Grillit & grillaus

Nonnih.
Tässä aiemmin tosiaan kyselinkin että olisko mitään 3rd party parilaa jossain myynnissä Napoleon Legend 365 (jossa samat mitat kuin freestylessa) jossa ei olisi mitään emalointia päällä.
Lyhyt vastaus: Ei ole, ainakaan järkevästi saatavilla.

Muistin että torissa on tyyppi kuka myy pizzateräksiä ja pistinkin hänelle kyssärin että onnistuisiko hänen tollanen tehdä, ja oli kuulemma ennenkin sellasia tehnyt joten annoin hänelle mitat ja toiveet millainen siitä tulee.

Napoleon 365 kaasugrilliin tosiaan menee 45x29.5cm kokoinen parila, koska vakiona mukana tulee kaksi ritilää mistä toinen on kahden polttimen ja yksi yhden polttimen kokoinen, tämä parila hommattiin siis korvaamaan se isompi ritilä.
Mitat ovat siis 45x29.5cm ja 20mm korokereunoilla (kolmella sivulla), paksuutena ja materiaalina 5mm hiiliteräs.
Etuosa jätettiin auki ja siinä myös nostoreikä.

Ideana oli siis saada samaa tavaraa mitä blackstone parilagrillit käyttää.

Tein rasvapolton ihan niinkuin blackstonelle eli lämpöä kunnolla alle ja sitten pihtien väliin nukkaamaton rätti tms ja levittää rasvaa pinnalle (itse käytin amazonista ostettua rasvasumutinpulloa) ja sillä rätillä tasoittaa sitä siihen vähän väliä.
Tein tuota noin tunnin verran ja pinta on nyt saippuan liukas ja 5mm paksuus varaa lämpöä niin hyvin että ruoasta tulee ihan perhanan hyvää tässä.

Ensitestinä tein tällä paistinperunat jotka nekin toimivat tolla pinnalla tosi hyvin, vaikka on tunnetusti vähän hankalia tarttumisen kanssa, sen jälkeen tullut tehtyä myös smashburgereita joista en kuvaa muistanut ottaa, ja nyt viimeiseksi tänään tein smashgyroksia.

Eli ensin parilalla ranut, sitten smashpihvit ja vielä perään lämmitin siinä parilalla pitaleivät.

Iso suositus kyllä näille pariloille, saa just sellaista kun itse haluaa ja hinta on varsin kohtuullinen (näillä ominaisuuksilla hintaa on n.75e).
Tyyppi myös postittaa näitä.

Kyseessä siis tämä tyyppi:

Sit vielä kuvasaastetta ruoasta ja tietenkin parilasta 😁

20250613_142141.jpg


20250613_125803.jpg


20250613_124051.jpg


20250613_124808.jpg


20250613_125147.jpg


20250606_143802.jpg


20250606_145027.jpg
 
Oli se sitten hiii- tai kaasugrilli, niin noiden halpisten kanssa joka tapauksessa lentää erilaiset mefistot, luciferit ja perkeleet. Jätettä ovat. Itsehän olen vain näillä romuraudoilla grillaillut mitä tulee peltigrilleihin. Hirveää paskaa. Weber ja vastaavat merkkituotteet ovat ihan sietämättömissä hinnoissa eli käytännössä vain Onnela-tyylin 30k millionaire kerskakuluttajille. Toki omalla rakentamisella saa hyvää halvalla. Tiilistä ladotulla grillillä pääsee aika laadukkaaseen asennelmaan edullisesti, mutta se ei toki onnistu jossain opiskelija-asuntosäätiön parvekkeella.

Sellaisen jättipallogrillin voi kyllä saada melko halvalla ja se voi toimia. Sellaisella voi grillata hyvin menestyksekkäästi joko valmishiilillä tai aidommin omaa koivua polttaen. Eivät välttämättä romahda heti ja rahalle saa vastinetta.

Samoin jos osaa hyvän kaasupolttimen rakentaa grilliksi, niin mikäs siinä. Toiminnalliset osat eivät ole kalliita vaan paremminkin se peltilaatikko, joka maksaa kusilaadun valmistajilta liikaa ja ökytuotteissa kohtuullisen kakkosauton verran.
 
Viimeksi muokattu:
Oli se sitten hiii- tai kaasugrilli, niin noiden halpisten kanssa joka tapauksessa lentää erilaiset mefistot, luciferit ja perkeleet. Jätettä ovat. Itsehän olen vain näillä romuraudoilla grillaillut mitä tulee peltigrilleihin. Hirveää paskaa. Weber ja vastaavat merkkituotteet ovat ihan sietämättömissä hinnoissa eli käytännössä vain Onnela-tyylin 30k millionaire kerskakuluttajille. Toki omalla rakentamisella saa hyvää halvalla. Tiilistä ladotulla grillillä pääsee aika laadukkaaseen asennelmaan edullisesti, mutta se ei toki onnistu jossain opiskelija-asuntosäätiön parvekkeella.

Eli edelleen ollaan siellä hyihittohipsteripoisseminusta kämppäri osastolla.

Edit: ja silmät auki, tuotahan kysyjä kysyi.
 
Kyllä noissa halpiksissakin varmasti eroja on. Harvoin kukaan kuitenkaan täällä osaa sanoa käytännön eroista, että mikä noista on parempi. Itselläkin oli joskus pari tuommoista (Futur ja Lucifer) ja tuli grillailtua niillä aika kauan ennen kuin ruostuivat. Suurimmat ongelmat oli mulla puhdistuksen kanssa. Ei niitä saanut kunnolla puhdistettua mitenkään. Tulikikin sitten vaan pidettyä grillauksen jälkeen kansi kiinni polttimot täysillä vähän aikaa ja syksyllä pesin painepesurilla sen minkä sai pestyä. Toinen ongelma oli mökillä olevan grillin takaseinässä oleva aukko. josta tuuli grilliin sisään niin, että lämmönjakauma oli todella epätasainen eikä aina saanut kunnon lämpöjä ollenkaan. Mökki sijaitsee aika tuulisella paikalla, joten tällä on merkitystä.
Nyt mökillä on Tokmannin kamado ja Weberin kaasugrilli. Kotona rivitalon takapihalla on Napoleonin kaasugrilli. Nyt tuntuu grillaaminen tosi paljon helpommalta ja mielekkäämmältä.
 
Nonnih.
Tässä aiemmin tosiaan kyselinkin että olisko mitään 3rd party parilaa jossain myynnissä Napoleon Legend 365 (jossa samat mitat kuin freestylessa) jossa ei olisi mitään emalointia päällä.
Lyhyt vastaus: Ei ole, ainakaan järkevästi saatavilla.

Muistin että torissa on tyyppi kuka myy pizzateräksiä ja pistinkin hänelle kyssärin että onnistuisiko hänen tollanen tehdä, ja oli kuulemma ennenkin sellasia tehnyt joten annoin hänelle mitat ja toiveet millainen siitä tulee.

Napoleon 365 kaasugrilliin tosiaan menee 45x29.5cm kokoinen parila, koska vakiona mukana tulee kaksi ritilää mistä toinen on kahden polttimen ja yksi yhden polttimen kokoinen, tämä parila hommattiin siis korvaamaan se isompi ritilä.
Mitat ovat siis 45x29.5cm ja 20mm korokereunoilla (kolmella sivulla), paksuutena ja materiaalina 5mm hiiliteräs.
Etuosa jätettiin auki ja siinä myös nostoreikä.

Ideana oli siis saada samaa tavaraa mitä blackstone parilagrillit käyttää.

Tein rasvapolton ihan niinkuin blackstonelle eli lämpöä kunnolla alle ja sitten pihtien väliin nukkaamaton rätti tms ja levittää rasvaa pinnalle (itse käytin amazonista ostettua rasvasumutinpulloa) ja sillä rätillä tasoittaa sitä siihen vähän väliä.
Tein tuota noin tunnin verran ja pinta on nyt saippuan liukas ja 5mm paksuus varaa lämpöä niin hyvin että ruoasta tulee ihan perhanan hyvää tässä.

Ensitestinä tein tällä paistinperunat jotka nekin toimivat tolla pinnalla tosi hyvin, vaikka on tunnetusti vähän hankalia tarttumisen kanssa, sen jälkeen tullut tehtyä myös smashburgereita joista en kuvaa muistanut ottaa, ja nyt viimeiseksi tänään tein smashgyroksia.

Eli ensin parilalla ranut, sitten smashpihvit ja vielä perään lämmitin siinä parilalla pitaleivät.

Iso suositus kyllä näille pariloille, saa just sellaista kun itse haluaa ja hinta on varsin kohtuullinen (näillä ominaisuuksilla hintaa on n.75e).
Tyyppi myös postittaa näitä.

Kyseessä siis tämä tyyppi:

Sit vielä kuvasaastetta ruoasta ja tietenkin parilasta 😁

20250613_142141.jpg


20250613_125803.jpg


20250613_124051.jpg


20250613_124808.jpg


20250613_125147.jpg


20250606_143802.jpg


20250606_145027.jpg
Oikeaa hommaa.

Tarvitsisin samanlaisen mutta suuremman, (lähes) koko ritilä-alan kokoisen. Oletettavasti reunoille kannattaa jättää muutaman sentin verran tyhjää, mutta muutoin koko leveydeltä :hungry:

Nimim. Freestyle 365.

Pitäisi kysellä tuolta kaiffarilta.. jos vaan jaksaisi toriin rekisteröityä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
279 749
Viestejä
4 811 231
Jäsenet
77 977
Uusin jäsen
makkemies

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom