Sous vide -tekniikka

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja sambba
  • Aloitettu Aloitettu
Eikä tuossa kaikki. Orkkisten tuki loppuu reilun vuoden päästä.

IMG_0913.jpeg
 
En ole myöskään keksinyt mitään käyttöä tuolle apille tai bluetoothille. Nopein ja helpoin vaan rullasta kääntää haluttu astemäärä.
 
Mikä laite olisi hyvä hankinta noin 100 euron hintaan?

1000W ja 0,5 asteen säädöllä. Ei ole bluetoothia. Onko bluetooth ominaisuus lähes seitsemän kympin arvoinen? Ite maksoin ekasta Anovasta aikoinaan 134€ jossa toimitus ja verot mukana 8 vuotta sitten. Tuki varmaan loppuu niin ei voi appilla käyttää. Emmä maksais nykyään Suomi hinnoilla satasta enempää jossa bluetooth. Hinnat vaan pilvissä kun kovat katteet.
 

1000W ja 0,5 asteen säädöllä. Ei ole bluetoothia. Onko bluetooth ominaisuus lähes seitsemän kympin arvoinen? Ite maksoin ekasta Anovasta aikoinaan 134€ jossa toimitus ja verot mukana 8 vuotta sitten. Tuki varmaan loppuu niin ei voi appilla käyttää. Emmä maksais nykyään Suomi hinnoilla satasta enempää jossa bluetooth. Hinnat vaan pilvissä kun kovat katteet.

Ei ole BT tai Wifi käytännössä minkään arvoinen. IMHO. Anovalla tuki loppui muutama kuukausi sitten vanhoissa vehkeissä, joita on pari. Lienevät 10v+ ikäisiä. Olivat 99€ vehkeitä.


Kysyjälle.
Noin muuten ostat sen minkä halvalla saat, ja sen verran katsot vain netistä että termostaatti toimii eli lämpötila pysyy halutussa, oli merkki mikä hyvänsä. Yksinkertainen laite.

Edit: Ylläoleva lienee myös hyvä.
 
Laittakaahan parhaita (liha)reseptejä jakoon, kiitos :)
Chuck roast, 57C, 30h. Tulee aika pihvimäinen mutta pehmeä. Jotku tekee 24h, toiset jopa 48h. Ennen tarjoilua käyttää lihan kuumalla paistinpannulla millä tekee pinnat. Tämä on oma suosikki, olisiko suomeksi patapaisti tai joskus chuck minä myydään. Kuvannäköinen liha. Yleensä olen palastellut "annoskokoon" niin saa suoraan pannulle pussista ja ylimääräiset pussit pakkaseen/jääkaappiin. Youtube on täys chuckrost+sous vide reseptejä. Liha on imho. niin hyvän makuinen, että en mausta sous videen laittaessa. Ennen pintojentekemistä mausteet pintaan samaan tapaan kuin tekisi pihviä. Pihvinä ajatellut myös palasten paksuutta. Pussiinjäävä jämäneste kannattaa käyttää soosin tekemiseen.

Liian kauan/kuuma niin menee mössöksi(pahaa), liian vähän aikaa niin jää sitkeäksi.
Chuck-Roast-boneless--scaled.jpg
 
Chuck roast, 57C, 30h. Tulee aika pihvimäinen mutta pehmeä. Jotku tekee 24h, toiset jopa 48h. Ennen tarjoilua käyttää lihan kuumalla paistinpannulla millä tekee pinnat. Tämä on oma suosikki, olisiko suomeksi patapaisti tai joskus chuck minä myydään. Kuvannäköinen liha. Yleensä olen palastellut "annoskokoon" niin saa suoraan pannulle pussista ja ylimääräiset pussit pakkaseen/jääkaappiin. Youtube on täys chuckrost+sous vide reseptejä. Liha on imho. niin hyvän makuinen, että en mausta sous videen laittaessa. Ennen pintojentekemistä mausteet pintaan samaan tapaan kuin tekisi pihviä. Pihvinä ajatellut myös palasten paksuutta. Pussiinjäävä jämäneste kannattaa käyttää soosin tekemiseen.

Liian kauan/kuuma niin menee mössöksi(pahaa), liian vähän aikaa niin jää sitkeäksi.
Chuck-Roast-boneless--scaled.jpg

Kiitos, tämä kuulostaa hyvältä! Naudan etuselkä lienee tuo liha. jos oikein ymmärsin googleteltuani asiaa.
 
Laittakaahan parhaita (liha)reseptejä jakoon, kiitos :)
Sous vide on siitä näppärä, että varsinaista reseptiikkaa ei tarvitse arpoa. Mitä tulee tietää niin: 1) Ei voita tai valkosipulia tai rasvoja sinne vakuumiin ja 2) vakiolämpö ja aikaa tarvittava määrä.

Perus pihvilihaksi laskettavalle tuotteelle tarvitaan läpilämmitykseen vaadittava määrä aikaa, yleensä muutama tunti kannattaa sellaselle steikkikokoluokalle varata ja sitkeämmät lihat sitten vähän oman maun mukaan. Tollaset 30h kypsennykset alkaa vetää lihan rakenteen jo vähän jauhoisaksi ja maksamaiseksi ja tiristää jo suht paljon nesteitäkin ulos lihasta.
 
Ootteks miten kokeillu tuota tupla ruskistusta? Elikkäs lihalle kun lihalle eka pintaan nopeasti kiva väri. Sitte poikimaan vakuumiin ja sitten lopuksi vielä nopea ruskistus. Ei varmaan toimi liian ohkasille paloille mutta esimerkiksi ankanrinta tai paksummat pihvit.

Mites tuo kuve sous videenä? Ois black angusta pakkanen täynnä. Alustavasti näin maanantaina miettimään reseptiä. Toimii hyvin tortilloissa.

Viimeks tais olla tän reseptin mukaan: Mexican Bavette Steak Fajitas - Hepburns
 

Statistiikka

Viestiketjuista
294 390
Viestejä
5 030 810
Jäsenet
80 701
Uusin jäsen
AntonyO

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom