- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 499
Tähän vielä tarkennusta. Kun aluksi esitaikinaa kohotetaan 2 tuntia ennen siirtoa fermentoitumaan jääkaappiin. Jääkaapissa sitten vuorokauden verran. Sitten teet itse taikinan ja annat kohota tunnin verran isona pallona. Sitten kun taikina laitetaan pienempiin palloihin niin tässä kohtaa heität taikinapallot astiaan ja pakastimeen?
Noi poolish pallot on tehty niin että esitaikina tosiaan 2h huone ja sit 24h jääkaappi. Sen jälkeen tehty siitä se taikina. 10min kohotus ja käsittely ja sit tunnin kohotus ja pallot. Sit heitin vielä 24h jääkaappiin palloina. Tuon tosiaan voisi pallotuksen jälkeen antaa olla sen 4+h olla huoneenlämmössä ja sit valmis.
Testaisin ehkä et pistän pakkaseen kun saanut palloina hieman kohota huoneenlämmössä. Kuitenkin 24h jääkaapissa ne hieman kohoaa.
Kokeilemalla selviää parhaiten ja kyllä niistä varmaan jonkinlainen lätty tulee.