Kotitekoinen kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja TonZa
  • Aloitettu Aloitettu
Totta. Meillä emäntä ei syö mitään missä on juustokuminaa. Itse lähinnä siedän sitä. Ääs marketin taco-soosi hyllyjä saa tonkia ihan huolella että löytää jonkun missä sitä ei ole.
Henk. koht. ehdottomia suosikkeja mausteissa enkä enkä kyllä ole ennen kuullutkaan, että joku yhdistäisi sen edellämainittuun. Mutta maistaahan jotkut korianterissakin saippuan...
 
Henk. koht. ehdottomia suosikkeja mausteissa enkä enkä kyllä ole ennen kuullutkaan, että joku yhdistäisi sen edellämainittuun. Mutta maistaahan jotkut korianterissakin saippuan...

Ensimmäisillä kerroilla kun korianteria jossakin maistoi, saattoi kyllä olla että tuli saippuan maku suuhun. Nykyään kyllä ihan ehdoton texmex ruuassa, kuten juustokuminakin.
 
Henk. koht. ehdottomia suosikkeja mausteissa enkä enkä kyllä ole ennen kuullutkaan, että joku yhdistäisi sen edellämainittuun. Mutta maistaahan jotkut korianterissakin saippuan...
Ei juustokumina tai korianteri haise hieltä, mutta hiki voi haista hyvin voimakkaasti noilta mausteilta. Siitä se assosiaatio varmasti tulee. Päivän tai kaksi kun syö curryllä maustettua ruokaa, niin johan ominaishaju vaihtuu samanlaiseksi kuin intialaisilla.
 
Onko joku maistanut noita abu fuadin kastikkeita joita myydään K kaupoissa? Onko ne lähelläkään alkuperäisiä?
 
Oli pakko googeltaa ja noiden sivuilla sanottiin että Pirkanmaalla toimivat tällä hetkellä ja Urjalanmakeistukun kauta saa tilattua kebukastiketta. Muita kastikkeita näillä ei taida ollakaan?
 
Döner Harjultahan on tullut kauppoihin valmiskebaasia. Onko tätä kukaan maistellut?
 
Döner Harjultahan on tullut kauppoihin valmiskebaasia. Onko tätä kukaan maistellut?

Näin 2v myöhemmin…
Chili kanakebab oli kyllä ihan hyvä, kun semmoinen tarttui pakastealtaasta vihdoin mukaan. Noita muita en ole nähnyt. Hinnakastahan tuo on, kun kilohinta menee 20€ paremmalle puolelle, kun lähtöaineena on ’paistileike’.

Tuo paljon hehkutettu möttömestarin kotikebab on kyllä aina vain pettymys, syyksi voisin veikata valmistustapaa. Pitäisi vetää vartaassa tai toholla, kun uunissa tuntuu tulevan niin kovin kuivaa.

Parempia reseptejä kokeiluun?
 
Mun ehdoton suosikki on murosta aikoinaan löytämäni ohje:

Ohje 800 grammalle, tulee tosi hyvää!

*400g=800g naudanlihaa
20ml pirkan aromisuolaa (suolapitoisuus tällä 1.6%)
15ml mustapippuria
1tl cayennepippuria
1tl juustokuminaa
1tl paprikaa
1tl oregano
1rkl sokeria
2rkl perunajauhoja

Vatkaa taikinasauvoilla jauhelihaa ainakin 10-15min, sekoita mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä ja kaada sekaan ja jatka sekoitusta, muotoile massasta tiukka pötkö folion sisään. Töki folioon reikiä alle, että rasva valuu pois ja uuniin alimmaiseksi pelti jossa vettä niin rasva valuu siihen paistoritilältä. 3½h riittää 100-110C. Anna pökäleen jäähtyä huoneenlämmössä, ota foliot veke ja pistä puhtaaseen folioon ja töki reikiä ja laita yöksi jääkaappiin. Leikkaa terävällä veitsellä tai juustohöylällä siivuja ja lämmitä uunissa/mikrossa ennen tarjoilua 225C 5min yläpellillä.

On hyvää!



Olen tehny myös tuolla mättömestarin ohjeella kerran, mutta tuo muron ohje on mun mielestä parempi. Tuossahan on enemmän käytetty mausteita lihan määrään nähden. Ite en tee reikiä folioon ja käännän pötkön puolessa välissä.

E: Jos jaksat kahlata triidiä läpi niin muistaakseni siellä oli myös "pikaohje" :hmm: Tehtiin muistaakseni esim. hernekeitto tölkkiin ja kypsennettiin kattilassa kiehuvassa vedessä. Joku ex-murolainen ehkä muistaa paremmin :thumbsup:

E²: Tuossa triidissä joku jamppa vei kebun teon seuraavalle tasolle ja laitto sisäfileen myllystä läpi :rofl: Mikäli muistan oikein.
 
Viimeksi muokattu:
Mä oon tykännyt allaolevasta reseptistä. Jauhismassan annetaan maustua jääkaapissa 1-2vrk. Tekeentymisajan jälkeen massa pakastetaan. Pakastetusta massasta siivuja ja siivut paistetaan pannulla.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


edit. Se miten tässä voi feilata on paistaminen liian kylmällä pannulla. Jos massasta alkaa tulemaan nesteitä ulos ja lihat ui niin lopputulos on huono. Paistamisen aikana tarvii lihan pysyä melko kuivana, että pinta aateloituu. Tästä samasta syystä on paljon helpompi saada ohuet siivut onnistumaan kuin paksut. Jos haluaisin kreikkalaistyyppistä gyroa niin tekisin sen murekkeen ensin uunissa, siivuiksi ja paistaisin pannulla.
 
Viimeksi muokattu:
@Tohelo Joo, mausteet näyttää aavistuksen eriltä, mutta se ei poista sitä kuivuutta.

@finWeazel no tuossahan se ratkaisu onkin. Liian helppo.Tuoreena pannulle. Uskon varmasti parempaan lopputulokseen, joka vastaa varrasta. Helppo upgrade:thumbsup:
 
Itsenkin muistan että Tohelon mainitsemalla muroreseptillä kerran tein kebabia ja ihan hyvää tuli, en muista mikä siinä oli se mahdollinen kompastuskivi mikä piti välttää, ettei lopputuloksena ollut mureketta.
 
Pakastelin jauhista ja veistelin kebabia. Testailin erimuotoisia ja paksuisia siivuja. Paras maku tulee ohueen ja leveään siivuun. Paksummat siivut alkavat muistuttamaan enemmän jauhispihviä/gyroa maultansa. Salaattiin olisi toiminut ohuet siivut parhaiten. Paksuja siivuja voisin kuvitella käyttäväni leivänvälissä. Paksutkin siivut ovat maukkaita vaikka eivät olekaan optimaalisia.


1645494046039.png
 
Mä oon tykännyt allaolevasta reseptistä. Jauhismassan annetaan maustua jääkaapissa 1-2vrk. Tekeentymisajan jälkeen massa pakastetaan. Pakastetusta massasta siivuja ja siivut paistetaan pannulla.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


edit. Se miten tässä voi feilata on paistaminen liian kylmällä pannulla. Jos massasta alkaa tulemaan nesteitä ulos ja lihat ui niin lopputulos on huono. Paistamisen aikana tarvii lihan pysyä melko kuivana, että pinta aateloituu. Tästä samasta syystä on paljon helpompi saada ohuet siivut onnistumaan kuin paksut. Jos haluaisin kreikkalaistyyppistä gyroa niin tekisin sen murekkeen ensin uunissa, siivuiksi ja paistaisin pannulla.


Tämä näytti kyllä oikein hyvältä. Lähtee ensi kerralla testiin!
Itse olen tehnyt vähän mukautetulla mättömestarin ohjeella aiemmin, hyvää siitäkin tulee kunhan vaan käyttää yleiskonetta ja antaa vaivautua ainakin 20min. Ei tuota käsipelin saa kuin Bull Mentula tuohon kuntoon.
 
edit. Se miten tässä voi feilata on paistaminen liian kylmällä pannulla. Jos massasta alkaa tulemaan nesteitä ulos ja lihat ui niin lopputulos on huono. Paistamisen aikana tarvii lihan pysyä melko kuivana, että pinta aateloituu. Tästä samasta syystä on paljon helpompi saada ohuet siivut onnistumaan kuin paksut. Jos haluaisin kreikkalaistyyppistä gyroa niin tekisin sen murekkeen ensin uunissa, siivuiksi ja paistaisin pannulla.
Airfryer kuulostais täydelliseltä tuon kypsentämiseen.
 
Airfryer kuulostais täydelliseltä tuon kypsentämiseen.

Sais sen varmaankin onnistumaan + terveellisempi. Mä paistoin voi+chilihiutaleet+mausteet seoksessa. Alimaustoin lihan ja korjasin virhettä pannulla. Maistui aika hyvältä idealta. Jatkan tuota jälkikäteen mausteiden tuunaamista tulevaisuudessakin.
 
Viimeksi muokattu:
Onkos joku kokeillut tuota nyt muutaman kuukauden netissä pyörinyttä versiota, jos se kaulitaan ohueksi leivinpaperin sisään, paistetaan pistetään pienemmäksi ja uudestaan uuniin.

Tässä joku versio

 
Onkos joku kokeillut tuota nyt muutaman kuukauden netissä pyörinyttä versiota, jos se kaulitaan ohueksi leivinpaperin sisään, paistetaan pistetään pienemmäksi ja uudestaan uuniin.

Tässä joku versio

Olen testannut. Toimii loistavasti ja mielestäni parempaa kuin pötkönä kypsennetty. Syynä se että kaulitessa saa lihan kiinteämmäksi ja ilmakuplat pois joten lopputulos on sopivan kiinteää ja valmiiksi siivuja.
Itse kypsentänyt aiemmi uunissa folion sisällä sekä leikkeleprässissä jossa jousi tiivistä pötköä kypsentämisen aikana mutta pötköt halkaisijaltaan niin ohuita että siivuttaessa ei saa hyvän kokoista siivua. Ja tosiaan liian paljon jää ilmaa massaan. Ehkä oikea kebabgrilli ja kunnon leikkuri auttaisi pötkömallisessa saamaan hyvää ohutta siivua, mutta tuo leivinpaperiversio oli niin hyvää rakenteeltaan että sillä mennään seuraavankin kerran.
 
Onkos joku kokeillut tuota nyt muutaman kuukauden netissä pyörinyttä versiota, jos se kaulitaan ohueksi leivinpaperin sisään, paistetaan pistetään pienemmäksi ja uudestaan uuniin.

Tässä joku versio

Facebookissa moni kovasti kehunut tuota leivinpaperirullakikkaa. Silloin ku tein ite pari kertaa joskus 10 vuotta sitten, niin reseptiin ei kuulunut muuta kuin paljon aromisuolaa ja mustapippuria.
 
Varmaan kannattais vielä käyttää paistinpannulla leivinpaperikikalla tehty kebabi niin saa pintaan extra makua?
 
Pannulla tai tuossa se hoidetaan grillivastuksella sitten lopuksi.

Jossain versiossa oli muussattua sipulia mukana, joka kuulostaa hyvältä ja toimivalta tuohon. Pitää siis kokeilla.
 
Tuotahan pitää kokeilla. Tuliskohan parempi, jos rullien alle laittaisi ritilän, jolloin nesteet ei jäisi lillumaan rullien alle?
 
Pannulla tai tuossa se hoidetaan grillivastuksella sitten lopuksi.

Jossain versiossa oli muussattua sipulia mukana, joka kuulostaa hyvältä ja toimivalta tuohon. Pitää siis kokeilla.
Linkin reseptissä ei ollut tuollaista vaihetta. Aukaise rulla, palasiksi ja lautaselle

1764187230339.png
 
tulee vähän parempi, kun repii ja heittää vielä grillivastukselle hetkeksi uuniin. Ja tietysti siinä linkin reseptissä ei taideta mainita sitäkään, että kannattaa blendata jogurtin kanssa se liha jollain koneella massaksi – samalla sinne menee sipulikin, jos sitä haluaa käyttää.
 
Tuo päivitetty lihamassan resepti hyvin samanlainen kuin tän postauksen videossa: Kotitekoinen kebab Ainoa isompi ero, että tuon postauksen reseptissä kehotetaan lepuuttamaan massaa vuorokausi jääkaapissa ennen prosessin jatkamista että maku tasautuisi.
 
Täytyy siis vain yhdistellä noita kaikkia sen mukaan mikä tuntuu hyvältä :)

Pakko se on viimeistään viikonloppuna kokeilla. Tehdä myös kunnon soossit kylkeen.
 
Kyllähän tuo kebab-resepti menee testiin kunhan saa kaupasta haettua jauhelihaa. Ei voi olla kuin hyvää tai erinomaista. Teen basic lihan missä jugurtti+sipuli+suola. Paistinpannulla lopuksi suikaleiden finalisointi voi+chiliä+lisämausteet (jos tarpeen, ehkä ei tarvi)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
293 173
Viestejä
5 012 204
Jäsenet
80 433
Uusin jäsen
multimasa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom