En kyllä ymmärrä mitä tällä tekee...Onkos kokemuksia näistä kaasugrillissä käytettävistä "pizzauuneista", esim. Pizzauuni kaasugrilliin ??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
En kyllä ymmärrä mitä tällä tekee...Onkos kokemuksia näistä kaasugrillissä käytettävistä "pizzauuneista", esim. Pizzauuni kaasugrilliin ??
En kyllä ymmärrä mitä tällä tekee...
Huoneenlämmössä nelisen tuntia kohotellut ja paisuu kuin pullataikina.Saatteko te noita Fazerin pitsapalloja jotenkin kohoamaan, ihan lättyjä ollut omat vaikka miten kokeillut sulattaa niitä?
Oon kohotellut huoneenlämmössä, uunissa, mikrossa, jääkaapissa ja vaikka missä, ei vain tunnu kohoavan. Ehkä tohon erään on vain unohdettu laittaa hiivaaHuoneenlämmössä nelisen tuntia kohotellut ja paisuu kuin pullataikina.
Kauanko olet kohottanut ja missä? Nuo omat ainakin kohoaa reilusti, melkein jopa liikaa, kun vaan malttaa.
Tätä ketjua jo vähän selailinkin, mutta koska se on jo kilometrin pitkä, niin eihän sieltä oikein tahdo löytyä haettua ainakaan helposti. Ja toisaalta kun väki tuntuu olevan aktiivista, niin vastauksia varmaankin tulee helpommin vain kysymällä. Eli hankin pizzakiven aikanaan ja taistelin ne ekat pizzat siihen kivelle huonolla menestyksellä. Hieman opiskelleena mm. Weberin videoillahan he käyttivätkin sitä alustaa siinä kiven päällä eli minun ei todellakaan tarvitse miettiä miten se pizza valuu siitä lapiosta tms. täydellisenä siihen pizzakivelle. Luonnollisesti ei ole järkeä ostaa esim. perhettä varten neljää pizzakiveä vaan yksi kivi ja neljä rosteri/alumiinilevyä siihen. Amazon.destä näitä on löytynyt jonkin verran, mutta olisiko jollain jotain suosituksia mitä "pellin palaa" siinä pizzakiven päällä olisi hyvä käyttää? Valtaosa tosiaan näyttäisi olevan alumiinia, mutta ainakin K-Raudan Cellon-tuotteissa ko. levy on rosteria. Näitä vaan kun ei myydä erikseen, tai itse en ole löytänyt mistään.
Edit: PS. Itse asiassa tässä väitetään että näitä Weberin alustoja saisi erikseenkin, mutta onkohan tuo vieläpä se pienempi versio:
PSS. Näyttää siltä, että Weberin Suomi-sivuilta on 6-polttimolliset Genesikset poistuneet...
Oletko kokeillut käyttää leivinpaperia? Sillähän se hienosti siirtyy, eikä tarvitse ostaa noita Weberin metalisia alustoja lisää. Jos se aivan liikaa häiritsee se leivinpaperi siinä välissä niin yleensä sen saa sieltä välistä nypättyä pienen tovin kuluttua.
Tai kokeilet ensi kerralla käyttää mannasuurimoita kun muotoilet pohjaa. Tulee erittäin liikkuvaa sorttia pitsasta.
Tätä ketjua jo vähän selailinkin, mutta koska se on jo kilometrin pitkä, niin eihän sieltä oikein tahdo löytyä haettua ainakaan helposti. Ja toisaalta kun väki tuntuu olevan aktiivista, niin vastauksia varmaankin tulee helpommin vain kysymällä. Eli hankin pizzakiven aikanaan ja taistelin ne ekat pizzat siihen kivelle huonolla menestyksellä. Hieman opiskelleena mm. Weberin videoillahan he käyttivätkin sitä alustaa siinä kiven päällä eli minun ei todellakaan tarvitse miettiä miten se pizza valuu siitä lapiosta tms. täydellisenä siihen pizzakivelle. Luonnollisesti ei ole järkeä ostaa esim. perhettä varten neljää pizzakiveä vaan yksi kivi ja neljä rosteri/alumiinilevyä siihen. Amazon.destä näitä on löytynyt jonkin verran, mutta olisiko jollain jotain suosituksia mitä "pellin palaa" siinä pizzakiven päällä olisi hyvä käyttää? Valtaosa tosiaan näyttäisi olevan alumiinia, mutta ainakin K-Raudan Cellon-tuotteissa ko. levy on rosteria. Näitä vaan kun ei myydä erikseen, tai itse en ole löytänyt mistään.
Edit: PS. Itse asiassa tässä väitetään että näitä Weberin alustoja saisi erikseenkin, mutta onkohan tuo vieläpä se pienempi versio:
PSS. Näyttää siltä, että Weberin Suomi-sivuilta on 6-polttimolliset Genesikset poistuneet...
Nimimerkki Pirkka ei maininnut millaisessa uunissa pizzaa tekee, mutta oletin, että grillissä/vast. Lämpötilat on sitä luokkaa, että paperia ei kannata käyttää. Liekö noissa lämmönkesto jotain 250c tienoilla.
Lapiolta kivelle toki suosin myös itse.
Mistä saisi pienen pyöreän pizzalapion kohtuu hinnalla, saisi olla 50cm varsikin päässä?
@kurwaslobo tai muut
Muistan itsekin kun ensimmäisen pizzakiven hankkimisen jälkeen täytetyn pizzan saaminen sen päälle oli iso urakka. Aluksi käytin kahta leikkuulautaa joiden välistä tipautin pizzan tulikuumalle kivelle, sitten kokeilin leivinpaperia pizzan & kiven väliin, kumpikin keino toimi jotenkuten mutta aivan turhaa kikkailua se oli. Nykyään käytössä on 10€ puinen 1cm paksu pizzalapio Bauhaussista. Ensin muotoilen pizzan jauhotetulla pöydällä ja siitä nostan pizza- & korppujauhotetulle lapiolle (tämä on "hankalin" kohta), sitten teen pieniä testiheilautuksia ja kun huomaan että pizza liukuu hyvin laitan täytteet. Voin luvata että on helppoa ja nopeaa, paitsi jos ei käytä jauhoja, silloin pizza ei liiku mihinkään tai repeytyy. Mannasuurimot on kuulemma hyviä myös lapion päälle.Eli hankin pizzakiven aikanaan ja taistelin ne ekat pizzat siihen kivelle huonolla menestyksellä. Hieman opiskelleena mm. Weberin videoillahan he käyttivätkin sitä alustaa siinä kiven päällä eli minun ei todellakaan tarvitse miettiä miten se pizza valuu siitä lapiosta tms. täydellisenä siihen pizzakivelle.
Kyllä. pizzakivi oli ylätasolla noin 10 cm päässä vastuksista ja laitoin uuninluukun väliin pienen metallipalikan että uuninluukku oli hieman rakosellaan, näin grillivastus pysyy hieman pidempään päällä kun uunin ilma ei kuumene niin nopeasti.Piditkö grillivastuksen koko paiston ajan päällä? Ylätasolla?
Normaalisti en laita pizzaan ananasta, mutta ajattelin että se tasapainottaisi kallista 2,50€ (riittää kahteen pizzaan) Hungry Chefin tulista pizzakastiketta. Odotin että siinä olisi ollut ihan pieni ripauspotkua, mutta se paljastui vieläkin surkeammaksi. Tulisuuden kestoni ei ole kova ja esim. makarooniin laitan Scrirachaa vain tippoja sinne tänne ketsupin kaveriksi. Tyttökaveri ei syö "tulista" ruokaa koskaan ja hänkään ei maistanut yhtään mitään. Tulisuuden puutteen ja yleisen mauttomuuden lisäksi kastike oli aivan liian märkää, ja kun kaadoin loppupurkin toiselle pizzalle siinä oli selvästi vettä! En ole ennen moista huomannut minkään pizzakastikkeen kohdalla.
Toisen pussin olen nyt avannut ja nämä oikeasti kohoavat muuttamatta mitään muutoin. Onkohan sitten oikeasti ollut joku vika erässä?Huoneenlämmössä nelisen tuntia kohotellut ja paisuu kuin pullataikina.
Kauanko olet kohottanut ja missä? Nuo omat ainakin kohoaa reilusti, melkein jopa liikaa, kun vaan malttaa.
Itsekkin nyt kaikki tosta mun ekasta pussista olen paistanut ja kokeilin eri tavoilla mutta eivät nousseet tippaakaan millään tavalla, eli itsekkin epäilen että olis voinu olla huono erä.Toisen pussin olen nyt avannut ja nämä oikeasti kohoavat muuttamatta mitään muutoin. Onkohan sitten oikeasti ollut joku vika erässä?
Heh, justiinsa pistin pitsan uuniin, nyt siis mikrossa lämmitin sen taikinan suoraan pakkasesta ja paisui silti kuin pullataikina, eli todennäköisesti toi edellinen pussi vain ei toiminutItsekkin nyt kaikki tosta mun ekasta pussista olen paistanut ja kokeilin eri tavoilla mutta eivät nousseet tippaakaan millään tavalla, eli itsekkin epäilen että olis voinu olla huono erä.
Maultaan oli kyllä hyviä silti mut tosi pieniksi jäi pizzat eikä kauheasti ilmakuplia puskenut.
Sokeria, mutta ei suolaa?Tomaattipyrepurkki, vettä, oliiviöljyä, sokeria, mustapippuria, basilikaa, oreganoa, chiliä ja pikku loraus ketsuppia tavallisessa juomalasissa sekaisin. Noin saa lasillisen hyvää pikasoossia pizzalle, eikä tule vetistä jos ei liikaa vettä lisää.
Sokeria, mutta ei suolaa?
Pyrehän on melkoisen makeaa, siinä on kuudesosa sokeria jo valmiiksi ja suolaa sitä makeutta taittamassa alle sadasosa. Ketsuppi vieläkin makeampaa, siitä on yleensä lähes neljännes pelkkää sokeria, vaikka siitä vähän suolat ja etikka suurinta makeutta taittaakin. Mutta noh, jokainen makunsa mukaan. Itse en kyllä sokeria enää tuohon lisäisi vaan nimenomaan suolaa ja happoa niitä tomaatin mukana väistämättä tulevia sokereita taittamaan. Toki jos kerrostelee paljon suolaisia täytteitä päälle niin meneehän se silläkin. Pyre ilman happoja maistuu kuitenkin helposti vähän tunkkaiselta.Itseasiassa en ole kokenut tarpeelliseksi, ketsupista tulee toki vähän suolaa. Muuten pizzan suola pohjassa juustossa ja täytteissä. Sokeri "taittaa" pyreen happamuuden kun sitä ei kypsennellä.
Ainesosat
Tomaattipyree (vastaa 430g tuoreita tomaatteja per 100g tuotetta), suola, säilöntäaine (kaliumsorbaatti).
Eihän pyreessä ole lisättyä sokeria??
Vetisyydestäkin pääsee eroon ostamalla säilyketomaatteja ja valuttamalla ylimääräinen neste pois läviköllä ennen murskausta.Oikea keinohan on tehdä se kastike tomaattimurskasta tai tomaateista, mutta siitä tulee kyllä niin vetistä, että täytyy todella nopeasti täyttää pizza jos meinaa ettei pohja vety läpi ja lätty jumahda lapiolle. Ainakin meillä on toiminut tuo kerettiläinen soossi jo vuosikaudet, eikä tuo juuri eroa pizzerioiden käyttämästä soossista. Resepti saatu pizzoja aikaan työkseen vääntäneeltä tyypiltä.
Itse tein juuri viikonloppuna samalla reseptillä tomaattikastikkeen pizzaan, erotuksena että murskasin tomaatit kädelä puristelemalla nii ei mene ihan niin tasaiseksi.Pizzan päälle olen tehnyt san marzano purkkitomaateista, suolasta ja tuoreesta basilikasta kastikkeen. Sauvasekoittimella pyörättänyt sileäksi. Ei paljon helpommaksi voi enää mennä. Jos ei kaupassa ole san marzanoa hyllyssä, niin Mutti kirsikkatomaattipurkki ajaa saman asian.
Mozzarella on tosiaan vähän ongelmallinen, ei oikein tunnu löytyvän oikeenlaista. Olen käyttänyt Riitan Herkku Mozzarellaa(joo ei kovin autenttista), koska tuntuu olevan ainut kuivempi mozzarella.Joo, purkki kuorittuja, lusikallinen suolaa, nippu basilikaa revittynä ja valuttaa hiukan siivilällä, samalla kun haarukalla murskailee. Mozzarella on vielä pahempi ongelmalapsi tekemään lammikoita.
Vito Iacopelli sano yhdessä videossa että laittaa märän mozzarellan yöksi jääkaappiin valumaan. Juusto sihtiin ja sihti astian päälle.
Onko kokemusta, tuleeko teräksellä parempaa pizzaa kuin keraamisella kivellä? Ja vinkkejä mistä sellaisen saisi huokeaan hintaan. Ainakin valurautapariloita näyttäisi aika moni käyttävän, pitää yrittää niitä bongata tarjouksista tai vastaavasta.
Verkkokaupasta aikoinaan ostin Emile Henryn pizzakiven, jolla tulee leivottua. Tuntuu vaan että ei oikein uunissa/kivessä riitä tehot pohjan ruskistamiseen kunnolla.
Hyvännäköisiä tuli!Tämän päivän pizzoissa onnistui pohja parhaiten koskaan, oli selkeästi helpointa käsitellä tähän astisista. Makukin oli varsin hyvä!
![]()
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.