Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Ja se Lidlin Stiltonhan on suunilleen maailman parasta.

Lidlissä on paljon halpaa ja hyvää nimi/alkuperäsuojattuja elintarvikkeita kuten Stiltonin lisäksi esim. Parmankinkku. Stiltoneita en ole kovin paljon maistanut, useimmin kuitenkin Lidlistä. Hyvä kuulla muita mielipiteitä ja varmistua siitä, että on ns. aitoa laatutuotetta.
 
Tai miksi käyttää surkeaa aurajuustoa, kun makunystyröitä voi helliä aidolla ja laadukkaalla Gorgonzolalla joka kuuluu pizzaan, kun aurajuusto ei
Sinihome aurajuusto on todella hyvä ja laadukas tuote. Keskieurooppalaiset limaiset haisevat homejuustot on kuvottavia.

Ja pitsaanhan kuuluu se mitä sinne laitat. Ei ole mitään "oikeaa" tapaa.
 
Sinihome aurajuusto on todella hyvä ja laadukas tuote. Keskieurooppalaiset limaiset haisevat homejuustot on kuvottavia.

Ja pitsaanhan kuuluu se mitä sinne laitat. Ei ole mitään "oikeaa" tapaa.

Huomattavasti laadukkaampia, kuin mauton aurajuusto jota nyt ei kukaan käytä pizzoista.
 
Ciabatta leipää.

FotoJet.jpg
 
1662313000966.png
Ruotsalaisia pakastelihapullia (Scan), mummonkurkkuja, puolukkahilloja ja perunamuusia.

Kävin Ruotsin puolella kaupassa kiertelemässä. Pakasteosastolla sitten kattelin, olisko mitään ihmeellistä tarjolla. Nappasin sitten lihapullia, kun ruotsalaiset saanu brändättyä ne itselleen. Onko niissä siis mitään ihmeellistä?

Ainaki huomasin, kun pannulla lämmittelin, että nämä sai helposti joka puolelta käännettyä ja ruskistettua, kun pysy pystyssä miten päin tahansa. Mausteita oli, ehkä pikkusen meni omaan suuhun mausteisen puolelle. Tekstuuri ihan passeli. Parempia mitä olen Suomen puolelta pakasteesta ottanut.

Lisukkeet ihan hyviä. Hyvä kun avomaakurkkuja ollut kaupoissa, niin ei ole tarvinu isoa kurkkua ottaa, että saapi etikkaan. Perunamuusista en edelleenkään hirveänä tykkää, pistää yököttämään. Varmaan koko pottujen kanssa seuraavalla kerralla. Ruokakermaa pannulle ja pieni soijasoosi ja sinappi. Puolukkahillo on edelleenki yksi suosikki lisukkeistani.
 
Parhaimmat lihapullat tulee kun maustaa oman maun mukaan eikä minkään maan tai vastaavan tyylin mukaan.
Viimeks kun tein lihapullia niin laitoin mustapippuria, suolaa, cayennepippuria, juustokuminaa ja valkosipulia + sipulikeittopussi. Määrät oli silmämääräsesti epätarkasti ja niistä tuli lähes syötäviä.
 
Uusimmasta kuvasta vanhempaan. En sitten tiedä onko väärä vai oikea järjestys.

Aurajuusto on melko kallista ja olen huomannut, että siitä menee roskiin 2/3 osaa kun ei tule käytettyä niin paljon.
Aurajuustohan säilyy ihan hiton kauan, sekä sen lopun voi murentaa ja pakastaa.
 
Aasiasta toiseen: onko joku nä'hnyt jotain siivutusvärkkitestiä? Lidlissä välillä huokeasti italialaista kinkkua ja niiden seitinohuiden siivujen teko on taitolaji -jota en osaa. Sama vehje sopisi sitten kovakuorisen leivänkin siivutukseen...
Osa taikaa on että liha pitää olla jähmeää, eli pakastimessa jäähdytetty aika kovaksi, mutta ei jäähän. Muuten ei onnistu lihan leikkaaminen noin ohueksi.
 
Osa taikaa on että liha pitää olla jähmeää, eli pakastimessa jäähdytetty aika kovaksi, mutta ei jäähän. Muuten ei onnistu lihan leikkaaminen noin ohueksi.
Mielestäni suolattua ja kuivattua kinkkua (Parmankinkku, Serrano, Iberico) ei ole tarvetta pakastaa vaan tarvitsee kunnon siivutusleikkurin. Olen paria halpismallia kokeillut (100-200€ huntaluokassa), mutta niissä ei vaan jämäkkyys riitä vaan muoviset/heikot ohjarit antaa periksi ja leikkeen paksuus on mitä sattuu. Melkein sanoisin, että jos ei halua satsata 2000-3000€ niin parempaa saa veitsellä.
 
Mielestäni suolattua ja kuivattua kinkkua (Parmankinkku, Serrano, Iberico) ei ole tarvetta pakastaa vaan tarvitsee kunnon siivutusleikkurin. Olen paria halpismallia kokeillut (100-200€ huntaluokassa), mutta niissä ei vaan jämäkkyys riitä vaan muoviset/heikot ohjarit antaa periksi ja leikkeen paksuus on mitä sattuu. Melkein sanoisin, että jos ei halua satsata 2000-3000€ niin parempaa saa veitsellä.
Olet kyllä oikeassa, sekoitin tuoreen lihan leikkaamiseen. Tuo kuivattu on sen verran jämäkämpää että menee ilmankin. Tuli mieleen työt lihatehtaassa ysärillä kun siellä noin tehtiin, mutta tosiaan raa'alle lihalle.

Ja varmasti totta niin sirkkeleissä kuin lihansiivutuskoneissakin että halvalla saa halvan ja toiminta on vähän mitä sattuu ja säädöt antaa periksi.
 
IMG20220921194816.jpg
Täällä heräteostos "alelaarista" eli entrecote iltapalaksi....savustettuna reippaasti kamadossa ja mausteina cayenne, chipotle chili ja merisuola. Päälle valkosipulimurskaa...
Oli niiiin onnistunut, mureus,kypsyys, savumaku jne... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 
IMG20220923175835.jpg
Munakoisukokeilu....aivan hirveetä. Kana ja lisukkeet okIMG20220922191741.jpg
Possun sisäfile kokonaisena savustettuna. Murea ja maukas! :thumbsup:
 
Jos jollakin on resepti, jonka avulla munakoisosta saa syötävää, niin olen kyllä avoin kokeilemaan, mutta toistaiseksi on kyllä ollut niin iljetyskokemukset että oksat poies. Saako sitä lautaselle asiallisesti mitenkään niin, että se ei mene lähestulkoon limaiseksi muussiksi pienimmästäkin lämmön antamisesta?
 
Reseptiä kiitos!
Jos teet normiuunissa, unohda foliot ja kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia ja laita isompaan uunivuokaan kerralla.

PERUNA-JAUHELIHAPAISTOS

Tästä ohjeesta tulee kaksi uunivuoallista peruna-jauhelihapaistosta.

Ainekset:
- 400g sika-nauta jauhelihaa
- Lihaliemikuutio
- Suolaa ja mausteita esim. pippuria
- Pari pientä sipulia

Munamaito (yhteensä 8 desiä):
- Maitoa
- Kermaa
- 3 kpl kananmunia

Valmistus:
1. Kuori perunat ja viipaloi niistä ohuita perunansiivuja.
2. Pilko sipulit pieneksi ja paista ne jauhelihan, lihaliemen sekä mausteiden kanssa.
3. Lado uunivuokaan vuorotellen perunansiivuja ja jauhelihaa aloittaen perunansiivuista ja lopettaen perunansiivuihin.
4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
5. Kaada munamaitoa peruna-jauhelihapaistoksen päälle, niin että munamaito lähes peittää perunat (4 desiä / uunivuoka).
6. Pinnalle voi ripotella pippuria tai laittaa vaikka juustoraastetta.

Kypsennys:
1. 175°C astetta ja 25 minuuttia ilman foliota.
2. 175°C astetta ja 15 minuuttia folion kanssa.
 
Ylläolevalle, soossia näyttää olevan juuri sopiva määrä mutta huikan vetiseltä näyttää, vaikka makua varmasti löytyy ja vaalealla leivällä sitten lautanen tyhjäksi. :)
 
Jos jollakin on resepti, jonka avulla munakoisosta saa syötävää, niin olen kyllä avoin kokeilemaan, mutta toistaiseksi on kyllä ollut niin iljetyskokemukset että oksat poies. Saako sitä lautaselle asiallisesti mitenkään niin, että se ei mene lähestulkoon limaiseksi muussiksi pienimmästäkin lämmön antamisesta?
Olen syönyt ihan syötävää munakoisoa lassakassa, eli karppilasagnessa jossa pasta korvataan munakoison tai kesäkurpitsan siivuilla. Inhoan kesäkurpitsaa vielä munakoisoa enemmän joten sitä versiota en ole kokeillut :)
 
Kreikkalainen moussaka on minusta aina ollut syötävää kun sitä on tullut jossain vastaan (Kreikassa tietenkin tuli) mutta on joskus suomessakin ravintoloissa tarjolla, tuohan perustuu munakoisoon.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
286 625
Viestejä
4 917 209
Jäsenet
79 237
Uusin jäsen
Zinethra

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom