Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Sit vielä reippaalla kädellä curryjauhetta päälle. Tai noin ainakin itse olen currywurstit saanut. Hyvälle näyttää kyllä.
Huomasin kuvan oton jälkeen että multa puuttuu currymauste päältä kokonaan.
Korjasin sitten tilanteen ennen kuin aloin syömään :)
Tuohon itse "soosiin" laitoin 2 rkl kylläkin
 
Kanashawarma. Lättysellä lihan kaverina tabboulahia ja hummusta.
Shawarma-1.jpg
Shawarma-1.jpgShawarma-2.jpg
Shawarma-4.jpg
Shawarma-5.jpg
Shawarma-3.jpg
 
IMG20221016193130.jpgIMG20221016192749.jpg
Aina hyvä keli rillata...eli sateessa savustettiin perunoita,paprikaa ja valmiiksi leivitettyjä kanasiivuja.
"Kanasiivu" on täysin uusi termi minulle. :)
Mutta jos menen buffaan ja siellä on porsaan sekä broilerin lehtipihviä, niin jälkimmäinen on aika spot-on. :)
Herkullisen näköistä!
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Munakas kasviksilla. Vihreät pavut, sipuli ja paprika air fryer:in kautta. Munakas paistinpannulla. Homman aateloi tulinen setsuanintyylinen öljy. Ihan huipunmakuista settiä ja helppo+nopea tehdä. Oli siunaus löytää omaan makuun sopivat pakastetut vihreät pavut. Noista tulee pinnasta rapeat ja keskeltä pehmeät. Ohkaisemmat pakastepavut tuntuvat muuttuvan liian koppuroiksi. Mieluusti safkaa pakastepapuja niin ei tarvi miettiä säilyvyysasiaa

1665943712592.png


1665943761787.png


Öljynä tämä, ihan superhyvää

71-L5S9aAGL._SX466_.jpg
 
Munakas kasviksilla. Vihreät pavut, sipuli ja paprika air fryer:in kautta. Munakas paistinpannulla. Homman aateloi tulinen setsuanintyylinen öljy. Ihan huipunmakuista settiä ja helppo+nopea tehdä. Oli siunaus löytää omaan makuun sopivat pakastetut vihreät pavut. Noista tulee pinnasta rapeat ja keskeltä pehmeät. Ohkaisemmat pakastepavut tuntuvat muuttuvan liian koppuroiksi. Mieluusti safkaa pakastepapuja niin ei tarvi miettiä säilyvyysasiaa

1665943712592.png


1665943761787.png


Öljynä tämä, ihan superhyvää

71-L5S9aAGL._SX466_.jpg


Mistä ostanut tuota chili crispiä?
 
Päivän lounas. Lihaa paistinpannulla, myskikurpitsaa air fryer:in kautta ja päälle kimchi, tomaatti ja kourallinen pähkinöitä. Tosi hyvä setti. Myskikurpitsa oli harvinaisen hyvälaatuista ja makuista tällä kertaa.Tai ehkä oli kova nälkä. Lounaan kalorit jäi karvan alle 900kcal.
1666201890669.png

1666201863663.png
 
Mitäs mausteita kastikkeessa, hyvälle näyttää mutta sen pastan ois tarkotus olla täysin sen kastikkeen peitossa, saa jopa UIDA siinä.

Ei tuossa annoksena mitään vikaa ole, pisti vaan silmään toi paljas spagetti, urghh..
 
Grillikylkeä airfryerissa.

kuvakollaasi.jpg
Kauanko sitä piti pitää ja missä lämmöissä?

Valitan 3 viikkoa vanhaan viestiin vastaamista ja kyselen samaa, kuin @Paskisti, eli kauan pidit ja missä lämpötilassa?

Näyttää vaan helpolta reseptiltä, jonka osaisin olla mokaamatta ja voin vaan unohtaa sinne, kunhan säädän asetukset oikein. Ja tuo näyttää todella hyvältä ja mehukkaalta.
 
Tuli testattua sous vide + kaasutöhötin ulkofilepiffeille, ihan 4.5/5 kypsyys. Seuraavalla kerralla ehkä asteen verran lisää sirkulaattoriin (54.5 -> 55.5) ja pikkusen pidempään liekkiä. Nyt ekalla kerralla ei uskaltanut töhötellä pitkään kun pelkäsin että kypsyttää herkästi yli, mutta aika turvallisestihan tuolla näköjään saa pintaa tummentaa ilman että kypsyy muualta yli.

20221023_133524 - Copy.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tänään ohuista naudanlihasiivuista käristystä, sekaan mustapippuria, valkosipulia, purjoa, kolme laakerinlehteä ja vettä. Ei suurustetta. Oheen Annabellestä perunamuusi, josta tehty ankarasti vatkaamalla kuohkeaa. Hyvä käristys tulee naudanlihastakin.

Liitteet
  • Screenshot_20221023_184928_Gallery.jpg
 
Minä teen herkkuluokan tomaattisoosin nuorisolle lihapullien kanssa ja kyllä ne silti laittaa vielä ketsuppiakin pulleroille :lol: Täytyy olla joku ihan pienenä opittu juttu.
 
Punajuuri-vuohenjuusto burgeri piparjuurikastikkeella ja lehtikaalisipsejä.
burgeri.jpg


Ei paljon näy, mutta välissä siis paistettuja punajuurisiivuja, joiden päällä vuohenjuustoa. Kastike on smetanapohjainen piparjuurikastike.
 
Valitan 3 viikkoa vanhaan viestiin vastaamista ja kyselen samaa, kuin @Paskisti, eli kauan pidit ja missä lämpötilassa?

Näyttää vaan helpolta reseptiltä, jonka osaisin olla mokaamatta ja voin vaan unohtaa sinne, kunhan säädän asetukset oikein. Ja tuo näyttää todella hyvältä ja mehukkaalta.

Kyljen inspiroimana, päätin koettaa itse:
1666716460802.png


Tuo on ulkofilettä air fryerissä, 165C ja tunti ja noin kilon pala. Tässä oli ehkä liikaa aikaa, vähempi olisi riittänyt.
Ulkofile tosiaan alennuksesta, päälle Lidlin poistomyyntigrillrub ja nyt voisi miettiä lisukkeita..
 
Tuosta ketsupista. Aikoinaan yksi puolituttu keitti usein iltasella kaurapuuroa ja jätti sen siihen kuivumaan. Aamulla sitten leikkasi siitä siivuja ruisleipien päälle ja höysti tämän ketsupilla...:sick:
 
Tuosta ketsupista. Aikoinaan yksi puolituttu keitti usein iltasella kaurapuuroa ja jätti sen siihen kuivumaan. Aamulla sitten leikkasi siitä siivuja ruisleipien päälle ja höysti tämän ketsupilla...:sick:
Kuulostaa niin oudolta yhdistelmältä, että suorastaan tekee mieli kokeilla. Mutta mistä ihmeestä tuollainen tulee ensimmäisenä mieleen? Krapula-aamuna löytynyt kaapista vain kuivahtanutta puuroa ja ketsupilla voi tuunata kaiken maukkaaksi? :rofl:
 
Joo, osa niistä jää ja osa katoaa aikaan. Serkkuni laittoi ketsuppia jopa keitetyn kananmunan päälle.
Toinen kummallinen on oregano. Sitä kulutetaan Suomessa varmaan maailamnennätystahtiin. Mahtaakohan edes ämeriikanhörhöt käyttää sitä joka paikkaan?
Itse teen marinarapitsaa ehkä kerran kolmessa vuodessa joten sitä varten ei kyllä tarvita kovin paljoa ;-D
Kolmas on lihaliemikuutio tms roska. Ällistyttävä "kaikki maistuu samalta" tuote, joita laitetaan jopa kaupallisissa syöttölöissä! Käsittämätöntä. ;-D

Ei kai sitä Suomessa laiteta ku pääasiassa pitsaan? Kreetalla kun kävin niin siellä sitä kyllä levitettiin ihan joka paikkaan (leivälle/salaattiin/liha/kana/perunat/jne), ostin tuliaiseksi erilaisia mausteita ~kilon verran, niin painosta varmaan puolet on oreganoa.

Edit: Eipä tosin hirveästi ole tullut seurattua. Mutta Kreetalla sitä oli ihan joka ruuassa, niin pisti oikein silmään.
 
Tuli testattua sous vide + kaasutöhötin ulkofilepiffeille, ihan 4.5/5 kypsyys. Seuraavalla kerralla ehkä asteen verran lisää sirkulaattoriin (54.5 -> 55.5) ja pikkusen pidempään liekkiä. Nyt ekalla kerralla ei uskaltanut töhötellä pitkään kun pelkäsin että kypsyttää herkästi yli, mutta aika turvallisestihan tuolla näköjään saa pintaa tummentaa ilman että kypsyy muualta yli.

20221023_133524 - Copy.jpg

Yllättävän hyvältä näyttää, todella ohut reunus pihvillä. Itse olen pari kertaa koittanut tohotella mutta siinä menee pitkä aika ja pinnasta on tullut jotenkin "kumimainen". Tosin en ole valellut rasvaa ennen tohottamista. Nykyään menee aina kuumalle pannulle minuutti per puoli ja ai että tulee herkkua. Sous vide 54,5 C käsittely siis ensin.
 
Tänään on tullut tehtyä pizzataikina lauantaita varten, burgundinpata huomista varten, ja lounaaksi pasta carbonara.

...ja latasin auton akunkin talven varalle. Tiiä onko kauhean hyvässä hapessa, kun ollaan aika tyhjäksi ilmeisimmin pätkä-ajoillamme sen saaneet.

Burgundinpata on kyllä "burgundinpata" -kun ei ole herkkusieniä, ja liha possua, ja mukana myös tölkki tomaattia. Mutta muuten...
Siinä menee monella yöunet teräksiset paistinpannu-ketjussa kun tuolleen hapokkaita aineksia haudutetaan valurautapadassa :) Meillä haudutetaan myös paljon patoja ihan perinteisessä pinnoittamattomassa valurautapadassa eikä mitään ongelmia.
 
Kyllä minä syönnin jälkeen siirrän ruuan kattilaan ja pesen padan puhtaaksi. Oletko muuten ruskistellut koskaan padassa lihoja tai kasviksia? Jää se pasitinpannuvaihe välistä, jos vaan padassa edes kohtuullisen kokoinen pohja.
 
Lauantai bättre fölk ruokaa koska arkisin vedetään halpaa skeidaa.

Hasselbackan perunoita (omasta maasta tietenkin) ja paahtopaistia sekä viherpippurisinihomejuusto kastiketta. Seurana salaatti ja Baltic Porter juomana. Kyllä tuolla taas lauantai-illan pärjää.
ruoka1.jpg
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
286 737
Viestejä
4 924 575
Jäsenet
79 234
Uusin jäsen
dantehell

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom