Riisinkeitin

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JouBqa
  • Aloitettu Aloitettu
Eikös tuo esiajastus nyt ole aika perusjuttuja about minkä tahansa "kunnollisen" riisinkeittimen kanssa?

Riisipuuro voi tosin olla vähän haasteellinen, kun siinähän pitäisi ensin vedessä liotella riisejä ennen maidon lisäämistä ja muutenkaan en ainakaan itse välttämättä haluaisi yön yli lämpimässä seisoneeseen maitoon riisipuuroa tehdä...
Riisipuuron ehkä se suurin ongelma on että sitä pitää sekoitella. Mutta jos se onnistuisi low&slow, kuten vaikka leivinuunissa onnistuu yön yli tehtynä. Se pitäisi vaan kokeilla.
 
Onnistuu riisipuuron teko ilman että tarvii sekoitella välillä, jossain vanhemmassa viestissä ohje joka toimii ainakin Xiaomin laitteessa hyvin. Tosin siinä riisi vedessä ensin 10 min ja sitten lisätään maito (valion kiehu).

En ole kokeillut miten onnistuisi ilman tuota aloitustoimenpidettä kun ei ole ollut tarvetta ajastusta käyttää.
 
Meillä riisipuuro tehdään näin ja onnistuu yön yli.
2dl puuroriisiä, ei huuhdota
Litra vettä
Kamat riisinkeittimeen. Ihan normiohjelmalla mikä heittää vikakoodin lopetuksessa kun vettä vielä jäljellä.

Sen jälkeen kamat kattilaan, vähän lämpöä ja sekaan yksi purkki kuohukermaa. Sekoitetaan, 3min annetaan olla ja syödään pois.

Todella helppo, ei tarvitse päivystää tms ja mun mielestä vähintään yhtä hyvää kuin perinteisellä tavalla maitoon tehden.
 
Riisipuuro onnistuu OBH Nordica Versatilella älyttömän helposti. 1 desi Risellaa ja 2 desiä vettä, puuro-ohjelma 20 minuutiksi. Pieni sekoitus, perään 5 dl täysmaitoa, ripaus suolaa ja 50 minuuttia puuro-ohjelmaa päälle. Ei tarvitse edes sekoitella välillä tai käyttää erikoisia kiehumaitoja.
 
Riisipuuro onnistuu OBH Nordica Versatilella älyttömän helposti. 1 desi Risellaa ja 2 desiä vettä, puuro-ohjelma 20 minuutiksi. Pieni sekoitus, perään 5 dl täysmaitoa, ripaus suolaa ja 50 minuuttia puuro-ohjelmaa päälle. Ei tarvitse edes sekoitella välillä tai käyttää erikoisia kiehumaitoja.
Testasin tuplana tätä, mahtuu vielä, mutta maitoa laittaisin ehkä vain 8 tai 9 dl
 
Testasin tuplana tätä, mahtuu vielä, mutta maitoa laittaisin ehkä vain 8 tai 9 dl
Puuron määrän kasvaessa voinee joutua pitkittämään lämmitysaikoja, koska keittimen lämmitysteho on niin onneton. Veikkaisin, että reilu tunti on tupla-annokselle sopiva. Maitolitran lämmittämisessä kestää tolkuttoman kauan, jos sen laittaa jääkaappikylmänä kulhoon. Yhden henkilön puolikkaalla annoksella (0,5 dl riisiä) olen todennut, että 275 ml maitoa ja 45 minuuttia pelaa myös hyvin.
 
Tuli tuo Versatile reilu viikko sitten haettua ja ei voi muuta kuin taas kerran manata, että miksi on kiusannut itseään kaikki nämä vuodet olemalla ilman. Aivan 5/5 laite. Riisistä tulee tosiaan joka kerta täydellistä, mutta tällä hetkellä itseasiassa enemmän tullut tuota puurotoimintoa käytettyä. Aamulla juuri ennen kun lähtee viemään lapsia päiväkotiin, heittää vaan samassa suhteessa kaurahiutaleita ja vettä kuin riisiäkin (eli yksi kuppi hiutaleita, yksi viiva vettä) koneeseen ja mukavasti on helkkarin hyvät puurot odottamassa kun tulee lapsia viemästä.

Nyt lähtee sitten riisipuurot tulille, katsotaan kuinka käy.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvää riisipuuroa tuli, tuolla @pasi-ipa reseptilla tuplana ja vähän venytettynä, eli ensin 2 dl puuroriisiä ja 4 dl vettä 20 min puuro-ohjelmalla, sitten perään vähän suolaa ja litra punaista maitoa. Sitten vielä puuro-ohjelmalla 1:10 h lisää. Ei toki mitään pikaruokaa, mutta toisaalta kun puuro valmistui aikalailla itsekseen, niin samapa tuo kun siellähän se itsekseen sitten porisi. Ainakaan itselläni ei ole ikinä riittänyt kärsivällisyys tehdä riisipuuroa kattilassa polttamatta sitä ainakin vähän pohjaan. :D
 
Viimeksi muokattu:
Testasin itsekin puuroa tällä Versatilellä ensimmäistä kertaa, ihan hyvää tuli perinteisellä lonkka-ohjelmalla ja ajastimella yön yli käyntiin siten että valmiina aamupalalle.

Millaisellahan lusikalla tuolta kulhosta voisi suoraan syödä silloinkun itsekseen syö? Jotenkin ei jaksaisi ylimääräistä tiskivaihetta, vaan näppärä olisi suoraan syödä kulhosta..
 
Mulla on muovinen teleskooppivartinen retkilusikka, tuli aikoinaan kaasukeittimen (jossa korkea ja kapea kattila) mukana ja siitä on näköjään nykyisin jo parempi versio jossa on silikonireunat. Vois olla tuohon hommaan sopiva.

 
Ostin OBH Nordica Versatilen kolmisen vuotta sitten riisin valmistamiseen ja on tulemisestaan lähtien odottanut käyttöönottoa kunnes viikko sitten päädyin lopulta laittamaan myyntiin torin puolelle.

Aamuyön tunteina tuli vahingossa lukaistua tätä ketjua ja kuinka vaivattomasti tällä saa aikaiseksi hyvää riisipuuroa.

Kiitos teidän, täällä syödään myös joulun aikoihin riisipuuroa :)
 
Suositelkaa keitintä, joka varmasti keittää (jasmiini)riisiä niin, ettei pohjaan synny sellaista kovettunutta riisiä. Nykyisellä halpiskeittimellä saa kyllä pehmeätä riisiä keitettyy mutta pohjalle muodostuu sellainen levymäinen riisikakku ikäänkuin.
 
Suositelkaa keitintä, joka varmasti keittää (jasmiini)riisiä niin, ettei pohjaan synny sellaista kovettunutta riisiä. Nykyisellä halpiskeittimellä saa kyllä pehmeätä riisiä keitettyy mutta pohjalle muodostuu sellainen levymäinen riisikakku ikäänkuin.
Kokeile vähemmän vettä, ja huuhdella riisi paremmin. Itsellä kans halpis keitin ollu käytössä ja tuo oli yleisin syy tuohon ongelmaan. itse tapaan laittaa vettä 1,4x (grammoina) riisin määrästä ja sen verran vielä hifistelen siinä, että lasken huuhtelun jälkeisen jäännösveden mukaan vesimäärään. Eli punnaan riisin ennen huuhtelua ja sitten takasin vaa-alle ja lisään vettä kunnes on se 1,4x.
 
Suositelkaa keitintä, joka varmasti keittää (jasmiini)riisiä niin, ettei pohjaan synny sellaista kovettunutta riisiä. Nykyisellä halpiskeittimellä saa kyllä pehmeätä riisiä keitettyy mutta pohjalle muodostuu sellainen levymäinen riisikakku ikäänkuin.

Sekoita sitä riisiä.. Pahimmassa tapauksessa kesken valmistuksen, mutta myös oikeasti kun lusikalla sekoittaa ennen päälle painamista , eikä vaan kaada sitä vettä siihen päälle.

..ja siis kesken sekoittamisella tarkoitan kerran joskus 5min kohdalla vähän pyörittelee, ei koko ajan. Ja sieltä voi karata vettä, kun avaat, niin vettä yksi loraus enemmän.
 
Suositelkaa keitintä, joka varmasti keittää (jasmiini)riisiä niin, ettei pohjaan synny sellaista kovettunutta riisiä. Nykyisellä halpiskeittimellä saa kyllä pehmeätä riisiä keitettyy mutta pohjalle muodostuu sellainen levymäinen riisikakku ikäänkuin.
Kuten todettua ei tarvitse olla mikään oikeasti kallis "premium" keitin. Itselläni tässä ketjussa monesti mainittu OBH Nordica Versatile ostettu 2021 49€ tarjouksesta.

Tässä video miten riisi kannattaa huuhdella useampaan kertaan ennenkuin laittaa sen keitinveden:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Linkki: https://www.youtube.com/shorts/_WQt1EUpnt8


Tietysti olisi hyvä että keittimessä (vaikken sitä ihan premiumiksi laske) olisi joku merkki mihin saakka laittaa vettä per X määrä riisiä... Tai vaikka mukana oleva mitta tms.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
295 709
Viestejä
5 052 155
Jäsenet
80 922
Uusin jäsen
vc2233

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom