- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 557
Nämä ovat näitä kuuluisia makuasioita.@ekkiN hyvältä näyttää, mutta ei paljon syötävää (täytteet).

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Nämä ovat näitä kuuluisia makuasioita.@ekkiN hyvältä näyttää, mutta ei paljon syötävää (täytteet).
Mikä olis hyvä ja edullinen puualusta pizzan vatvomiseen, eli haluan työpöydällä oma alustan? Irtoaako noista liimapuulevyistä jotain?
Sen paperim voi nykästä välistä paiston puolessa välissä, käytännössä ehkä pohjasta tulee vähän rapeampi mutta ei se ero järkyttävän iso ole.Itellä pizzateräs. No kuitenkin, pitsan (3 päivää kohotettu ja oppien mukaan jauhotettu jne) saaminen uuniin ihan mahdoton urakka. Ollaan siis tyydytty siihen, että se leivinpapru jää pohjan alle. ja lapiolla nappaa teräksen päälle.
Vikaa varmaan tekijöisssä, 3 yön kohotus ja maltilliset täytteet.Noh, hyviä tulee noinkin eikä tartte uunia putsata.
Mikä on käytännön ero onko paistopinnalla papru vai taikina?
300g jauhoja, noin 200ml vettä, 1/2 tl kuivahiivaa ja 1tl suolaa. yön yli jääkaappiin tekeytymään.Onko hyviä ohjeita taikinalle? Yhdellä ohjeella tein viikonloppuna, niin tuntu että kun siihen öljy laitetaan niin kerää jauhoa enemmän itteensä, kun ei sekoitu kunnolla veteen.
Onko hyviä ohjeita taikinalle? Yhdellä ohjeella tein viikonloppuna, niin tuntu että kun siihen öljy laitetaan niin kerää jauhoa enemmän itteensä, kun ei sekoitu kunnolla veteen.
Tällä olen tehnyt ja erinomasista tulee. Toistan itseäni mutta tosiaan itsellä mannasuurimoiden käyttö pohjaa muotoillessa teki isoimman muutokset koko prosessiin. Ei tartu mihinkään sen jälkeen ja pystyy lapiolla liikuttelemaan todella kätevästi.
Tällä olen tehnyt ja erinomasista tulee. Toistan itseäni mutta tosiaan itsellä mannasuurimoiden käyttö pohjaa muotoillessa teki isoimman muutokset koko prosessiin. Ei tartu mihinkään sen jälkeen ja pystyy lapiolla liikuttelemaan todella kätevästi.
Mikä on käytännön ero onko paistopinnalla papru vai taikina?
Pidempi pizzataikinan kohotus ei ole parempi tässä oli hyvää juttua aiheesta kohdassa: kohottaminenVarmaan voisi pienemmälläkin määrällä hiivaa tosiaan toimia. Melkein voisin testata. Itse olen yleensä puolet kuivahiivapussista laittanut, eli 5.5g. Onko tosta jotain haittaa, että hiivaa laittaa "liikaa"? Tuo hiivapussin puolittaminen vain on helppo tehdä, ja ei se hiiva kuitenkaan nyt kovin kallista ole.
Kannattaa leikata se leivinpaperi pizzanmuotoiseksi, välttää pahimmat käryt ainaki ellei jopa ihan kokonaan.Ainakin oman uunin kuumuus 275 asteeseen säädettynä riittää siihen, että paperi alkaa hiiltyä ja haista. Aluksi kiersin tuon pitämällä lämmöt vähän pienemmällä, mutta kyllä lopputulos täydellä teholla on niin paljon parempi, että paperit saivat jäädä.
Mielenkiintoinen juttu. Tökkäsi silmään tosin teksti "+4 asteessa ja sitä kylmemmässä hiivan toiminta on niin hidasta, ettei kohoamista juurikaan tapahdu." Mitäs ihmettä? Hylly, jossa taikinan kohotan on lämpötila jotakuinkin tuota +4 luokkaa ja taikina paisuu vuorokaudessa lähes tuplakokoon. Ehkä se sitten on tarkka homma, että riittää, kunhan on edes vähän päälle +4 tms.Pidempi pizzataikinan kohotus ei ole parempi tässä oli hyvää juttua aiheesta kohdassa: kohottaminen
Joo siis voi olla, ja sekin et taikinassa kun alkanu toi käyminen niin se voi ite ylläpitää sitä lämpöä sen taikinan sisällä just sen yli 4'c asteen.Mielenkiintoinen juttu. Tökkäsi silmään tosin teksti "+4 asteessa ja sitä kylmemmässä hiivan toiminta on niin hidasta, ettei kohoamista juurikaan tapahdu." Mitäs ihmettä? Hylly, jossa taikinan kohotan on lämpötila jotakuinkin tuota +4 luokkaa ja taikina paisuu vuorokaudessa lähes tuplakokoon. Ehkä se sitten on tarkka homma, että riittää, kunhan on edes vähän päälle +4 tms.
300g jauhoja, noin 200ml vettä, 1/2 tl kuivahiivaa ja 1tl suolaa. yön yli jääkaappiin tekeytymään.
Taikinan teko on vielä helppoa, mutta miten taikinasta muovataan helpoiten pizza? Siis mieluusti edes vähän pyöreää muistuttava ja ennen kaikkea ilman reikiä... Reiät on huono juttu, kun täytteet menee läpi ja sitten pizza tarttuu ainakin osittain alustaan, ja se ei ainakaan helpota pizzan vippaamista paistoalustalle.Oma setti on 500g jauhoja, 350g vettä, 10g suolaa ja 3g kuivahiivaa. Kohotan pari päivää.
Mahdollisimman karkeita jauhoja tai ehkä jopa mieluusti mannasuurimoita reilusti pöydälle ja siihen sitten se pizzapallo ja rupiat pyörittelemään.Taikinan teko on vielä helppoa, mutta miten taikinasta muovataan helpoiten pizza? Siis mieluusti edes vähän pyöreää muistuttava ja ennen kaikkea ilman reikiä... Reiät on huono juttu, kun täytteet menee läpi ja sitten pizza tarttuu ainakin osittain alustaan, ja se ei ainakaan helpota pizzan vippaamista paistoalustalle.
Mikä on sopiva määrä jauhoja per pizza?
Paistossa on toiminut yllättävän hyvin Tarjoustalon pizzakivi kaasugrillissä hehkutettuna. Pohjasta tulee rapea ja alapintakin saa vähän väriä. Lopputulos on ollut yllättävän hyvä siihen nähden miten epätoivoista räpellystä pizzan muovaaminen on.![]()
Mielenkiintoinen juttu. Tökkäsi silmään tosin teksti "+4 asteessa ja sitä kylmemmässä hiivan toiminta on niin hidasta, ettei kohoamista juurikaan tapahdu." Mitäs ihmettä? Hylly, jossa taikinan kohotan on lämpötila jotakuinkin tuota +4 luokkaa ja taikina paisuu vuorokaudessa lähes tuplakokoon. Ehkä se sitten on tarkka homma, että riittää, kunhan on edes vähän päälle +4 tms.
Meikältä löytyy koda ja pizzoja tehty nyt n. tasan vuoden verran. Aika usein on itsellä käytössä.Onko kellään tuota ooni pizza uunia tai vastaavaa? Oletteko miten järkeilleet hankinnan, vai teettekö useinkin pizzaa? Saiko ooniin sekä kaasun että puu polton samaan uuniin? Johonkin toiseen uuniin sain, kun katselin youtubesta.
Meikältä löytyy koda ja pizzoja tehty nyt n. tasan vuoden verran. Aika usein on itsellä käytössä.
On tuo mainio vekotin jos haluaa viedä pizzan teon ns. uudelle levelille.
Ooneista ei "hybridiä" löydy missä eri lämmönlähteitä voisi käyttää samaan aikaan.
Onhan Ooneja joo reilu määrä vaihtoehtoja.Eikös niitä ole parikin mallia? Ei varmaan kirjaimellisesti samaan aikaan, mutta voi valita lämmittääkö sillä kertaa hiili/puulla vaiko lisävursteena saatavalla kaasupolttimella?
K-Rauta
www.k-rauta.fi
Voi olla jossain mielessä halppis, mutta tosiaan kuten jo joku tässä totesi, menee pizzan teko uudelle levelille. Itselläni mietityttää että kannattaako joka asiaan ostaa oma härveli, vaikka käyttöullakolta löytyykin varastotilaa, niin on tossakin oma siirtämisen vaivansa. Ei välttämättä joka viikko tee pizaa mieli (tai tekee mieli jotain muuta ruokaa), niin jos nyt esim. vuodessa noin 10 pizzaa tekee, niin tätä mietin että onko se sen arvoista. Tila ongelman takia en ehkä kaasupullota hommaisi (käytän hiili grilliä, en kaasugrilliä) ja katsoisin miten puilla paistaminen onnistuisi. Ja jos se tuntuisi vaivalloiselta, niin ostaisi myöhemmin sen kaasupullon. Ja taitaa tuo ooni olla ainut mitä Suomessa myydään. Olen kyllä netissä törmännyt muihinkin merkkeihin ja hinnat olleet samaa luokkaa.Ooni on noita halpisvehkeitä, tuskin niinhin mitään valtavaa omantunnonvääntöä tarvitaan?
valtaosa halvempia kuin Lenovon mitkään säälliset läppärit.
Tuossa tonin päälle-ryhmässä tietysti kannattaa jo miettiä onko järkeä ostaa, vai tehdä itse,
ja tuossa päällä kahden tonnin varmaan jutellaan vaimonkin kanssa...naapurin koirasta ;-)
Pizzauunin kun ostat niin lupaan, että tuo 10 pizzaa vuodessa jää kyllä haaveeksi, usko pois.Voi olla jossain mielessä halppis, mutta tosiaan kuten jo joku tässä totesi, menee pizzan teko uudelle levelille. Itselläni mietityttää että kannattaako joka asiaan ostaa oma härveli, vaikka käyttöullakolta löytyykin varastotilaa, niin on tossakin oma siirtämisen vaivansa. Ei välttämättä joka viikko tee pizaa mieli (tai tekee mieli jotain muuta ruokaa), niin jos nyt esim. vuodessa noin 10 pizzaa tekee, niin tätä mietin että onko se sen arvoista. Tila ongelman takia en ehkä kaasupullota hommaisi (käytän hiili grilliä, en kaasugrilliä) ja katsoisin miten puilla paistaminen onnistuisi. Ja jos se tuntuisi vaivalloiselta, niin ostaisi myöhemmin sen kaasupullon. Ja taitaa tuo ooni olla ainut mitä Suomessa myydään. Olen kyllä netissä törmännyt muihinkin merkkeihin ja hinnat olleet samaa luokkaa.
Ja taitaa tuo ooni olla ainut mitä Suomessa myydään.
Sähkö, ihan esimerkkinä:
![]()
Pizzauuni Effeuno P134H | PK-Myynti
Pizzanpaistajien ammatti- ja kotikäyttöön soveltuva pizzauuni Effeuno P134H nyt edullisesti PK-Myynniltä toimitettuna ympäri Suomen.www.seinajoenpk-myynti.fi
Muita:
![]()
Pizzauuni terassille ja ulos kuumaan hintaan
Osta pizzauuni Netraudasta! Valikoimastamme löydät laadukkaat kaasu-, sähkö- ja puulämmitteiset pizzauunit. Tilaa nopeasti ja turvallisesti!www.netrauta.fi
![]()
FCC BBQ pizzauuni FCCG1840000 - Gigantti verkkokauppa
Pöydällä pidettävän ja kaasulla toimivan FCC BBQ -pizzauunin avulla valmistat herkullista pitsaa alle 10 minuutissa. Uunissa on ruwww.gigantti.fi
![]()
![]()
Bighorn Pizzauuni, kaasukäyttöinen
Bighorn Pizzauuni, kaasukäyttöinen ja monta muuta Suomen parhaaseen hintaan Preecolta. Nyt 105€ alennuksella! Tutustu ja tilaa!preeco.fi
...
Itsellä ooni koda. Ostoperusteluina itseensä sijoittaminen ja elämänlaatu ja mitä näitä nyt on. En tiedä mikä taika siinä oonissa on, mutta täysin samoista aineista tehty pizza uunissa vs oonissa, jälkimmäinen on viisi kertaa parempaa.Onko kellään tuota ooni pizza uunia tai vastaavaa? Oletteko miten järkeilleet hankinnan, vai teettekö useinkin pizzaa? Saiko ooniin sekä kaasun että puu polton samaan uuniin? Johonkin toiseen uuniin sain, kun katselin youtubesta.
Olikohan niin että tuo Effeuno vaatii pistorasiaan 16A sulakkeen? Itelläni taitaa rasiat olla pääosin 10A sulakkeiden takana.
Lisäksi tulppasulake eli se vaihdettava valkoinen sulake metallikärjellä kestää 1,5 kertaista virtaa aika pitkään. Eiköhän tuonkin uunin vastus ole osan aikaa pois päältä koska termostaatilla tehoa katkotaan ja tämä antaa sulakkeelle aina aikaa jäähtyä. Lisäksi tuolle uunille (P134H) on ilmoitettu tehoksi 2,8kW joten eihän se ota virtaa kuin 12A. Tuskin tulee sulakkeenpalamisia tuolla teholla 10A tulppasulakkeella.
No mites tää: 10A sulake palaa jo kun ajattelet sitä pitsauunia. Ei kannata.Äläpä houkuttele, pian joutuu tilaamaan tuon uunin![]()
Jos on tiedossa kelpo laktoositon juusto pizzaan niin vinkkiä otetaan vastaan!
Jumalavite miten hyvän näkönen pizza.Pepperonipizza kolmella juustolla.
![]()
![]()
![]()
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.