Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Keittelin spaghettia ja paistinpannulla tein vihreitä papuja, possua, punasipulia ja paprikaa. Lopuksi kamat sekaisin ja mausteita riittävästi. Hyvää oli vaikka teki niin simppelisti kuin vain kykeni

1667700192184.png
 
Karjalanpaistia pitkän kaavan mukaan (uunissa noin 5h) Nautaa, possua, lanttua, sipulia ja porkkanaa. Pannulla käytetty ja mausteet päälle. Hyvää oli ja tuosta riittää pidemmäksikin aikaa.
 

Liitteet

  • A1524316-F924-4932-9489-40C6F9699399.jpeg
    A1524316-F924-4932-9489-40C6F9699399.jpeg
    1,1 MB · Luettu: 72
  • F2BA6A05-9629-416B-B687-84D5FE9667A6.jpeg
    F2BA6A05-9629-416B-B687-84D5FE9667A6.jpeg
    1,3 MB · Luettu: 75
Karjalanpaistia pitkän kaavan mukaan (uunissa noin 5h) Nautaa, possua, lanttua, sipulia ja porkkanaa. Pannulla käytetty ja mausteet päälle. Hyvää oli ja tuosta riittää pidemmäksikin aikaa.
Karjalanpaisti on kyllä herkkua. Lapsuuden tuon ruoan parissa kasvanut. Mikään ei oo niin hyvää ku mummon tekemä karjalanpaisti ja karjalanpiirakat. Mut mitäs kerettiläisyyttä tuollainen lantun ja porkkanan lisääminen oikein on? :speechless:
 
Karjalanpaisti on kyllä herkkua. Lapsuuden tuon ruoan parissa kasvanut. Mikään ei oo niin hyvää ku mummon tekemä karjalanpaisti ja karjalanpiirakat. Mut mitäs kerettiläisyyttä tuollainen lantun ja porkkanan lisääminen oikein on? :speechless:

Okei, ei ollut ihan perinteistä karjalanpaistia. Menin vielä lopuksi lisäämään hieman maizenaa ja viimeistelin smetanalla. Mutta ruoanlaitossa maut ratkaisee -> siksi lanttu & porkkana
 

Liitteet

  • 120D174E-AF81-42CA-9FCE-F35790E3A05F.jpeg
    120D174E-AF81-42CA-9FCE-F35790E3A05F.jpeg
    1 MB · Luettu: 57
  • 843D3D50-08DB-4BE8-ABA3-AFFF9F9436B2.jpeg
    843D3D50-08DB-4BE8-ABA3-AFFF9F9436B2.jpeg
    1,3 MB · Luettu: 57
Pika-arkiviritys.
Kanan fajitas-sisäfileitä vartaassa ja koska säästö niin paistelin ne takassa. Siihen kylkeen airfryerillä Katalonian kasviksia ja päälle sinihomejuustoa ja chilimajoneesia. Pieni tuulahdus kesää. Ihan oli maittavaa.
kanavarras.jpg
 
Karjalanpaisti on kyllä herkkua. Lapsuuden tuon ruoan parissa kasvanut. Mikään ei oo niin hyvää ku mummon tekemä karjalanpaisti ja karjalanpiirakat. Mut mitäs kerettiläisyyttä tuollainen lantun ja porkkanan lisääminen oikein on? :speechless:
Kyllä minä olen Pohjois-Karjalassa syönyt aina karjalanpaistia missä oli aina porkkanaa ja usein myös lanttua. Nyt en muista mitä evakkoisovanhemmat teki, ehkä ilman, mutta vähän liian kauan aikaa että olisi varmoja havaintoja mutta eihän näissä ole yhtä oikeaa. Smetanaa laittaisin vasta lautaselle jos sitä kaipaa. Ja kyllähän se hyvää on vähän kaiken liharuuan kanssa.
 
Kyllä minä olen Pohjois-Karjalassa syönyt aina karjalanpaistia missä oli aina porkkanaa ja usein myös lanttua. Nyt en muista mitä evakkoisovanhemmat teki, ehkä ilman, mutta vähän liian kauan aikaa että olisi varmoja havaintoja mutta eihän näissä ole yhtä oikeaa. Smetanaa laittaisin vasta lautaselle jos sitä kaipaa. Ja kyllähän se hyvää on vähän kaiken liharuuan kanssa.
Karjalanpaistista ei liene olemassa sitä virallista versiota. Se on niitä ruokia, joissa on tietty perusta ja tekotapa ja sitten asuinpaikasta ja perimätiedosta riippuen ainakin juurekset vaihtelee. Aikanaan varmasti vaikuttanut se, mitä kaikkea on omalta kasvimaalta saatu pataan.
 
Lihaa, kun söin vielä niin aina laitoin porkkanaa ja muistaakseni mummo laittoi myös. Sehän käy tosi hyvin ja itselleni ihan sama, miten oikeaoppista jokin ruokajuttu on. Lanttu käy myös.
 
Lihaa, kun söin vielä niin aina laitoin porkkanaa ja muistaakseni mummo laittoi myös. Sehän käy tosi hyvin ja itselleni ihan sama, miten oikeaoppista jokin ruokajuttu on. Lanttu käy myös.
Keitetty/kypsennetty porkkana ei yleensä ole kovin hyvää, mutta lihapadoissa siitä tulee erinomaisen hyvää.
 
Kyllä minä olen Pohjois-Karjalassa syönyt aina karjalanpaistia missä oli aina porkkanaa ja usein myös lanttua.
No, se onkin melkein Savoa. ;) Ei kannata niin vakavasti ottaa kaikkia heittoja. Perinneruoissa on varmasti todella paljon vaihtelua alueittain ja perheittäin. Omat isovanhemmat on Karjalan evakoita ja heidän tekemät karjalanpaistit on itselle rakkaita ruokia. Niihin ei juureksia laitettu. Tuli kuulemma lihapataa, jos sinne lisäsi ylimääräisiä aineksia. :)Myös ne heidän tekemät karjalanpiirakat oli toki parempia kuin missään muualla. Ihan niinkuin varmaan kaikkien muiden mielestä ne omien isovanhempien tekemät.
 
No, se onkin melkein Savoa. ;) Ei kannata niin vakavasti ottaa kaikkia heittoja. Perinneruoissa on varmasti todella paljon vaihtelua alueittain ja perheittäin. Omat isovanhemmat on Karjalan evakoita ja heidän tekemät karjalanpaistit on itselle rakkaita ruokia. Niihin ei juureksia laitettu. Tuli kuulemma lihapataa, jos sinne lisäsi ylimääräisiä aineksia. :)Myös ne heidän tekemät karjalanpiirakat oli toki parempia kuin missään muualla. Ihan niinkuin varmaan kaikkien muiden mielestä ne omien isovanhempien tekemät.
Ei kai tässä vakavasti otettukaan vaikkei hymiötä laitettu.
 
Joo alkuperäisyys on häilyvä käsite monesti, piirakoissakin on ollut aluekohtaisia eroja ja täytteinä on käytetty monesti mitä on ollut saatavilla.
Ettei menisi ihan OT:ksi, niin tänään tarjolla lounaaksi itse kokkailtua Janssoninkiusausta, punajuurisalaatilla ja kyytipojaksi Karjalaisia riisipiirakoita sulatejuustolla ja maksamakkaralla.
Nuo piirakat eivät ole aitoja perinteisiä karjalanpiirakoita, koska käytetyt raaka-aineet eivät täytä nimisuojan vaatimia aineksia.
kiusausta_ja_piirakoita.png
 
AD9C7B6F-CD33-4F44-854F-A939E73A795E.jpeg
488D4440-0512-4BFE-BCD7-1B35B409D31C.jpeg


Atrian Naudan takuumureaa sisäfilettä. Kolme kiloa ostin. Tänään paistoin pihveinä n. 900g. Kilo pakkaseen pihveinä ja noin kilon möin naapurille. En oo kotona paistanutkaan hetkeen sisukkaa. Menty käytännössä entrecote/rib eye/flank steak/picanha/petite tender-linjalla. Eilen tein puolitoista kiloa pulled beefiä,sellaisesta ”puolivalmiista” raa’asta palasta paistopussissa.
 
Tein pitkästä aikaa itse keksimääni ruokalajia eli polentaa ja broilerinmaksaa tomaattikastikkeessa. Jostain luin ettei tomaattikastike sopisi maksalle, mutta hyvin maistuu ainakin broilerinmaksan kanssa. Siinähän ei ole kovin vahva maksan maku verrattuna naudan- tai porsaanmaksaan.

IMG_20221121_203625.jpgIMG_20221121_204612.jpgIMG_20221121_210115.jpgIMG_20221121_211655.jpgIMG_20221121_212403.jpgIMG_20221121_213258.jpg
 

Liitteet

  • IMG_20221121_203726.jpg
    IMG_20221121_203726.jpg
    264 KB · Luettu: 57
Tein pitkästä aikaa itse keksimääni ruokalajia eli polentaa ja broilerinmaksaa tomaattikastikkeessa. Jostain luin ettei tomaattikastike sopisi maksalle, mutta hyvin maistuu ainakin broilerinmaksan kanssa. Siinähän ei ole kovin vahva maksan maku verrattuna naudan- tai porsaanmaksaan.

IMG_20221121_203625.jpgIMG_20221121_204612.jpgIMG_20221121_210115.jpgIMG_20221121_211655.jpgIMG_20221121_212403.jpgIMG_20221121_213258.jpg
Eroaako broitsun maksa kuinka naudan vastaavasta?
 
Jalostajan thaipataa basmatiriisillä ja patonkia. Ensimmäistä kertaa tuli hankittua kyseistä riisiä ja onhan tuo vähän parempaa kuin tavallinen riisi.

IMG_20221129_230058_lmc_8.4.jpg
Thaipataa lisäriisillä? Noissahan on jo riisi itessään ja nehän menee täysin mauttomaks jos niihin vielä LISÄÄ riisiä. Itsekkin toki hiukan noita patoja aina jatkan mutta eihän tossa ole mitään muuta kuin riisiä? Paljonko sä sitä oikein lisäsit?
 
Thaipataa lisäriisillä? Noissahan on jo riisi itessään ja nehän menee täysin mauttomaks jos niihin vielä LISÄÄ riisiä. Itsekkin toki hiukan noita patoja aina jatkan mutta eihän tossa ole mitään muuta kuin riisiä? Paljonko sä sitä oikein lisäsit?
Ei tuo mene ainakaan mauttomaksi. 1,5d lisäsin riisiä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
286 735
Viestejä
4 924 541
Jäsenet
79 232
Uusin jäsen
Kallee1

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom