Kertokaapa missä se noiden leipä/pitsavideoiden kusetus tapahtuu?
Ei missään. Taitolaji
Vois niinku nyrkkisääntönä sanoa itselle jatkossa, että:
A) hanki valmistaikina
B) tai yleiskone
C) tai käytä vatkainta
D) laita 1,5-2 kertaa enemmän jauhoja ku ohje sanoo.
Kaiki huonoja vaihtoehtoja.
A) hanki valmistaikina
pahaa.
B) tai yleiskone
Jos koneella haluaa niin taikinakone, ei yleiskonetta (jollei tarvitse yleiskonetta niiden hommiin)
C) tai käytä vatkainta
Pitäisi olla aikas tehokas vehje.
D) laita 1,5-2 kertaa enemmän jauhoja ku ohje sanoo.
No, tuolla tekniikalla olisi aika turha katsoa mitään ohjetta ;-)
Olen aika usein sanonut että helpoin tapa on tehdä vain vähän.
Sekoittaa aineet, antaa olla vaika puolitoista tuntia muovin alla.
Kastaa kädet, kääntelee taikinan, pistää takaisin muovin alle, jääkaappiin.
Kaivaa kahden vuorokauden päästä kaapista, punnitsee pallot omiin rasioihin ja työntää takaisin jääkaappiin,
Seuraavana päivänärasia jääkaapista, lasketaan käsi jauhoihin, nostataan jauhokäådellä pallo jauhokasaan, käännetn pallo ylösalaisin jauhoihin, nostetaan se pöydälle venutellaan pitsaksi mosot ja uuniin..
Hmm, jos tekee isson pitsan niin toki pallotuksista saakka voi unohtaa, ottaa vain ulosjääkaapista, venuttaa tai kaulii, mosot ja uuniin....
Mutta se on totta että kun katsoo miten napolialainen tekee, kateus ei ole viimeinen tunne ;-)
-itselleni on vakeinta lapionti, kun taikina on niin tarkka siinä.
Lapiontia kannttaa harjoitella pisapohjalla ilman mitään tomaatteja tai täytteitä, muttei kannata ylpistyä kun se alkaa sujua, nimittäin täytteet ja aika vettävät sitä taikinaa tehokkaasti ja taikina joka oli 20 sekuntia teon jälkeen ok lapiolla, voi olla jo tuskastuttava 40 sekunnin kohdalla.
Taikinaa voi olaa yhden pallon jääkaapista ja antaa sen lämmetä vaikka vartti, ja testata miltä se vaikuttaa, jostaikina venyy, mutta palaa tehokkaasti ei se ole valmis, ja jos taikina venyy eikä palaa, mutta repeää, o taikina jo "yli" ja käsiteltävyys vaikeaa, ja pitsat on pakko tehdä paksuiksi, jottei mosot tule läpi lapioon, eikä pitsaa saa uuniin. Tai no, täyttet saa vielä takaseinään ;-D