Grillit & grillaus

Liian kuumaa veikkaan minäkin. Näköjään kyseessä on vielä suikaleet(?), jotka pienestä koostaan johtuen kärtsäävät vielä helpommin. Ota vähän lämpöjä pois. Eikä tuota pientä tartumista grilliritilään voi välttämättä estää vaikka mitä tekisi.
Nämä grillattavat oli sellaisia kämmenen kokoisia.
Täytyypä kokeilla seuraavaksi alentaa vähän lämpöjä.
 
Eikö nyt vaikka moderaattorit voisi pilkkoa grillausketjusta kaasumikroilijat omaan ketjuunsa?
Kaasu- että hiiligrillaajana, niin en näe syytä miksi pitäisi alkaa rajaamaan osa grillaustavoisa pois täältä.
Tee oma ketju hiiligrillaajille, jos kerran kaasutouhut noin nousee tunteisiin ?
 
Nämä grillattavat oli sellaisia kämmenen kokoisia.
Täytyypä kokeilla seuraavaksi alentaa vähän lämpöjä.

Olen aina tehnyt kanan kanssa siten että miedolla lämmöllä ja epäsuoralla grillauksella.
Menee totta kai kauemmin mutta kana pysyy mehukkaana eikä kuivu.

En tiedä mikä grilli sulla on joten tää ohje 3-polttiseen grilliin.
Ensin kaikilla lämmöt ylös ja sitten keskipoltin pois päältä. Anna hetken lämpöjen laskeutua.

Kanat siihen keskelle ja annat olla hetken että pinnat menee kiinni ja sit käännät.
Pidät mietoja lämpöjä, kanan kanssa alle 200
Fileistä ku tykkäät niin nehän on aika ohuita. Lämmöt voi olla jopa 150-160 ja siinä keskellä annat grillaantua.
 
Hyviä vinkkejä. Mulla tosin 2 polttimollinen grilli mutta kyllä silläkin saa epäsuoran tyylistä aikaiseksi.
 
Kaasugrilleistä tietämättömänä väittäisin että liian kuumalla yrität. Öljyt toimii parhaiten siinä ~180C. Yli 200C ne palaa pois. Etenkin kana herkkänä, pehmeänä lihana ehdottomasti alemmilla lämmöillä.

Ei itse asiassa pidä paikkaansa paikkaansa. Öljyn kanssa on sama kuin vettä keitettäessä, vesi kiehuu sadassa asteessa oli liekin koko kattilan alla mikä tahansa.

Liian kuumaksi ei kaasugrilliä käytännössä saa, ongelmia tulee lähinnä siitä että öljy höyrystyy ennen pitkää pois ja sitä pitää lisätä (esim. Parila tai pannu), mutta jos juuri ennen grillausta lisää öljyä mitä kuumempi sen vähemmän tarttuu.


Kanasta(kin) jos haluaa mehevää helpointa on lisätä reilusti lämpöä ja lyhentää grillausaikaa. Pehmeänä lihana kana kuivuu helposti jos sitä yrittää matalassa. Varsinkin kokemattomalle kokille helpointa kun käyttää niin kumaa välinettä kuin mahdollista jolla paistaa pikaisesti pinnan maukkaaksi ilman että keskeltä menee liian kypsäksi.
 
Ei kun polttimet täysille, ja kun lämpötila n. 250. Sen jälkeen harjaus teräshajalla. Taas lämmöt ylös ja öljyä ritilöille. Annoin palaa kunnes ei savua-280c. Uudet öljyt ja lämmöt ylös . Kanat grilliin.

Pidä koko tuon prosessin ajan polttimot täysillä, ja huolehdi että ritilä on kuuma ennenkuin laitat mitään ritilälle. Ekan öljyymisen jälkeen ei ole pakko odottaa savuamisen loppumista, sähän teet käytännössä rasvapolton.

Jos välttämättä haluat kokeilla mietoja lämpöjä, kannattaa silti grillin olla niin kuuma kuin mahdollista kamaa lisättäessä, jotta ei tartu. Se kyllä jäähtyy heti.
 
@kaba Kuten näet niin grillaustapoja on monia.
Oikeeta tapaa ei varmaan ole, joten kantsiin vaan kokeilla.
Olet kokeillu sitä kovat lämmöt ja nopeeta, kokeiles seuraavaksi parisen sataa astetta ja tarkkailet filettä lähinnä väriä ja "kimmoisuutta"
 
Äsken savustin kanafileitä kamadossa, epäsuora, n 140-160, pienimmät hieman ehkä kuivuivat muut ok. En osannut näköjään leikkaa tasapaksuisia....ritilän päällä ja ennen rasvasprayasin ritilän eikä tarttunut yksikään kanafile ritilään.
 
@kaba Kuten näet niin grillaustapoja on monia.
Oikeeta tapaa ei varmaan ole, joten kantsiin vaan kokeilla.
Olet kokeillu sitä kovat lämmöt ja nopeeta, kokeiles seuraavaksi parisen sataa astetta ja tarkkailet filettä lähinnä väriä ja "kimmoisuutta"
Näin täytyy tehdä:thumbsup:
Oon aina ollut sitä mieltä että kana täytyisi kypsentää nopeasti ettei kuivu liikaa ja tietenkin grilli etukäteen kunnolla kuumennettu. Mutta täytyy ennakkoluulottomasti kokeilla näitä muita vinkkejä.
Kiitos kaikille vastanneille!
 
Näin täytyy tehdä:thumbsup:
Oon aina ollut sitä mieltä että kana täytyisi kypsentää nopeasti ettei kuivu liikaa ja tietenkin grilli etukäteen kunnolla kuumennettu. Mutta täytyy ennakkoluulottomasti kokeilla näitä muita vinkkejä.
Kiitos kaikille vastanneille!

Kaikkea ruokaavoi kypsentää kaikella lämmöllä. Esim. Pihvit 55 asteen vesihauteessa, tai 800 asteen liekissä.

Kanan kypsennys tulikuumalla pannulla, sisältä mediumiksi jättäen, on vaan niin idioottivarma tehdä, että itse en mitään muuta opeta edes kohtuullisen kokeneelle kokille. Mehevä, ei patakypsä, kana ilman kovaa lämpöä on kuitenkin jo aika ruokahifistelyä ja johon ei paistopintaa saa kovin yksinkertaisilla keinoilla.

Kanaa voi aina kypsentää myös patakypsäksi miedolla lämmöllä. Esim kauppojen grillikana, jossa on hyvä paistopinta ja rutikuivaa lihaa kompensoi patakypsyys.
 
En näe mitään syytä, koska tämä ketju käsittelee grillausta yleisesti.
Hiiligrillaus ja kaasugrillaus on aika kaukana toisistaan, mutta nekin mahtuu yleisesti ruoanlaittoon. Eikä oo tarkotus aukoa päätäni. Eihän sähköautoilijatkaan halua keskustella samassa ketjussa Tesloista polttomoottoriautoilijoiden kanssa.

Kaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.
 
Kaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.
Nyt on aika tuuheeta. Selitähän nyt mitä meinaat?
Kaasugrillissä pystyy tekemään ihan samat kun hiiligrillissä
 
Nyt on aika tuuheeta. Selitähän nyt mitä meinaat?
Kaasugrillissä pystyy tekemään ihan samat kun hiiligrillissä
Kaasugrillillä ja hiiligrillillä pystyy grillaamaan samalla tavalla eli kypsentämään ruokaa säteilylämmöllä. Hiiligrillillä keskustelu laajenee kuitenkin usein barbequeen ja savustamiseen, jota kaasugrillillä ei voi tehdä. Barbequessa on alueellisia vaihteluita, mutta siihen liittyy tuli, savu, matala lämpötila ja pitkä kypsytys sekä usein epäsuora lämpö. Kaasugrilli ei tähän taivu kovin hyvin kun sillä ei pysty tuottamaan savua ja ei kai 6-12 tunnin low&slow kaasuttelut ole kovin taloudellisia ja käytännöllisiä. Samasta syystä savustuskaan ei onnistu kun siinäkin yleensä lämpötilat ovat matalia, ajat pitkiä ja vaaditaan kunnolla ja pitkäaikaista savuntuottoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kaasugrillissä ei ole kovin montaa aspektia siihen hommaan. Hiili/briketti -grillaus on todella paljon laaja-alaisempi. Luulen että aika moni grillaaja ajattelee samaan tapaan.

Menee ihan naurettavaksi tollanen besserwisseröinti. Voisitteko savustajat ja hauduttelijat mennä omaan ketjuunne? /s

Ei tämä ole mikään grillauksen erikoisfoorumi, vaan tietotekniikkapalstan ruuanlaitto-osio. Ei tänne tule sivutolkulla tule viestejä päivässä, niin ei ole minusta järkevää pirstaloida grillaukseen liittyvää keskustelua enempää.

Minäkin kun grilliä hankin tänä keväänä, niin ei käynyt hiiligrillin hankinta edes mielessäkään, mutta kun tätä ketjua aloin selailemaan, niin jossain vaiheessa harkitsin kamadon hankkimista ihan tosissaan.

Pahoittelut offtopicista.
 
Kaasugrillillä ja hiiligrillillä pystyy grillaamaan samalla tavalla eli kypsentämään ruokaa säteilylämmöllä. Hiiligrillillä keskustelu laajenee kuitenkin usein barbequeen ja savustamiseen, jota kaasugrillillä ei voi tehdä. Barbequessa on alueellisia vaihteluita, mutta siihen liittyy tuli, savu, matala lämpötila ja pitkä kypsytys sekä usein epäsuora lämpö. Kaasugrilli ei tähän taivu kovin hyvin kun sillä ei pysty tuottamaan savua ja ei kai 6-12 tunnin low&slow kaasuttelut ole kovin taloudellisia ja käytännöllisiä. Samasta syystä savustuskaan ei onnistu kun siinäkin yleensä lämpötilat ovat matalia, ajat pitkiä ja vaaditaan kunnolla ja pitkäaikaista savuntuottoa.
Savua ei tarvitse millään laittella paria tuntia enempää alun jälkeen ellet ole extrasavuisen ystävä. Varmasti onnistuu brisketti kaasugrillillä ihan yhtä hyvin kuin savustimella mutta vaati kyllä riittävällä jaolla olevat polttimet että lämmön saa epäsuoraksi.
 
Savua ei tarvitse millään laittella paria tuntia enempää alun jälkeen ellet ole extrasavuisen ystävä. Varmasti onnistuu brisketti kaasugrillillä ihan yhtä hyvin kuin savustimella mutta vaati kyllä riittävällä jaolla olevat polttimet että lämmön saa epäsuoraksi.
Jep, ihan samaan suuntaan makutottumukset siirtynyt itsellä eli savua maltilla niin, ettei se peitä vaan täydentää ruuan aromeja. Brisketti onnistuu varmasti kaasugrillissä, sähköuunissa tai sous videllä samalla tavalla kuin pulled pork - tärkeintä on kypsyttää hitaasti ylikypsäksi välillä 70-90C, jotta sitkeän lihan kollageeni hajoaa meheyttäväksi gelatiiniksi. Perinteisimmillään nämä on vaan totuttu tekemään puu- tai hiilitulella, jotka kuuluvat BBQ:n ja savustuksen määritelmään. Tärkeintä on oma tyyli ja se mistä tykkää eikä väärää grillausta ole olemassakaan pl. ruokamyrkytyksen aiheuttavat menetelmät.
 
Miten saa grillattua kanan fileet parhaiten?
Aina tuntuu tarttuvan ritilään vaikka kuinka öljyää.
Grilli täysillä, Weber 210.
Tiedän että nämä fileet eivät ole niitä parhaita grilliin mutta kun muija vaan vaatii aina näitä fileitä.
Käännä fileet hyvin pian ritilälle laiton jälkeen kahdesti paikallaan. Näin ne ei ehdi palaa kiinni ja ritilään/kanaan muodostuu sellainen pinta joka ei enää tartu.
 
Jep, ihan samaan suuntaan makutottumukset siirtynyt itsellä eli savua maltilla niin, ettei se peitä vaan täydentää ruuan aromeja. Brisketti onnistuu varmasti kaasugrillissä, sähköuunissa tai sous videllä samalla tavalla kuin pulled pork - tärkeintä on kypsyttää hitaasti ylikypsäksi välillä 70-90C, jotta sitkeän lihan kollageeni hajoaa meheyttäväksi gelatiiniksi. Perinteisimmillään nämä on vaan totuttu tekemään puu- tai hiilitulella, jotka kuuluvat BBQ:n ja savustuksen määritelmään. Tärkeintä on oma tyyli ja se mistä tykkää eikä väärää grillausta ole olemassakaan pl. ruokamyrkytyksen aiheuttavat menetelmät.
Tuohon hitaaseen kypsytykseen liittyen, olen pari kertaa nyt koittanut briskettiä wsm tehdä 150-180 lämmössä kun ollut vähän kiirus. Sanotaanko niin että tulos on melko hyvä verrattuna 120 asteessa kihnuttamiseen. Flatti on oikeastaan ihan samanlainen mutta point kuivuu mun makuun liikaa.
 
Itse sanoisin, että kaasulla pystyy grillaamaan merkittävästi monipuolisemmin ja hyvinkin erilaisia tekniikoita hyödyntäen pääsemään lopputuloksiin joita ei pallolla voi saavuttaa. Toki vaatii kokilta ammattitaitoa ja laajempaa ymmärrystä lihan biokemiasta kypsennyksen aikana.

Kotikokille toki pallo on helppo tapa saada ruokaan "grillin makua" ja samalla voi kasvattaa itsetuntoa haukkuen kaasugrillaajat naureskellen jostain makkaroiden viilloista tai jostain muusta täysin naurettavasta. Mutta asiansa osaavalle kokille kaikki lämmönlähteet ovat lähtökohtaisesti tasavertaisia.


Itse olen kentällä tehnyt halvalla kaasulla älyttömän kokoisen brisketin leppökiekoilla savustettuna koko päivän ajan. Asiakkaille oli taas elämänsä parasta lihaa tarjolla. Kassleria tulee himassa heitettyä pihahommien ajaksi kaasariin koska se on vaan niin helppo jättää sinne ja käydä kerran tai kaksi tuntiin kääntämässä ja sivelemässä uutta gleissiä. Voi syödä 2-5 tunnin päästä, ei juurikaan väliä, eikä todellakaan vie aikaa tai vaivaa muulta työltä. Saman lihan toisena päivänä laitan johonkin savustimista tai kamadoon, mutta ei yksikään noista kokeneelle kokille toistaan parempi ole.
 
Itse sanoisin, että kaasulla pystyy grillaamaan merkittävästi monipuolisemmin ja hyvinkin erilaisia tekniikoita hyödyntäen pääsemään lopputuloksiin joita ei pallolla voi saavuttaa. Toki vaatii kokilta ammattitaitoa ja laajempaa ymmärrystä lihan biokemiasta kypsennyksen aikana.


Meinasin etten jaksa tähän vääntöön taas lähteä, mutta alkoi kiinnostamaan nämä liikaa, joten annatko esimerkkejä näistä?
 
Tuohon hitaaseen kypsytykseen liittyen, olen pari kertaa nyt koittanut briskettiä wsm tehdä 150-180 lämmössä kun ollut vähän kiirus. Sanotaanko niin että tulos on melko hyvä verrattuna 120 asteessa kihnuttamiseen. Flatti on oikeastaan ihan samanlainen mutta point kuivuu mun makuun liikaa.
Uskon, että toimii vähän kuumemmalla vaikka en itse ole kokeillut. Matalalla ja hitaalla riskinä on lihan tarpeeton kuivuminen, jos stallaukseen ei reagoi mitenkään. Kuumemmalla ja nopeammalla ilmeisesti tuon stallauksen voi taklata ilman, että lihaa tarvitsee kääriä folioon tai voimapaperiin.

Meinasin etten jaksa tähän vääntöön taas lähteä, mutta alkoi kiinnostamaan nämä liikaa, joten annatko esimerkkejä näistä?
Vastaan vain tähän kun en jaksa alkaa vääntämään asiasta, mutta aina kiinnostaa ammattikokin vinkit. Jos pysytään vain grillauksen laajassa määritelmässä: ”Kuumassa säteilylämmössä paahtaminen” niin varmaan kaasu on yhtä monipuolinen, mutta silloin savun aromi suljetaan kokonaan pois tarkastelusta, samoin grillin koko ei pitäisi vaikuttaa eli ei verrata kaikkia kaasugrillejä halvimpaan palloon.

Itse en ole löytänyt automaattisesti lämpöä säätelevää kaasugrilliä vaan lämpöä pitää säätää epätarkoilla manuaalisilla kaasun virtausta säätävillä kytkimillä. Hiiligrillissä lämpötilaa säädellään hiilien määrän lisäksi ilman virtauksella ja tähän on mahdollista kytkeä automaattinen puhalluksen säätö esim. iKamand. Itsellä on Masterbuilt Gravity Seriesin hiiligrilli, jossa lämpötilan voi säätää 65-370C välillä ja grilli pitää sen niin kauan kuin hiiliä on eli matalassa lämmössä jopa 12 tuntia ennen kuin hiiliä pitää täyttää sivusta täytettävään hiilisäiliöön niin, ettei grillaus keskeydy. Eihän tuo kaasuun verrattuna mikään kovin suuri ero ole, samalla tavalla se paahtaa kuin kaasugrillikin, mutta samalla setillä voi lisäksi savustaa ja tehdä BBQ:ta hiilillä ja/tai puilla välillä 65-370C. Jos savu otetaan mukaan vertailuun niin kaasugrilli jää auttamatta jalkoihin kun se ei pysty tuottamaan kunnollista ohutta sinistä savua (joka on haastavaa Kamadollekin). Toki paksu harmaa savu toimii lyhyessä ½ tunnin savustamisessa kun halutaan nopeasti savun makua mutta varsinaiseen savustukseen ja BBQ:n se ei oikein sovi.

 
Viimeksi muokattu:
Oma kokemus on sellainen grillien eroista, että se on ihan omasta mielikuvituksesta kiinni mitä milläkin grillilä saa aikaan. Ainoa asia mitä ei voi tehdä kuin sähkö tai kaasugrillillä on nopea paistaminen. Ja tarkoitan sellaista jossa vaikka makkarat pitää saada rapea kuoriksisi mahdollisimman nopeasti. Grilli päälle ja makkarat sisään. n. 5 - 10min päästä ääntä kohti.
Juu, ei ole grillausta parhaimmillaan. =)
Mutta käyttämällä mielikuvitusta, kaikilla vehkeillä voi savustaa vaikka kylmänä.
Omassa pihassa mahdollisuus käyttää hiiliä tai vastaavia, klapeja, pellettejä tai kaasua. Aikoinaan kerrostalossa piti kaikki koittaa hoitaa sähkögrillillä.
Toki toinen on toista kätevämpi joissain tapauksissa ja toisella saa taas enemmän tai vähemmän jotain aikaan mitä toisella, pienemmällä vaivalla ainakin.
En kuitenkaan lähtisi mollaamaan mitään tapaa erityisesti. =)
 
Pitäis hommata grillin peite Weberin Spirit II E-210 -grillille. Kävin viikonloppuna Motonetissä niin näytti olevan 100€ hintaa. Aika suolainen hinta, mut joskus ennen mulla taisi olla parikin halpaa grillin peitettä jotka kesti 1-2v (talven pakkasilla jotenkin meni haperoksi rakenne) eli ymmärrän että laatu maksaa ainakin jonkin verran. Osaako palstan grillailijat heittää vinkkiä mistä tuohon sopivaa huppua voisi saada edullisemmin kuin tuo 100€?
 
Pitäis hommata grillin peite Weberin Spirit II E-210 -grillille. Kävin viikonloppuna Motonetissä niin näytti olevan 100€ hintaa. Aika suolainen hinta, mut joskus ennen mulla taisi olla parikin halpaa grillin peitettä jotka kesti 1-2v (talven pakkasilla jotenkin meni haperoksi rakenne) eli ymmärrän että laatu maksaa ainakin jonkin verran. Osaako palstan grillailijat heittää vinkkiä mistä tuohon sopivaa huppua voisi saada edullisemmin kuin tuo 100€?
Kyttäät tarjouksia, gigantissa on joskus ja samoin verkkokaupassa. Gigantin outletissa saattaa löytyä tarkan markan kaverille alella jos avattu paketti ei haittaa
 
Itsellä on Masterbuilt Gravity Seriesin hiiligrilli, jossa lämpötilan voi säätää 65-370C välillä ja grilli pitää sen niin kauan kuin hiiliä on eli matalassa lämmössä jopa 12 tuntia ennen kuin hiiliä pitää täyttää sivusta täytettävään hiilisäiliöön niin, ettei grillaus keskeydy. Eihän tuo kaasuun verrattuna mikään kovin suuri ero ole, samalla tavalla se paahtaa kuin kaasugrillikin, mutta samalla setillä voi lisäksi savustaa ja tehdä BBQ:ta hiilillä ja/tai puilla välillä 65-370C. Jos savu otetaan mukaan vertailuun niin kaasugrilli jää auttamatta jalkoihin kun se ei pysty tuottamaan kunnollista ohutta sinistä savua (joka on haastavaa Kamadollekin). Toki paksu harmaa savu toimii lyhyessä ½ tunnin savustamisessa kun halutaan nopeasti savun makua mutta varsinaiseen savustukseen ja BBQ:n se ei oikein sovi.


Kiitos tästä. Lämmön säätely on jotain mistä en pidä omassa kamanderissa. Se karkaa helposti korkealle ja sammuu jos yritän pitää ilmavirtauksen minimissään. Vettä tippapellille laittamalla saan lämmöt pidettyä satasen pinnassa low and slowlle, mutta sitä pitää muistaa käydä lisäämässä. Tuolla Masterbuiltilla pääsisi tästä eroon, mutta saisi silti grillattua hiilillä. Laitankin harkintaan, että vaihdan kamanderin tuollaiseen.
 
Pitäis hommata grillin peite Weberin Spirit II E-210 -grillille. Kävin viikonloppuna Motonetissä niin näytti olevan 100€ hintaa. Aika suolainen hinta, mut joskus ennen mulla taisi olla parikin halpaa grillin peitettä jotka kesti 1-2v (talven pakkasilla jotenkin meni haperoksi rakenne) eli ymmärrän että laatu maksaa ainakin jonkin verran. Osaako palstan grillailijat heittää vinkkiä mistä tuohon sopivaa huppua voisi saada edullisemmin kuin tuo 100€?

Niin on myös meikäläisen viime viikolla saapuneessa Genesis II S-310 grillissä.

Itsekin pohdin pitkään että Napoleon vaiko Weber. Napoleoniin olin jo päätynyt, mutta kun kaikki sellaiset mallit mitkä kiinnosti (mm. tarpeeksi iso pinta-ala) ovat jumissa Kanadassa/missä lie, niin piti alkaa tutustumaan tarkemmin Weberin tarjontaan. Gigantissa sitten oli tuo S-310 ihan hyvässä alennuksessa (999 e -> 849 e, on muuten nytkin sama hinta) ja käynnissä oli viel Weberin kampanja, että saa ilmaiseksi sähkövartaan kun osti grillin huhtikuun aikana. Tämä sitten keikautti vaakakupin Weberin suuntaan lopullisesti, kun ynnäilin päässäni että "säästän" tässä n. 340 euroa.

Sitten vähän omia havaintoja itse grillistä verratuna vanhaan Rebelin kaasugrilliin:
- Pelkästään kasausvaiheessa alkoi ymmärtää, että miksi Weber maksaa niin paljon.
- Tämä lämpenee ihan älyttömästi nopeammin ja kuumemmaksi, alle 5 min 250 *C ja alle 10 min 300 *C, maksimit oli taisi olla jossain 350-360 *C tienoilla. Weber pysyy nupit minimissä kuumempana kuin Rebel maksimissa.
- Weber GBS vaikutti aluksi turhalta ominaisuudelta, mutta nyt kun tutustui noihin palikoihin mitä kaikkea siihen saa, niin mieli kyllä muuttui. Kävin tuon valurautapannun hakemassa ja onhan tuo kiva kun pannu lukittuu paikalleen eikä keiku ja kääntyile ritilöiden päällä. En myöskään aluksi edes hoksannut, mutta tuo GBS on jossain vaiheessa muutettu niin että se ei ole keskellä grilliä vaan hieman sivussa -> Jää paremmin tilaa käytettäväksi sen viereen.
- Rasvankeräys järjestelmä on tosi fiksu. Irrotettava pohja ja iso rasvakuppi.
- Avohylly rakennetta pidin ensin miinuksena. Edellisissä grilleissä on ollut aina kaappi ja sinne on saanut kätevästi ylimääräiset roinat piiloon. Nyt kun tuota on pari kertaa käyttänyt, niin tykkäänkin tästä. Pohjahylly ja ylempi ritilä toimivat lisä laskutilana, grillipihtejä yms. ei tarvitse pitää sivutasoilla ja näin ollen niihin jää enemmän tilaa lautasille yms. yms. Tykkään myös tuosta avorakenteesta, että sitten kun grillin alta tarvitsee jotain, niin se on nopeampi ottaa sieltä kun ei tarvitse väistellä ja availla ovia.
- Avohylly rakenteen miinuksena on kyllä se, että rasvakuppi jää näkösälle. Se voi mahdollisesti houkutella jotain elikoita paikalle. Jossain mainittu kissanhiekka voisi olla ratkaisu. Eli kissanhiekkaa rasvakupin pohjalle, rasva imeytyy sinne ja tuo helpottaa myös puhtaana pitoa kun saa vain kipata hiekat pois ja laittaa uutta tilalle.

Grillisuojus Premium Large Kävin hakemassa Rustasta tällaisen peitteen. Vaikuttaa kyllä oikein hyvältä, en kehdannut Weberin riistohintaa maksaa peitteestä. 5 vuoden takuu peitteelle (en kyllä tiedä mitä takuu kattaa, kun sitä ei oltu eritelty paketin päällä). Nuo verkot sivuilla varmasti auttaa että ilma kiertää paremmin alla. Tuo tuntui olevan myös paksua tavaraa, materiaalipaino taisi olla 315 g/m2.

Tähän kylkeen olisi tarkoitus hankkia vielä pikku Kamado, mutta saattaa olla että joutuu suosiolla hankkia M tai L koon vehkeen. Täytyy terassinjatko tehdä ensin, niin näkee mihin kaikkeen tilaa riittää


Tuossa vanhassa viestissäni kehuin Rustan peitteitä ja tuo L malli ainakin yhden kesän jälkeen on edelleenkin kuin uusi. Aiemmat peitteet on alkaneet haalistua jo ensimmäisenä kesänä. M-kokoinen pitäisi olla sopiva tuohon 210 Spiritiin, kun tuo on hieman suurempi kuin Weberin oma. Eihän tuokaan nyt ihan halpa ole, mutta edullisempi kuin Weberin oma ja 5v takuu peitteelle herättää luottamusta.
 
Tiedoksi, jos jollain tarvetta. Joissain motoneteissä halpoja Weberin suojapeittoja:
 
Muutaman kerran käyttänyt weberin savustimen päällä suojapeittoa, niin aina ihan homeessa sisältä. Viime talvena en käyttänyt, niin ei mitään ongelmaa.
 
Eikö sulle kerää pöntön pohjalle vettä jos ilman suojapeittoa pidät taivasalla?
Kerääntyy, mutta mielestäni se on pienempi paha, kuin että on yltä päältä homeessa. Hiiligrillissä ei ole ollut ongelmia veden kertymisen kanssa, mutta tuossa savustimessa on. Kai senkin halutessaan pystyy estämään vaikka suojaamalla yläkuvun paremmin.

Tietysti, jos on talvella paljon käyttöä, niin ehkä asia on eri. Ei sekään toki mukavaa ole, kuin vesi jäätyy tuollaisessa savustimessa kahteen paikkaan. Hiilikoriin ja vesiastiaan.
 
Suojapeitteistä kannattaa koittaa Sinin grillisuojia. Käteviä käyttää ja tuntuvat laadukkaammilta kuin muut 20€ peitteet. Ei ole vielä pitkiä kokemuksia, mutta nyt kaksi tuollaista jo hankittuna eri grilleille.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: jkm
No, nyt olisi uusi grilli koottuna ja odottamassa autotallissa. Kaikki osat oli mukana ja kokoaminen oli aika simppeli operaatio, mutta pikkuhiljaa kun teki niin kahdelle illalle se venyi. Vielä ei ole käyttökokemuksia ja taidan Vapun vielä entisellä lumisateessa grillailla. Mutta sen verran testasin, että liekki syttyi kaikkiin polttimiin ongelmitta ja sähköinen sytytys toimii (vaatii yhden AA-pariston). Ohjeen mukaan pitäisi käyttää alkuun 15min täydellä teholla että kaikki jäämät palaa pois. Sitten tietty valurautaosien rasvapoltto. Tulipahan samalla uusittua entinen kaasuletku ja painesäädin uuteen, mittarilliseen malliin. Tästä se grillikesä hissukseen lähtee :)

Onko Kobe jo testattu ja miltä vaikuttaa jos on?
Huomasin että ruoste oli tehnyt tuhojaan vanhassa kaasugrillissä ja uutta pitäis alkaa katselemaan. Vaikutti tuo malli ihan pätevältä niin kiinnostaisi tietää miltä on käytössä tuntunut.
 
Muutaman kerran käyttänyt weberin savustimen päällä suojapeittoa, niin aina ihan homeessa sisältä. Viime talvena en käyttänyt, niin ei mitään ongelmaa.

Ei MasterTouch ainakaan ole homeessa ollut talvenkaan jälkeen, Weber-premium-peite käytössä (kun poistosta halvalla joskus sai). Enemmän käytän suojaa suojaamaan siitepölyltä ja linnunpaskalta keväällä/kesällä. Inhottava grillata kun grilli on aivan keltaisena siitepölystä.

Mustangin halppispeite kaasugrillissä käytössä, mekaanisesti kestävä, mutta haaleni auringossa harmaaksi. Melko rumahan tuo on, mutta ehjä, niin en ole jaksanut hankkia uutta. Sini voisi olla kandidaatti, jos uutta lähtisi etsimään.
 
Kaasugrilli ja 250€ budjetti on kyllä vaikea. Torista voit löytää esim jonkin käytetyn Weber Spirit- tai Q-sarjan laitteen tuohon rahaan tai jopa vähän alle. Jos aiot uuden "normaalikokoisen" grillin ostaa tuolla hinnalla, niin on tosiaan aivan se ja sama minkä ostat. Sen käyttökokemus tulee olemaan korkeintaan välttävä. Mutta jos on tosiaan niin, että aiot pari kertaa vuodessa grillata, niin en tuhlaisi rahaa edes tuon vertaa. Tekisin nuotion.

Jos minä itse olisin tilanteessa, että olisi aivan pakko ostaa uusi kaasugrilli n. 200e budjetilla, ostaisin tämän:

Mutta ihan oikeasti ostaisin tuostakin mieluummin sen hiiliversion. Ja sellainen minulla itseasiassa onkin matkagrillinä.

Joudut vähintään tuplaamaan budjettisi, jotta löytyisi mitään "kärrymallista" kaasugrilliä, jota voisi edes suht hyvällä omallatunnolla suositella. Esim tämä:


Itselläni ollut 3 polttimon grillstar jo kohta 13-14 vuotta ja kesäisin tulee grillattua minimissään kerran viikossa ja useasti myös päivittäin. Joten kyllä nuo "paskatkin" kestää hyvin. OK talon terdellä ekat 7 vuotta, lasitetulla parvekkeella 4 vuotta ja avonaisella parvekkeella muutama vuosi. Taisi olla jos oikein muistan niin tarjouksessa 199€...

Miten saa grillattua kanan fileet parhaiten?
Aina tuntuu tarttuvan ritilään vaikka kuinka öljyää.
Grilli täysillä, Weber 210.
Tiedän että nämä fileet eivät ole niitä parhaita grilliin mutta kun muija vaan vaatii aina näitä fileitä.

Itse syön jonkin verran kanaa ja vastaus on kysymykseesi että ei mitenkään. Ainut millä olen saanut tartuntaa vähennettyä että pyörittää paloja vähänaikaa että tulee se vähän vaalea pinta niin vissiin kypsyy hiukan pinnalta niin ei tartu niin paljoa.
 
Viimeksi muokattu:
Mikähä olisi hyvä grilli kamadon kaveriksi? Tällä hetkellä löytyy kamado bono media pihalta. Ongelma on se että jos ja kun sillä tekee ruokaa nii tila ei riitä oikein muuhun. Pohtinut weberin smoke mountainin ja traegerin välillä. Myös 2. Kamado käyny mielessä mutta miettiny onko turhaa ostaa 2 samaa vehjettä.
 
Onko Kobe jo testattu ja miltä vaikuttaa jos on?
Huomasin että ruoste oli tehnyt tuhojaan vanhassa kaasugrillissä ja uutta pitäis alkaa katselemaan. Vaikutti tuo malli ihan pätevältä niin kiinnostaisi tietää miltä on käytössä tuntunut.
Ei valitettavasti ole ollut aikaa eikä oikein kelejäkään avoterassilla grillata eli grilli on yhä koeponnistamatta.
 
Mikähä olisi hyvä grilli kamadon kaveriksi? Tällä hetkellä löytyy kamado bono media pihalta. Ongelma on se että jos ja kun sillä tekee ruokaa nii tila ei riitä oikein muuhun. Pohtinut weberin smoke mountainin ja traegerin välillä. Myös 2. Kamado käyny mielessä mutta miettiny onko turhaa ostaa 2 samaa vehjettä.
Mielessä kävi heti Traeger ja kehtasin vastata kun sitä itse ehdotit. Se ei nouse täällä paljon esille, mutta mielestäni täydentää hyvin Kamadoa mahdollistaen kunnollisen ja helpon savustuksen ja BBQ:n. Se täydentää hyvin Kamadoa tilan puolesta, mutta pitää huomioida, ettei sillä pysty ruskistamaan pihvejä (searing), mutta erinomainen epäsuoraan ja maltillisemman lämmön kokkailuun. Traeger on kestävä, itsellä on Timberline viidettä kesää eikä mitään ongelmia ole ollut. Toimii talvella myös erittäin hyvin, joulukinkut ja kalkkunat on sillä aina savustettu. Täydentää hyvin myös sähköuunia ja sen tilantarvetta, jos grilli on terassilla lähellä keittiötä/ruokailutilaa.

Toinen vaihtoehto on Masterbuilt Gravity Seriesin grillit. Ne ovat myös monipuolisia ja täydentää hyvin vaivattomalla savustus- ja BBQ mahdollisuudella 65-370C välillä. Masterbuilt on myös epäsuora grillaaja. Hiilien palotila ei ole suoraan ritilän alla vaan sivussa, josta puhallin puhaltaa kuuman ilman grillaustilaan. Kuumimmillaan siitä tulee liekit ja kipinöitä grillaustilaan, joten on riittävän kuuma ja ruskistaa hyvin. Savustukseen ja BBQ:n laite on erittäin hyvä, tarjoaa voimakkaamman savun maun kuin Traeger, vaikka sekin on erinomainen. Traegeriin verrattuna Masterbuilt ei ole niin kestävä (perustuu ainevahvuuksiin, grilli on "peltiä"), mutta itsellä on kolmatta kesää ja hyvin on tähän saakka kestänyt. Masterbuiltilla saa hiiligrillaukseen nopeutta ja vaivattomuutta. Sytyttämiseen ei tarvitse piippusytytintä vaan hiilisäiliö toimii itsessään piippuna, jonka alle sytytyskiepit voi laittaa palamaan. Jos aletaan kellottamaan siitä, kun sytytys on valmis, luukut kiinni ja puhallin päälle niin grilli on alle 5 min BBQ lämmöissä (110C) ja noin 10 min grillauslämmöissä (noin 250 C ja siitä nousee nopeasti 350 C:een). Otin esille lämmön nousun koska se on Traegerissa tuskastuttavan hidasta esim. BBQ:n lopuksi viimeiset puoli tuntia kovemmalla lämmöllä (esim. 110C ->200C).

Kolmas grilli itsellä on Kamado, eli kaikki perustuu omaan kokemukseen. Kamado on monipuolinen, mutta tilahan siinä on joskus haaste. Samoin Kamadolla on haasteellista tuottaa savustuksen ja BBQ:n vaatimaa ohutta sinistä savua, joten nämä täydentävät hyvin vaivattomuudella, isolla tilalla ja erinomaisella savustus- ja BBQ mahdollisuudella.

Jos nyt pitäisi näistä kolmesta jättää vain yksi grilli (kamado, pelletti, gravityhiili) niin vastaus olisi välittömästi Masterbuilt ylivoimaisen monipuolisuuden, helppokäyttöisyyden ja erinomaisen savun vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:
Mielessä kävi heti Traeger ja kehtasin vastata kun sitä itse ehdotit. Se ei nouse täällä paljon esille, mutta mielestäni täydentää hyvin Kamadoa mahdollistaen kunnollisen ja helpon savustuksen ja BBQ:n. Se täydentää hyvin Kamadoa tilan puolesta, mutta pitää huomioida, ettei sillä pysty ruskistamaan pihvejä (searing), mutta erinomainen epäsuoraan ja maltillisemman lämmön kokkailuun. Traeger on kestävä, itsellä on Timberline viidettä kesää eikä mitään ongelmia ole ollut. Toimii talvella myös erittäin hyvin, joulukinkut ja kalkkunat on sillä aina savustettu. Täydentää hyvin myös sähköuunia ja sen tilantarvetta, jos grilli on terassilla lähellä keittiötä/ruokailutilaa.

Toinen vaihtoehto on Masterbuilt Gravity Seriesin grillit. Ne ovat myös monipuolisia ja täydentää hyvin vaivattomalla savustus- ja BBQ mahdollisuudella 65-370C välillä. Masterbuilt on myös epäsuora grillaaja. Hiilien palotila ei ole suoraan ritilän alla vaan sivussa, josta puhallin puhaltaa kuuman ilman grillaustilaan. Kuumimmillaan siitä tulee liekit ja kipinöitä grillaustilaan, joten on riittävän kuuma ja ruskistaa hyvin. Savustukseen ja BBQ:n laite on erittäin hyvä, tarjoaa voimakkaamman savun maun kuin Traeger, vaikka sekin on erinomainen. Traegeriin verrattuna Masterbuilt ei ole niin kestävä (perustuu ainevahvuuksiin, grilli on "peltiä"), mutta itsellä on kolmatta kesää ja hyvin on tähän saakka kestänyt. Masterbuiltilla saa hiiligrillaukseen nopeutta ja vaivattomuutta. Sytyttämiseen ei tarvitse piippusytytintä vaan hiilisäiliö toimii itsessään piippuna, jonka alle sytytyskiepit voi laittaa palamaan. Jos aletaan kellottamaan siitä, kun sytytys on valmis, luukut kiinni ja puhallin päälle niin grilli on alle 5 min BBQ lämmöissä (110C) ja noin 10 min grillauslämmöissä (noin 250 C ja siitä nousee nopeasti 350 C:een). Otin esille lämmön nousun koska se on Traegerissa tuskastuttavan hidasta esim. BBQ:n lopuksi viimeiset puoli tuntia kovemmalla lämmöllä (esim. 110C ->200C).

Kolmas grilli itsellä on Kamado, eli kaikki perustuu omaan kokemukseen. Kamado on monipuolinen, mutta tilahan siinä on joskus haaste. Samoin Kamadolla on haasteellista tuottaa savustuksen ja BBQ:n vaatimaa ohutta sinistä savua, joten nämä täydentävät hyvin vaivattomuudella, isolla tilalla ja erinomaisella savustus- ja BBQ mahdollisuudella.

Jos nyt pitäisi näistä kolmesta jättää vain yksi grilli (kamado, pelletti, gravityhiili) niin vastaus olisi välittömästi Masterbuilt ylivoimaisen monipuolisuuden, helppokäyttöisyyden ja erinomaisen savun vuoksi.
Mahdollinen muutto edessä jos kaikki menee hyvin, eli uudessa osoitteessa meinattiin panostaa hieman pihakeittiöön jolloin harkinnassa jonkinlainen "höyryveturi"-vaunu kamadon kylkeen kaveriksi. Iso kaasugrilli myös mutta nykyään enemmän keräämässä pölyä....Eli kyssäri, onko muita hyviä merkkejä kun Traegeri? Joku semmoinen 2-3 osainen versio. Voi olla että menee syssyn puolelle, jos vaikka saisi jotain poistomalleja edullisesti tjs...
Siniseen savun tuottamiseen ei ainakaan itsellä ollut ongelmia kamadon kanssa.
 
Mahdollinen muutto edessä jos kaikki menee hyvin, eli uudessa osoitteessa meinattiin panostaa hieman pihakeittiöön jolloin harkinnassa jonkinlainen "höyryveturi"-vaunu kamadon kylkeen kaveriksi. Iso kaasugrilli myös mutta nykyään enemmän keräämässä pölyä....Eli kyssäri, onko muita hyviä merkkejä kun Traegeri? Joku semmoinen 2-3 osainen versio. Voi olla että menee syssyn puolelle, jos vaikka saisi jotain poistomalleja edullisesti tjs...

Nyt heitit vaikean. Jos "höyryveturi" -vaunulla tarkoitat kirjaimellisesti veturin muotoista niin offseteista olen nähnyt kuvia. Nuo on vaan helkkarin kalliita. Offset -savustin on itsellä ollut harkinnassa jo useamman vuoden. Jos sellaisen hankkisin niin ehkä helpoin olisi Verkkokaupan Joe's smokerit, jossa yksinkertaisempi malli on noin 1000€ ja reverse flow vajaa 2000€. Nämäkin ovat kalliita, mutta ainevahvuuksien ja kestävyyden puolesta niistä muodostuu suvun perintögrillejä. 2-3 osaisista ei ole kokemusta, mutta Big Shopissa olisi Pit Boss Memphis Ultimate, jossa on kolme osaa eli kaasu-, hiili- ja savustuskaappi. Nopealla vilkaisulla savustuskaapin savun voi ohjata grillin puolelle, eli ainakin kaasuun saa lisäksi savun makua, toki tämä on sähköllä tuotettua harmaata/valkoista savua, mutta toimii lyhyessä grillauksessa ihan hyvin. Kallishan tämäkin on kuin mikä, mutta kun nyt Pandoran lipas on avattu Traegerilla niin ei kai tämä tunnu enää missään :D



Siniseen savun tuottamiseen ei ainakaan itsellä ollut ongelmia kamadon kanssa.

Onnistuu kyllä, mutta vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä. Itse ei ole sitä tarvinnut opetella kun onnistuu automaattisavustimella. Kamadon ongelma on mielestäni tehokkuus. Ohut sininen savu pitää tuottaa liekillä, edellyttää kunnolla happea ja kamadon tehokkuudella lämmöt karkaa helposti liian korkeaksi.

Lisäys: Veikon koneessa näyttäisi olevan myös Oklahoma Joe's offset ja Verkkokauppaan verrattuna edullisempi, vaikka eivät ihan samoja laitteita olekaan. Tämä vaikeuttaa entisestään ostohalujen tukahduttamista :D


 
  • Tykkää
Reactions: Six
Nyt heitit vaikean. Jos "höyryveturi" -vaunulla tarkoitat kirjaimellisesti veturin muotoista niin offseteista olen nähnyt kuvia. Nuo on vaan helkkarin kalliita. Offset -savustin on itsellä ollut harkinnassa jo useamman vuoden. Jos sellaisen hankkisin niin ehkä helpoin olisi Verkkokaupan Joe's smokerit, jossa yksinkertaisempi malli on noin 1000€ ja reverse flow vajaa 2000€. Nämäkin ovat kalliita, mutta ainevahvuuksien ja kestävyyden puolesta niistä muodostuu suvun perintögrillejä. 2-3 osaisista ei ole kokemusta, mutta Big Shopissa olisi Pit Boss Memphis Ultimate, jossa on kolme osaa eli kaasu-, hiili- ja savustuskaappi. Nopealla vilkaisulla savustuskaapin savun voi ohjata grillin puolelle, eli ainakin kaasuun saa lisäksi savun makua, toki tämä on sähköllä tuotettua harmaata/valkoista savua, mutta toimii lyhyessä grillauksessa ihan hyvin. Kallishan tämäkin on kuin mikä, mutta kun nyt Pandoran lipas on avattu Traegerilla niin ei kai tämä tunnu enää missään :D





Onnistuu kyllä, mutta vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä. Itse ei ole sitä tarvinnut opetella kun onnistuu automaattisavustimella. Kamadon ongelma on mielestäni tehokkuus. Ohut sininen savu pitää tuottaa liekillä, edellyttää kunnolla happea ja kamadon tehokkuudella lämmöt karkaa helposti liian korkeaksi.

Lisäys: Veikon koneessa näyttäisi olevan myös Oklahoma Joe's offset ja Verkkokauppaan verrattuna edullisempi, vaikka eivät ihan samoja laitteita olekaan. Tämä vaikeuttaa entisestään ostohalujen tukahduttamista :D


Kiitos. Nopeasti googlaten tyyliin tämäntapaista, ihan vaan esimerkkinä...Savustin Näissäkin hintaeroja..... :D Smoker
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos. Nopeasti googlaten tyyliin tämäntapaista, ihan vaan esimerkkinä...Savustin Näissäkin hintaeroja..... :D Smoker
Näihin oli ostohousut jalassa viime keväänä ja aiemmin oli harkinnassa pienempi Georgia -malli. Sama grilli taitaa olla eri kauppaketjuilla brändättynä omilla nimillään. Hypistelin tuota pienempää Georgiaa/Celloa K-raudassa ja ainevahvuuden osalta tuntui ihan tukevalta ja kaikin puolin jämäkältä ja asialliselta. Uskoisin, että kestää useita vuosia ennen puhki palamista ja varmasti toimii hyvässä kesäsäässä, vaikkei 3 mm vahvuudella varaakaan lämpöä kuten 1/4" tai paksummat savustimet. Oikeastaan ainoa epäilyttävä juttu on tiiviys. Tuota ei ilmeisesti ole hitsattu vaan palo- ja savustustila yhdistetään pulteilla, joten siinä voi olla pieni vuodon paikka. Toinen vuodon paikka on luukku, mutta tee se itse -henkilö kyllä tiivistä nämä helposti. En ole kuitenkaan nähnyt yhtään kunnollista esittelyvideota, jossa tulisi esille tiiviys eli tuli pesässä, luukut kiinni, savustin vetää hyvin ja ohutta sinistä savua tulee vain piipusta. Koska tästä ei ollut mitään näyttöä niin vielä enemmän epäilytti Georgia XXL, jossa käytännössä samaan runkoon on pultattu tuo pystyssä oleva pönttö, jossa toinen luukku ja lisää vuotopaikkoja.


Toisaalta kyllä halvallakin saa hyvää kun osaa asiansa. Videolla Roel Westra (Pitmaster X) testaa halvinta mahdollista (alle 100€) offset -smokerin räpsyä ja ihan hyvää possunkylkeä on lopputuloksena. Tämäkin toimii kesällä hyvässä säässä kun osaa käyttää, mutta ei siitä suvun perintögrilliä tule olemattomalla teräsvahvuuksilla.

Edit: muutin videon aloituksen kohtaan, jossa tulee arvostelua savustimesta.

 
Viimeksi muokattu:
Kanttiksille mätänetissä hiiligrilli hiukan edullisemmin (229€).



Onko näillä muuta eroa kuin tuo ritilä?
Entä osaako joku sanoa miten näillä onnistuu savustaminen ja yhtään pidemmät vedot?

Kamadoja katsellut jo pidemmän aikaa kaasugrillin ja sähkösavustimen kaveriksi varsinkin savustusmielessä, mutta noiden hinta vähän mietityttää, koska varsinaista kokemusta hiilillä grillaamisesta ei ole.
Olisko tässä edullisempi lähestymistapa hiiligrillauksen maailmaan?
 

Onko näillä muuta eroa kuin tuo ritilä?
Entä osaako joku sanoa miten näillä onnistuu savustaminen ja yhtään pidemmät vedot?

Kamadoja katsellut jo pidemmän aikaa kaasugrillin ja sähkösavustimen kaveriksi varsinkin savustusmielessä, mutta noiden hinta vähän mietityttää, koska varsinaista kokemusta hiilillä grillaamisesta ei ole.
Olisko tässä edullisempi lähestymistapa hiiligrillauksen maailmaan?
Sama tuote. Sama ritilä.

Itse olen n. neljä vuotta savustanut lihat ja kalat weberin pallolla. Kamado ollut pitkään harkinnassa mutta en ole saanut perusteltua itselleni sen tuomaa lisäarvoa sen hintaan nähden.

Vaikea on keksiä mikä grilli tarjoaisi samaa tai parempaa laatua ja monipuolisempaa käyttökokemusta tuolla rahalla.
 
Sama tuote. Sama ritilä.

Itse olen n. neljä vuotta savustanut lihat ja kalat weberin pallolla. Kamado ollut pitkään harkinnassa mutta en ole saanut perusteltua itselleni sen tuomaa lisäarvoa sen hintaan nähden.

Vaikea on keksiä mikä grilli tarjoaisi samaa tai parempaa laatua ja monipuolisempaa käyttökokemusta tuolla rahalla.

No niin taitaa olla, kun tuotekoodilla etsii.
Nuo Motonetin kuvat/videot hämäsi, koska niissä ei näy tuota irroitettavalla keskiöllä varustettua ritilää.

Kuinka pitkiä savustuksia olet pallolla saanut tehtyä ilman hiilien vaihtoa?
 
En ole koskaan kokeillut, mutta ilmeisesti tällä videolla olevalla metodilla savutusaika voi olla hyvinkin pitkä.

Näinkin yksinkertaisesta asiasta saatu älyttömän pitkä video. Vähemmän selittämistä ja enemmän tekemistä. :)

 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 311
Viestejä
4 864 792
Jäsenet
78 641
Uusin jäsen
Fintukani

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom