Grillit & grillaus

Joo, mut pallogrilli ei nyt tässä ole se, mitä haetaan ja kyselinkin suosituksia, enkä edes rajannut budjettia varsinaisesti mihinkään, vaan otin vaan tuon biltemassa näkemäni värkin esimerkiksi. Jos esimerkiksi sen suuntaisen saa toimivana mutta kalliimmalla, niin vinkki on tervetullut. Mieluiten ottaisin sellaisen, jossa toimii niin hiilet kuin jotkut puuklapitkin, miksei briketit, mutta ei esimerkiksi mitään vain pelleteille rajattua mallia ja mielellään sellainen, jossa säädöt on manuaaliset, ei sähköiset. Tuo mustang pispala, tai vastaava "korkeampi" pallogrillin mallinen savustin toki voisi toimia, mutta tollasessa vaakamallisessa olisi jotenkin järkevämmän tuntuista käytettävyydeltään sellainen, että seisoisi kaasugrillin vieressä, niin isommalla porukalla voisi sitten kaasugrillistä nostaa lämpimään savustimeen ruokia, jos esimerkiksi tilasta on pulaa.

Kyllä tuo Bilteman halpa offset smoker toimii kesällä ja hyvässä säässä. Saattaa olla, että joutuu vähän tiivistämään lisää. Suvun perintögrilliähän tästä ei kestävyyden puolesta tule. Tuossa videolla Roel Westra arvostelee vastaavan halvan smokerin ja tekee samalla hyvän näköistä possun kylkeä eli ammattilaisella toimii hyvin.



Seuraava hintaluokka on noin 300-400€ välillä ja näissä tukevuus ja kestävyys on parempi paksumman teräksen vuoksi. Itsellä on ollut harkinnassa tällainen, esimerkiksi Mustangin savustin. Samanlaisia on muillakin merkeillä, esimerkiksi K -ketjulla Cellon offset smoker.



Seuraava hintaluokka on sitten taas vähän jämerämpää terästä ja hitsattua rakennetta, hinnassa mennään jo 1000€ luokkaan.

 
Kyllä tuo Bilteman halpa offset smoker toimii kesällä ja hyvässä säässä. Saattaa olla, että joutuu vähän tiivistämään lisää. Suvun perintögrilliähän tästä ei kestävyyden puolesta tule. Tuossa videolla Roel Westra arvostelee vastaavan halvan smokerin ja tekee samalla hyvän näköistä possun kylkeä eli ammattilaisella toimii hyvin.



Seuraava hintaluokka on noin 300-400€ välillä ja näissä tukevuus ja kestävyys on parempi paksumman teräksen vuoksi. Itsellä on ollut harkinnassa tällainen, esimerkiksi Mustangin savustin. Samanlaisia on muillakin merkeillä, esimerkiksi K -ketjulla Cellon offset smoker.



Seuraava hintaluokka on sitten taas vähän jämerämpää terästä ja hitsattua rakennetta, hinnassa mennään jo 1000€ luokkaan.



Ei toki mene budjettiin, muttei ole pallogrillikään. onnistuu grillailu ja savustus, tosin pelleteillä. on ainakin tukeva.
 
Ei toki mene budjettiin, muttei ole pallogrillikään. onnistuu grillailu ja savustus, tosin pelleteillä. on ainakin tukeva.
Toi käyttää jotain hinnakkaita erityispellettejä ja on sähkötoiminen joten ei toimi millään omaan käyttöön.
 
Hinta jää aika samoihin laatuhiilien kanssa, ainoaksi grilliksi tuollaista pellettiä en ottaisi.

Varsinaiseen savustukseenkin vähän huono valinta, mutta hankkimalla sellaisen ”savustustuubin”, niin savustuskin onnistuu hyvin.

En nyt kaikkea lukenut, mutta sillä pallolla hoituu kaikki. Ketjusta varmasti löytyy kokemuksia noista halvoista offseteistä..
 
Weberin smokey mountain ei ole pallogrilli, ei ole tosin vaakamallinen, ei ole sähköinen, ei toimi pelleteillä ja on varmasti 10x laadukkaampi kuin katsomasi tokmannin offsetti. Pari vuotta oli käytössä ennen muuttoa, toimii niin sateella kuin pakkasilla.
 
Hinta jää aika samoihin laatuhiilien kanssa, ainoaksi grilliksi tuollaista pellettiä en ottaisi.

Varsinaiseen savustukseenkin vähän huono valinta, mutta hankkimalla sellaisen ”savustustuubin”, niin savustuskin onnistuu hyvin.

En nyt kaikkea lukenut, mutta sillä pallolla hoituu kaikki. Ketjusta varmasti löytyy kokemuksia noista halvoista offseteistä..
Tuollainen tuubi pitäisi hommata, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Sattuuko olemaan jotain hyvää paikkaa mistä tilata?

Jossain välissä tuli hieman haaveiltua tuollaisesta Off-set smokerista, mutta koska sen käyttö ei ole ihan yksinkertaista ja kunnollinen ei todellakaan ole mikään halpa.
Noiden halpojen ongelma tuon vuotamisen ja huonon säätämisen lisäksi on mm. että ei ne oikein kestä puulla lämmittämistä. Sen takia noissa halvimmissa ei taideta edes mainita puuta lämmitysmuotona, melko paksusta materiaalista pitää olla valmistettu puukäyttöiset. Eli jos tuollaista halpaa meinaa puilla käyttää, niin ei välttämättä kannata odottaa pitkää ikää.
Toisaalta meillä on mökillä joku halpa Harvian savustuspönttö jota käytetään puulla ja se on kyllä kestänyt yllättävän pitkään. Tosin ei sitä kerralla kovin pitkään lämmitetäkkään.
 
@WonderC Vaikka Amazonista, jos jotain muutakin tilattavaa. Smoking tube vain hakuun

Itselläni tämän tyylinen

Pellettiä täyteen, niin jokusen tunnin savuttelee sytytyksen jälkeen. Ei se millään korvaa esim oikeita puunpalasia hiilien seassa, mutta hyvin suositeltava antamaan savua.
 
Okei, no täytyy ehkä tosiaan skipata tollanen offset savustin ja lähteä savustushommiin vaikka tollasella pystymallisella tynnyrisetillä. En tiedä raaskinko ihan weberiä ostaa, mutta tossa oli toi pispalan aika saman oloinen, joka varmaan palvelee ihan hyvin. On mulla metallityökalut jne, että jos pidemmän päälle alkaa tiiveys kärsimään tms, niin on asialle jotain tehtävissä.
 
Weberin smokey mountain ei ole pallogrilli, ei ole tosin vaakamallinen, ei ole sähköinen, ei toimi pelleteillä ja on varmasti 10x laadukkaampi kuin katsomasi tokmannin offsetti. Pari vuotta oli käytössä ennen muuttoa, toimii niin sateella kuin pakkasilla.
En ole itselle hakemassa offset smokeria, mutta pakko kommentoida tuota Tokmannin savustinta vs Weberin Smoke Mountain. Kumpaakaan minulla ei ole, olen vain hypistellyt kaupassa tuota Mustangia, mutta hintaluokaltaan ne ovat samaa tasoa ja tuo Mustang painaa 80 kg 3 mm teräsvahvuudella, joten ihan kestävä se on ja aivan eri luokkaa kuin tuo Bilteman halvempi räpsy.

Pellettigrilli on tosiaan hyvä, mutta haittapuolena on se, ettei kykene ruskistamaan pihviä. Tosin onnistuisi, jos tekisi ohjeiden vastaisesti ja poistaisi liekkisuojat ja lämmönjakopellit ja ruskistaa suoraan tulella. Pelletillä tulee hyvä pinta (barkki ja smokering) BBQ -lihoille ja savun maku on myös riittävä. Mielestäni savun ei pidä peittää ruuan makua vaan korostaa sitä. Esimerkiksi kinkkukiusauksesta ja vastaavista uunikypsennetyistä tulee oikein hyviä Traegerissa kun ottaa samalla vähän savua, mutta ei liikaa.
 
Ugly Drum Smoker (UDS). Lyömätön hinta/laatu, ja onhan näillä (ja vähän nätimmillä Gatewaylla) pari palkintoakin voitettu maailmalla useiden tiimien toimesta =)

Toki offseteissa on ihan oma fiiliksensä, mutta siinä on hyvät ja huonot puolet. Kesällä parhaimmillaan hauskaa kiireetöntä puuhaa keskiketterän kera, mutta talvella tai muutenvaan surkeella kelillä vähän kiireessä stressaavaa. Pellettihän noista helpoin on, jos sen antama maku sopii omaan suuhun, itselleni menee hyvin kyllä. Mutta en kyllä haluaisi pellettiä ainoaksi savustimeksi, udseilla kaikki alkanut itsellä ja niitä on edelleen ;)

tynnyri.jpg offsetti.jpg komeesininen.jpg
 
Ugly Drum Smoker (UDS). Lyömätön hinta/laatu, ja onhan näillä (ja vähän nätimmillä Gatewaylla) pari palkintoakin voitettu maailmalla useiden tiimien toimesta =)

Tuollainen UDS pitäisi rakentaa, täytyis käydä kysymässä vaikka jostain isosta raflasta/ruokatehtaasta pari tynnyriä mitkä elintarvikekäytössä ollut.
 
Ugly Drum Smoker (UDS). Lyömätön hinta/laatu, ja onhan näillä (ja vähän nätimmillä Gatewaylla) pari palkintoakin voitettu maailmalla useiden tiimien toimesta =)

Toki offseteissa on ihan oma fiiliksensä, mutta siinä on hyvät ja huonot puolet. Kesällä parhaimmillaan hauskaa kiireetöntä puuhaa keskiketterän kera, mutta talvella tai muutenvaan surkeella kelillä vähän kiireessä stressaavaa. Pellettihän noista helpoin on, jos sen antama maku sopii omaan suuhun, itselleni menee hyvin kyllä. Mutta en kyllä haluaisi pellettiä ainoaksi savustimeksi, udseilla kaikki alkanut itsellä ja niitä on edelleen ;)

tynnyri.jpg offsetti.jpg komeesininen.jpg
Valmiit UDS:t vaikuttaa ihan älyttömän kalliilta. Tuollaisen pystyy ilmeisesti rakentamaan ilman hitsausvehkeitä? Ainakin tämän ohjeen mukaan, mitä mieltä, olisiko tämä hyvä ohje DIY UDS:n rakenteluun?

 
Kyllä sen ehkä pystyy, mutta hiilikorin suhteen hitsaus on kyllä ehdottomasti paras. Ite olen tehnyt noita ihan putkestakin, johon pohjaksi sopii weberin pallon brikettiritilä just passelisti. Muutaman sauman siihen tarttee, mutta joku vartin homma jos löytyy kaveri jolla hitsivehkeet.

Ei tarvitse tynnyritkään olla elintarvikekäytöstä kun polttaa helvetintulella puhtaaksi ensin, nuo mun siniset on tosin puhtaana tulleita niin ei ole tarvinnut polttaa. Kannattaa vaan varmistaa että ei ole sitä oranssia pinnoitetta sisällä, siitä on lähes mahdotonta päästä eroon edes polttamalla.

Onhan noilla valmiilla hintaa, brändi, ulkonäkö ja rahdit ulkomailta maksaa. Samaan paistotulokseen pääsee kyllä itse tehdyilläkin. Ostaisin kyllä noita Gatewayta jos massia olisi, niiden kehittäjä Tim Scheer on huipputyyppi :)
 
Valmiit UDS:t vaikuttaa ihan älyttömän kalliilta. Tuollaisen pystyy ilmeisesti rakentamaan ilman hitsausvehkeitä? Ainakin tämän ohjeen mukaan, mitä mieltä, olisiko tämä hyvä ohje DIY UDS:n rakenteluun?

Ihan hyvä ohje, mutta itse olen tuosta vielä yksinkertaistanut asioita. Aika monta erilaista on tullut tehtyä, jotenkin tuntuu että noita mun tekemiäni on maassa vähintään yhtä monta kun myytyä Gatewayta :D

Viimeisimmissä versioissa olen porannut ulostuloreiät tynnyrin sivuun yläreunaan enkä ole huomannut siitä mitään haittaa verrattuna reikiin kannessa. Näin tynnyriin ei sada sisään niin helposti, eikä reikä esimerkiksi tiputtele mitään kondensiota/vastaavaa lihojen päälle. Intaket olen tehnyt hyvin monin eri tavoin, kaikista yksinkertaisin on porata 2 kpl 1" reikiä ja hommata jostakin magneettia jolla reikiä voi säätää. Hankalinta tuossa on löytää hyviä magneetteja, saisi olla paksuja ja kohtuu isoja, jotta kestäisivät lämpöä. Klasulta saa liimapintaista magneettilistaa, sillä on menty viime aikoina, mutta se on selkeästi kulutustavaraa. Ja toki niiden säätäminen on vähän hankalaa kun ne alkaa hiukan sulamaan kiinni tynnyriin =) Lisäksi useaan olen tehnyt intaken keraamisen grillin varaosaluukusta leikkaamalla reiän tynnyriin ja tiivistämällä sitten luukun asennuksen jälkeen kuumankestävällä silikonilla.

Ja tosiaan hiilkoreja olen tehnyt expametistä ja nykyään sivuilta ummesta olevasta putkesta, molemmat toimii ihan hienosti. Kunhan on vähintään alhaalta verkkoa, niin se riittää mielestäni.
 
Kyllä sen ehkä pystyy, mutta hiilikorin suhteen hitsaus on kyllä ehdottomasti paras. Ite olen tehnyt noita ihan putkestakin, johon pohjaksi sopii weberin pallon brikettiritilä just passelisti. Muutaman sauman siihen tarttee, mutta joku vartin homma jos löytyy kaveri jolla hitsivehkeet.

Ei tarvitse tynnyritkään olla elintarvikekäytöstä kun polttaa helvetintulella puhtaaksi ensin, nuo mun siniset on tosin puhtaana tulleita niin ei ole tarvinnut polttaa. Kannattaa vaan varmistaa että ei ole sitä oranssia pinnoitetta sisällä, siitä on lähes mahdotonta päästä eroon edes polttamalla.

Onhan noilla valmiilla hintaa, brändi, ulkonäkö ja rahdit ulkomailta maksaa. Samaan paistotulokseen pääsee kyllä itse tehdyilläkin. Ostaisin kyllä noita Gatewayta jos massia olisi, niiden kehittäjä Tim Scheer on huipputyyppi :)
Juu tuota Savustintukun Gatewayta katselin ja hintaa ihmettelin kun yli 1200€.

Eräässä kaupassa näyttää olevan 58€ uusi 200l tynnyri ja sisäpinta maalaamaton. Tuo voisi olla hyvä. Poraan tarvitsee porrasterän. Noista venttiileistä löysin K-raudasta palloventtiilin, mutta mitä nuo muut osat ovat suomeksi (pipe nipples, steel pipe caps)?

Edit: vastaus ehti jo tulla osittain, kiitos siitä. Ehkä kyselen nyt liian helppoja, jotain pitäisi itsekin selvittää ja suunnitella. Kokeneen vinkit on tietysti aina tervetulleita.
 
Juu tuota Savustintukun Gatewayta katselin ja hintaa ihmettelin kun yli 1200€.

Eräässä kaupassa näyttää olevan 58€ uusi 200l tynnyri ja sisäpinta maalaamaton. Tuo voisi olla hyvä. Poraan tarvitsee porrasterän. Noista venttiileistä löysin K-raudasta palloventtiilin, mutta mitä nuo muut osat ovat suomeksi (pipe nipples, steel pipe caps)?

Edit: vastaus ehti jo tulla osittain, kiitos siitä. Ehkä kyselen nyt liian helppoja, jotain pitäisi itsekin selvittää ja suunnitella. Kokeneen vinkit on tietysti aina tervetulleita.
Mistä kaupasta tynnyrin saa? On ollut UDS:n värkkääminen pitkään jo mielessä ja nyt voisi ensi keväälle ottaa sellaisen työn alle.
 
Tynnyri 200 paikkakunta googleen, taitavat harvoin toimittaa tai toimituskulut muodostuvat turhan korkeiksi hintaan nähden :)
Tori.fi saattaa toimia hyvin myös.
 
Tynnyri 200 paikkakunta googleen, taitavat harvoin toimittaa tai toimituskulut muodostuvat turhan korkeiksi hintaan nähden :)

esit: savenmaa, korpimetso. Alle 20€z
 
Mistä kaupasta tynnyrin saa? On ollut UDS:n värkkääminen pitkään jo mielessä ja nyt voisi ensi keväälle ottaa sellaisen työn alle.

Tässä, postimaksut päälle 19,95€. Silti 77,95€ uusi tynnyri on halpa vs. 1299€ valmis UDS.

 
Tynnyri 200 paikkakunta googleen, taitavat harvoin toimittaa tai toimituskulut muodostuvat turhan korkeiksi hintaan nähden :)

esit: savenmaa, korpimetso. Alle 20€z
Halpoja tynnyreitä ja muutakin hyödyllistä tarviketta. Kiitos vinkistä.
 
Ihan hyvä ohje, mutta itse olen tuosta vielä yksinkertaistanut asioita. Aika monta erilaista on tullut tehtyä, jotenkin tuntuu että noita mun tekemiäni on maassa vähintään yhtä monta kun myytyä Gatewayta :D

Tämä on hyvä selvennys eli ei ole yhtä oikeaa ratkaisua. Yritän suunnitella mahdollisimman yksinkertaisen ja siistin. Hyvin todennäköisesti teen ensi kesänä itse.

Viimeisimmissä versioissa olen porannut ulostuloreiät tynnyrin sivuun yläreunaan enkä ole huomannut siitä mitään haittaa verrattuna reikiin kannessa. Näin tynnyriin ei sada sisään niin helposti, eikä reikä esimerkiksi tiputtele mitään kondensiota/vastaavaa lihojen päälle.

Hyvä pointti. Bradleyn smokerissa on kirouksena ulostuloaukko katossa, joka tiputtelee käytännössä aina mustaa kondensiovettä savustettavien päälle, jos ei muista foliokuppia laittaa alle.

Intaket olen tehnyt hyvin monin eri tavoin, kaikista yksinkertaisin on porata 2 kpl 1" reikiä ja hommata jostakin magneettia jolla reikiä voi säätää.

Eli yksinkertaisuudessaan pari 1" reikää tynnyrin alaosaan ja näihin joku säätömekanismi, eikä välttämättä edes tuollaista palloventtiiliä? Reiät varmaan eri puolille tynnyriä, jotta ilman saanti mahdollisimman symmetristä? Onko säätö samoin symmetristä eli molempia saman verran auki/kiinni?

Lähinnä aikaisemmin on arveluttanut, asiaan tarkemmin perehtymättä, nuo ilman säätimien monimutkaisuus (joka onkin vain näennäistä hienoilla palloventtiileillä sun muilla). Onhan tuossa Gatewayssa hienot ilmanottoputket ja säätö niin, ettei tarvitse kumarrella, mutta tuo monimutkaisuutta lisää. Toki hyvän näköisethän nuo on.


Lisäys: Borderhill BBQ :lla erinomainen ohje suomeksi. Näillä ohjeilla pystyy ostamaan oikeat osat. Varmasti menee työlistalle ensi kesänä.

 
Viimeksi muokattu:
Ei sillä oikeastaan ole väliä montako intakea on ja missä kunhan pinta-ala riittää. On mulla muutamia missä on yksi iso pallovena keskellä tai sitten keraamisen kamadon liukusäätö suoraan edessä. Isohkot pallovenat ja putkiosat alkaa olemaan aika arvokkaita, niin olen koittanut niitä vältellä. Toki olisi kiva ettei tarvitsisi kyykkiä, noi jatkoputket tunnetaan myös alan piireissä "fat man's modina" :D

Gatewayssakaan ei muuten ole mitään venttiileitä, siinä on vaan peltinen läpyskä millä suljetaan ja avataan putkea. Itekin tein pari tollaista, mutta pitäisi tehdä kunnon sapluunalla tai koneellisesti leikkailla että olisi järkeä. Muuten menee vähän nysväämiseksi käsityönä.

En itse ainakaan ole huomannut mitään eroa, Gatewayllahan on kovat markkinointipuheet että noi saa jonkun pyörteen aikaan kun siinä mutkassa halkaisija pienenee, jne. mutta enpä ole huomannut. Samalla tavalla noi kaikki tynnyrit enemmän tai vähemmän paistaa, Gatewaystakin on kuitenkin kokemusta jonkin verran. Ollaan kyllä omalla kisatiimillä ja omatekoisilla tynnyreillä otettu turpaan Gatewayta käyttäviltä tiimeiltä useasti alan kisoissa, mutta selitys ei liity kalustoon :D

Sitten toisaalta on kyllä voitettukin udseilla ja keraamisilla joskus. Niin ja säätö menee fiilispohjalta, suunnilleen saman verran auki koitan pitää jos on kaksi intakea symmetrisesti sivuilla, mutta se ei tosiaankaan ole niin tarkkaa. Pitää vaan muistaa tehdä pieniä liikkeitä ja odotella vaikutusta rauhassa eikä kytätä lämpömittaria sekunnin välein. Yleensä noilla tynnyreillä on tietty lämpötila-alue millä ne luonnostaan tykkää toimia parhaiten. Ei kannata taistella vastaan, vaan paistella suunnilleen siinä alueella. Tuo voi olla vähän eri omatekoisilla verrattuna tehdastekoisiin, esim. hiilikorin rakenne omien kokemusten mukaan vaikuttaa kuinka nopeasti ja rajusti ottaa lämpöä.
 
Viimeksi muokattu:
Tänä vuonna olisi tarkoitus ostaa uuttaa grilli kun nykyinen 100e verkkis grilli alkaa hajoamaan käsiin ja grillus järki alkaa olemana huonoa. Tekisi mieli ostaa Weber, mutta ne ovat vain pirun kalliita, mutta mitä muita hyviä merkkejä / ominaisuuksia grilleistä kannattaa katsoa kun niitä ostaa tuollaisessa 300-450€ hintaluokassa (hyvän tullen voidaan kyllä vähän nostaa)? Itselleni riittää se 3-4 poltinta eikä sivukeittimille ole tarvetta, mutta niitä nyt tulee tuossa hintaluokassa mukaan

Tässä pari kaasugrilliä, mitä katsoin.






Weberissä 10v takuu, Kobe Primassa 5v ja muissa sitten 2v.
 
Tänä vuonna olisi tarkoitus ostaa uuttaa grilli kun nykyinen 100e verkkis grilli alkaa hajoamaan käsiin ja grillus järki alkaa olemana huonoa. Tekisi mieli ostaa Weber, mutta ne ovat vain pirun kalliita, mutta mitä muita hyviä merkkejä / ominaisuuksia grilleistä kannattaa katsoa kun niitä ostaa tuollaisessa 300-450€ hintaluokassa (hyvän tullen voidaan kyllä vähän nostaa)? Itselleni riittää se 3-4 poltinta eikä sivukeittimille ole tarvetta, mutta niitä nyt tulee tuossa hintaluokassa mukaan

Tässä pari kaasugrilliä, mitä katsoin.






Weberissä 10v takuu, Kobe Primassa 5v ja muissa sitten 2v.
Tuosta voit heti laskea vuosikustannuksen noille sen mukaan mikä on valmistajan eliniänodote ko. grilleille. Weberissä vuosikustannus pienin. Osta se. Vastaavia vertailuja on tässä ketjussa kymmeniä ja myös hyviä perusteluja miksi kannattaa panostaa laatuun. Kelaa vaikka viime kevääseen tätä ketjua, niin löydät vastauksia tismalleen näihin kysymyksiin. Tämä on joka keväinen keskustelunaihe.

Ja tietysti on aina syytä ottaa huomioon myös se, että panostaessasi laatuun, panostat grillin käyttökokemukseen, joka lopulta määrittelee sen, jaksaako sitä vermettä käyttää muuhunkin kuin atrillin lämmittämiseen.

Jos budjetti on ehdottoman tiukka (ja oikeastaan vaikka ei olisikaan) ja on mahdollisuus grillata hiilillä, osta Weber Master Touch. Saat noihin kaasumikroihin verrattuna paljon paremman grillin suhteellisen edullisesti.
 
Viimeksi muokattu:
...
Jos budjetti on ehdottoman tiukka (ja oikeastaan vaikka ei olisikaan) ja on mahdollisuus grillata hiilillä, osta Weber Master Touch. Saat noihin kaasumikroihin verrattuna paljon paremman grillin suhteellisen edullisesti.
Täysin samaa mieltä.

Vielä 15 vuotta sitten kaasugrillit painoivat huolella, koska pelti oli paksua ja osat vankkarakenteisia. Nykykaasut ovat kohtuu hintelää tavaraa ja kaveripiirin perusteella elinkaari on lyhyt.

Siirryin siis Weberin hiiligrilliin. Samantien jäi pois kauhea sotkun ja rasvan määrä grillissä ja maku eri luokkaa. Piippusytytin oli ahaa-elämys, joka käänsi pääni. Sen jälkeen hiilien kanssa touhuilu ei ole harmittanut yhtään. Vahva suositus täältäkin.

Weberin hiiligrilli on siitäkin mukava, että kannen ja luukut voi laittaa kiinni, vaikka olisi kovalämpöinen hiillos grillissä. Ei vääntyile kansi ja osat muutenkin kuosissa. Lisävarusteitakin löytyy mukavasti. Grillillä ikää 10v ja edelleen mennään kuin uutena. Ritilä vaihdettu.
 
Tuosta voit heti laskea vuosikustannuksen noille sen mukaan mikä on valmistajan eliniänodote ko. grilleille. Weberissä vuosikustannus pienin. Osta se. Vastaavia vertailuja on tässä ketjussa kymmeniä ja myös hyviä perusteluja miksi kannattaa panostaa laatuun. Kelaa vaikka viime kevääseen tätä ketjua, niin löydät vastauksia tismalleen näihin kysymyksiin. Tämä on joka keväinen keskustelunaihe.

Ja tietysti on aina syytä ottaa huomioon myös se, että panostaessasi laatuun, panostat grillin käyttökokemukseen, joka lopulta määrittelee sen, jaksaako sitä vermettä käyttää muuhunkin kuin atrillin lämmittämiseen.

Jos budjetti on ehdottoman tiukka (ja oikeastaan vaikka ei olisikaan) ja on mahdollisuus grillata hiilillä, osta Weber Master Touch. Saat noihin kaasumikroihin verrattuna paljon paremman grillin suhteellisen edullisesti.
Täysin samaa mieltä.

Vielä 15 vuotta sitten kaasugrillit painoivat huolella, koska pelti oli paksua ja osat vankkarakenteisia. Nykykaasut ovat kohtuu hintelää tavaraa ja kaveripiirin perusteella elinkaari on lyhyt.

Siirryin siis Weberin hiiligrilliin. Samantien jäi pois kauhea sotkun ja rasvan määrä grillissä ja maku eri luokkaa. Piippusytytin oli ahaa-elämys, joka käänsi pääni. Sen jälkeen hiilien kanssa touhuilu ei ole harmittanut yhtään. Vahva suositus täältäkin.

Weberin hiiligrilli on siitäkin mukava, että kannen ja luukut voi laittaa kiinni, vaikka olisi kovalämpöinen hiillos grillissä. Ei vääntyile kansi ja osat muutenkin kuosissa. Lisävarusteitakin löytyy mukavasti. Grillillä ikää 10v ja edelleen mennään kuin uutena. Ritilä vaihdettu.
Jees mä lukaisen taaksepäin vähän enemmän! Kaasu grilli on oikeastaan vaihtoehto sen takia, koska rivarissa ei voi hiilillä oikein grillailla kun sitä savu tulee kuitenkin jonkin verran. Lisäksi pari kertaa viikossa tulen klo 9 -> jälkeen kotiin harjoituksista jolloin ei jaksa hiiliä alkaa odottelemaan ja parempi puoliskoni osaa grillatta kaasulla. Viimeinen syy taitaa olla se painavin, jonka takia hiiligrilliä en nyt osta vaan päädyn kaasuu.
 
Jees mä lukaisen taaksepäin vähän enemmän! Kaasu grilli on oikeastaan vaihtoehto sen takia, koska rivarissa ei voi hiilillä oikein grillailla kun sitä savu tulee kuitenkin jonkin verran. Lisäksi pari kertaa viikossa tulen klo 9 -> jälkeen kotiin harjoituksista jolloin ei jaksa hiiliä alkaa odottelemaan ja parempi puoliskoni osaa grillatta kaasulla. Viimeinen syy taitaa olla se painavin, jonka takia hiiligrilliä en nyt osta vaan päädyn kaasuu.
Ihan ymmärrettäviä syitä. Hiiligrilliä ei todellisuudessa joudu juurikaan sen kauempaa odotella kuin kaasuakaan, kun oppii käyttämään. Mutta savuhaitat toki sytyttäessä jne.

Uskon, että tuo linkkaamasi Weberin kaasu olisi sinulle hyvä ostos. Noissa on sekin hyvä puoli, että jos asumistilanteet tms. muuttuu ja haluaa grilliä vaihtaa, niin Weberistä saa Torissa vielä ihan hyvän hinnan kun myy pois.
 
Joo eiköhän se Weber Spirit II E-310 GBS tai Weber Spirit II E-210 GBS tule sitten kuitenkin taloon. Kevään edetessä ei varman voi mitään tarjouksia odottaa Weberistä? Tällä hetkellä Netrauta ja Taloon.com myyvät tuota 310 549€ (tarjous) kun muualla 100-200€ kalliimpi joten mietin pitäisikö tuo nyt ottaa vai odottaa jos saisi halvemmalla vielä? 210 pyörii tuossa 550€ hinnoissa joten tällä hetkellä tuo Netraudan 310 hintaan 549€ olisi paras diili.
 
Joo eiköhän se Weber Spirit II E-310 GBS tai Weber Spirit II E-210 GBS tule sitten kuitenkin taloon. Kevään edetessä ei varman voi mitään tarjouksia odottaa Weberistä? Tällä hetkellä Netrauta ja Taloon.com myyvät tuota 310 549€ (tarjous) kun muualla 100-200€ kalliimpi joten mietin pitäisikö tuo nyt ottaa vai odottaa jos saisi halvemmalla vielä? 210 pyörii tuossa 550€ hinnoissa joten tällä hetkellä tuo Netraudan 310 hintaan 549€ olisi paras diili.
Vuoden päivät seurailin pari vuotta sitten Spirit II E310 GBS hintakehitystä, olisikohan 529€ ollut halvimmillaan Motonetissä kun tarjoukseen tartuin. Hyvä ja laadukas grilli kyllä, tulee käytettyä kesäisin useita kertoja viikossa, muina vuodenaikoina vähemmän. Grilli taivasalla joten lumi- ja räntäsateissa ei jaksa grillailla. Kolmas talvi menossa huputettuna ja ei näy merkkiäkään ruosteesta tms vauriosta. Toki siihen voi vaikuttaa tuo, että sitä keskellä talveakin muutaman kerran käyttää kun keli sattuu kohilleen.
 
Tänä vuonna olisi tarkoitus ostaa uuttaa grilli kun nykyinen 100e verkkis grilli alkaa hajoamaan käsiin ja grillus järki alkaa olemana huonoa. Tekisi mieli ostaa Weber, mutta ne ovat vain pirun kalliita, mutta mitä muita hyviä merkkejä / ominaisuuksia grilleistä kannattaa katsoa kun niitä ostaa tuollaisessa 300-450€ hintaluokassa (hyvän tullen voidaan kyllä vähän nostaa)? Itselleni riittää se 3-4 poltinta eikä sivukeittimille ole tarvetta, mutta niitä nyt tulee tuossa hintaluokassa mukaan

Viime keväänä itselläni oli aivan sama tilanne. 100 Eur grilleillä oli menty vuosikausia ja ostettu määräajoin uusia. Itse päädyin sitten Napoleoniin joka painii Weberin kanssa samassa sarjassa. Hyvä on ollut, ei kaduta päätös siirtyä kiinanihmeistä pois, vaikka ostotilanteessa hieman kirpaisikin.

 
Viimeksi muokattu:
vaihtoehto sen takia, koska rivarissa ei voi hiilillä oikein grillailla kun sitä savu tulee kuitenkin jonkin verran.
Hyvin voi rivarissa grillata hiilillä, jos ei nyt joku natsi asu naapurissa. Ei ole meillä ainakaan kukaan valittanut. Naapuri savustaa sähkösavustimella pihassa kesällä melkeen joka päivä ja siitä tulee varmaan enemmän sitä savun hajua.

Tämä noin yleisenä pointtina. Sinulla oli toki muitaki syitä valita kaasugrilli.
 
kesäksi tulossa uusi grilli kerrostaloasunnon kattoterassille. Vaikka hiiligrilli houkuttelisi, olen taipumassa kaasuun turvallisuus- ja naapurisopusyistä. Weberit ja Napoleonit ovat tuttuja mutta nyt törmäsin itselleni uuteen mielenkiintoiseen konseptiin, eli ”gastrogrilliin” Gastrogrilli 3 tarjouspaketti - Grillikeskus.fi

1647436990175.jpeg


Samaa grilliä saa Saksasta vähän edullisemmin Gastrobräter 1-6flammig Samanlaisia grillejä myydään ilmeisesti enemmän nimenomaan keski-Euroopan markkinoilla.

Onko näistä kenelläkään kokemusta? Itseäni houkuttelee näissä tuo yksinkertaistettu funktionaalisuus, mukana ei ole mitään ylimääräistä, ei lämpömittaria tai vartaita, yms.
 
Jos pelkkä suoralla grillaus riittää, niin ei kai siinä mitään, kun varaosiakin tuntuu saavan.
 

Harvoin alennuksessa, tilaamalla uutiskirjeen niin saa vielä toimarit pois.
 
Onko näistä kenelläkään kokemusta? Itseäni houkuttelee näissä tuo yksinkertaistettu funktionaalisuus, mukana ei ole mitään ylimääräistä, ei lämpömittaria tai vartaita, yms.
Eikö tuossa ole kupua ? Tuulensuoja on minusta hyvä olla. Ja muutenkin lisää lämpöä grilliin, joka mahdollista monupuolisemman käytön,

Hieman jää tuon tuon idea avautumatta, että miksi tuon valisisi tavallisen grillin sijaan ? Edut ?
 
Eikö tuossa ole kupua ? Tuulensuoja on minusta hyvä olla. Ja muutenkin lisää lämpöä grilliin, joka mahdollista monupuolisemman käytön,

Hieman jää tuon tuon idea avautumatta, että miksi tuon valisisi tavallisen grillin sijaan ? Edut ?

vähän löytyy näistä tietoa, mutta tuohon saa ostettua kaikenlaista lisävarustetta, mm. tuulensuojan. Tuolla Saksa-sivustolla on sovellus, jolla voi räätälöidä oman grillin. En ihan itsekään saa kiinni mikä näiden idea on, mutta saksalainen pragmaattisuus ja oletettu laatu kiinnostaa.
 
Kesä lähestyy ja aion ryhtyä urbaaniksi kerrostaloasujaksi jolla on käytössä kohtuullisen kokoinen lasinen parveke. Siispä täytyy katsella sähkögrilliä.

Täällä oli viime keväänä kysytty että Weber Q1400 vai Pulse 1000 mutta vastauksia ei näyttänyt olevan.

Tuo iGrill voisi olla itselle ihan käyttökelpoinen kun lämpömittarit anturilla ovat hajonneet yksi toisensa jälkeen ja toimivaa laitosta en ole vielä löytänyt. Muutoinkin hälytykset puhelimen kautta ja lämpötilan tarkastelu olisivat ihan käyttökelpoisia ominaisuuksia.

Motonet näkyy myyvän Pulsea 499e joten reilun satkun hintaero on Q1400n.

Aiemmat kokemukset on mallia Bilteman hiiligrilli ja erinäisiä kaasugrillejä. Kai noillakin makkara ja pihvi paistuu, valitsi sitten kumman tahansa.
 
vähän löytyy näistä tietoa, mutta tuohon saa ostettua kaikenlaista lisävarustetta, mm. tuulensuojan. Tuolla Saksa-sivustolla on sovellus, jolla voi räätälöidä oman grillin. En ihan itsekään saa kiinni mikä näiden idea on, mutta saksalainen pragmaattisuus ja oletettu laatu kiinnostaa.
Mitä vähän noita vilkaisin niin huono valikoima varusteita ja hinnat järjettömiä.
 
Kesä lähestyy ja aion ryhtyä urbaaniksi kerrostaloasujaksi jolla on käytössä kohtuullisen kokoinen lasinen parveke. Siispä täytyy katsella sähkögrilliä.

Täällä oli viime keväänä kysytty että Weber Q1400 vai Pulse 1000 mutta vastauksia ei näyttänyt olevan.

Tuo iGrill voisi olla itselle ihan käyttökelpoinen kun lämpömittarit anturilla ovat hajonneet yksi toisensa jälkeen ja toimivaa laitosta en ole vielä löytänyt. Muutoinkin hälytykset puhelimen kautta ja lämpötilan tarkastelu olisivat ihan käyttökelpoisia ominaisuuksia.

Motonet näkyy myyvän Pulsea 499e joten reilun satkun hintaero on Q1400n.

Aiemmat kokemukset on mallia Bilteman hiiligrilli ja erinäisiä kaasugrillejä. Kai noillakin makkara ja pihvi paistuu, valitsi sitten kumman tahansa.

Puolison serkulla on tuollainen Pulse, muutaman kerran siellä terassilla grilliruokia syöneenä voi todeta että kyllä sillä pääsee aika pitkälle, tarkkaan saa säädettyä lämmöt ja varmaan parasta mitä sähkögrillien puolelta löytyy.
 
Mulla löytyy nyt weber mastertouch ja harkitsen kaveriksi jotain 18-21” kamadoa, ihan vaan huvin, urheilun ja vaihtelun vuoksi.
Tuleeko noita kamadoja useasti alennusmyynteihin, millasissa hinnoissa alimmillaan pyörii?
Tuotteilla ei ilmeisesti kauhean isoja eroja ole?
 
Syksyllä merkittömiä yleensä tarjouksessa.
Erona käytännössä takuun pituus. Ketjusta löytyy paljon juttua.
 
Ketjussa juttuja Kamadoista, mutta kertauksena hieman:

Oikeastaan Kamadoissa ihan sama tilanne kun missä tahansa grilleissä:

- Hintaerot
- Takuuerot
- Karkeat laatuerot
- Viimeistelyn laatu
- Lisäosien saanti
- Varaosien saanti

Ehkäpä ensimmäisenä budjetti, kuinka paljon on valmis sijoittamaan?
Budjetti määrittää pitkälti jo kokoa, lisäosia jne.
Mihin käyttöön, mitä lisäosia olisi saatava / olisi kiva saada?

Sitten kun on pinkka ns kunnossa niin voidaan katsoa mitä kokoja sillä edes saa.

Mistä yllämainituista asioista valmis maksamaan?

Onko valmis karsimaan laadusta, lisäosista ja erityisesti takuusta.

Alennuksia tuskin pahemmin tulossa, hieman kalliistuneet ovat vehkeet konttipulan ja koronan takia parin vuoden aikana.
 
Lisä/varaosat käytännössä menee sen pannun koon mukaan. On sulla 2k€:n BGE tai 200€:n Auplex, niin samat tarvikkeet/vara/lisäosat sinne sopii.
 
Lisä/varaosat käytännössä menee sen pannun koon mukaan. On sulla 2k€:n BGE tai 200€:n Auplex, niin samat tarvikkeet/vara/lisäosat sinne sopii.

Osakseen,

Mutta helpostikkin parilat, kivet, ritilät jne eivät mene samoihin telineisiin vaikka koko olisi sama. Myös vartaiden rungot jne heittelevät hieman kokojen sisällä.
 
Moi, tuli hommattua ensimmäinen grilli, Weber Master Touch hyvästä tarjouksesta. Seuraavaksi pitäisi hommata hyvää puuta. Hiiligrillistä ei ole aikaisempaa kokemusta. Käyttönä alussa lienee ihan perinteisemmät ja helpoimmat ruuat, ei vielä tässä vaiheessa mitään pitempää settiä ole listalla.

Minkälaisia hiiliä tai brikettejä tänä päivänä kannattaisi käyttää, yleiskäytössä? Marienburgeista ja grillisti hiilistä luin, että voisivat olla päteviä. Ensin mainitut taitaa olla aika isokokoisia piippusytyttimeen. Onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja?
 
Moi, tuli hommattua ensimmäinen grilli, Weber Master Touch hyvästä tarjouksesta. Seuraavaksi pitäisi hommata hyvää puuta. Hiiligrillistä ei ole aikaisempaa kokemusta. Käyttönä alussa lienee ihan perinteisemmät ja helpoimmat ruuat, ei vielä tässä vaiheessa mitään pitempää settiä ole listalla.

Minkälaisia hiiliä tai brikettejä tänä päivänä kannattaisi käyttää, yleiskäytössä? Marienburgeista ja grillisti hiilistä luin, että voisivat olla päteviä. Ensin mainitut taitaa olla aika isokokoisia piippusytyttimeen. Onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja?
Itse käytän marienburgia tai jos haluu briketeillä leikkiä ni bilteman briketit on hyviä ja halpoja.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 945
Viestejä
4 877 583
Jäsenet
78 720
Uusin jäsen
Nuubunaattori

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom