Grillit & grillaus

Hyvää infoa👍 Sinuna koittaisin vielä tehdä vanhanaikaiset eli tarttuisin puhelimeen ja koittaisin soittaa. Luulisin että soittamalla saisi yhteyden ja selvyyden onko varaosia saatavilla. Tuntus erikoiselta, jos osia ei enään löytyisi, kun huomioi että vehje ei ole kuin reipas 2v vanha.
 
Ihan vaan lisäkokemuksien vuoksi kirjoittaen: Oma Evolve Beast on nyt 2,5 vuotta vanha ja mikään ei onneksi vielä ole mennyt rikki. Tuo kahva on varmasti ensimmäinen mikä hajoaa, maalit siitä lähti kyllä nopeasti. Muuten se on kyllä edelleen pitkältikin kuin uusi.
 
Ihan vaan lisäkokemuksien vuoksi kirjoittaen: Oma Evolve Beast on nyt 2,5 vuotta vanha ja mikään ei onneksi vielä ole mennyt rikki. Tuo kahva on varmasti ensimmäinen mikä hajoaa, maalit siitä lähti kyllä nopeasti. Muuten se on kyllä edelleen pitkältikin kuin uusi.
Hyvä kuulla, että on myös hyviä kappaleita. Tää kertoo, että tarkastuksesta menee läpi helposti maanantai kappaleet läpi
 
Oma Evolve Econ nyt 2.5v vanha myös. Saapuessa oli kansi vinossa ja tulipesä halki. Reklamoin aiheesta ja seuraavana päivänä oli uusi kamado jo pihassa. Muuten ei ole ollut mitään ongelmia. Toivotaan että Grillitukun kanssa mahdolliset takuuhommat toimivat paremmin kuin BBQFactoryn. Ja hyvin todennäköisesti toimiikin, pelkkää hyvää kokemusta heiltä muutenkin.
 
Oma Evolve Econ nyt 2.5v vanha myös. Saapuessa oli kansi vinossa ja tulipesä halki. Reklamoin aiheesta ja seuraavana päivänä oli uusi kamado jo pihassa. Muuten ei ole ollut mitään ongelmia. Toivotaan että Grillitukun kanssa mahdolliset takuuhommat toimivat paremmin kuin BBQFactoryn. Ja hyvin todennäköisesti toimiikin, pelkkää hyvää kokemusta heiltä muutenkin.
Pakko sanoa, että ennen Evolven ongelmia niin kaikki hoitu hyvin BBQfactoryn kanssa. Kummallisesti palvelu yhtäkkiä loppu...ymmärtäisin, jos vaikka vastaisi, että valmistaja ei heillekään vastaa. Taitaa tosiaan olla nyt soiton paikka ja kysyä että mistä tämä johtuu.
 
Pakko sanoa, että ennen Evolven ongelmia niin kaikki hoitu hyvin BBQfactoryn kanssa. Kummallisesti palvelu yhtäkkiä loppu...ymmärtäisin, jos vaikka vastaisi, että valmistaja ei heillekään vastaa. Taitaa tosiaan olla nyt soiton paikka ja kysyä että mistä tämä johtuu.
Joo ja jos ei siltikään ratkea, niin luottokorttiyhtiöhän sitten viimekädessä on takuuasioista vastuussa.
 
Savustelin 5kg kassleria ja 2kg ulkofilettä Big Red Quebrachoilla. Sytytys niin että kasaan hiilet pesään ja kaadan päälle pienen piipullisen sytytettyjä grillistejä tms. Tulitiilet reunoilla edesauttaa ensiöilman saantia ja palaminen tuntuu olevan tehokkaampaa. Ritilöistä polttelen välillä rasvat ja paskat pois puun avulla, lämmöt saa helposti riittävän korkeaksi.

DSC_7796.JPG

DSC_7802.JPG

DSC_7808.JPG

DSC_7815.JPG
 
Hintakaarella Big Redin tammi&pyökki hiilet -33% 6,5kg säkissä ja -50% pienemmässä 2,5kg pussissa. Rapiat 20kg hiiliä tulee matkahuollon kautta 5,90e toimituskuluilla.



Verkkokaupassa Weberin briketit 8kg säkki 9,99e.

 
Hintakaarella Big Redin tammi&pyökki hiilet -33% 6,5kg säkissä ja -50% pienemmässä 2,5kg pussissa. Rapiat 20kg hiiliä tulee matkahuollon kautta 5,90e toimituskuluilla.



Verkkokaupassa Weberin briketit 8kg säkki 9,99e.

Onkos nuo big redin hiilet ollut hyviä ja minkä kokosta palaa on? Tekis mieli käydä hakeen muutama säkki tuohon hintaan.
 
Kotimaiset lehtipuuhiilet sitten palaa aika nopeasti, suosittelen ennemmin kovapuu hiiliä ja savustus paloja :hmm:
 
Onkos nuo big redin hiilet ollut hyviä ja minkä kokosta palaa on? Tekis mieli käydä hakeen muutama säkki tuohon hintaan.
Tilasin vasta joten ei oo vielä tietoa. Luulisin että tuossa suuremmassa säkissä on isompaa palaa kuin pienessä säkissä, näin ainakin Marienburgilla. Big Redin Quebrachot puolestaan on suuria joten uskoisin ettei nämäkään ihan hilettä olis.
 
Pakko sanoa, että ennen Evolven ongelmia niin kaikki hoitu hyvin BBQfactoryn kanssa. Kummallisesti palvelu yhtäkkiä loppu...ymmärtäisin, jos vaikka vastaisi, että valmistaja ei heillekään vastaa. Taitaa tosiaan olla nyt soiton paikka ja kysyä että mistä tämä johtuu.
Laitellaanpa päivitys tähän keissiin, jos porukkaa kiinnostaa.
Laitoin bbq factorylle vielä viestiä, että kummaa toimintaa kun eivät tähän varaosa kyselyyn vastaa, mutta vastaavat uuden grillin hankintaan liittyen. Viestit laitoin liitteeksi.
Tunnissa tuli viesti, jossa pahoiteltiin vastauksen kestoa ja valmistajalla ei nyt olisi toimittaa varaosia. Palaavat asiaan kun tulee uutta tietoa. Nyt mennyt viikko tästä.
Vahvistaa edelleen ajatustani, että varaosien osalta ei kannata Evolven grilliä hankkia. Täälläkin Evolven omistajia, niin kannattaa varautua hankaluuksiin osien kanssa. Itse olen nyt sorvaamassa uutta "akselia". Sarana systeemin sai purettua yllättävän helposti.
 
Pieni firma ei varmasti pysty varastossa makuuttaan varaosia vaan ollaan tarvittaessa valmistajaan yhteydessä. Valmistajakin saattaa levitellä käsiään, jos uudemmissa malleissa on eri systeemit eikä vanhoja löydy varastosta. Mitenhän käy, jos vehje kaatuu ja tarttee uuden kannen tai pohjaosan ? Ihmettelen suuresti kamado valmistajien jatkuvaa säätämistä uusien mallien kanssa, kyseessä kuitenkin niin vanha keksintö että ei tuollasia tarttis parannella vuoden tai kahden välein. Ulkokuoreen tuntuvat panostavan eniten eli keksivät näitä erilaisia pintoja yms aivan turhaan, panostaisivat tärkeimpään eli kuramassaan ja toimivaan saranointiin.
 
Tilasin ensimmäistä kertaa Sunset charcoalin hiiliä pari pussia, toinen Quebracho ja toinen Longan. Muutaman kerran olen nyt Quebrachoa käyttänyt ja yllätti miten paljon pientä hiilenpalaa pussissa on seassa. Hyvän kokoista ja isoakin palaa on, mutta paljon on sellaista halkaisijaltaan muutaman sentin palaa. Onko tämä tyypillistä vai sattuiko kohdalleni vain huono pussi?
 
Tilasin ensimmäistä kertaa Sunset charcoalin hiiliä pari pussia, toinen Quebracho ja toinen Longan. Muutaman kerran olen nyt Quebrachoa käyttänyt ja yllätti miten paljon pientä hiilenpalaa pussissa on seassa. Hyvän kokoista ja isoakin palaa on, mutta paljon on sellaista halkaisijaltaan muutaman sentin palaa. Onko tämä tyypillistä vai sattuiko kohdalleni vain huono pussi?
Quebrachosta lukee Sunset Charcoalin sivuilla, että hiili on keskikokoista (10-150mm). Jos haluat isokokoisia hiiliä niin suosittelen kurkkaamaan Longanin tai Khayan samalta puljulta.

Edit: Longan olikin sulla se toinen pussi eli lienee tuttu. :)
 
Quebrachosta lukee Sunset Charcoalin sivuilla, että hiili on keskikokoista (10-150mm). Jos haluat isokokoisia hiiliä niin suosittelen kurkkaamaan Longanin tai Khayan samalta puljulta.

Edit: Longan olikin sulla se toinen pussi eli lienee tuttu. :)
Niinhän tuo näköjää sanookin, kun nyt tarkemmin katsoin. Jos materiaali tulee huonekaluteollisuuden ylijäämänä, niin selittää sen miksi on pientäkin palaa paljon mukana. Longan pussi tosiaan löytyy varastosta, mutta on vielä korkkaamatta ja jäänee ensi kesäksi.
 
Tässä kokemuksia evolvesta. Ruuvit ja mutterit ruostuu, halpaa ei puhdasta metallia. Tulipesä kiero ja tästä syystä grillausalusta heiluu. Valmistajan mukaan normaalia, kun reklamoin. Puinen kahva hajos ensimmäisen vuoden jälkeen. Liimapuulevystä tehty ja liimaukset petti. Toinen lämmönjakolevyistä halkes kun poltti rasvoja pois. Lämmönjakolevyt on todella ohuet läpyskät. Ja nyt tosiaan toi jousien umpirauta kara poikki.

Ihan ok grilli käytössä mut tollasta kaikkee hajos. Ikitakuu kattaa ainoastaan ton rungon. Kaikki muu on sitten korjailtava ite.

En harrasta facebookkia niin en sinne pääse avautumaan.

Viime perjantaina laitoin taas bbqfactorylle ja valmistajalle viestiä. Ei kumpikaan vastaa. Eli grillillä ei tunnu olevan mitään takuuta. Kannattaa hankkia vaan, jos on valmis itse kikkailee korjaukset ja selvittää muiden osien sopivuutta grilliin.
Mulla on ylimääränen kahva jos on tarvetta. Syystä tai toisesta tuli aikanaan ylimääräinen kahva ja suojahuppu.
 
Mulla on ylimääränen kahva jos on tarvetta. Syystä tai toisesta tuli aikanaan ylimääräinen kahva ja suojahuppu.
Kiitos tarjouksesta, mutta ei ole tarvetta. Kahvankin tein itse ihan umpipuusta, kuten nyt sorvasin tuon uuden karan jousille, kun alko varaosissa kestää.
 
Tuli ostettua Traegerin pellettisavustin. Lähiseudun motonetin -50% pelletit alkaa olemaan myyty, pekaania sain ostettua. Mutta mistäs saisi esim Mesquittoa ostettua järkihintaan? Savustuksesta ei ole kokemusta yhtään, joten homma täysin hakusessa mutta Mesquittoa mainostetaan Texas style ja näin muistelenkin että sielläpäin aina raflat mainostaa että käyttävät oikeaa Mesquittoa. Joten tästä ajatuksena että tuota ainakin voisi kokeilla.

Onko tullut vastaan hyviä reseptisivustoja pellettisavustimelle? Aivan ulkona ruuanlaitosta ja savustuksesta niin ei vielä ole edes ajatusta mitä lihaa ensi kokeiluun ostaa :)
 
Tuli ostettua Traegerin pellettisavustin. Lähiseudun motonetin -50% pelletit alkaa olemaan myyty, pekaania sain ostettua. Mutta mistäs saisi esim Mesquittoa ostettua järkihintaan? Savustuksesta ei ole kokemusta yhtään, joten homma täysin hakusessa mutta Mesquittoa mainostetaan Texas style ja näin muistelenkin että sielläpäin aina raflat mainostaa että käyttävät oikeaa Mesquittoa. Joten tästä ajatuksena että tuota ainakin voisi kokeilla.

Onko tullut vastaan hyviä reseptisivustoja pellettisavustimelle? Aivan ulkona ruuanlaitosta ja savustuksesta niin ei vielä ole edes ajatusta mitä lihaa ensi kokeiluun ostaa :)
Tee pulled porkkia, onnistuu takuuvarmasti. Parin kilon kokonen kassler palanen ja sisälämpö sinne 93-95 astetta. EI voi epäonnistua. Mesquito on todella stydin savun makuinen, itse en tykkää lainkaan, tosin en tee pelletillä jolla kuulemma vaikea saada kovin savuista muutenkaan
 
Pulled porkilla taidan aloittaa kun kassleria saa vähän joka paikasta. Kai se tuolla pekaanilla onnistuu kun muuta pellettiä ei vielä ole.
Varmaan lyhyikäisyydessään siis niin että kassleri, rubi pintaan. Pönttö n. 120c? ja sitten se 93-95c sisälämpö. Lopuksi sitten revitään ja jotain bbq soosia sekaan?
 
Kyllä kasleri kannattaa suolata ruiskulla ja lisäksi mausteet pintaan, ruisku ei montaa euroa kustanna. Pintaan Coop bbq rubi mikä on hyväksi havaittu.
Joskus tuota kokeilin, mutta mieluummin suolaan nyhtöpossun vasta kun olen repinyt lihan. Siinä on helpointa saada omaan makuun sopiva suolaisuus kohdalleen ja tasaisesti. Samalla isken lisää mausteita muutenkin, kun ei nekään siitä pinnasta syvemmälle kuitenkaan mene, niin pintamausteiden ainoa tarkoitus lopulta on hyvän barkin saaminen aikaan. Poppamiehen smoky apple -kastiketta suosittelen. Sopii nyhtöpossulle tuo omenaisuus hienosti.
 
Joskus tuota kokeilin, mutta mieluummin suolaan nyhtöpossun vasta kun olen repinyt lihan. Siinä on helpointa saada omaan makuun sopiva suolaisuus kohdalleen ja tasaisesti. Samalla isken lisää mausteita muutenkin, kun ei nekään siitä pinnasta syvemmälle kuitenkaan mene, niin pintamausteiden ainoa tarkoitus lopulta on hyvän barkin saaminen aikaan. Poppamiehen smoky apple -kastiketta suosittelen. Sopii nyhtöpossulle tuo omenaisuus hienosti.
Mul on sama...enkä toki tiedä onko paras systeemi mutta me tehdään oikeastaan aina niin että liha uuniin +5h. Sitten riivitään se palasiksi (yleensä rouvan kanssa ja se on t-a-r-k-k-a), samalla sit mä työstän sitä kastiketta eli otan sitä lientä padasta (tässä voi - jos aikaa on - antaa seistä ja viilentyä hetki jolloin rasvaa saa kuorittua pinnasta pois). Kastiketta maustan bbq-soosilla ja chilillä ja sit se kaadetaan revittyjen lihojen päälle ja uudestaan uuniin hetkeksi niin että se kastike menee joka paikkaan (siis 15-30min). Joskus kans miettinyt että pitäiskö työntää suolaa sisälle mut ei sillä tällä tekniikalla taida olla mitään merkitystä.
 
En ymmärrä mitä tekemistä jollain kasslerin uunihauduttelulla on grillauskeskustelussa.

Ite teen pulled porkit niin että savustan kamadossa. Jos jaksan niin suolaan ja maustan edellisenä päivänä jääkaappiin. Jos tehään bbq meiningillä pulled porkkia niin sitä ei millään bbq sooseilla läpimausteta, se vaan peittää sen vaivalla saadun savunmaun. Sitä soosia voi sitten harkiten lisätä esim sinne pulled pork burgerin väliin.

Tykkään eniten nyhtää lihan kulhoon edeltävänä päivänä tai hyvin paljon ajoissa ennen ruokailua, koska se pinnassa savua kerännyt osa sekoittuu muuhun lihaan ja se savunmaku tasaantuu sinne läpikotaisin.
 
Kyllä kasleri kannattaa suolata ruiskulla ja lisäksi mausteet pintaan, ruisku ei montaa euroa kustanna. Pintaan Coop bbq rubi mikä on hyväksi havaittu.

No ei todellakaan tarvitse mitään marinadeja ruiskutella kuten ei siihen pintaaankaan mitään sumutella
 
Pulled porkilla taidan aloittaa kun kassleria saa vähän joka paikasta. Kai se tuolla pekaanilla onnistuu kun muuta pellettiä ei vielä ole.
Varmaan lyhyikäisyydessään siis niin että kassleri, rubi pintaan. Pönttö n. 120c? ja sitten se 93-95c sisälämpö. Lopuksi sitten revitään ja jotain bbq soosia sekaan?
Joo noin, jos alkaa kyrsiä kun homma kestää lopussa niin voit huoletta nostaa lämpöä vaikka 150c
 
Ei tietenkään ole, mun puolesta voit vaikka laulaa sille lihallesi tuutulauluja. Mitään hyötyä ei siitäkään lopputuloksen kannalta ole.
Jaa mauste/suolaveden ruiskutuksella ei ole mitään vaikutusta lopputulokseen? No on ainakin maun kannalta.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
290 879
Viestejä
4 976 548
Jäsenet
79 898
Uusin jäsen
JuliusC

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom