Viskit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ogram
  • Aloitettu Aloitettu
  • Avainsanat Avainsanat
    viski
Uisgen maisteluista, olipas Redbreast 27 erikoisuudellaan jopa hyvää. Ja Kilchomanin Sanaig tynnyrivahvana. BlueWhitellä edellä mainittu Dálvi jäi myös positiivisesti mieleen.
 
Uisgen maisteluista, olipas Redbreast 27 erikoisuudellaan jopa hyvää. Ja Kilchomanin Sanaig tynnyrivahvana. BlueWhitellä edellä mainittu Dálvi jäi myös positiivisesti mieleen.

Micil oli itselle positiivinen yllätys mutta vanhoita tutuista tislaamoista Glendronachin Ode to Valley, Embers ja Dark jäi mieleen. Puuttuu toki vanhojen Glendrojen eleganssi mutta omassa hintapisteessään, siellä 60-70£ kieppeillä, oikein toimivia tapauksia. Jos Alkoon ilmestyy niin pitää kyllä vakavasti harkita hankkimista.
 
Tokihan tuo Makers Mark upposi Old Fashionedissa, kuka sitä hyvää alkoholia pois heittää :) Mutta kysymys kuuluukin, ovatko kaikki bourbonit paletiltaan lähes samanlaisia, vai löytyykö näistä paljonkin eroja ja olisiko joku hyvä valinta Old Fashionedille? Jossain suositeltiin Elijah Craig Small Batchia, harmi kun ei ollut lähi alkosta testiin.
Tulipa tuolloin haettua Angel's Envy, kun siihen törmäsin Alkon erikoisvalikoimassa. Alkuun oli vähän pettymys, että liiaksi tässäkin päällä se bourbonin / ryen ominaismaku, mistä en niin välitä. Kun pullo oli avattu ja juoma majaili hetken lasissa, maku tuntui paranevan selvästi. Se itseä bourbonissa vaivaava maku väheni ja maku kääntyi hivenen makeampaan. Tästä leipoi oikein makoisat Old Fashionedit. Joku voisi väittää, että hivenen hintava drinkkeihin, mutta viski on kyllä suht naturaalina Old Fashionedissa. Eli ei kumota mitään liköörejä, kermoja ja mehuja päälle.
 
Onko suositella viskiä, josta löytyisi makeutta, pehmeyttä ja vaniljaa? Saatavuus mieluiten Alko.fi, ja hintakatto 200€. Kiitän.
 
Whiskyfass toimittaa jälleen. Otin välillä muutaman talousviskin. Pois lukien toi Lagavulin

20250404_111750.jpg
 
No repäsin sinetin tästä.

Yllättävän savuinen 17 yo. Aavistus vanhan artun tuoksua, josta tykkään. Väri: kalpea valkoviini. Tämä olisi kyllä ollut kova 46% tai tynnyrivahvana. Tämä 40% on ehkä aavistuksen liian vesimäinen, helppo ja pehmeä harrastajan suuhun, mutta tämä savu on kyllä hieno. Yksi hienoimmista pitkään aikaan.
Kielen päälle ei anna kyllä mitään etu- tai takapotkua eikä alkoholin polte tunnu. Semi-pitkä jälkimaku. Maku vahvistuu alun jälkeen, ja suun täyttää savusauna. En usko, että kestää vettä niin empä sitä koita.
Vaikea sanoa onko tämä hintansa väärti, mutta itseä ei tällä hetkellä kaduta.

Slaintè

1000019609.jpg
 
No repäsin sinetin tästä.

Yllättävän savuinen 17 yo. Aavistus vanhan artun tuoksua, josta tykkään. Väri: kalpea valkoviini. Tämä olisi kyllä ollut kova 46% tai tynnyrivahvana. Tämä 40% on ehkä aavistuksen liian vesimäinen, helppo ja pehmeä harrastajan suuhun, mutta tämä savu on kyllä hieno. Yksi hienoimmista pitkään aikaan.
Kielen päälle ei anna kyllä mitään etu- tai takapotkua eikä alkoholin polte tunnu. Semi-pitkä jälkimaku. Maku vahvistuu alun jälkeen, ja suun täyttää savusauna. En usko, että kestää vettä niin empä sitä koita.
Vaikea sanoa onko tämä hintansa väärti, mutta itseä ei tällä hetkellä kaduta.

Slaintè

1000019609.jpg
Mistäs tätä herkkua löytää ja mihin hintaan?
 
Onko makunystyräni liian proletaariset, kun en maistelussa erottanut viskejä toisistaan vaan kaikki maistui tasaisen hyvälle :D
 
Viking loneltä pitäs joku viski ostaa ens viikolla, onko suosituksia? Savuiset maistuu parhaiten.
 
Joo lapikasta ostin jonkun Finnlinesin laivalta viime vuonna ja oli parhaita .
 
Kiva että mun viesti poistettiin. Sehän ei ollut myynti-ilmoitus, en vielä ole päättänyt myynkö pulloa vai en :cautious:
 
20250509_181401.jpg

Ostin tutun kautta, vähän 'pimeänä' (en siis tiedä mitä ostin, luotin samaan että on hyvää). Jompikumpi näistä ilmeisesti tähän ketjuun kuuluu.
 
Kellään kokemusta Taiwanilaisesta Kavalan single malt triple sherry casket viskistä? Tuskin mitään kovin kallista mutta sain pullon lahjaksi.
 
Yksi suomalaisvalmistaja kertoili, että jos osaat tehdä hyvää viskiä, niin sitten muissa alkoholituotteiden teossa ei ole ongelmia. Siis aloittivat ensin viskin teolla.
Näin se varmasti menee. Voisin kuvitella että konjakki menee samaan kategoriaan mutta en ole niin perehtynyt sen(kään) valmistukseen.
 
Näin se varmasti menee. Voisin kuvitella että konjakki menee samaan kategoriaan mutta en ole niin perehtynyt sen(kään) valmistukseen.
Tislaamokiertueet ovat hauskoja. Ensin keitetään puuro, sitten se tislataan 1-3 kertaa ja tislauksen alku- ja loppuosa kierrätetään, vain keskiosa jatkaa matkaansa. Lopulta se valmis tisle päätyy tynnyriin. Tynnyreitä on sitten vaikka minkälaisia ja niistä tulee se viskin aromi. Hätäisimmät ottavat viskin ulos tynnyristä 3 vuoden päästä (siinä vaiheessa Skotlannissa sitä saa kutsua vasta viskiksi).

Tuo alkupuurosta tullut tislaukseen etenevä litku haisee muuten aivan sahdilta.
 
Tislaamokiertueet ovat hauskoja. Ensin keitetään puuro, sitten se tislataan 1-3 kertaa ja tislauksen alku- ja loppuosa kierrätetään, vain keskiosa jatkaa matkaansa. Lopulta se valmis tisle päätyy tynnyriin. Tynnyreitä on sitten vaikka minkälaisia ja niistä tulee se viskin aromi. Hätäisimmät ottavat viskin ulos tynnyristä 3 vuoden päästä (siinä vaiheessa Skotlannissa sitä saa kutsua vasta viskiksi).

Tuo alkupuurosta tullut tislaukseen etenevä litku haisee muuten aivan sahdilta.
Oon kerran ollut Teerenpelin tislaamokierroksella ja viskimaistajaisissa. On ihan avaava kokemus ja tottahan se on että tynnyrillä on iso osuus makuun. Kiva ostaa tynnyrillinen viskiä jonka saa joskus 12 vuoden kuluttua nautittavaksi :)
 
Oon kerran ollut Teerenpelin tislaamokierroksella ja viskimaistajaisissa. On ihan avaava kokemus ja tottahan se on että tynnyrillä on iso osuus makuun. Kiva ostaa tynnyrillinen viskiä jonka saa joskus 12 vuoden kuluttua nautittavaksi :)
Itsellä on Tampereen Teerenpelin ViskiCubesta yksi osuus (6 litraa). Pitäisi valmistua täksi jouluksi. Mielenkiintoisinta on ollut, kun joka vuosi on tuotetta päässyt maistamaan. Mielenkiintoisesti makuprofiili kehittyy.
 
Tynnyreistä kun tuli puhe, viime kesänä Lindoresin kiertueella mainitsivat, että heillä oli erä virgin oak barrelia, eli täysin tuore tynnyri, vs. first fill, joka on taas ihan eri asia. Tuo lienee lievä harvinaisuus Skotlannissa ja lopputulos ei aina välttämättä vastaa odotuksia. Tosin heidän eränsä meni kuin kuumille kiville kuulemma. Varmaan uusivat tuon, elleivät ole jo.

Viikonloppuna kääntelin lentokentällä käsissäni jotain first filliä, mutta päädyin syystä tai toisesta rommiin. Tai se syy oli, että Skotlannin reissulta on vielä niin paljon tuliaisia itselle, että varasto ei oikein tarvinnut täydennyksiä. Ja kyseessä oli kuitenkin "vain" Bushmills. Ehkä ensi kerralla sitten.
 
Itse ottaisin melkein ennemmin first filliä kuin virgin oakia, joka usein tarkoittaa amerikkalaisen tammen virgin oakia. Niistä irtoaa lähinnä vaniljaisia makuja, jotka ei mielestäni anna juurikaan lisäarvoa skottiviskille. Bourboniin se tuntuu sopivan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
279 166
Viestejä
4 803 070
Jäsenet
77 887
Uusin jäsen
JoonasRa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom