Kokeilin ekaa kertaa raskia eli poolishia eli esitaikinaa pizzan teossa viime viikolla ja nyt on muutaman kerran tullut jo käytettyä tätä menetelmää.
Verrattuna aikaisempaan, niin taikinan tekeminen oli huomattavasti helpompaa ja vähemmän vaivalloista, vaikka aikaa periaatteessa menee enemmän, kun esitaikinan pitää tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Taikinan käsiteltävyys oli erittäin hyvällä tolalla. Pohja muotoutui melkeinpä ajatuksen voimalla ja taikina oli sen verran vahvaa, että sai ihan yrittää saadakseen reiän tai repeämän venytysvaiheessa. Ensin vain painellaan pallo tasaiseksi ja muotoillaan reunat. Tämän jälkeen pohja nyrkkien päälle, jolloin pohja venyttää melkeinpä itse itsensä omalla painollaan.
Pohja maistui myös paremmalta ja maku oli syvempi. Lisäksi sitkoa oli ihanasti ja reunaan muodostui kivat kuplat. Leikkauskuvaa en ehtinyt edes ottaa, kun pizzat hävisivät sen verran nopeasti parempiin suihin
Suosittelen omien kokemuksian pohjalta poolishia kaikille!
EDIT: Typoja