetään pata, mutta leivän kanssa lämmittäessä ei tule kyllä välttämättä ihan haettu lopputulos.Onko joku koittanut tehdä pataleipää suoraan padassa? Eli aineet pataan -> päivän kohotus -> koko setti suoraan uuniin
Jotenkin tuntuu että perusohjeessa on ihan turhia työvaiheita