Grillit & grillaus

Mutta kun klikkihuoraus. Edes turvallisuus ei mene sen edelle että saadaan laadittua mahdollisimman räväkkä otsikko jota mahdollisimman moni tulisi klikkaamaan. Nythän tuolla yritetään kalastaa kaikki Clas Ohlsonilta tuotteita ostaneet klikkaamaan artikkeli (ja mainokset) auki, ei vain grillisytyttimen ostaneet, vaikka asia koskee vain heitä.
Muuten hyvä mutta MISSÄÄN missä tuo uutinen/takaisinveto löytyy ei ole tuosta kuvaa. Ei pelkästään Taloussanomista puutu. Siksi ihmettelin kun Googlasin niin yhdestäkään artikkelista missä tästä oli ei ollut kuvaa tuosta. Se on outoa. Yleensä takaisinvedoissa on aina kuva tuotteesta. Niinkuin sanottu niin itsekkin ensin luulin että kyseessä on tuollainen pikkupoltin eikä piippusytytin.
 
Tarttisi saada kaasugrilli hiiligrillin kaveriksi. Useampikin on täällä männävuosina kysynyt kokemuksia Koben tuotteista, mutta ei vastauksia... Olisikohan jo nyt? Eli tekeekö esim. KOBE STYLE PLATINUM RST grillillä jotain vs. esim Weberin Spirit?

Kävin kaikki grillejä myyvät paikalliset liikkeet läpi ja potkiskelin grillejä ja rihvelipaskaahan noi pääosin on, Weber lähinnä tuntuu kunnolliselta. Mutta rosterinen rakenne vähän kiinnostaisi, olkoonkin, että Weberillä on kyllä takuu kunnossa ja ei ole syytä olettaa, että ruostuisi. Mutta kolmisen satkua säästäisi Koben grillillä (vs. Weberin sivukeittimellinen) ja on pääosin rosteria toisin kuin markettien rosterigrillit, joissa on rosteria lähinnä koristeena, et on saatu markkinointimatskuun rosteri mukaan.

Edit: En tajua miten en nähnyt Molochin viestiä yllä. Taisin hakea hakusanalla Kobe Style tms...
 
Viimeksi muokattu:
Tarttisi saada kaasugrilli hiiligrillin kaveriksi. Useampikin on täällä männävuosina kysynyt kokemuksia Koben tuotteista, mutta ei vastauksia... Olisikohan jo nyt? Eli tekeekö esim. KOBE STYLE PLATINUM RST grillillä jotain vs. esim Weberin Spirit?

Kävin kaikki grillejä myyvät paikalliset liikkeet läpi ja potkiskelin grillejä ja rihvelipaskaahan noi pääosin on, Weber lähinnä tuntuu kunnolliselta. Mutta rosterinen rakenne vähän kiinnostaisi, olkoonkin, että Weberillä on kyllä takuu kunnossa ja ei ole syytä olettaa, että ruostuisi. Mutta kolmisen satkua säästäisi Koben grillillä (vs. Weberin sivukeittimellinen) ja on pääosin rosteria toisin kuin markettien rosterigrillit, joissa on rosteria lähinnä koristeena, et on saatu markkinointimatskuun rosteri mukaan.

Tossa yllä oli Molochin viesti jolla on Koben edullisempi Prima 4+1 malli käytössä ja jotain kerennyt sen kanssa jo grillailemaan. Pystyy varmaan jotain ainakin Kobesta kertomaan.

Itse ostin Motonetin alesta niiden Roastmaster C-series 410:n joka näyttää olevan aikalailla 1:1 Koben Style Blackin kanssa, paitsi keitin toisella puolella. Epäilen että tulevat samasta paikasta eri merkeillä... Ihan ok peli tuo ollut ja tehoa riittää, rakenne suht tukeva, ei mikään ihan markettirimpulan oloinen, mutta ei likikään weberin tasoa.

Mitä nyt appiukon Weberin Genesis II’sta käyttänyt niin kyllä se vähän eri sarjassa painii kuin nämä halvemmat vehkeet. Weberin polttimetkin on aika erilaiset kuin näissä ja niillä tuntuu lämpö tulevan tehokkaasti ja tasaisesti grillaustasolle. Toki tuo kobe mitä olit katsellut menee sinne premium päähän, ja materiaaliensa puolesta varmasti kertaluokkaa parempi kuin nämä halvemmat mallit, mutta polttimet näytti olevan sitä perusmallia lisättynä ir-lämmittimellä.

Ittellä oli mietinnässä että 250€ roastmasteri, 400€ kobe vai 800€ weberi (oli motonetissä alennuksessa silloin) niin likellä oli ettei weberi lähtenyt tilaukseen mutta päädyin sittenkin halvimpaan. Enkä ole ihan varma etteikö olis hitusen jäänyt kaivelemaan se weberi, mutta 800€ grillistä niin ei antanu pää periks ostaa vaikka mieli teki… :btooth:
 
tuo on muuten täysin samanlainen kuin Pirkka nimen alla oli myynnissä Cittareissa toissavuonna, lataa kovapuuhiiliä täyteen ja annataa syttyä 15-20min niin kahva sulaa ja ei voi käyttää ilman hanskaa.
ihmettelinkin miksi ne myytiin pois 5€ :rofl:
 
Osaisko kukaan vahvistaa, että onko tuossa K-raudan Weber Master-Touch GBS E-5750 mallissa oikeasti rosterinen ritilä niinkuin tuotekivaus antaa ymmärtää? Weberin sivuilta löytyvän manuaalin mukaan tuossa E-5750 mallissa olisi todellisuudessa ritilä pinnoitettua terästä ja rosterinen löytyis kalliimmista C-5755 ja SE E-5755 malleista.


 
Osaisko kukaan vahvistaa, että onko tuossa K-raudan Weber Master-Touch GBS E-5750 mallissa oikeasti rosterinen ritilä niinkuin tuotekivaus antaa ymmärtää? Weberin sivuilta löytyvän manuaalin mukaan tuossa E-5750 mallissa olisi todellisuudessa ritilä pinnoitettua terästä ja rosterinen löytyis kalliimmista C-5755 ja SE E-5755 malleista.



Ei ole rosteriritilä vaan pinnoitettu terästä. Noissa paremmissa umpirosteria. K-Raudalla virhe kuvauksessa.
 
tuo on muuten täysin samanlainen kuin Pirkka nimen alla oli myynnissä Cittareissa toissavuonna, lataa kovapuuhiiliä täyteen ja annataa syttyä 15-20min niin kahva sulaa ja ei voi käyttää ilman hanskaa.
ihmettelinkin miksi ne myytiin pois 5€ :rofl:

Hmm, mulla on käytössä tuommoinen vitosen Pirkka-piippusytytin nyt kolmatta vuotta enkä ole mitään kahvan sulamista havainnut. Kahva ei edes lämpene mitenkään mainittavasti vaikka hiilet on joskus olleet syttymässä pitkälle päälle 20 minuuttiakin. Tuo oma yksilö on tosin musta, joten liekö sitten siihen aikaan ollut parempi malli tarjolla.
 
Ei ole rosteriritilä vaan pinnoitettu terästä. Noissa paremmissa umpirosteria. K-Raudalla virhe kuvauksessa.
Niimpä vähän epäilinkin. Hainpa ton saman Motonetistä sitten. Pitää ostaa vaikka erikseen rosterinen ritilä kun toi loppuu, jos noiden pinnoitettujen käyttöikä on jotenkin erityisen lyhyt tai muuten susia.

Kestääkö noi pinnoitetut messinkiharjalla puhdistuksen tai onko noissa jotain muuta huomioitavaa ja miten kestäviä noi muuten ylipäätään on vai onko täys susia? Toisaalta eikö rosteriset oo kuitenkin itsestäänselvyys vasta siellä >300€:n grilleissä ja noissa halvoissa ihan hyvin pärjätään noilla kromatuilla?
 
Eikai siinä rosterisessa ole kuin vähän paremmat paisto-ominaisuudet paksumpilankaisena / enempi massaa / ei pala kiinni niin helposti?
 
Tarkoitat, että rosterisessa enemmän metallia, kun pinnoitetussa osa massasta sitä pinnoitetta ja näin vähemmän sitä lämpöä varaavaa massaa/muuten huonommin johtaa pinnoitettu sitä lämpöä?

E: Olettaisin siis että langan ulkoisessa paksuudessa ei muuten ois oleellista eroa
 
Eipä tolla varmaan itselle niin merkitystä. Taitaa ero olla lopulta pieni omassa käytössä ja satkun edellinen NDK Swiss Kettle grilli tuntu jo suurelta edistykseltä muihin halppiksiin verrattuna. Siinä tosin oli melko paksut noi ritilät mutta harvassa ja ruoka meinas aina tippua läpi. Muuten olisin varmaan ollut ihan tyytyväinen tuohon mutta ilmanottoaukon säädön vipu jäi vajaa vuoden jälkee käteen, niin kun rahat vielä takuisiin sai takaisin, niin Weber alko tuntuun aika houkuttelevalta paremman laadun, takuun ja varaosasaatavuutensa takia. Pärjää sitten todennäköisemmmin vielä vuodenkin jälkeen ilman hitsihommia.

Toi valurautaritilä vois tosiaan olla se paras ja ostamisen arvonen juttu. Pitää laittaa harkintaan.
 
Hmm, mulla on käytössä tuommoinen vitosen Pirkka-piippusytytin nyt kolmatta vuotta enkä ole mitään kahvan sulamista havainnut. Kahva ei edes lämpene mitenkään mainittavasti vaikka hiilet on joskus olleet syttymässä pitkälle päälle 20 minuuttiakin. Tuo oma yksilö on tosin musta, joten liekö sitten siihen aikaan ollut parempi malli tarjolla.
Minulla on Pirkkamallissa puinen tuo kahvaosa ,uutena oli musta mutta nyt on tasaisen ruosteen ruskea.Muutenkin käytän tuota nahkaiset pikimiehen hanskat kädessä niin ei haittaa vaikka kahva vähän lämpeäisi. Lisäksi tein tuohon 10 cm korokerenkaan että sopii enemmän hiiliä kerralla,nyt riittää pelkkä piippusytytin normaaliin makkaran tai sikapihvin grillaukseen.
 
Eipä tolla varmaan itselle niin merkitystä. Taitaa ero olla lopulta pieni omassa käytössä ja satkun edellinen NDK Swiss Kettle grilli tuntu jo suurelta edistykseltä muihin halppiksiin verrattuna. Siinä tosin oli melko paksut noi ritilät mutta harvassa ja ruoka meinas aina tippua läpi. Muuten olisin varmaan ollut ihan tyytyväinen tuohon mutta ilmanottoaukon säädön vipu jäi vajaa vuoden jälkee käteen, niin kun rahat vielä takuisiin sai takaisin, niin Weber alko tuntuun aika houkuttelevalta paremman laadun, takuun ja varaosasaatavuutensa takia. Pärjää sitten todennäköisemmmin vielä vuodenkin jälkeen ilman hitsihommia.

Toi valurautaritilä vois tosiaan olla se paras ja ostamisen arvonen juttu. Pitää laittaa harkintaan.
Kyllähän kestävyyden ja puhtaanapidon kannalta rosteriritilä on voittamaton,ikuinen ja kiillotetusta pinnasta lähtee lika helposti irti.
 
Kyllähän kestävyyden ja puhtaanapidon kannalta rosteriritilä on voittamaton,ikuinen ja kiillotetusta pinnasta lähtee lika helposti irti.
Näinhän se varmasti on. Rosteri on kyllä tosiaan semmoinen ns. ikuinen aine ja voi aina kiillottaa, niinkuin MP:n pakoputki kiillottuu aina oikealla käsittelyllä jos vaan materiaalia on jäljellä :).

Minulla on Pirkkamallissa puinen tuo kahvaosa ,uutena oli musta mutta nyt on tasaisen ruosteen ruskea.Muutenkin käytän tuota nahkaiset pikimiehen hanskat kädessä niin ei haittaa vaikka kahva vähän lämpeäisi. Lisäksi tein tuohon 10 cm korokerenkaan että sopii enemmän hiiliä kerralla,nyt riittää pelkkä piippusytytin normaaliin makkaran tai sikapihvin grillaukseen.
Mulla Weberin piippusytytin ja musta tuntuu, että kahvan kuumuminen on pienin ongelma tuon käytössä (jos kahva kuumenisi). Tarvii joka tapauksessa jotkut pitkävartistet ja kuumuutta kestävät hanskat. En tosin oo vielä kun kerran tota käyttänyt ja oli kyllä aika hankala homma ilman käsivarsia suojaavia hanskoja ja kipinät lenteli aika lailla vaikka varovaisesti koittaa kaataa. Vai onko käyttäjässä vikaa? Onkohan tuon käytössä kuivalla kelillä suurempikin riski maastopalolle?
 
Kestääkö noi pinnoitetut messinkiharjalla puhdistuksen tai onko noissa jotain muuta huomioitavaa ja miten kestäviä noi muuten ylipäätään on vai onko täys susia? Toisaalta eikö rosteriset oo kuitenkin itsestäänselvyys vasta siellä >300€:n grilleissä ja noissa halvoissa ihan hyvin pärjätään noilla kromatuilla?

Kestää kyllä rankankin mekaanisen puhdistuksen oman kokemuksen mukaan tuo normaali ritilä, mutta ylikuumentamisessa lähtee pinnoite veks ja tulee tarttuvampi versio. Eli jos esim. vetää pihville searin niin että täyden hehkuvan sytytyspiipun päälle pelkkä ritilä.

 
Tarttisi saada kaasugrilli hiiligrillin kaveriksi. Useampikin on täällä männävuosina kysynyt kokemuksia Koben tuotteista, mutta ei vastauksia... Olisikohan jo nyt? Eli tekeekö esim. KOBE STYLE PLATINUM RST grillillä jotain vs. esim Weberin Spirit?
Eipä ole Kobesta kokemuksia mutta Napoleon on osoittautunut grillaavaksi peliksi. Ei siitäkään ole hiiligrillin korvikkeeksi, mutta onpahan helppo ja toimii yllättävän hyvin pizzauunina.
 
Vuosia olen grillaillut pelkästään weberin 57cm hiiligrillillä ja nyt tämä kesä menee kerrostalossa niin melkein pakko laittaa kaasugrilli parvekkeelle. Ensimmäinen kaasugrilli olisi siis hankinnassa ja silmään pisti verkkokaupan tarjous Weber Genesis E-425s grillistä. Onko tuohon hintaan (1399€) /hintaluokkaan saatavana jotain parempia vaihtoehtoja?

Ei välttämättä tarvis olla noin iso, mutta parempi ostaa kerralla tarpeeksi suuri kuin harmitella tilan vähyyttä myöhemmin.
 
Itse torin kautta ilmatteeks sain tommosen ja itselläni ensimmäinen kaasugrilli....oli vielä hyvin pidetty yksilö.
makkaraa en oo vielä paistanu mutta pizzat on paistettu....kotona partsilla ei välttämättä tee mieli makkaraa paistella kun vanhempien mökillä on grilli sitä varten.
Ajattelin että kokeillaan nyt miten parvekkeella menee tommonen vaikka suht iso onkin....tommosia on nyt kevään ja alkukesän mittaan nähny joko lahjotettavana tai jollain 20-30e niin jos vähän jaksaa nähdä vaivaa tehdä peruspuhdistuksen ja valurautaritilöiden rasvauksen niin kelpo grillin saa edullisesti....kaasupulloa ei ennestään ollut niin toi oli suurin menoerä

grilli.jpg
 

Tuollainen tulossa tänne ensimmäiseksi kaasugrilliksi. Halusin sivukeittimellä olevan mallin, että saa tarvittaessa siinä keitettyä potut taikha muuta :3 Vähän kattelin että valurautaa ois sentää nuo ritilät / parilat, ja ruostumatonta terästä muuten? :hmm: " Valmistettu ruostumattomasta teräksestä posliiniemalipinnoitteella "

ja aina kun ei käytä, niin suojahupun pittee piällä.. niin luulis kait kestävän
 
Sehän noissa halvoissa paskoissa on että ritilät menee solmuun, kansi vääntyy tai muuten vaan on aivan susi. Kaikki alkaa ruostuu ku sen vie ulos. Pistät sen sinne hupun alle ni siellä se kosteudessa muhii ja kukkii. Parilla huntilla saa parin huntin peltihäkkyrän. Tonnilla alkaa saamaan laatua.
Mut niin se menee kaikessa muussakin. Kengätkin löytyy parilla kympillä. Kunnolliset maksaa heti yli 100€.
 
Mökille ollut harkinnassa ja vertailussa varmaan reilu vuoden päivät grilli. Meinasin, että lähdenkö kaasuun ja kamadoon. Pääsääntöisesti puolison kanssa kaksistaan mökillä, joskus isompaa porukkaa toki vieraana. Veikkaisin, että maks 8-10hlö sapuskoi yhdellä kerralla.

Tätä weberiä meinasin käydä katsomassa kasattuna paikallisessa k-raudassa : K-Rauta Meneekö Spiritillä vai tarviiko Genesistä. Jotenkin weber houkuttaa takuun ja hyvien varaosien takia, kestävyydestä kuulunut hyvää. Jos Spirit E-325S maksaa sen 750 (+huput sun muut), niin onko tarpeellista maksaa vielä +300e genesiksestä. Valinnanvaikeus on isosti läsnä. :lol:


Sitten kylkeen joku S- tai M-kokoinen kamado mahdollista hidasta kypsennystä tai savustusta varten.
 
Mökille ollut harkinnassa ja vertailussa varmaan reilu vuoden päivät grilli. Meinasin, että lähdenkö kaasuun ja kamadoon. Pääsääntöisesti puolison kanssa kaksistaan mökillä, joskus isompaa porukkaa toki vieraana. Veikkaisin, että maks 8-10hlö sapuskoi yhdellä kerralla.

Tätä weberiä meinasin käydä katsomassa kasattuna paikallisessa k-raudassa : K-Rauta Meneekö Spiritillä vai tarviiko Genesistä. Jotenkin weber houkuttaa takuun ja hyvien varaosien takia, kestävyydestä kuulunut hyvää. Jos Spirit E-325S maksaa sen 750 (+huput sun muut), niin onko tarpeellista maksaa vielä +300e genesiksestä. Valinnanvaikeus on isosti läsnä. :lol:


Sitten kylkeen joku S- tai M-kokoinen kamado mahdollista hidasta kypsennystä tai savustusta varten.
Mökille ottaisin Genesiksen, sillä laadullisesti on eroa spiritiin jonkin verran. Mökillä olosuhteet ovat aina kosteammat kuin kotona..
 
Mökille ollut harkinnassa ja vertailussa varmaan reilu vuoden päivät grilli. Meinasin, että lähdenkö kaasuun ja kamadoon. Pääsääntöisesti puolison kanssa kaksistaan mökillä, joskus isompaa porukkaa toki vieraana. Veikkaisin, että maks 8-10hlö sapuskoi yhdellä kerralla.

Tätä weberiä meinasin käydä katsomassa kasattuna paikallisessa k-raudassa : K-Rauta Meneekö Spiritillä vai tarviiko Genesistä. Jotenkin weber houkuttaa takuun ja hyvien varaosien takia, kestävyydestä kuulunut hyvää. Jos Spirit E-325S maksaa sen 750 (+huput sun muut), niin onko tarpeellista maksaa vielä +300e genesiksestä. Valinnanvaikeus on isosti läsnä. :lol:


Sitten kylkeen joku S- tai M-kokoinen kamado mahdollista hidasta kypsennystä tai savustusta varten.
Suosittelen katselemaan myös Napoleonin kaasugrillejä. 10-15v takuut, saa varaosia ja lisähärpäkkeitä.
 
K-Raudassa on jonkinasteisessa alennuksessa Napoleonin karvalakkimallia Freestyle 365: K-Rauta

Pikaiseen selailtuna muualla hinnat 449-499e, ja koska juuri tuota olen vähän katsellutkin niin pistin tilaten.
 
Suositella jotain parilaa Weber Spirit II E-310:lle? Katsoin että Weberin omaa saa noin 100 euron hinnalla mutta saisikohan sopimaan jonkun halvemmalla vai kannattaako vain ostaa tuo Weber?
 
Suositella jotain parilaa Weber Spirit II E-310:lle? Katsoin että Weberin omaa saa noin 100 euron hinnalla mutta saisikohan sopimaan jonkun halvemmalla vai kannattaako vain ostaa tuo Weber?

Tuollaista olen itse käyttänyt sekä kaasu, että hiiligrillissä aina kun on ollut tarvetta. Molemmat Webereitä, vaikka se nyt ei juurikaan tähän asiaan vaikuta :)

Tuossa on toinen puoli sileä, niin on näppärä vehje smash burgereiden tekoon.

Silloin kun ei ole parilalle tarvetta, niin nostan tuon pihavajan seinälle naulaan roikkumaan.

Jokusen kerran olen tuota ja paria paistolastaa kantanut mukanani myös kavereiden ja sukulaisten luokse, kun on pyydetty toimimaan burgeri grillaajana. Näin ei ole hirveästi väliä, missä kunnossa kohdepaikan grilli on, ja löytyykö smash burgerin tekoon soveltuvaa alustaa. Kunhan tuo mahtuu grilliin ja grilli lämpenee.
 
Viimeksi muokattu:
Onko iotekkiläisillä hyviä ribs reseptejä ja/tai kikkoja asiaan liittyen?

Itse tehnyt tällä ohjeella muutaman kerran. Mökiltä ei löydy savustuspönttöä, mutta avotuli, kaasugrilli ja uuni löytyy.
ribsit.JPG
 
Tuota keittämistä en ole koskaan ymmärtänyt, miksi halutaan liottaa ribseistä pois kaikki maku?

3-2-1 menetelmä on aika toimiva ainakin, mutta viimeinen tunti voi olla mielestäni lyhyempikin aika, ajatuksena on vain saada hyvä pinta ribseihin kun ne foliossa on menneet vähän pehmeiksi.
 
Onko iotekkiläisillä hyviä ribs reseptejä ja/tai kikkoja asiaan liittyen?

Itse tehnyt tällä ohjeella muutaman kerran. Mökiltä ei löydy savustuspönttöä, mutta avotuli, kaasugrilli ja uuni löytyy.
ribsit.JPG
Meatheadin Last Meal Ribsien resepti havaittu toimivaksi. Sivulta löytyy linkki helppotekoiseen Memphis Dustiin, joka ainakin täällä on toiminut hyvin kaikkeen possuun BBQ -joulukinkusta lähtien eikä rubeissa kannata maksaa kalliista suolasta, jota ne sisältää merkittävän osan. Toinen hyvä perusresepti Meatheadin sivuilta on Kansas City BBQ Sauce, jota tulee tehtyä kesän alussa nelinkertainen annos ja tyhjiin ketsuppipulloihin pakattuna jääkapissa helppo käyttää koko kesän ajan.

Folioon kääriminenkin on vähän niin ja näin. Meathead ei sitä erityisesti suosittele kotigrillaajalle enkä yleensä tee. Markettiribseissä viisi tuntia paljaana riittää, usein menee jo viidessä tunnissa hieman yli. Kaksi tuntia foliossa muusaisi täysin ylikypsäksi "liha tippuu luista" moskaksi. Keittämisen yleisyys resepteissä johtunee siitä, että ei ole sopivia low&slow grillejä. Kaasugrilli on hyvä hot&fast, mutta harvoin sitä näkee pitkissä sessioissa. Samoin pienet, lämpöä eristämättömät hiiligrillit ovat hankalia pitkissä sessioissa. Pitää muistaa, että 'If you boil ribs the terrorists win'.


 
Tuli ostettua verkkiksen tarjouksesta Anton oliverin 200e grillin, mutta aloin miettiä pitäisikö panostaa parempaan. Periaatteessa vanha alle 200e 3-polttiminen Oliver riittänyt omaan käyttöön, mutta huomaanko eroa Weberiin muussa kuin hinnassa ja kestävyydessä? Mikään pihvigrillaaja en ole vaan sekalaisia lihoja ja kasviksia. 6v vanhan Oliverin alaosa on ruosteessa ja lämmönjakolevyjen kiinnikkeet ruostuneet pois, mikä sai tarttumaan tarjoukseen vaikka muuten menetteleekin ja korjattavissa. Uudessa on vähän enemmän rosteria tms. ruostuvissa paikoissa mutta alaosa vaikuttaa perustavaralta.
 
Tuli ostettua verkkiksen tarjouksesta Anton oliverin 200e grillin, mutta aloin miettiä pitäisikö panostaa parempaan. Periaatteessa vanha alle 200e 3-polttiminen Oliver riittänyt omaan käyttöön, mutta huomaanko eroa Weberiin muussa kuin hinnassa ja kestävyydessä? Mikään pihvigrillaaja en ole vaan sekalaisia lihoja ja kasviksia. 6v vanhan Oliverin alaosa on ruosteessa ja lämmönjakolevyjen kiinnikkeet ruostuneet pois, mikä sai tarttumaan tarjoukseen vaikka muuten menetteleekin ja korjattavissa. Uudessa on vähän enemmän rosteria tms. ruostuvissa paikoissa mutta alaosa vaikuttaa perustavaralta.
Tuossa Weber Spiritin kilpailija tarjouksessa. Kannattaa harkita tuotakin.
 
Piti käydä taas potkimassa grillikuumeessa noita grillejä ja taitaa mennä siihen, että Weberiin kannattaa sijoittaa. Etenkin Genesis-sarjalaiset tuntuivat todella vakuuttavilta. Mutta piti kysymäni, että tällä hetkellä verkkiksessä Weber Genesis S-325s tarjouksessa 1199e, eikös tämä ole kohtuullisen kova tarjous ja kannattaisi melkein tarttua?
 
Piti käydä taas potkimassa grillikuumeessa noita grillejä ja taitaa mennä siihen, että Weberiin kannattaa sijoittaa. Etenkin Genesis-sarjalaiset tuntuivat todella vakuuttavilta. Mutta piti kysymäni, että tällä hetkellä verkkiksessä Weber Genesis S-325s tarjouksessa 1199e, eikös tämä ole kohtuullisen kova tarjous ja kannattaisi melkein tarttua?
No on kyllä. Kättä taskuun vaan. Ei tarvii ihan hetkeen miettiä uuden kaasumikron hankintaa ton jälkeen.
 
Täältä löytynee varmistus, kai tuommoinen 10kg komposiitti mahtuu säilöön Napoleon Freestyle 365:n kaappiin?
 
Täältä löytynee varmistus, kai tuommoinen 10kg komposiitti mahtuu säilöön Napoleon Freestyle 365:n kaappiin?

Tämän itsekin haluaisin tietää. Nimim. juuri äsken otin ensimmäiset savut ulos samaisesta Freestyle 365:sta, entisessä 5kg teräspallossa on enää helmet pohjalla ja haluaisin vaihtaa sen kompostipulloon. Mielellään nykyistä suurempaan.
 
Tämän itsekin haluaisin tietää. Nimim. juuri äsken otin ensimmäiset savut ulos samaisesta Freestyle 365:sta, entisessä 5kg teräspallossa on enää helmet pohjalla ja haluaisin vaihtaa sen kompostipulloon. Mielellään nykyistä suurempaan.
Ota mitta käteen ja mittaa mahtuuko sinne 59cm korkea pullo sisään se on nimittäin 10kg pullon korkeus. Halkaisija 31cm on sama pienessä sekä isossa komposiittipullossa.
 
Ota mitta käteen ja mittaa mahtuuko sinne 59cm korkea pullo sisään se on nimittäin 10kg pullon korkeus. Halkaisija 31cm on sama pienessä sekä isossa komposiittipullossa.

Osaan kyllä lukea, kiitos vaan. Korkeus on tiedossa, ja se on aika kintaalla. Se sopiminen on tässä tapauksessa vähän muustakin kiinni ja siksi kysymys olikin: mahtuuko, ei kuinka korkea 10kg kompostipullo on johon nyt innolla vastailtiin.
 
Onko tämmönen hyvä jos terassi on ilman kattoa ja matto kastuu sateessa? Kuivuuko nopeasti vai jääkö muhii kosteutta?
Riippuu paikasta. Varjossa voinee jäädäkin kosteaksi. Minulla aurinkoinen paikka ja kyllä se kuivuu kesäaikaan.
 
Onko kokemuksia toimiiko esimerkiksi Napoleon Freestylen ”avoparilla” ritilä paremmin kuin perusritilä. Napoleonin on käännettävä, eli kuivia lihoja paistaessa kontaktialue on pieni. Käännettynä ritilän alue on iso rasvaisille lihoille (?), mutta rasvat valahtaa läpi. Umpiparillaa en viitsi enää esimerkiksi hampparipihvien paistoon käyttää, koska puhdistus niin hankalaa.

Entä onko lämmitysalue tasaisempi kun lämmönjakolevyt ovat kapeat? Vanhassa leveät levyt ja kapeat välit, jolloin levyjen välissä selvästi kuumemmat alueet.

Itse en välitä rasvojen keräämisestä kippoon, vaan mielummin pistän pohjalle folion päälle hiekkaa. Napoleonin pohja vaikuttaa sen verran jyrkältä, että hiekat ei ehkä pysy. Toisaalta voi toimia paremmin rasvankeruussa.
 
Täältä löytynee varmistus, kai tuommoinen 10kg komposiitti mahtuu säilöön Napoleon Freestyle 365:n kaappiin?
Itse itselleni vastaten kun kaupassa mittasin, mahtuu. Huonoa tässä tosin oli se että kaappihan on pelkästään takaa auki (ei siis aukea edestäpäin), ja jos grilliä pitää seinän vieressä niin eipä sitä pulloa tule sinne kaappiin laitettua.

Päädyttiin sitten seuraavan hintaluokan Weberiin, astetta kalliimpi toki mutta isompi grillausala ja fiksummat parilat, oikea alakaappi ja miellyttävämpi ulkonäkö käänsivät kelkan.
 
Onko tämmönen hyvä jos terassi on ilman kattoa ja matto kastuu sateessa? Kuivuuko nopeasti vai jääkö muhii kosteutta?
Genesis 2:n alla tuollainen matto ja grillin päällä suojapeite, niin aika kauan matto pysyy märkänä. Tänä kesänä päätin jättää maton pois, vaikka ensin sitä kamadon alle suunnittelin laittavan. Varmaan ilman grillipeitettä kuivaisi nopeammin.
 
Oletteko bonganneet Weberin hiiligrillejä tarjouksessa?

Tämä oli Motonetissä toukokuu loppuun asti 229 euroa, mutta huomasin liian myöhään...
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
283 217
Viestejä
4 864 793
Jäsenet
78 619
Uusin jäsen
Deeäx

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom