En tiedä öljyistä, mutta minä säilön noita yleensä tällaisella lennosta muuttuvalla mutureseptilä:
- Kattilaan vettä (1/3 osaa) ja väkiviinaetikkaa (2/3 osaa) ja kiehautetaan kansi kiinni.
- Pestyt pilttipurkit tai vastaavat pyyhkäistään Atamonilla (
Atamon – Wikipedia)
- Purkit täytetään halutun kokoisiksi siivuiksi leikatuilla chileillä ja mausteilla (mausteeksi oman maun mukaan mustapippuria, sitruunapippuria, suolaa, valkosipulisiivuja, hunajaa, jne).
- Kiehuvan kuuma etikkaseos perään ja purkin kansi tiiviisti kiinni
- Annetaan tekeytyä viileässä muutama viikko (välillä purkkeja ravistellen)
Jotkut tykkäävät keittää myös chilit, mutta ilman keittämistä niistä tulee rapsakkaampia ja lisäksi se keitettäessä muodostuva etikka-kapsaisiinihöyry ei ole ollenkaan miellyttävää.
Juuri tuossa iltamassa vetelin pizzan kanssa melkein purkillisen pari viikkoa sitten säilöttyjä Carolina Reapereita. Pelkiltään niitä ei voinut syödä käytännössä lainkaan, mutta tällaisena ovat aivan loistavia.