Tein juhannuksena mökillä briskettiä tuliterällä Weberin master touchilla. Tai siis yritin. Laitoin lihan grilliin ennen kun sain lämpötilan tasaantumaan. Pidin lihan vieressä lämpömittaria ja seurasin lämpötiloja jatkuvasti, mutta puihin meni. Grillin lämpötila nousi alussa grillin oman lämpömittarin mukaan 200 asteeseen, vaikka lihan vieressä oleva mittari näytti alle sataa. Siitä se kuivuminen varmaan lähti. Todennäköisesti leikkasin myös liikaa rasvaa lihasta ennen grillausta. Palassa oli todella isoja könttejä kovaa rasvaa pinnassa, mutta ei juurikaan lihan sisällä. Ei tainnut olla mikään prime cut liha. Ostin sen Wotkinilta 16,9€/kg.
Lopputuloksena 16 tunnin jälkeen oli jerkyä. Ihan hyvää jerkyä oli, mutta ei sillä ollut mitään tekemistä brisketin kanssa.
Brisketin kaverina oli 2,5kg kassler, josta tein pulled porkkia. Se pärjäsi paremmin, kun oli brisketin takana suojassa pahimmalta lämmöltä.
Tein Weberin briketeistä n. 4/5 osan grillistä kiertävän snaken. 10 tunnin jälkeen siitä oli jäljellä n. kolmasosa. Master touch ei ole yhtä tiivis kuin toinen grillini Kamander, mutta hyvin tuollakin grillaa 12h+ vedot.
Lihat yön yli maustettu odottamassa pääsyä grilliin:
Grilli ja snake
Jerky