Grillit & grillaus

Täällä kanssa Marienburg ja toimii ihan hyvin piippusytyttimen kanssa vaikka välillä onkin melkoisia järkäleitä mukana. Kyllähän ne katkeaa toki
 
...
Minkälaisia hiiliä tai brikettejä tänä päivänä kannattaisi käyttää, yleiskäytössä? Marienburgeista ja grillisti hiilistä luin, että voisivat olla päteviä. Ensin mainitut taitaa olla aika isokokoisia piippusytyttimeen. Onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja?
Viimeinen virhe on ostaa 50l säkki. Sen käsittely ja hiilien kaatelu piippusytyttimeen on täyttä tuskaa.

Ihan perus 20l pirkka/rainbow/motonet/tokmanni toimii ja ovat sopivan pientä palaa. Laittaa erikseen kostutettua spesiaalipuuta, jos haluaa hajua/makua tartuttaa.

Sytytyksessä olen käyttänyt piippusytytintä + sytytyspaloja, joka on huoleton ratkaisu. 1 min virittelyssä ja antaa itsekseen tehdä hommia vartin, jonka jälkeen kaataa hiilet palloon. Kuumailmapuhallin lienee kyllä nopeampi. En sitten tiedä, onko sen kanssa isompi riski kipinöiden lentelylle?
 
Onko noissa rengaspolttimissa isoja eroja, ts. otanko tokmannilta tjsp halvan perusversion? Varastossa on vanha 11kg kaasupullo (+20v?) ja harkitsin tuon vaihtoa pienempään ihan sen takia että olisi kätevämpi kuskata pihalla.
 
Viimeinen virhe on ostaa 50l säkki. Sen käsittely ja hiilien kaatelu piippusytyttimeen on täyttä tuskaa.

Ihan perus 20l pirkka/rainbow/motonet/tokmanni toimii ja ovat sopivan pientä palaa. Laittaa erikseen kostutettua spesiaalipuuta, jos haluaa hajua/makua tartuttaa.

Sytytyksessä olen käyttänyt piippusytytintä + sytytyspaloja, joka on huoleton ratkaisu. 1 min virittelyssä ja antaa itsekseen tehdä hommia vartin, jonka jälkeen kaataa hiilet palloon. Kuumailmapuhallin lienee kyllä nopeampi. En sitten tiedä, onko sen kanssa isompi riski kipinöiden lentelylle?
Noissa on kyllä aika isoja eroja säkkien välillä,mutta kun käy ennen grillin sytytystä nuo läpi ja pienii liian isot sopiviksi niin mielestäni on ihan hyvä valinta hiiliksi.Minulla on tuommoinen grillin sytytykseen tarkoitettu kuumailmapuhallin ja mielestäni on aika hidas ja lisäksi kipinöitä ja hiilipölya lentää jokapuolelle.Piippusytytin on mielestäni paljon parempi sytytykseen kunhan on tarpeeksi isolla tilavuudella varustettu.
 
Onkos täällä porukoilla kokemusta Char-Broil Kamander grillistä?
Miten mahtaa vertautua weberin master touchiin?
Saako tolla millään toteutettua niin että saisi yhtäaikaa suoraa ja epäsuoraa lämpöä?
 
Onkos täällä porukoilla kokemusta Char-Broil Kamander grillistä?
Miten mahtaa vertautua weberin master touchiin?
Saako tolla millään toteutettua niin että saisi yhtäaikaa suoraa ja epäsuoraa lämpöä?
Muistaakseni viime keväänä oli viimeksi juttua tuosta tässä ketjussa. Haulla löytyy. Youtubesta muistan katsoneeni myös jenkkien arvosteluita tuosta. Itse en siis omista, enkä ole nähnyt livenä. Lukemani ja näkemieni videoiden perusteella ottaisin mieluummin Master Touchin.
 
Moi, tuli hommattua ensimmäinen grilli, Weber Master Touch hyvästä tarjouksesta. Seuraavaksi pitäisi hommata hyvää puuta. Hiiligrillistä ei ole aikaisempaa kokemusta. Käyttönä alussa lienee ihan perinteisemmät ja helpoimmat ruuat, ei vielä tässä vaiheessa mitään pitempää settiä ole listalla.
Minkälaisia hiiliä tai brikettejä tänä päivänä kannattaisi käyttää, yleiskäytössä? Marienburgeista ja grillisti hiilistä luin, että voisivat olla päteviä. Ensin mainitut taitaa olla aika isokokoisia piippusytyttimeen. Onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja?

Kuten aiemmin linkattu Sunset Charcoal , hintalaatusuhde on paljon parempi kuin muissa markettihiilissä (pirkka/rainbow/motonet/tokmanni), jotka ei laadultaan ole kummoista esim marabuu hiileen verrattuna joka palaa pitkään ja kuumana. Marienburg on ihan ok hiili, mut usein melkoista silppua pussin täydeltä.

Onkos täällä porukoilla kokemusta Char-Broil Kamander grillistä?
Miten mahtaa vertautua weberin master touchiin?
Saako tolla millään toteutettua niin että saisi yhtäaikaa suoraa ja epäsuoraa lämpöä?

Tuo ollut keväästä asti käytössä, hyvä peli hintaan nähden, mielestäni parempi kuin mastertouch mikä oli ennen. Lämmöissä pääsee korkeammalle, pitää lämmöt paremmin (eristetty), lämmön säätö ei ehkä ihan niin helppoa mut pitää harjoitella vielä :)
Lisäksi taso on hyvä ja tukeva. Omatekemää napoli pizzaa kokeilin paistaa syksyllä, kun sai yläritilän ylös ja siihen sopivan paksun keraamisen pizzakiven niin yllättävän hyviä tuli kun lämpöä oli yli 350astetta.
Sopivan kokoisen keraamisen tai metallisen kuun eli puoliympyrän kun löytää, niin saa epäsuoran ja suoran lämmön.
 
”Kovapuuhiilet” esim Tuotteet

Sytytykseen se halvin rautakaupan/motonetin kuumailmapuhallin, jos sähköä käytettävissä.

Sunsetin isot säkit (ainakin mitä ite tilannut superaleista 2 kertaa 10 kilon säkeissä) on ihme halpaa pressukangasta ja sotkee sikana kun puskee pölyt läpi säkistä ja sai mustat kädet jo Cittarissa kun rullakosta konttiin lappasi. Ihan hanurista, vaikka itse hiilet ihan hyviä varsinkin hintaan nähden ovatkin.

On se vaan aika parhautta Weberin briketit Weberin brikettiannoskupilla säkistä, missä on jättikokoinen minigrip-mekanismi. Ja piippusytkään tietty. Seuraavalla kerralla kolistelee pölyt pois ja käyttää uudelleen.

Noh, itse käytän silti vaan Sunsetia Quebracho Blanco (mitä ei näköjään nyt ole myynnissä edes) ja Weberin brikettejä.
 
Tässä myös vinkki hiiliin. Salohiilen hiilet: Grillihiilikauppa.fi

Sattuupa olemaan vielä itselle lähellä niin kiva tukea.

Sunsetin kama ollut myös hyvää mitä poltellut. Bilteman brikettejä on vielä hitusen jäljellä ja en tiedä ostanko jatkossa kun noita tullut nyt käytettyä lähinnä. Pitäähän noi briketit käyttää loppuun.

Käytössä itsellä on Weberin pallo ja sitten pikkunen Kamado Bono Minimo.
Sytettelyyn pallossa ollut piippusytytin ja sitten kamadossa käytellyt tommosia sytytyskieppejä Sytytyskieppi 32 kpl
 
Kävi silleen niinsanotusti vanhanaikaisesti tässä viikonlopun aikana, että olin kiertelemässä erästä K-rautaa ihan vain päivää tuhlataksena, ja tietenkin pysähdyin myös sinne puutarha osastolle jossa kesäkauden uusimmat ja kuumimmat grillit sijaitsevat. Olenhan kuitenkin erilaisia grillejä selaillut netistä jo kuukauden päivät.
Juttelin siinä jonkun toisen asiakkaan kanssa hänen kokemuksiaan weberin grilleistä ja tarttui siihen sitten myyjäkin paikalle.
Harmillisesti sattui sitten juuri siinä kohtaan olemaan taskussa lompakko mukana ja myyjä sai pidettyä sellaisen myyntipuheen että meni meikäläinenki sekaisin.

Heillä oli tarjouksessa Weberin Genesis 325S hintaan 1249€ ja tähän kaupan päällitteeksi sitten iGrill 2- lämpötilamittari (OVH 139€).
Tuli siinä sitten lähettyä tinkaamaan vähän muustakin ja ostoskoriin tarttui sitten muitakin oheistuotteita kuten Weberin originaali 300 sarjalaisille tarkoitettu peite. Edellinen melkein puoleenhintaan.

Kotona sitten tuli huomattua weberin aloittaneen kevät kampanjan; Valikoidun grillin ostajalle weber toimittaa kaupanpäällisiksi grillivartaan (OVH 189€). Tämä tuli täytettyä weberin sivujen kautta ja sieltä lähtikin paketti tulemaan kotia.
Kampanja koskee 18 vuotta täyttäneitä yksityishenkilöitä (”Ostaja”), jotka ostavat uuden Genesis –kaasugrillin (koskee 2022 lanseerattua Genesis- sarjaa) Weber-Stephenin valtuutetulta jälleenmyyjältä 19.3.-19.4.2022 (”Ehto”) välisenä aikana. Kampanjaan osallistuvat maat: Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska.

Äkkiseltään kun selailee nettiä, iGrill 2 -kampanja ei ole näkyvillä K-raudan sivuilla, ja hintakin oli sitten juuri samana päivänä päivittynyt tuohon 1249 hintaan myös k-raudan sivuille. joten summasummarum
grilli alesta 1249€ ja kaupanpäällisiä 139€ + 189€ ja tietysti tingatut oheisvermeet. Tietää miksi käy töissä kesän.
 
Mustang Kamadoa tarjouksessa -50%, Grillitukku. Kamado L 324,50€ & Kamado M 274,50€.
Tuo on tosi outo toi koko kun mustangin sivulla niiden L on ilmoitettu 21” ja tuolla kaupassa taas 18”, ja sit tossa lukee että grillausritilä olisi vaan 38cm…. Tosi outoa.

Edit: Ilmeisesti niillä on vaan tossa vahingossa M koon tuotekuvaus, pistin tilaukseen, ja noita muita alennustuotteita kanssa, vähän yli 500e edestä.
Kyllä vaimo taas yllättyy aamulla :lol:
 
Viimeksi muokattu:
Viimeinen virhe on ostaa 50l säkki. Sen käsittely ja hiilien kaatelu piippusytyttimeen on täyttä tuskaa.

Ihan perus 20l pirkka/rainbow/motonet/tokmanni toimii ja ovat sopivan pientä palaa. Laittaa erikseen kostutettua spesiaalipuuta, jos haluaa hajua/makua tartuttaa.

Sytytyksessä olen käyttänyt piippusytytintä + sytytyspaloja, joka on huoleton ratkaisu. 1 min virittelyssä ja antaa itsekseen tehdä hommia vartin, jonka jälkeen kaataa hiilet palloon. Kuumailmapuhallin lienee kyllä nopeampi. En sitten tiedä, onko sen kanssa isompi riski kipinöiden lentelylle?
Mä en taas käytä muuta kuin Marienburgia. Noi halpishiilet on ihan hirveetä paskaa. Semmosta silppoa että ei pysy edes grillissä vaan menee pohjaritilän läpi. Lisäks noi ei palja kovin tasaisesti eikä kovin kauaa, joten niitä saa olla kokoajan lappamassa lisää. Marienburgit on huomattavasti isompia ja palaa kauemmin ja tasaisemmin. Tarvittaessa ne on nopea käsillä hajoittaa tarvittaessa pienemmiksi.
 
Mä en taas käytä muuta kuin Marienburgia. Noi halpishiilet on ihan hirveetä paskaa. Semmosta silppoa että ei pysy edes grillissä vaan menee pohjaritilän läpi. Lisäks noi ei palja kovin tasaisesti eikä kovin kauaa, joten niitä saa olla kokoajan lappamassa lisää. Marienburgit on huomattavasti isompia ja palaa kauemmin ja tasaisemmin. Tarvittaessa ne on nopea käsillä hajoittaa tarvittaessa pienemmiksi.
Täytyy kyllä siltä osin kompata, että noissa halppiksissa on välillä eriä, joissa on pelkkää silppua. Sen kanssa käy juuri kuten sanoit.
 
Ok-taloa rakentamassa ja nyt kiinnostaisi jo ostella valmiiksi alesta Kaasugrilli. Näitä kuvassa olevaa mallia olen pohtinut
Lähinnä tossa Spiritis mietityttää ettei ole yläritilätasoa, joka on aika ihmeellistä tuon hintaluokan vehkeessä. Onko tuo Genesis 280eur hintaeron arvoinen? Tarkoitus hommata grilli, jolla pärjäisi seuraavat 10v.
Screenshot_20220321-114206_Chrome.jpg
 
Weberin vaihtoehto voisi olla myös Napolen. Painivat samassa sarjassa. Napoleonissa on yläritilät.


Varmaat saat Kaasuvalosta tuon 600 EUR tuntumaan kun kysyt vaan rohkeasti tarjouksen. Itse päädyyn Napoleoniin viime keväänä.

Tuossa videopätkä weber /napolen vertailusta. Saa hyvän käsityksen eroista ja rakenteesta

 
Ok-taloa rakentamassa ja nyt kiinnostaisi jo ostella valmiiksi alesta Kaasugrilli. Näitä kuvassa olevaa mallia olen pohtinut
Lähinnä tossa Spiritis mietityttää ettei ole yläritilätasoa, joka on aika ihmeellistä tuon hintaluokan vehkeessä. Onko tuo Genesis 280eur hintaeron arvoinen? Tarkoitus hommata grilli, jolla pärjäisi seuraavat 10v.
Genesiksessä on enemmän grillausalaa ja enemmän tehoa. Kaasupullon saa myös siihen kiinni ja tuossa on neljä rengasta. Googlella löytää varmaan tarkempaa vertailua noille kahdelle mallille.
 
..tai jos haluu briketeillä leikkiä ni bilteman briketit on hyviä ja halpoja.

Olen kerran haksahtanut bilteman briketteihin, never again. Siihen halpaan hintaan löytyi syy ja se on että siellä 10kg pussissa oli ainakin kilo pieniä ja isompia kivenmurikoita seassa. Ammattitermein kate otetaan laittamalla kiviä sekaan.
 
Olen kerran haksahtanut bilteman briketteihin, never again. Siihen halpaan hintaan löytyi syy ja se on että siellä 10kg pussissa oli ainakin kilo pieniä ja isompia kivenmurikoita seassa. Ammattitermein kate otetaan laittamalla kiviä sekaan.
Häh?
 
Olen kerran haksahtanut bilteman briketteihin, never again. Siihen halpaan hintaan löytyi syy ja se on että siellä 10kg pussissa oli ainakin kilo pieniä ja isompia kivenmurikoita seassa. Ammattitermein kate otetaan laittamalla kiviä sekaan.
Briketit ovat kyllä aina saman kokoisia sekä täällä ketjussa aika moni pitää juuri noista bilteman briketeistä koska ovat älyttömän hyviä hintalaatusuhteeltaan.

Bilteman hiilet onkin sit asia erikseen, ne on kamalan huonoja.
 
Genesiksessä on enemmän grillausalaa ja enemmän tehoa. Kaasupullon saa myös siihen kiinni ja tuossa on neljä rengasta. Googlella löytää varmaan tarkempaa vertailua noille kahdelle mallille.
Kyllä Spirit pitäisi olla se lankaräkki minkä saa siihen paistoalueen yläpuolelle.
Myöskin pullon saa kiinni, siellä on sellainen pieni teline sille kyljessä.
Grillausala tosiaan on isompi.

Mutta 280e arvosta isompi...
 
Kyllä Spirit pitäisi olla se lankaräkki minkä saa siihen paistoalueen yläpuolelle.
Myöskin pullon saa kiinni, siellä on sellainen pieni teline sille kyljessä.
Grillausala tosiaan on isompi.

Mutta 280e arvosta isompi...
Näköjään ei mainoskuvissa ole tuota ylätasoa, mutta arvosteluissa näyttää olevan. Eli kyllä taidan spirittiin kallistus.
 
Näköjään ei mainoskuvissa ole tuota ylätasoa, mutta arvosteluissa näyttää olevan. Eli kyllä taidan spirittiin kallistus.

Vasta viikonloppuna Spirit II S-320 mallin pistin kasaan ja yläritilä noista kaikista tosiaan löytyy. Grillausala on yllättävän iso 3-polttimen grilliksi ja hyvin lähelle isoa 4-polttimon halpagrilliä, mikä on mökillä. Lämpöä tuohon tuntuu tiiveyden takia saavan aika mukavasti.
 
Itte käyttäny niitä 10kg säkkejä kymmeniä ja aina ollu ihan priimaa kamaa.
No, ei ne nyt priimaa ole ollut ainakaan weberin briketteihin verrattuna. Savuttaa ja paljon haljenneita mukana. Mutta ei kyllä mitään kiviä ole näkynyt.
 
No nyt on kyllä väkevää väitettä. Kuvia kyllä kaipais tosta.
Itte käyttäny niitä 10kg säkkejä kymmeniä ja aina ollu ihan priimaa kamaa.
Mitään kuvia ole ottanut tietenkään mitä helvettiä :D Jos ei palaneet kamat mene läpi arinasta tuhka-astian puolelle niin melko helppo löytää nuo
 
En ole törmännyt kiviin, mutta Bilteman briketeistä lähti mielestäni ikävän kitkerää savua.
 
Weberin briketit ovat kyllä hintansa arvoisia.
Biltemaa en ole tosin testannut. Täytyy ottaa testiin.
 
Viimeksi muokattu:
No, ei ne nyt priimaa ole ollut ainakaan weberin briketteihin verrattuna. Savuttaa ja paljon haljenneita mukana. Mutta ei kyllä mitään kiviä ole näkynyt.
Hinta/laatu noissa kuitenkin on melkoisen hyvä jso verrataan muihin halpisbriketteihin. Esmes Rainbow ja Pirkka on aivan hirveetä kamaa. Ne vasta savuttaakin ja oikein kitkerää petroolin hajuista savua.
Weberit toki ykkösenä, mutta maksaa niin perkeleesti ja kuitenkin kun tulee aika helvetisti grillattua kesällä niin Biltemat on osittautuneet hyväksi hintalaaduksi. Ne Bilteman pikkupussin briketit on mun mielestä eri kun isossa ja ei ole niin hyvää kamaa.
 
Miksi käytätte brikettejä? Oletteko niitä sytytysnesteen lotraajia? Teette makkaroihin viiltoja?

Mistä sattuu aaltopahvijämistä puristettuja brikettejä, joista ei hiilen/savun maku irtoa mihinkään.

Eivät saavuta kovia lämpötiloja, pöllyävät ja tuhkastavat ympäriinsä ja hieman kantta availessa niin samantien jäähtyvät ja ovat entisiä.

Itse käytän kovapuuhiiliä, quebracho, wattle, marabu, akaasi jne. hieman riippuen ruoasta ja käyttötarkoituksesta.
En sano että se on ainut oikea tapa mutta mutta.
 
Miksi käytätte brikettejä? Oletteko niitä sytytysnesteen lotraajia? Teette makkaroihin viiltoja?

Mistä sattuu aaltopahvijämistä puristettuja brikettejä, joista ei hiilen/savun maku irtoa mihinkään.

Eivät saavuta kovia lämpötiloja, pöllyävät ja tuhkastavat ympäriinsä ja hieman kantta availessa niin samantien jäähtyvät ja ovat entisiä.

Itse käytän kovapuuhiiliä, quebracho, wattle, marabu, akaasi jne. hieman riippuen ruoasta ja käyttötarkoituksesta.
En sano että se on ainut oikea tapa mutta mutta.
No ihan siksi jos haluaa jotain mikä kestää kauemmin ja tehdään miedossa lämmössä.
Eikai kukaan niitä ny normigrillauksessa käytäkkään…
 
Miksi käytätte brikettejä? Oletteko niitä sytytysnesteen lotraajia? Teette makkaroihin viiltoja?

Mistä sattuu aaltopahvijämistä puristettuja brikettejä, joista ei hiilen/savun maku irtoa mihinkään.

Eivät saavuta kovia lämpötiloja, pöllyävät ja tuhkastavat ympäriinsä ja hieman kantta availessa niin samantien jäähtyvät ja ovat entisiä.

Itse käytän kovapuuhiiliä, quebracho, wattle, marabu, akaasi jne. hieman riippuen ruoasta ja käyttötarkoituksesta.
En sano että se on ainut oikea tapa mutta mutta.
No yks syy on ainakin se että kovapuuhiiliä, quebracho, wattle, marabu, akaasi jne. on hiukka hankala saada muuta kuin tilaamalla. Toisekseen, vähän hirvittää käyttää perusgrillauksessa hiiliä mitkä maksaa enemmän kun mun auto. Ne mun pari kyljystä ja pekoniparsaa ei tiiä mitä hiiliä/brikettejä siellä poltellaan kunhan vaan ei savuta ja hiillos on kuuma.

Gourmet grillailut sitten taas erikseen johon voidaan käyttää noita hifihiiliä mutta jos noita käyttäis koko kesän grillaukseen niin syksyllä mä olisin köyhä kuin kirkonrotta.
 
No yks syy on ainakin se että kovapuuhiiliä, quebracho, wattle, marabu, akaasi jne. on hiukka hankala saada muuta kuin tilaamalla. Toisekseen, vähän hirvittää käyttää perusgrillauksessa hiiliä mitkä maksaa enemmän kun mun auto. Ne mun pari kyljystä ja pekoniparsaa ei tiiä mitä hiiliä/brikettejä siellä poltellaan kunhan vaan ei savuta ja hiillos on kuuma.

Gourmet grillailut sitten taas erikseen johon voidaan käyttää noita hifihiiliä mutta jos noita käyttäis koko kesän grillaukseen niin syksyllä mä olisin köyhä kuin kirkonrotta.
Marienburgin hiilet on aika edullisia ja löytyy kaupoista, palaa suhteellisen pitkään eikä yleensä ole silppua, suosittelen kyllä vaihtamaan briketit noihin.
 
Kamadolla grillailen ja kovapuuhiilellä normaalisti. Ei sytytysnestettä, vaan esim. näitä tulee käytettyä. Piippusytyttimellä otetaan joskus vauhtia, riippuu ihan siitä kuinka nopeasti pitää saada jotain ritilälle.
Brikettejä tulee joskus käytettyä, kun ei kaipaa makua hiilistä. Esim makkoroita tai muuta nopeaa grillatessa. Tai ihan pitkissä grillauksissa snakella.
 
Ei ne ole toisensa poissulkevia. Brikettejä kannattaa käyttää, kun haluaa pitkän tasaisen lämmön. Mainittu snake-tyyli. Hiiliä sitten muuten.
No siihen juuri kommentoin sen jälkeen kun itse sanoin että briketeillä on hyvä tehdä hitaat ruoat.
Kun sain sellasen käsityksen että hän käyttää pelkästään noita brikettejä, hinnan takia…
 
Kamadolla grillailen ja kovapuuhiilellä normaalisti. Ei sytytysnestettä, vaan esim. näitä tulee käytettyä. Piippusytyttimellä otetaan joskus vauhtia, riippuu ihan siitä kuinka nopeasti pitää saada jotain ritilälle.
Brikettejä tulee joskus käytettyä, kun ei kaipaa makua hiilistä. Esim makkoroita tai muuta nopeaa grillatessa. Tai ihan pitkissä grillauksissa snakella.

Kamadossa brikettejä, käyttääkö moni? Kun hiililläkin pääsee pitkiin savustus aikoihin?
Facen kamado keskusteluista luin joskus että briketit ei olis suotavia kamadossa koska niistä irtoaa kemikaaleja huokoiseen sisäpintaan? En ole tutkinut mitä kemikaaleja briketit sisältää, lähinnä että onko tuossa raadin mielestä perää?
 
Periaatteessa perää voi olla, briketit kun ovat mitäsattuu puristettua jämää.

Itse kuitenkin epäilen, lähinnä syynä se että tuhkaavat helvetisti ja häviävät kovapuuhiilille kaikessa.
 
En usko, että briketeissä on mitään ihmeellistä, mikä aiheuttaisi jotain ”onglelmia”. ”Hiilipölyä” vain puristettu kasaan, jollain mahdollisella sidosaineella. Ihan eriasia on brikettien käyttö, että miksi?!?!? :)

Hyvät, pitkät ja aromikkaat tasaiset löylyt saa hiilillä. Se ”perus” Marienburg, turhan usein silppua ja paljon. Kovapuuhiilet, ei oikeasti maksa yhtään/juurikaan enempää, kun voi aina käyttää uudemman kerran.
 
Moi, kiitoksia kaikille hyvästä hiili- ja brikettikeskustelusta.

Nyt on master touch koottu, ja tuli yksi kysymys koskien alaosan ilma-aukkoja. Onko normaalia, että kääntökahva minimissä ilma-aukkoihin jää hieman rakoa? Kuva alla, jossa kahva minimissä.
20220323_213646~2.jpg
 
Ei ole normaalia. Kiinni pitäisi olla kiinni. En muista tuon rakennetta, mutta koita säätää.
 
Mustang Kamadoa tarjouksessa -50%, Grillitukku. Kamado L 324,50€ & Kamado M 274,50€.
Kiitoksia tästä. Oonkin haaveillut Kamadosta tuon Weber Genesiksen kaveriksi, mutta ei oo millään kehdannut ostaa toista yhtä kallista grilliä kylkeen. Pikku Kamadoa oon aikonut ostaa, mutta nyt saikin sitten tuon M kokoisen halvemmalla, niin pakkohan se oli poistaa. Harmi kun L kokoiset oli jo loppu, kun ehdin itse apajille. Nuo Bambuiset sivutasot vissiin herkästi tahtoo vetää homeeseen. Onkos täällä joku heti uutena vetänyt noihin päälle venelakkaa tai jotain muuta puunkäsittelyainetta jolla tuota voisi ehkäistä? Nyt olisi hyvää aikaa tehdä tuollaiset operaatiot, kun terassin ympärillä on niin pirusti lunta, että ei grilliä sinne taida saada ennen toukokuuta :)

Tietääkö muuten joku onko tuollainen Mustang Kamadon lämpömittari kalibroitavaa mallia? Mikäli ei, niin mistähän tuohon saisi sopivan mittarin josta kalibrointiruuvi löytyy?
 
Kiitoksia tästä. Oonkin haaveillut Kamadosta tuon Weber Genesiksen kaveriksi, mutta ei oo millään kehdannut ostaa toista yhtä kallista grilliä kylkeen. Pikku Kamadoa oon aikonut ostaa, mutta nyt saikin sitten tuon M kokoisen halvemmalla, niin pakkohan se oli poistaa. Harmi kun L kokoiset oli jo loppu, kun ehdin itse apajille. Nuo Bambuiset sivutasot vissiin herkästi tahtoo vetää homeeseen. Onkos täällä joku heti uutena vetänyt noihin päälle venelakkaa tai jotain muuta puunkäsittelyainetta jolla tuota voisi ehkäistä? Nyt olisi hyvää aikaa tehdä tuollaiset operaatiot, kun terassin ympärillä on niin pirusti lunta, että ei grilliä sinne taida saada ennen toukokuuta :)

Tietääkö muuten joku onko tuollainen Mustang Kamadon lämpömittari kalibroitavaa mallia? Mikäli ei, niin mistähän tuohon saisi sopivan mittarin josta kalibrointiruuvi löytyy?

Jotain puunsuojaa/öljyä on hyvä vetää niitten päälle. Ja jättää suojahuput pois. Ei ongelmia sen jälkeen.
 
Parikin kyssäriä raadille.

1) 4-5vuotta vanha Weber Spirit E310 saisi siirtyä Kamadon tieltä pois, niin mitä tämmöisesta kehtaa pyytää?

2) Olen katsellut Bono Grandea, onko tästä kokemuksia tai ns. nice to know-juttuja?

3) Meillä on katettu terassi, jossa nykyinen Weberi on seinän vieressä, mutta Kamadon blogitekstissä lukee, että tarvitsee 2x2m tilan ja syttymätön alusta?
 
Viimeksi muokattu:
Jotain puunsuojaa/öljyä on hyvä vetää niitten päälle. Ja jättää suojahuput pois. Ei ongelmia sen jälkeen.
Jossain Face ryhmässä tuli vastaan, että bambutasot oli homehtunut vaikka oli katetulla terassilla ilman suojahuppua. Tuosta tuli sellainen vaikutelma, että nuo sivutasot kannattaa heti käsitellä jollakin aineella, käytti suojahuppua tai ei. Varmaan paras olisi vähän näyttää hiomapaperia tuolle ja sitten jokin öljy tai lakka pintaan. Täytyypä katsoa tarkemmin sitten kun tuo joskus toimitetaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Mustang Kamadoa tarjouksessa -50%, Grillitukku. Kamado L 324,50€ & Kamado M 274,50€.
Joo tosiaan iso kiitos tästä, mahtaako olla halvin suomessa myyty L kokoinen kamado? Vai muistuuko mieleen jotain vastaavaa?
Tilasin omani tossa 2.30 ja tuli heti sen jälkeen että loppuunmyyty, en tiedä millon tämä kamppis oli alkanut mutta tosiaan tuon viestin jälkeen oli varmaan just yks kappale vaan myynnissä.

Äsken kuljetusfirma toi ton pihalle, paketissa tosiaan lukee 47" grilliritilä, vaikka grillin ulkonäkö onkin tuo kamado M näköinen (ainakin paketin kuva siis) missä kahva on tollanen musta muovinen, olisko tä sit joku pari vuotta vanha malli tms.

Vähemmän kiva ylläri olikin sit se että tä ei olekkaan valmiiksi koottuna niinkuin luulin, vaimolla on lonkka paskana eikä mulla ole kavereita jotka auttais kasaamaan että saa nähdä millon tätä pääsee kokeilemaan... :(
 
Jossain Face ryhmässä tuli vastaan, että bambutasot oli homehtunut vaikka oli katetulla terassilla ilman suojahuppua. Tuosta tuli sellainen vaikutelma, että nuo sivutasot kannattaa heti käsitellä jollakin aineella, käytti suojahuppua tai ei. Varmaan paras olisi vähän näyttää hiomapaperia tuolle ja sitten jokin öljy tai lakka pintaan. Täytyypä katsoa tarkemmin sitten kun tuo joskus toimitetaan.
Mulla on weberin mastertouchiin bambu sivupöytä, mä vielä kysyin heidän aspasta että pitääkö sitä käsitellä mitenkään, väitti että se on tehty valmiiksi, se oli umpihomeessa 2kk jälkeen vaikka aina grillaamisen jälkeen irroitin sen ja pistin katokseen suojaan.
 
Mulla on weberin mastertouchiin bambu sivupöytä, mä vielä kysyin heidän aspasta että pitääkö sitä käsitellä mitenkään, väitti että se on tehty valmiiksi, se oli umpihomeessa 2kk jälkeen vaikka aina grillaamisen jälkeen irroitin sen ja pistin katokseen suojaan.
No juuri jotain tämän kaltaista pelkään, että se on heti tuollaisessa kunnossa.
 
Joo tosiaan iso kiitos tästä, mahtaako olla halvin suomessa myyty L kokoinen kamado? Vai muistuuko mieleen jotain vastaavaa?
Tilasin omani tossa 2.30 ja tuli heti sen jälkeen että loppuunmyyty, en tiedä millon tämä kamppis oli alkanut mutta tosiaan tuon viestin jälkeen oli varmaan just yks kappale vaan myynnissä.

Äsken kuljetusfirma toi ton pihalle, paketissa tosiaan lukee 47" grilliritilä, vaikka grillin ulkonäkö onkin tuo kamado M näköinen (ainakin paketin kuva siis) missä kahva on tollanen musta muovinen, olisko tä sit joku pari vuotta vanha malli tms.

Vähemmän kiva ylläri olikin sit se että tä ei olekkaan valmiiksi koottuna niinkuin luulin, vaimolla on lonkka paskana eikä mulla ole kavereita jotka auttais kasaamaan että saa nähdä millon tätä pääsee kokeilemaan... :(

Missä asut? Jos lähellä niin voin tulla sen verran jeesimään. Vastaa vaikka yv:llä jos kiinnostaa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 721
Viestejä
4 876 772
Jäsenet
78 682
Uusin jäsen
kemikaaliananas

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom