- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 297
Cayannehan tuossa lukee, 90%. Eihän tuo tulista ole, mutta mikä on tulista kenellekin?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Niin se on se toinen noista. Ymmärsin että siinä on kahta eri chiliä. Chilipippurin kohdalla lukee 90%Cayannehan tuossa lukee, 90%. Eihän tuo tulista ole, mutta mikä on tulista kenellekin?
Tuo olisi kyllä suuri plussa jos joku valmistaja kerrankin ilmoittaisi mitä chililajiketta on käytetty. Yleensä olen pitänyt vakiona että jos tuoteselosteessa on "chili" niin se tarkoittaa sitä mitä myydään punaisina nimettöminä chilipalkoina tavallisessa marketissa mutta joskus on tullut ylläreitäkin ja on ollut jotain parempaa kamaa, tosin nuo tapaukset ovat onnekkaita sattumia.Juu niin pitää varmaan katsella jotain muuta. Hukkaan tuo kuitenkin menisi. Pitäisi vähän selkeämmin olla chililajike mitä sisältää.
Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Parastahan on kun "huippukokit" puhuvat punaisesta chilistäTuo olisi kyllä suuri plussa jos joku valmistaja kerrankin ilmoittaisi mitä chililajiketta on käytetty. Yleensä olen pitänyt vakiona että jos tuoteselosteessa on "chili" niin se tarkoittaa sitä mitä myydään punaisina nimettöminä chilipalkoina tavallisessa marketissa mutta joskus on tullut ylläreitäkin ja on ollut jotain parempaa kamaa, tosin nuo tapaukset ovat onnekkaita sattumia.
Mikset kysy joltain paikalliselta kasvattajalta että olisko ylimääräistä? Itellä tuli joskus 2018 muistaakseni 15 kg satoa, siinä oli vähän enemmännkuin omiksi tarpeiksiJuu niin pitää varmaan katsella jotain muuta. Hukkaan tuo kuitenkin menisi. Pitäisi vähän selkeämmin olla chililajike mitä sisältää.
Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Itseltä löytyy kyllä pakastimesta chocolate scotch bonnettia riittävästi. Ei vaan riitä mielenkiintoa alkaa itse niitä kuivattelemaan ja jauhamaan.Mikset kysy joltain paikalliselta kasvattajalta että olisko ylimääräistä? Itellä tuli joskus 2018 muistaakseni 15 kg satoa, siinä oli vähän enemmännkuin omiksi tarpeiksi![]()
Tämä on parasta. Useita pulloja tätä mennyt kunnes lähikaupasta hävisi tämä niin sen jälkeen ei ole ollut. Pitäisi tilata jos haluaisi tätä vielä.Ehdotuksia otetaan vastaan kaikenlaisista kastikkeista.
On kova. Toimi ihan salsana nachojenkin kanssa. Tätä voisikin hankkia yleiskastikkeeksi kun tuo Pete on niin pieni ja tyhjenee nopeasti.Tämä on parasta. Useita pulloja tätä mennyt kunnes lähikaupasta hävisi tämä niin sen jälkeen ei ole ollut. Pitäisi tilata jos haluaisi tätä vielä.
![]()
Valentina Hot Sauce 370ml - Soosikauppa
Valentina Hot Sauce on Meksikon tunnetuin kastike, joka löytyy siellä ns. joka kulmasta. Tulinen ja mausteinen kastike, jossa makua antaa Puya -chilit. Meksikolaiset maustavat tällä kastikkeella myös hedelmät, sipsit ja popkornit. Jopa olutta miksataan kastikkeen ja lime-mehun kanssa – se...soosikauppa.fi
Mulla on pullo tuota dirty dicksiä. On hyvää, mutta aika mietoa.Ostin mielenkiinnosta Lidlin chilikastiketta. Vähän halpikselta tuo Bring the Pain maistuu, mutta potkua siinä on. Jos haluaa tulisuutta ruokaan, kyllä se tuolla onnistuu. Aromit vaan puuttuu.
Tilasin joskus Soosikaupasta Marie Sharpin erilaisia kastikkeita. Kaikki maistuivat ihan hirveälle. Kiinnostaa erityisesti makeaa ja tulista yhdistelevät kastikkeet, mutta esim. tuo mango-habanero meni hukkaan. Makeista Poppamiehen Caribbean ja Scotch Bonnet ovat sen sijaan ihan jees.
Ehdotuksia otetaan vastaan kaikenlaisista kastikkeista. Texas Pete Garlic on varmaan kaikkien aikojen suosikkini, sitä voi ripotella ruokaan huolella. Alla olevaa varmaan kannattaisi kokeilla makeannälkään, onko kellään kokemusta? Tuotearvioiden mukaan saattaisi toimia.
![]()
Dirty Dick's Hot Pepper Sauce With a Tropical Twist | Soosikauppa
Tulinen chilikastike trooppisella twistillä – makea ja raikas, sopivalla tavalla polttava. Nimestään huolimatta yksi herkullisimmista chilikastikkeistamme.soosikauppa.fi
Heinän puutarhalta tilaa satoaikaan tuoreita chilejä, kuivaa itse. Jos ei halua säätää uunin kanssa tai ole kuivuria, niin keskeltä halki ja levittää paperin päälle, antaa olla kunnes kuiviaHarvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Ja Heinän puutarhan lisäksi fataliilta löytyy kuivattua:Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Poppamiehen Scotch Bonnett on ainakin hedelmäinen ja omaan makuun melko tulinen. Umamista en tiedä ja valkosipulia ei oo.En ole koskaan sooseja tilannut, niin mistähän kannattaisi tilata jos on haussa:
-hedelmäinen
-umamia
-valkosipulia
-melko tulinen
LLM ehdotti:
Mad Dog 357 – "Reaper"
Hellfire Hot Sauce – "Fiery Fool"
Poppamiehen Scotch Bonnett on ainakin hedelmäinen ja omaan makuun melko tulinen. Umamista en tiedä ja valkosipulia ei oo.
Sisältöjä kun vertailee niin onhan nuo aika lailla täysin erilaiset. Barbadoksen mausta en kyllä itse tiedä, ei houkuttele hunaja-sinappi-komboKiitos kummallekin vinkistä. Onkohan kuinka erilainen kuin niiden Barbados? Jäi käyttämättä kun maistui tuliselta lasten pilttisoseelta.
21g sokeria 100g:ssaSetämies Chilikastike uutuustuote osui kohdalle Cittarissa ja on muuten hyvää! Oikein mainio maku, sopivasti tulinen ja vähän makea, sopii varmasti melkein kaikkeen
Ei diabeetikoille, mutta eipä tuo paljoa eroa muista vähän makeista chilikastikkeista Srirachat ja Poppamiehen Caribbean jne. Heartbeatinkin Red Habanero näemmä 17,2g sokeria ja tuo on kyllä paras kastike kaikista21g sokeria 100g:ssa![]()
Caribbean on kyllä niin makea että hilloksi voisi oikeastaan kutsua.Ei diabeetikoille, mutta eipä tuo paljoa eroa muista vähän makeista chilikastikkeista Srirachat ja Poppamiehen Caribbean jne. Heartbeatinkin Red Habanero näemmä 17,2g sokeria ja tuo on kyllä paras kastike kaikista![]()
Veikkaan että Suomi painaa aika vähän siinä päätöksessä kun Sriracha/Heartbeat/Muu miettii miten paljon soosiinsa sokeria työntävätCaribbean on kyllä niin makea että hilloksi voisi oikeastaan kutsua.
Suomalaisten suuhun ei tunnu enää maut istuvan jos ei ole sokerilla kyllästettyä joten ei ihme että kaikkeen sokeria tungetaan.
Ei poista sitä tosiasiaa että suomalaiseen makuun sokerit istuu. Ja vaikuttaa niihin päätöksiin mitkä tehdään Suomen markkinoille kuten Caribbean, ja varmaan tuo Setämieskin. Toki maistuu ne sokerit jenkeillekin ja varmaan monet kastikkeet on heille alunperin tehty.Veikkaan että Suomi painaa aika vähän siinä päätöksessä kun Sriracha/Heartbeat/Muu miettii miten paljon soosiinsa sokeria työntävätLöytyyhän noita kotimaisia sooseja ilman sokeriakin vaikka millä mitalla.
Onhan tuo Caribbean aika hillomainen, todella hedelmäinen mutta maukas soosi. Ei toki paras mutta esimerkkinä vain sooseista joista löytyy myös sokeria jos tuli yllätyksenä. Nyt kun tähän aloin kiinnittämään huomiota jännä huomata että Tabascon Habanero soosissa aika paljon myös sokeria.
Voi olla, olihan täällä mies joka varastoi saunansakin täyteen sokeria. Omaan makuun menee ihan molemmista laidoista kyllä ja pakko myöntää että en ole edes kiinnittänyt huomiota tähän aikaisemmin.Ei poista sitä tosiasiaa että suomalaiseen makuun sokerit istuu. Ja vaikuttaa niihin päätöksiin mitkä tehdään Suomen markkinoille kuten Caribbean, ja varmaan tuo Setämieskin. Toki maistuu ne sokerit jenkeillekin ja varmaan monet kastikkeet on heille alunperin tehty.
Ei siihen moni kiinnitä huomiota, mutta ite en makeeta pysty syömään joten sennhuomaa nopeasti missä on makeaa ja mikä ei. Esim käytännössä kaikki missä lukee BBQ jää syömättä ja on kunnon sokerimättöä. Tuo Sirachakin on kyllä turhan makeaa, ja taitaa olla jenkeille suunnattukin siinä muodossa jossa sitä meille myydään.Voi olla, olihan täällä mies joka varastoi saunansakin täyteen sokeria. Omaan makuun menee ihan molemmista laidoista kyllä ja pakko myöntää että en ole edes kiinnittänyt huomiota tähän aikaisemmin.
BBQ soosit jää kyllä itselläkin hyllyyn, niin siinä huomannut myös että överi imelyys ei ole hyvä. Sriracha sen sijaan uppoaa (vaikka olen pettynyt nykyisiin valmistajiin, mikään ei vastaa alkuperäistä) ja tämä Setämieskin oli oikein maittava yllätys.Ei siihen moni kiinnitä huomiota, mutta ite en makeeta pysty syömään joten sennhuomaa nopeasti missä on makeaa ja mikä ei. Esim käytännössä kaikki missä lukee BBQ jää syömättä ja on kunnon sokerimättöä. Tuo Sirachakin on kyllä turhan makeaa, ja taitaa olla jenkeille suunnattukin siinä muodossa jossa sitä meille myydään.
Joo, BBQ:n makeutta pahentaa et sitä laitetaan yleensä enemmän kuin noita chilisoosseja. Otin kaapista muutamat poppamiehet ja parit Lidlitkin ja katsoin sokerimäärät niistä:BBQ soosit jää kyllä itselläkin hyllyyn, niin siinä huomannut myös että överi imelyys ei ole hyvä. Sriracha sen sijaan uppoaa (vaikka olen pettynyt nykyisiin valmistajiin, mikään ei vastaa alkuperäistä) ja tämä Setämieskin oli oikein maittava yllätys.
Tavallisessa Tabascossa ei näytä olevaan yhtään, varmaan peittävät vähän tuossa habanero soosissa sitä poltetta sokerin avulla tehden siitä suuremmalle yleisölle mieluisanJoo, BBQ:n makeutta pahentaa et sitä laitetaan yleensä enemmän kuin noita chilisoosseja. Otin kaapista muutamat poppamiehet ja parit Lidlitkin ja katsoin sokerimäärät niistä:
- Chipotle 2g
- Naga jolokia 1,4g
- Habanero 2,1g
- Caribbean 28g
- Lidlin jalapeño sauce (vihreä) 21,4g
- Lidlin habanero sauce (punainen) 1,1g
Vaikea arvata mitkä noista maistuu makealle. Tota Lidlin vihreää voi muutaman tipan pitsapalan päälle laittaa, mutta onhan sekin aika makea eikä tulinen juurikaan. Punainen on oikeinkin hyvä esim. tacon täytteiden päälle.
Sokeri piiloutuu makuprofiiliin sitä paremmin mitä happamampaa kastike on (sour). Paljonko siinä tavallisessa tabascossa muuten oli sokeria?
Nyt taitaa saada lähinnä Spice it up -merkin alla vastaavaa. En muista kuinka mautonta on, mut yleensä noi markettien mausteet, tahnat ja kastikkeet on selvästi miedompia kuin autenttiset versiot vaikka samassa maassa olisi tehtykin. Esim markettien kalakastikkeet ei ole lähellekään niin voimakkaita kuin vaikkapa thaikkuravintolasta ostettava Tiparos.Jokunen vuosi sitten tuotemerkin Go-Tan sambal oelek -purkit katosivat kauppojen hyllyiltä kaikkialta. Se oli ainoa käyttökelpoinen noista mielestäni - muut (testaamani) ovat olleet vetisiä tai mauttomia. Toisinaan teen itse silppua paikkaamaan tällaista tarvetta: esim. habaneroa, jalapenoa, suolaa, öljyä ja usein valkosipulia, niin on valmis yleistavara vaikka leivän päälle. Just googlasin taas, niin ainakin jokin Windmill-merkkinen sambal oelek olisi lähellä saatavissa, menee testiin varmaan jo tänään.
Kiitti vinkistä, juuri onkin edellinen gallonan törppö loppumassa. Tilasin kaksi, kun minimitilaus 20€.Fiksuruoalta saa nyt gallonan skordarimurskaa kympillä, joten piti pistää tilaukseen. Toki päiväys on ehtoopuolella, mutta eiköhän tuo johonkin pienempään puteliin hygienisesti annosteltuna vuoden päivät ellei parikin jääkaapissa säily. Vähän kun vielä laittaa etikkaa ja suolaa sekaan niin parantaa säilyvyyttä kummasti.
Fiksuruoka.fi
Erittäin tulinen Poppamies Scorpion chilimurska riittoisassa 3,98 kilon pakkauksessa. Todellisille chilin ystäville!www.fiksuruoka.fi
Toki.Eikö tuo käy pakastimeen sopivan kokoisiin annoksiin jaettuna?
Fiksuruoalta saa nyt gallonan skordarimurskaa kympillä, joten piti pistää tilaukseen. Toki päiväys on ehtoopuolella, mutta eiköhän tuo johonkin pienempään puteliin hygienisesti annosteltuna vuoden päivät ellei parikin jääkaapissa säily. Vähän kun vielä laittaa etikkaa ja suolaa sekaan niin parantaa säilyvyyttä kummasti.
Fiksuruoka.fi
Erittäin tulinen Poppamies Scorpion chilimurska riittoisassa 3,98 kilon pakkauksessa. Todellisille chilin ystäville!www.fiksuruoka.fi
En valitettavasti osaa vastata, mutta kiinnostaisi koittaa itsekin. Mitä chiliä siinä mainostettiin olevan?Täällä kun on enemmän chilityyppejä niin oisin kysynyt.
Kävin eilen syömässä Mike's dinerin Spicy burgerwrap haasteen. Sain syötyä, nimen seinälle ja lahjakortin. Kovin oli tuskainen kokemus. Olin aivan umpijäässä ja kädet tärisi todella paljon. Piti pakottaa kädet liikkeelle lopussa että sain syötyä.
Nyt se kyssäri, onko tuo oikealle harrastajalle tulinen? Henkilölle joka syö tuoreita chilejä iltapalaksi?
Se jäi mysteeriksi itselleni. Koetin kysellä, mutta vielä ei vastausta ole saapunut. Tuskan/poltteen ynnä muun lisäksi annos oli kyllä hyvän makuinen. Jos tuju chili on juttusi niin voin kyl suositella. Mulle tuo oli todella todella tulinen, mutta kokeneemmalla ei kai ole paha?En valitettavasti osaa vastata, mutta kiinnostaisi koittaa itsekin. Mitä chiliä siinä mainostettiin olevan?
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.