Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No, mutta niitähän oli 5 euron alennuksessa taas, niin pitihän sellaiset nyt ostaa. Siis ongelma onkin se, että tykkään hirveästi juoda teetä ja teen kanssa menee esim. ruisleipää, mitä tahansa maukasta leipää, päälle margariinia, salaattisiivu, juustosiivu ja yksi leikkele. Eikä edes aamuin illoin riitä, kolme kertaa päivässä useasti. Tuntuu, että terveyden kannalta se ei ole hyvä. Hyvä suomalainen arkijuusto on vähän parempi kovan rasvan suhteen, mutta yli kilon pakkaus homehtuu ja tosiaan sinkkuna kun asun, niin sitä juustoa on pakko kuluttaa ettei mene hukkaan homehtumalla.En tiiä vaikuttaa mitenkään mutta omaan korvaan 4kg rasvaista ja suolaista Oltermannia kuussa kuullostaa aika hurjalta.
Sitä sanotaan ikääntymiseksi. Onneksi olkoon.No, mutta niitähän oli 5 euron alennuksessa taas, niin pitihän sellaiset nyt ostaa. Siis ongelma onkin se, että tykkään hirveästi juoda teetä ja teen kanssa menee esim. ruisleipää, mitä tahansa maukasta leipää, päälle margariinia, salaattisiivu, juustosiivu ja yksi leikkele. Eikä edes aamuin illoin riitä, kolme kertaa päivässä useasti. Tuntuu, että terveyden kannalta se ei ole hyvä. Hyvä suomalainen arkijuusto on vähän parempi kovan rasvan suhteen, mutta yli kilon pakkaus homehtuu ja tosiaan sinkkuna kun asun, niin sitä juustoa on pakko kuluttaa ettei mene hukkaan homehtumalla.
Tällä hetkellä en ole luopumassa leikkeleistä, vaan juustosta kokonaan. Myös taloudellinen tilanne tällä hetkellä heikko, niin 30 euroa kuussa juustoihin on aika paljon.
Tosiaan tämä on vasta ensikerta kun kolesterolin kanssa on mitään ongelmaa, vaikka juustoa olen syönyt vuosikausia. Otan nyt asian vakavasti ja pyyhin yli juustosta ensiostoskertaan.
Liittykö tuo kolesteroliin, mutta väsyttää nykyään hirveästi ja haukottelen koko ajan vaikka unta on 7-9 tuntia päivässä.
Vähemmän lihaa, sokeria ja kovia rasvoja, enemmän kasviksia ja täysjyvää ja pehmeitä rasvoja ja kalaa.Hieman reilu 3 LDL ei ole huolestuttava, etenkin HDL ollessa 1.4. Tarkemmin on vaikea arvioida tietämättä tarkemmin perussairauksia, painoindeksiä ja vyötärömittaa sukurasitteesta puhumattakaan. Toisaalta kolesteroli kertyy ajan mittaan suonien seinään, joten teoriassa kannattaa pyrkiä mahdollimman matalaan lukemaa mahdollisimman pitkän aikaa.
Esimerkkinä voit laskea oman sydänkohtaus- ja aivohalvausriskisi FINRISKI -laskurilla. Kolmekymppisellä tuossa ei viisari värähdä, mutta esimerkin vuoksi kannattaa kokeilla myös muita ikiä.
Kerrot ruokavaliostasi ja siinä toki on monenlaista petrattavaa. Foorumilla on kovin turhaa lähteä antamaan yksilöllisiä ohjeita, kuten itsekin kirjoitit, haluat ensisijaisesti lähteä vieroittautumaan juustosta. Kaikenlaisen kovan rasvan vähentäminen (JA KORVAAMINEN PEHMEILLÄ) on olennaista. Samalla kannattaa keskittyä määriin. Kohdallasi mielestäni suklaapatukoiden määrä on huolestuttavampi, kuin tuo juusto.
Kannattaakin siis hakeutua terveysasemalle ja pyytää päästä terveydenhoitajan/ravitsemusterapeutin juttusille, jonka kanssa voidaan keksiä juuri sinua hyödyttävät vinkit tuon asian suhteen. Kaikki eivät yksinkertaisesti jaksa samaa tylsää lautasmallia, vaan juurikin yksinkertainen eliminaatio voi olla helpompi toteuttaa.
"Heh" niinhän se menee. Suomen kansa onkin täysin fittiä, koska kaikki ovat ohjeen sisäistäneet ja pystyvät noudattamaan täydellisesti.Vähemmän lihaa, sokeria ja kovia rasvoja, enemmän kasviksia ja täysjyvää ja pehmeitä rasvoja ja kalaa.
Ole hyvä. Säästin juuri ravintoterapeutin maksun![]()
Onko sillä väliä kuka sitä neuvoo jos neuvo on sama?"Heh" niinhän se menee. Suomen kansa onkin täysin fittiä, koska kaikki ovat ohjeen sisäistäneet ja pystyvät noudattamaan täydellisesti.
On, kuten aiemmin viestissäni avasin.Onko sillä väliä kuka sitä neuvoo jos neuvo on sama?
Syö juustoa 2-3 viipaletta päivässä ja suosi vähärasvaisia, alle 17 % rasvaa sisältäviä juustoja. Maitovalmisteet ovat hyviä proteiinin, kalsiumin, jodin ja B-ryhmän vitamiinien ja erityisesti D-vitamiinin lähteitä.
Aha. Ihan näin mielenkiinnosta koskaan ravintoterapeutilla käymättä, niin mitä se niinkuin tekee erilailla kun että muuten söisi terveellisesti? Mun mielestä nää menee vähän samaan kategoriaan kuin iltapaskojen jatkovat "Näin pudotat painoa", "Näin tulet rantakuntoon", "Liisa laihtui näillä yksinkertaisilla ohjeilla", "Jättämällä tämän aineen pois, paino putoaa kohisten". Ja kun näitä artikkeleita lukee niin kaikissa on se aivan sama taustalla: syö vähemmän ja terveellisemmin ja liiku enemmän. Siinä se. Ei siinä mitään terapeutteja tarvita.On, kuten aiemmin viestissäni avasin.
Eihän ne tiedä ja yhä useammalle jopa yhteen- ja vähennyslaskut tuottavat haasteita.Vai onko tässä enemmän taustalla että ihmiset ei tiedä paljonko juustoissa ja suklaapatukoissa on energiaa ja sokeria ja sipseissä suolaa ja rasvaa? Pitääkö se olla terapeutti kuka sanoo että "hei jätä ne pois ja syö kunnolla ja liiku enemmän". Luulis että riittää kun katsoo netistä mikä on terveellistä ja mikä ei ja niiden mukaan sitten syö.
Onhan tuollaiset lukemat yksiselitteisesti vaaralliset. Voi olla geeneistä johtuvaa, familiaalinen hyperkolesterolemia. Tuolloin 50% saa sepelvaltimotaudin alle 50v iässä jos ei mitään tehdäMihin täällä perustuu tämä LDL-kolesterolin demonisointi? Ei se pelkkä kolesteroli kovettumaa yksinään valtimon pintaan aiheuta.
Itse kävin verikoikeissa viikko sitten ja LDL-C oli 11 ja kokonaiskolesteroli 12,6. Lekurin kanssa keskustelu tulosten saannin jälkeen. Kävimme muut riskitekijät sen jälkeen läpi. En siis tupakoi, juon alkoholia todella vähän, ei perinnöllistä riskiä, eikä ole kyseessä FH. Lääkäri sanoi, että ruokavaliosta täysin johtuvaa. Mainitsi tosin, että nykysiten käypähoito-ohjeiden, mitä hänenkin pitää seurata, mukaan korkea kolesterooli on "paha".
Millä perusteella ne on vaaralliset?Onhan tuollaiset lukemat yksiselitteisesti vaaralliset. Voi olla geeneistä johtuvaa, familiaalinen hyperkolesterolemia. Tuolloin 50% saa sepelvaltimotaudin alle 50v iässä jos ei mitään tehdä
Mielipiteitä on monenlaisia. Toiset saNovat myös masennuksen johtuvan mielen heikkoudesta.Aha. Ihan näin mielenkiinnosta koskaan ravintoterapeutilla käymättä, niin mitä se niinkuin tekee erilailla kun että muuten söisi terveellisesti? Mun mielestä nää menee vähän samaan kategoriaan kuin iltapaskojen jatkovat "Näin pudotat painoa", "Näin tulet rantakuntoon", "Liisa laihtui näillä yksinkertaisilla ohjeilla", "Jättämällä tämän aineen pois, paino putoaa kohisten". Ja kun näitä artikkeleita lukee niin kaikissa on se aivan sama taustalla: syö vähemmän ja terveellisemmin ja liiku enemmän. Siinä se. Ei siinä mitään terapeutteja tarvita.
Vai onko tässä enemmän taustalla että ihmiset ei tiedä paljonko juustoissa ja suklaapatukoissa on energiaa ja sokeria ja sipseissä suolaa ja rasvaa? Pitääkö se olla terapeutti kuka sanoo että "hei jätä ne pois ja syö kunnolla ja liiku enemmän". Luulis että riittää kun katsoo netistä mikä on terveellistä ja mikä ei ja niiden mukaan sitten syö.
Ja tää ei ole siis mitään vittuilua vaan ihan oikeasti kiinnostaa tietää mikä tommosen terapeutin funktio on ja mitä se niinkuin oikeasti tekee ja neuvoo?
Demonisointi perustuu tieteelliseen, tilastoihin.R iski sairastua on aina, vaikka lukemat olisi mitä. Riskisuhde muuttuu tilanteen muuttuessa. https://doi.org/10.1161/CIRCULATIONAHA.117.027966Mihin täällä perustuu tämä LDL-kolesterolin demonisointi? Ei se pelkkä kolesteroli kovettumaa yksinään valtimon pintaan aiheuta.
Miten tuo statiini tutkimus liittyy LDL-C kolesteroliin? Statiinien "teho" perustuu hyvin pitkälle niiden matala-asteista tulehdusta laskeviin ominaisuuksiin.Demonisointi perustuu tieteelliseen, tilastoihin.R iski sairastua on aina, vaikka lukemat olisi mitä. Riskisuhde muuttuu tilanteen muuttuessa. https://doi.org/10.1161/CIRCULATIONAHA.117.027966
Myös suomalaisessa aineistossa on todettu sydänperäisten äkkikuolemien, sydänkohtausten ja sepelvaltimotaudin vähenevän pelkkiin kolesteroleihin puuttumalla. Käynnissä oleva LASERI-tutkimus selvittää sepelvaltimotaudin riskejä monta sukupolvea kattavalla tutkimuspopulaatiolla ja sen perusteella on todettu lapsuuden kolesterolien olevan merkittävä riski sepelvaltimotaudille myöhemmin.
Kolesteroli ei kovetu valtimon pintaan, vaan lipidit kertyvät verisuonien sisempiin kerroksiin.
Puolet miehistä 50v ikään mennessä. Sepelvaltimotaudin toteamisesta elinaika <10v.Kuten tuossa itsekin mainitsit, niin vain noin puolet FH-potilaista saa sepelvaltimotaudin. Mikäli sen sepelvaltimotaudin aiheuttaisi pelkästään LDL-C, niin kaikki FH-potilaat kärsisivät siitä. Näin ei kuitenkaan ole. FH on kuitenkin periytyvä geneettinen sairaus, jolla ei ole mitään tekemistä normaalisti koholla olevan kolesterolin kanssa.
Tuo on helppo elintavoilla välttää. Muut riskitekijät vain minimiin, niin suurella todennäköisyydella FH:sta kärsiväkään ei tule sepelvaltimotautia saamaan. Ei se pelkkä korkea LDL-C johda sepelvaltimotautiin.Puolet miehistä 50v ikään mennessä. Sepelvaltimotaudin toteamisesta elinaika <10v.
Sinä et pienistä hätkähdä jos tuo on "vain"
Pyytelet linkkejä todisteisiin, mutta itse suollat väitteitä ilman näyttöä. Totta, yksi statiinin vaikutusmekanismeista liittyy matala-asteiseen tulehdukseen, mutta pääasiallinen vaikutus liittyy elimistön kolesterolimetaboliaan vaikuttamiseen.Miten tuo statiini tutkimus liittyy LDL-C kolesteroliin? Statiinien "teho" perustuu hyvin pitkälle niiden matala-asteista tulehdusta laskeviin ominaisuuksiin.
Saisiko tuosta Suomalaisesta aineistosta ihan lähteen? En ole koskaan kuuluutkaan, että syy-yhteys on LDL-C:n ja sepelvaltimotaudin välille pystytty kliinisesti osoittamaan. Kaikki tutkimukset tällä allalla on epidemiologiaa, mitkä tuota yhteytta eivät pysty osoittamaan.
Tilastotkaan eivät tuota syy-yhteyttä pysty osoittamaan.
EDIT: Korrelaatio ei tarkoita kausaliteettia.
Mitä olen suoltanut ilman näyttöä?Pyytelet linkkejä todisteisiin, mutta itse suollat väitteitä ilman näyttöä. Totta, yksi statiinin vaikutusmekanismeista liittyy matala-asteiseen tulehdukseen, mutta pääasiallinen vaikutus liittyy elimistön kolesterolimetaboliaan vaikuttamiseen.
![]()
The 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme-A (HMG-CoA) reductases - Genome Biology
The enzyme 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A (HMG-CoA) reductase catalyzes the conversion of HMG-CoA to mevalonate, a four-electron oxidoreduction that is the rate-limiting step in the synthesis of cholesterol and other isoprenoids. The enzyme is found in eukaryotes and prokaryotes; and...doi.org
Suomalaisista interventiotutkimuksista en nyt saa tähän hätään linkkiä, mutta rekisteritutkimuksista mieleen tulee FINRISKI, FINTERVEYS, FINAMI jotka aiheen parissa painivat.
Et ole koskaan kuullutkaan sepelvaltimotaudin ja kolesterolin yhteydestä, mutten ole tästä viestiesi perusteella yllättynyt. Seuraavassa artikkelissa lyhyt koonti aiheesta. Tekstissä viitataan myös mm vuosikymmenien takaisiin perustutkimuksiin.
"FinTerveys 2017 -tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin vuonna 2017 yhteensä 50 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tutkimukseen kutsuttiin 10 000 satunnaisesti valittua yli 18-vuotiasta Suomessa asuvaa henkilöä. Tutkimukseen sisältyi terveystarkastus ja kyselylomakkeiden täyttäminen."Suomalaisista interventiotutkimuksista en nyt saa tähän hätään linkkiä, mutta rekisteritutkimuksista mieleen tulee FINRISKI, FINTERVEYS, FINAMI jotka aiheen parissa painivat.
Mä kävin mielenkiinnosta koska kuuluu työterveyteen. Eipä siinä käynnissä ollut yhtään mitään uutta tai oivaltavaa. Selitti että pitää syödä säännöllisesti, välttää herkkuja ja edelleen syödä säännöllisesti ettei nälkävelkaa kerry joka johtaa herkästi herkutteluun. Faktoja tuo luetteli, mutta paljon enemmän saa irti esimerkiksi juuri tälläisestä ketjusta. Vaikka millainen taikuri olisi kyseessä, se ei voi yksilölle taikoa jotain maagista ratkaisua jolla sen herkunhimot katoaa välittömästi ja elämä loksahtaa raiteille painon kohistessa alaspäin vaan valitettavasti yksilön tehtävä on surullista kyllä, lapata sitten sitä ehrmannia marjain kera säännöllisesti, unohtamatta monipuolista lounasta muistaen sopivan annoskoonAha. Ihan näin mielenkiinnosta koskaan ravintoterapeutilla käymättä, niin mitä se niinkuin tekee erilailla kun että muuten söisi terveellisesti? Mun mielestä nää menee vähän samaan kategoriaan kuin iltapaskojen jatkovat "Näin pudotat painoa", "Näin tulet rantakuntoon", "Liisa laihtui näillä yksinkertaisilla ohjeilla", "Jättämällä tämän aineen pois, paino putoaa kohisten". Ja kun näitä artikkeleita lukee niin kaikissa on se aivan sama taustalla: syö vähemmän ja terveellisemmin ja liiku enemmän. Siinä se. Ei siinä mitään terapeutteja tarvita.
Vai onko tässä enemmän taustalla että ihmiset ei tiedä paljonko juustoissa ja suklaapatukoissa on energiaa ja sokeria ja sipseissä suolaa ja rasvaa? Pitääkö se olla terapeutti kuka sanoo että "hei jätä ne pois ja syö kunnolla ja liiku enemmän". Luulis että riittää kun katsoo netistä mikä on terveellistä ja mikä ei ja niiden mukaan sitten syö.
Ja tää ei ole siis mitään vittuilua vaan ihan oikeasti kiinnostaa tietää mikä tommosen terapeutin funktio on ja mitä se niinkuin oikeasti tekee ja neuvoo?
Siinä kattavaa suomalaistakin aineistoa ja pohdintaa.Mitä olen suoltanut ilman näyttöä?
Kyllä. Statiinit laskevat kolesterolia. Mitä sitten? Osoita syy-yhteys kolesterolin ja sydän- ja verisuonitautien välillä, niin sen jälkeen voimme jatkaa keskustelua statiineista ja niiden hyödyistä ja haitoista.
Tuonne ei valitettavasti pääse kirjautumaan ilman tunnuksia. Edelleenkään en ole tietoinen yhdestäkään tutkimuksesta, missä kolesterolin ja sydän- ja verisuonitautiten yhteys on syy-yhteydellä pystytty osoittamaan. Tällaista tutkimusta ei ole tehty. Kaikki aiheesta tehty tutkimus epidemiologiaa/tilastoihin perustuvaa (association). Kesä, jäätelö ja hukkumiskuolemat.
"An association is a statistical link or pattern between two variables, but an effect can only result if one is actually having an impact on the other. Effect should only be used when causation is involved."![]()
Effect vs. association
An association is a statistical link or pattern between two variables, but an effect can only result if one is…healthjournalism.org
"Just because two things are linked, that doesn’t mean one of them caused the other or vice versa."
"An association means only that two (or more) things follow a pattern of interaction such that a change in one results in a proportional change in the other."
EDIT:
"FinTerveys 2017 -tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin vuonna 2017 yhteensä 50 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tutkimukseen kutsuttiin 10 000 satunnaisesti valittua yli 18-vuotiasta Suomessa asuvaa henkilöä. Tutkimukseen sisältyi terveystarkastus ja kyselylomakkeiden täyttäminen."
Tällä tavallako mielestäsi saadaan selvitettyä yhteys korkean kolesterolin ja sydän- ja verisuonitautien välillä tai yleensäkkään minkään kahden asian välille, muuten kuin tilastollisesti? Eikö mitään muita mahdollisia terveyteen vaikuttavia muuttujia tarvitse millään tavalla kontrolloida?
Tämä nyt alkaa menemään jo ohi ketjun aiheesta.
Taas statiini tutkimus.Siinä kattavaa suomalaistakin aineistoa ja pohdintaa.
Aikamoinen Russellin teekannu.Se, ettei sinulla ole pääsyä ei vaikuta lähteiden pitävyyteen. Esittämässäni artikkelissa viitataan solu- ja kudostason tutkimuksiin, jossa kolesterolin osuus patologiassa näytetään.
Kyllä, ei johda tässäkään ketjussa jankkaamalla sen kummempaan lopputulemaan, kuin aiemmin carnivore-dietti-ketjussa moneen kertaan läpikäytynä.Minun puolesta tämä turha jankkaaminen voi loppua.
Kiitos paljon, yliviivasin juuston kauppalistasta, jota oli tarkoitus siellä nyt ostaa käydessäni. Lisäsin tilalle mm. kaurapuuroa. Vaikka jossain lukikin, että 2-4 juustopalaa olisi hyvä terveydelle, en osta palaakaan. Silloin tällöin tulen hommaamaan vaihtelun vuoksi sulatejuustoa. Ja jos totta puhutaan niin sitä juustoa on joka ruoassa nykyään lasagnesta ja pizzasta alkaen, että terveyden kannalta ei varmaan kannata erikseen ostaa, enemmin juustokin kannattaa korvata esim. kalalla ja tosiaan noilla kanaruoilla. Leikkeleetkin on hyvä vaihtaa lihaisista kanatyyppisiin. Jos se siitä kolesteroli laskisi ja terveyttä tulisi takaisin.Mä sain noin 40% LDL laskemaan syksyllä reilun 3kk aikana 3.6->2.2. Jätin oikeastaan juustot kokonaan pois ja suodattamattoman kahvin sekä aloitin syömään joka aamu kaurapuuroa sekä yritin muutenkin lisäillä kuituja reilusti ruokavalioon. Tuli painoakin tiputeltua samalla noin 9kg. Paljon tulee yhä lihaa syötyä, mutta arjessa kanaa/kalkkunaa/kalaa käytännössä pelkästään. En paljon punaista lihaa syönyt alkutilanteessakaan paitsi duunipaikan lounasravintolassa ja välillä ulkona syödessä ja sama meno jatkuu yhä satunnaisesti.
Ei sitä kannata överiks vetää. Jos juustoa kuluu niin ostat vaikka vuoroviikoin eri juustoja ja vaikka kerran kuussa sitä Oltermannia niin tuntuu herkulta. Syö sitten muulloin niitä vähärasvaisempia juustoja ja sulatejuustoa, joka ei toki ole terveysruokaa sekään..Kiitos paljon, yliviivasin juuston kauppalistasta, jota oli tarkoitus siellä nyt ostaa käydessäni. Lisäsin tilalle mm. kaurapuuroa. Vaikka jossain lukikin, että 2-4 juustopalaa olisi hyvä terveydelle, en osta palaakaan. Silloin tällöin tulen hommaamaan vaihtelun vuoksi sulatejuustoa. Ja jos totta puhutaan niin sitä juustoa on joka ruoassa nykyään lasagnesta ja pizzasta alkaen, että terveyden kannalta ei varmaan kannata erikseen ostaa, enemmin juustokin kannattaa korvata esim. kalalla ja tosiaan noilla kanaruoilla. Leikkeleetkin on hyvä vaihtaa lihaisista kanatyyppisiin. Jos se siitä kolesteroli laskisi ja terveyttä tulisi takaisin.
Sokeriton on aina parempi. Toki hörhöjä riittää ketkä kammoksuu makeutusaineita, joka sinällään on totta mutta jotta niistä olis haittaa pitää lipittää litroja päivässä..Kertokaa vielä terveyden kannalta onko parempi juoda sokeritonta vai sokerillista coca colaa, jos juo 1-2 krt vko?
Sokerissa on vähemmän E-koodeja, kun taas sokeroimattomassa aidossa coca colassa on enemmän kaiken maailman koodeja ja väriaineitakin. Mikä niistä olisi terveellisin kohtuudella nautittuna. Esimerkiksi diabeteksen takia ja osin kolesterolin takia tulisi rasvaista, suolaista ja sokerista välttää, mutta onko sokeriton virvoitusjuoma väri- yms. aineiden takia huonompi terveydelle sittenkin kuin aito?
Käytän omega-3, Tokmanni-boksissa, 3 kpl saa joskus 19,99 eur.Sokerittomat on yhtä haitallisia jos ei jopa pahempia. Mulla myös sukurasitteena korkea kolestroli, ruokavaliosta huolimatta.
Kolestrolilääke avitti hieman mutta varsinainen apu tuli omega 3-6-7-9 kapseleista. Yksi kapseli/päivä pudotti alle vuodessa 7,2->4,5.
Väliin pidän 2-3kk taukoa kapseleissa koska saattaa ohentaa liikaa verta.
Sokerittomat on yhtä haitallisia jos ei jopa pahempia.
Ei kukaan vakavasti otettava tutkija väitä että rasva jähmettyy suoniin tuolla tavalla.Jostain syystä Suomessa on diabeetesta (varsinkin 1-tyyppiä) about eniten maailmassa. Rasvan syönnistä se ei voi johtua, koska se on niin demonisoitu. Ihmisethän pääosin karsastaa rasvaa, kun menee suonet tukkoon. Tiedoksi, elävän ihmisen kroppa on yli 35 astetta lämpimän puolella, jossa rasva tuskin jähmettyy suoniin - kuten luullaan. Kiva ois tietää mistä "sokeritauti" johtuu. Nimikin voisi kertoa, mistä se mahdollisesti johtuu? Sairaalassa diabeetikolle annetaan yleensä vain hh-ruokaa. vähän protsua, rasvat minimissä. Pullaa kahvin kanssa, pistetään sitten insuliinia - niin ei hätää.
Ja ykkönenhän tulee yleensä jo nuorena - teini-iässä.
Diabetes inspidus ja -mellitus ovat kaksi aivan eri tautia, eikä vesitystaudilla ole mitään tekemistä sokeriaineenvaihdunnan kanssaEi kukaan vakavasti otettava tutkija väitä että rasva jähmettyy suoniin tuolla tavalla.
Diabeteksen latinankielin nimi - vesitystauti. Johtuisiko siis kuitenkin veden juonnista
Ykkönenhän onkin kai pitkälti perinnöllinen, kun taas kakkostyypin diabetes johtuu pääasiassa huonoista elintavoista (liikkumattomuus, ylipaino, huono ruoka, liika alkoholi jne.)Jostain syystä Suomessa on diabeetesta (varsinkin 1-tyyppiä) about eniten maailmassa. Rasvan syönnistä se ei voi johtua, koska se on niin demonisoitu. Ihmisethän pääosin karsastaa rasvaa, kun menee suonet tukkoon. Tiedoksi, elävän ihmisen kroppa on yli 35 astetta lämpimän puolella, jossa rasva tuskin jähmettyy suoniin - kuten luullaan. Kiva ois tietää mistä "sokeritauti" johtuu. Nimikin voisi kertoa, mistä se mahdollisesti johtuu? Sairaalassa diabeetikolle annetaan yleensä vain hh-ruokaa. vähän protsua, rasvat minimissä. Pullaa kahvin kanssa, pistetään sitten insuliinia - niin ei hätää.
Ja ykkönenhän tulee yleensä jo nuorena - teini-iässä.
Tyypin 1 diabetes syntyy, kun kehon oma puolustusjärjestelmä hyökkää haiman soluja vastaan, jotka tuottavat insuliiniä. Tarkkaa mekanismiä ei tunneta, mutta sen arvellaan johtuvan perintö- tai ympäristötekijöistä.Ykkönenhän onkin kai pitkälti perinnöllinen, kun taas kakkostyypin diabetes johtuu pääasiassa huonoista elintavoista (liikkumattomuus, ylipaino, huono ruoka, liika alkoholi jne.)
Luin vähän lisää asiaa juustoista, ja kyllä taidan lopettaa juustot kokonaan.
Moni kysyy onko juusto terveellistä? Niin voi kysyä, jos on huolissaan omasta tai läheisten terveydestä. Martat sanovat näin juuston kuluttamisesta:
![]()
Nauti päivittäin | Martat
Arkipäivän valinnat luovat ruokavalion perustan. Kun pääasiassa syöt monipuolisia aterioita voit halutessasi esim. juhlahetkinä poiketa arkirutiinista hyvällä omallatunnolla. Syö vähintään 500-800 g…www.martat.fi
Monellako menee se tasan 3 viipaletta juustoa päivittäin? Varovaisesti laskettuna minulla menee 12-20 viipaletta juustoa (Oltermanni originaali) päivittäin. Juuston hinta on 6,65 euroa kilolta ja kun juustoja menee omien laskelmien mukaan noin 39 kiloa vuodessa, saan satavarmasti hyvin kolesteroli ja hieman rasvaa ympärille, vaikka en ylipainoinen olekaan. Juustoihin vuodessa 259,35 euroa.
Tällä hetkellä aion rajoittaa myös sipsejä, niitä en syö nytkään käytännössä ollenkaan, mutta myös patukat maks. 1 krt vko herkutteluun yksi patukka.
Suomessa kulutetaan jo 26 kiloa juustoa henkilöä kohden vuositasolla ja ei tarvitse kyllä ihmetellä miksi minullakin kolesteroliarvot ovat mitä ovat. Kaiken lisäksi jos söisin juustoa 2-3 viipaletta päivässä, niin tuosta juustosta menisi jopa yli 50 % hukkaan homeisena tai pilaantuneena avaamisen jälkeen. On siis niin taloudellisesti, terveydellisesti kuin hävikinkin takia parasta lopettaa juusto-ostokset tänään.
Mikä statiineissa sinua närästää, itselle ei tule mitään oireita näiden käytöstäItsellä kokonaiskolesteroli 12,6 ja LDL 11. Geenit reagoivat siihen ympäristöön mihin ne laitetaan. Miksi siis lähteä veriarvoja lääkkeillä muuttamaan. Yksikään lääke ei tule ilman sivu/haittavaikutuksia, eli ns. ilmaista lounasta ei ole. Lääkärit/tutkijat luulevat, että he ovat viisaampia kuin muutama miljardi vuotta evoluutiota.
Itse en söisi statiineja mistään hinnasta. Nämä on niitä henk. koht. kysymyksiä.
En ymmärrä sitä, että miksi halutaan lääkkeillä vaikuttaa kehon normaaliin toimintaan.Mikä statiineissa sinua närästää, itselle ei tule mitään oireita näiden käytöstä
Monilla lääkkeellä voi olla sivuvaikutuksia. Useimmilla ei mitään. Jos lääkkeettömästi saat kolestrolin laskemaan niin hyvä.En ymmärrä sitä, että miksi halutaan lääkkeillä vaikuttaa kehon normaaliin toimintaan.
Statiinien haittavaikutuslista on pitkä. Hyvä ettei sinulle siitä tule mitään oireita niiden käytöstä.
![]()
Side effects of statins
Statins can cause side effects, but serious side effects are rare. Read about common side effects and what to dowww2.hse.ie
![]()
Amyotrophic Lateral Sclerosis Associated with Statin Use: A Disproportionality Analysis of the FDA's Adverse Event Reporting System - PubMed
These findings extend previous evidence showing that significantly elevated ALS reporting extends to individual statin agents, and add to concerns about potential elevated occurrence of ALS-like conditions in association with statin usage.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Millä tavalla se ei ole kehon normaalia toimintaa? Verrattuna mihin? Muutin vain ruokavaliotani. Aikaisemmin LDL oli 2.8. Geenit vain reagoivat eri tavalla siihen ympäristöön mihin ne laitetaan.Kolestroriarvo joka on päälle 12 ei ole kehon normaalia toimintaa.
Biolääketieteen ja farmasian maisteri a.k.a proviisori. Mut näköjään jankkasin ja viestit läks veksAnteeksi että häiritsen jutusteluanne, mutta olis kiva kuulla millä meriiteillä täällä puhutaan esmes kolesterorista? Vaikka onkin lähteitä niin onko mahdollisesti jotain titteliä jne koska aika tohtori ja tutkija tasoista juttua tulee mutta ei muuta kuin viitataan lähteisiin..
Eli syöpääkään ei ilmeisesti pidä parantaa, koska miljardi vuotta evoluutiota ja onkologit on pöljiä vai koskeeko kannanottosi pelkästään statiineja?Itsellä kokonaiskolesteroli 12,6 ja LDL 11. Geenit reagoivat siihen ympäristöön mihin ne laitetaan. Miksi siis lähteä veriarvoja lääkkeillä muuttamaan. Yksikään lääke ei tule ilman sivu/haittavaikutuksia, eli ns. ilmaista lounasta ei ole. Lääkärit/tutkijat luulevat, että he ovat viisaampia kuin muutama miljardi vuotta evoluutiota.
Itse en söisi statiineja mistään hinnasta. Nämä on niitä henk. koht. kysymyksiä.