Äsken Ylen uutisissa Prisma Kaaren kalatiskin muija sanoi, että kun lohi tulee tukusta, niin sitä pitää muutama päivä LEPUUTTAA, että ruodot lähtevät irti! Aika sairasta, että kalaa mädätetään päiväkaupalla, jotta ruodot lähtevät helpommin irti! Jotain on kaupan asenteissa vialla, jos tarkoituksena ei edes ole myydä tuoretta kalaa... Sen kalan tuoreuden huomaa juuri siitä, että ruodot ovat tiukasti kiinni. Kun itse ostan esim. kirjolohen pyöreänä, niin ruotojen repiminen on todella työlästä.
Edellisen asuinkaupunkini marketista sai joskus saman päivän aikana aikaisin aamulla nostettua kirjolohta. Ei koskaan kahta päivää vanhempaa ollut tarjolla. Tällaisista kaloista sen tuoreuden kyllä huomasi verrattuna useita päiviä säilytettyihin tai muoveissa olleisiin kaloihin.
Edellisen asuinkaupunkini marketista sai joskus saman päivän aikana aikaisin aamulla nostettua kirjolohta. Ei koskaan kahta päivää vanhempaa ollut tarjolla. Tällaisista kaloista sen tuoreuden kyllä huomasi verrattuna useita päiviä säilytettyihin tai muoveissa olleisiin kaloihin.