Tyhmät ihmiset

Minä käytän ruokailuveistä leivän voiteluun, koska niitä on laatikossa monta ja ne tiskaantuvat koneessa muiden astioiden ohessa. Tämä on oman elämäni yksi virtaviivaistaminen.
On myös metallisia sarjaan kuuluvia 'voi veitsiä', mutta ne kuuluvat sitten kattaukseen kerran vuodessa.
Jep ja jos vaikka 4 ihmistä ruokailee ja jokainen käyttää omaa ruokailuveistä ja ruokailun ohessa voitelee vielä toisenkin leivän sillä samalla veitsellä joka on käynyt jo suussa. Hyi helvetti.
 
No voi kai sen noinkin hoitaa. Mutta tökkään yhden ruokailuveitsen margariinipaketin päälle kun nostan sen pöytään ja veitsi koneeseen kun nostan purkin pois.
Tässä ketjussa kun haluttiin luokitella veitsiä niiden valmistajan tarkoittaman käyttötavan mukaan.
 
Otat voiveitsellä voita ja voitelet leivän. Mihin laitat voiveitsen tämän jälkeen? Etkai vain takaisin voirasiaan, koska leivästä kulkeutuu muruja rasiaan?
Itsellä ei kulje leivänmurusia voirasiaan. Toki jos ei osaa voidella leipää oikein niin jollain saattaa käydä niinkin.
Mutta nyt menee ohi asian kun puhe oli hygieniasta yms.
 
Itsellä ei kulje leivänmurusia voirasiaan. Toki jos ei osaa voidella leipää oikein niin jollain saattaa käydä niinkin.
Mutta nyt menee ohi asian kun puhe oli hygieniasta yms.
Sanoit että ruokaa voi kulkeutua rasiaan. Miksi sitä ruokaa kulkeutuu mutta leipää ei? Kai sinä ymmärrät, että kun se voiveitsi koskee siihen leipään, se kontaminoutuu leivän mikrobeista?
 
Mutta entäpäs ne muut 3 siinä neljän hengen pöydässä? Onko heillä voileivän voitelu koulutus? Murut ovat hygienia-asiaa.
 
Sanoit että ruokaa voi kulkeutua rasiaan. Miksi sitä ruokaa kulkeutuu mutta leipää ei? Kai sinä ymmärrät, että kun se voiveitsi koskee siihen leipään, se kontaminoutunuu mikrobeista?
Mitäs mikrobeja sieltä hyökkää kun kaikki käyttävät samaa voiveistä?
Teillä siis jokainen käyttää omaa ruokailuveistä voidellessaan leipiä ja ottaa aina uuden veitsen kun ruokailun yhteydessä ottaa toisenkin leivän. Selvä.
 
Mitäs mikrobeja sieltä hyökkää kun kaikki käyttävät samaa voiveistä?
Teillä siis jokainen käyttää omaa ruokailuveistä voidellessaan leipiä ja ottaa aina uuden veitsen kun ruokailun yhteydessä ottaa toisenkin leivän. Selvä.
Kuten kirjoitin, leivän mikrobit. Siinä leivän pinnalla on paljon bakteereja ja homeita. Kun kosket veitsellä leipään ne mikrobit siirtyvät veitseen ja sitä kautta voirasiaan. Sinähän se täällä esität, että hygienia kiinnostaa mutta nyt sitten ei kiinnostakkaan.
 
Kuten kirjoitin, leivän mikrobit. Siinä leivän pinnalla on paljon bakteereja ja homeita. Kun kosket veitsellä leipään ne mikrobit siirtyvät veitseen ja sitä kautta voirasiaan. Sinähän se täällä esität, että hygienia kiinnostaa mutta nyt sitten ei kiinnostakkaan.
Tällä ei ole mitään tekemistä hygienian kanssa.
 
Tällä ei ole mitään tekemistä hygienian kanssa.
Sinulla taitaa olla erikoinen käsitys hygieniasta. Mikrobit ovat olennainen asia hygieniassa.

Wikipediasta:
Hygienia tarkoittaa terveydenhoidon oppia, joka painottaa tautien ennaltehkäisyä. Sillä viitataan myös terveyden edistämiseen ja säilyttämiseen. Erityisesti se huolehtii ympäristön terveellisyydestä niin, että siinä ei kohdata tautia aiheuttavia mikrobeja, vaarallisia kemikaaleja, säteilyä tai muita sairauksia aiheuttavia tekijöitä. Hygienian osa-alueita ovat muun muassa henkilökohtainen hygienia, elintarvikehygienia, vesihygienia ja työhygienia.
 
Sinulla taitaa olla erikoinen käsitys hygieniasta. Mikrobit ovat olennainen asia hygieniassa.

Wikipediasta:
Hygienia tarkoittaa terveydenhoidon oppia, joka painottaa tautien ennaltehkäisyä. Sillä viitataan myös terveyden edistämiseen ja säilyttämiseen. Erityisesti se huolehtii ympäristön terveellisyydestä niin, että siinä ei kohdata tautia aiheuttavia mikrobeja, vaarallisia kemikaaleja, säteilyä tai muita sairauksia aiheuttavia tekijöitä. Hygienian osa-alueita ovat muun muassa henkilökohtainen hygienia, elintarvikehygienia, vesihygienia ja työhygienia.
Jep. Ruokapöydässä riittää henkilökohtainen hygienia ja pestyt ruokailuvälineet. Mutta tämä OT keskustelu hygieniasta päättyy tähän.
 
Mites bakteerikammoiset toimitte aamiais/lounasbuffetissa missä veitsi+voi on huoneenlämmössä ja sitä käyttää kaikki asiakkaat?

Entäs kun ruokaa otetaan samoilla lämpimillä ottimilla monta tuntia eikä vaihdeta välissä?
 
Jep ja jos vaikka 4 ihmistä ruokailee ja jokainen käyttää omaa ruokailuveistä ja ruokailun ohessa voitelee vielä toisenkin leivän sillä samalla veitsellä joka on käynyt jo suussa. Hyi helvetti.
Se että käyttää voiteluun ruokailuveistä, ei tarkoita et se on käytetty ruokailuveitsi. Ei itsellänikään ole erillistä "voiveistä" mutta otan puhtaan ruokailuveitsen ajamaan voiveistä, sillä otetaan voita leivälle, levitetään siihen, ja sit takaisin rasian päälle. sillä ei siis ruokailun yhteydessä syödä vaan sinulla on oma ruokailuveitsi taas siihen.
 
Meillä pestään aina kädet ennen ruokailua. Hygienia tulee jo sieltä. Kuka ihme käyttää ruokailuveistä leivän voitelemiseen. Tiedoksi että voiveitsiä on ihan siihen tarkoitukseen myynnissä.
Olemme kyllä oikeassa ketjussa.
Sinäkään et osaa näköjään perustella, miksi sitä voita ei voi levittää tavallisell ruokailuveitsellä, vaan voin levitykseen pitäisi olla jokin sitä varten nimetty veitsi.

Kyllä minä lasken tähän ketjuun kuuluviksi ihmisiksi sellaiset, jotka eivät osaa ajatella itse, vaan kuvittelevat että heidän on pakonomaisesti pakko käyttää sellaista välinettä jolle joku random ihminen on antanut tietyn nimen.

Eli antaa nyt tulla niitä perusteluita sille miksi voita ei voi levittää tavallisella veitsellä.

Jep ja jos vaikka 4 ihmistä ruokailee ja jokainen käyttää omaa ruokailuveistä ja ruokailun ohessa voitelee vielä toisenkin leivän sillä samalla veitsellä joka on käynyt jo suussa. Hyi helvetti.

Ja tämä taas osoittaa ettet osaa lukea. Ei täällä kukaan ole sanonut että leipä voidellaan sillä samall ruokailuveitsellä jota on jo käytetty ruokailuun. Vaan ihan puhdasta ruokailuveistä on tarkoitus käyttää. Vai oliko tämä vain sinun hätäinen tahallinen väärinymmärrys jolla yrität pelastaa nahkasi kun jäit kiinni paskan puhumisesta?
 
Viimeksi muokattu:
Minä laittaisin tähän ketjuun voiveitset säilyttäjät. Siis ne, jotka pitävät yhtä ja samaa voiveistä käytössä ja sitä pidetään jääkaapissa voi/margariinirasian sisällä tai päällä. Mikä järki on riskeerata hygienia vain siksi, ettei viitsi ottaa puhdasta veistä rasvan levittämiseen? Tuohan on ihan sama asia kuin säilyttäisi ruokailuvälineitä useamman päivän pesemättä, jotta voi syödä kaikki ruokansa näillä samoilla välineillä.
Tälläistä hirveätä hygienia paasausta ihmettelen? Joku TV-kokki(en muista kuka) sanoi kyllä hyvin (ei siis voi veitsistä) mutta yleisestä ruokien säilyvyydestä ja niiden käsittelystä, että kuinka moni tietää jonkun että on kotonansa saanut ruokamyrkytyksen? Minä en ainakaan tiedä ketään ja jos minulla on ollut vatsatauti viimeeksi joskus yli 10 vuotta sitten ja sekään tuskin on ruokamyrkytyksestä johtunut. Niin en näe että kannattaa niin hirveästi miettiä mitä riskejä jossain voiveitsen säilytyksessä tai muussa keittiöhygieniassani on.

Epäilempä jopa tämä nykyinen ylihygieenisyys osaltaan on lisännyt ihmisten allergioita kun ei altistuta enää niin paljoa ulkopuolisille bakteereille. Enkä tarkoita että pitäisi alkaa ehdointahdoin kontaminoimaan ruokatarvikkeita.
Onko porukalla kotona pula ruokailuvälineistä? Ei osata pestä niitä? En oikein mitään muuta syytä keksi sille, että käytetään samaa veistä useita päiviä, kun ei voida ottaa laatikosta puhdasta.


Ja tästä kun meilläkin asustaa 7 henkeä perheessä ja suurin osa teini/aikuisia niin kyllä niitä veitsiä pitäisi olla melkonen kasa jos ne aina pesuun pistetään ja vaikka se astianpesukone käy joka päivä. Ja varsinkin kun nuo normaalit ruokaveitset vielä ovat huonompia tuossa voitelussa kuin oikea voiveitsi.

Ja edittiä tuohon miksi ei voi voidella tavallisella veitsellä. Niin silläkin on merkitystä minkä mallinen se tavallinen veitsi on. Meillä on tavallisia veitsiä jossa se kärki on suhteellisen terävä niin ne toimivät erittäin huonosti voin levittämisessä. Ja sitten taas on tylpempiä jotka toimivat ihan OK, mutta silti se voi veitsi nyt vain toimii paremmin levitykseen. Kokeile vaikka. Ei siis mikään pakollinen työväline mutta toimii vain paremmin varsinkin jos käyttä levitteitä jotka ovat jäykempää kuin joku perusmargariini.
 
Viimeksi muokattu:
Eli antaa nyt tulla niitä perusteluita sille miksi voita ei voi levittää tavallisella veitsellä.

:hammer:

Vaikka ennen sitä tikaria tai veistä (muistaakseni bullock dagger yleistyi ensin maalaisten mutta myöhemmin myös aatelisten keskuudessa alkaen jostain 1300-1400 luvulta ja kehittyen lopulta skottien Dirkkiin, molemmista löytyy versiot toki vaikka en niitä ruokailuun käytäkään) käytettiin vähän kaikkeen kun se roikkui siinä vyötäisillä ja varsinkin lihan ja muun leikkaamiseen ruokaillessa sekä myös tarvittaessa leivän leikkaamiseen niin nykyisin on vain erikoistuttu:
1752481762598.png


On vaan niin paljon helpompaa käyttää esim. voin levittämiseen voiveistä joka on leveämpi, tylpempi, helpompi puhdistaa ja soveltuu kaikin tavoin työhönsä paremmin kuin toinen keittiöveitsi. Se lienee kaikille kuitenkin selvää että ruokailuun tarkoitettua veistä EI käytetä sen paremmin leivän kuin voinkaan käsittelyyn.

Eli voiveitsessä ei ole uria tai muita mitkä voisivat repiä sitä leipää ja se soveltuu parhaiten juuri leivän voiteluun. Ehkä nopeasti (ja laiskasti) ajatellen siinä tulee enemmän tiskiä joten laiskempi voi haluta käyttää vain ruokaveistä mutta kun leipää varten on leipäveitsi (missä on kunnon urat mitkä pureutuvat siihen leipään ja leikkaavat hyvin) ja voita varten voiveitsi (missä ei ole niitä uria ja joka on muutenkin muodoltaan erilaisempi eikä vaadi niin paljoa voimaa käyttää) ja vielä erikseen se ruokaveitsi mikä on myös noista kahdesta erikokoisempi ja soveltuu paremmin juuri.. ..syömiseen.

Tämäkin on asia mikä yleensä opitaan jo ihan kotona, vanhemmilta. Mutta hyvä että viimeistään nyt selviää.

Eli vaikka sitä yhtä ja ainoaa veistä on perinteisesti ja ennen käytetty (käsien kanssa ja sen oman kipon mihin ruokaa mätettiin) syömisessä nykyisin on erilaisia veitsiä eri tarkoitukseen ja monesti ruoka on jo valmiina pöydässä tai sitten keittiössä odottamassa tarjoiluastioissaan mistä sen voi siihen tarkoitetuilla ottimilla siirtää omalle lautaselleen ja siirtyä ruokailutilaan missä syödä. Siellä ruokailutilassa on sitten monesti ehkä juomaa ja levitettä voiveitsen kera ja leipää valmiiksi viipaloituna (mikä on siivutettu leipäveitsellä).

Eihän (toivottavasti) kukaan käytä salaatin ottamiseensaan tavallisia haarukoita 2kpl vaan heitettynä siihen salaattikulhon viereen?

Ehkä kun nykyisin kaikki eivät näe näitä välivaiheita on herännyt outo käsitys joillekin että mikä tahansa puukko, leuku, veitsi, tikari, stiletti tai vastaava riittää käytettäväksi kaikkeen siihen mihin eri veitsiä käytetään eikä niissä olisi eroja. Myönnän että monesti tulee keitetyt perunat kuorittua ihan omalla ruokailuveitsellä ja haarukalla jos ei ole jaksanut kuoria niitä ennen keittämistä. Tässäkin tulee se ongelma että jos ottaa lisää perunoita pitäisi olla eri välineet vähintään siinä perunan noukkimisvaiheessa...

Toivon että jos tästä tulee vielä vänkäämistä kyseinen henkilö kirjoittaa pidemmän oikeasti perustellun tarinan millä puolustelee kantaansa eikä vaan "en tajua, miksi olen väärässä?"
 
Ei täällä kukaan ole sanonut että leipä voidellaan sillä samall ruokailuveitsellä jota on jo käytetty ruokailuun.
Eikö? Muistaisin toisin. Ihan hyvin noin voi tehdä. Sehän ei tarkoita, että se saastainen veitsi tungetaan johonkin tarjoiluastiaan.

Kun nyt näin tarkkaan hinkkaamiseen mentiin, niin mennään päätyyn asti. Se jännän näköinen voiveitsi on sitä varten, että voita otetaan siististi oman leipälautasen puhtaalle reunalle, ja palautetaan se paikalleen. Sillä ei kosketella leivänpaloja tai kaiveta nenää. Se on voiveitsen näköinen vain jotta sen tunnistaa voiveitseksi.

Voidellaan omalla veitsellä, joka voi olla jo muuhun käytetty, ja se voi olla jopa tätä varten. Ei millään pihviveitsellä vaan sillä sileämmällä.

Vaihtoehtoisesti ei syödä aterialla mitään ihmeen leipää vaan ruokaa, koska ei ole pula-aika.

Tai ehkä toimitaan ihan toisin. Ei se väärin ole. Kunhan nyt sanon, että kuvailemani tapa ei ainakaan ole väärin.
 
Ja varsinkin kun nuo normaalit ruokaveitset vielä ovat huonompia tuossa voitelussa kuin oikea voiveitsi.

Mitä olen voiveitsiä kokeillut, niin erittäin epämiellyttäviä kädessä, kun ovat sellaisia hentoja. Lisäksi sellaisella on erittäin hankala saada levitettyä voita ohut kerros. Tavallisen veitsen terävämpi reuna auttaa tässä.

Koti ei ole mikään ravintola. Teillä on varmaan kotona alkuruuallekin erikseen erilaiset haarukat ja veitset, niinkuin ravintoloissa?
 
Mitä olen voiveitsiä kokeillut, niin erittäin epämiellyttäviä kädessä, kun ovat sellaisia hentoja. Lisäksi sellaisella on erittäin hankala saada levitettyä voita ohut kerros. Tavallisen veitsen terävämpi reuna auttaa tässä.

Koti ei ole mikään ravintola. Teillä on varmaan kotona alkuruuallekin erikseen erilaiset haarukat ja veitset, niinkuin ravintoloissa?

No totta munassa on. On se surullista katseltavaa, kun kolmi-nelikymppisillä ihmisillä on keittiövälineistö kuin jossain opiskelijakämpässä.
 
Koti ei ole mikään ravintola. Teillä on varmaan kotona alkuruuallekin erikseen erilaiset haarukat ja veitset, niinkuin ravintoloissa?
Tähän on pakko tarttua, mutta koko lähipiirissä on erikseen haarukat ja veitset alkuruualle ja kyse ei ole mistään ravintolasta. Ymmärrän jos opiskelee humanistiksi ja kämpästä löytyy se halvin Ikean tarjoama ruokailusetti kahdelle, mutta kai nyt normaalit ihmiset syövät kuten pitää? Lapataanko teillä alkuruokakin samalle lautaselle pääruoan kanssa ja sitten siihen vielä jälkiruoka päälle?
 
Tähän on pakko tarttua, mutta koko lähipiirissä on erikseen haarukat ja veitset alkuruualle ja kyse ei ole mistään ravintolasta. Ymmärrän jos opiskelee humanistiksi ja kämpästä löytyy se halvin Ikean tarjoama ruokailusetti kahdelle, mutta kai nyt normaalit ihmiset syövät kuten pitää? Lapataanko teillä alkuruokakin samalle lautaselle pääruoan kanssa ja sitten siihen vielä jälkiruoka päälle?
Ilman muuta. Meidän 1 vuotiaskin osaa käyttää hopeisia aterimia. Muista myös eri lasit ja lautasliinat. Meillä kanssa erikseen alkupaloille viinit ja jälkiruuan kanssa konjakkia. Viini on kaadettu karahviin ilmaantumaan edellispäivänä. Eihän sitä vettä juo kun humanistiopiskelijat.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
282 014
Viestejä
4 842 465
Jäsenet
78 347
Uusin jäsen
Jasumak

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom