Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Toisaalta Philips on about ainoa valmistaja, joka noita sisäkoreja harrastaa,

Cosorissa on erillinen ritilä joka nostaa tuotteet irti korinpohjasta ja auttaa ilmaa kiertämään. Air Fryer menee ihan hukkaan=turhaksi, jos ilma ei kierrä. Sama juttu tulee eteen myös siinä ettei juurikaan kestä pinota tavaraa päällekkäin tai lopputulos huono.
e93959eb-6697-4be7-abbb-e3e382ebb672.ee529593b975d340f54c575725b3aa2a.jpeg
 
Sama myös omassa "OBH Nordica Easy Fry & Grill Precision 2-in-1" mallissa
1763916740317.png

Ilman tuolllaista kuten mainittu se ilma ei kierrä joten jäisi aika turhaksi koko laitteen idea.
 
Edellisessä OBH Nordicassa oli kori, nykyisessä OBH Nordicassa on ritilä. Omaan makuun tuo kori on parempi koska helpompi tyhjentää ilman että pohjalle jääneet rippeet tai öljyt tulevat lautaselle. Toisaalta ritilä tarkoittaa enemmän pinta-alaa joka taas parantaa paistotulosta.
 
Edellisessä OBH Nordicassa oli kori, nykyisessä OBH Nordicassa on ritilä. Omaan makuun tuo kori on parempi koska helpompi tyhjentää ilman että pohjalle jääneet rippeet tai öljyt tulevat lautaselle. Toisaalta ritilä tarkoittaa enemmän pinta-alaa joka taas parantaa paistotulosta.
Tykkään myös korista enempi kuin ritilästä. Philipsin koriratkaisu todella kiva.
 
Cosorissa on erillinen ritilä joka nostaa tuotteet irti korinpohjasta ja auttaa ilmaa kiertämään. Air Fryer menee ihan hukkaan=turhaksi, jos ilma ei kierrä. Sama juttu tulee eteen myös siinä ettei juurikaan kestä pinota tavaraa päällekkäin tai lopputulos huono.
e93959eb-6697-4be7-abbb-e3e382ebb672.ee529593b975d340f54c575725b3aa2a.jpeg

Niin, tuo on nimenomaan se minusta fiksumpi tapa, koska se ei juuri syö korin tilavuutta, eikä ollenkaan pinta-alaa. Sen perusteella mitä nyt olen käynyt kahvoja potkimassa, tuo pelkkä pohjaritilä tuntuisi olevan ylivoimaisesti yleisin tapa lähes kaikilla muilla merkeillä ja Philips tuntuu olevan ainoa, joka harrastaa noita erillisiä sisäkorihässäköitä.

Edellisessä OBH Nordicassa oli kori, nykyisessä OBH Nordicassa on ritilä. Omaan makuun tuo kori on parempi koska helpompi tyhjentää ilman että pohjalle jääneet rippeet tai öljyt tulevat lautaselle. Toisaalta ritilä tarkoittaa enemmän pinta-alaa joka taas parantaa paistotulosta.

Haluaisin kyllä nähdä, miten joku tuossa Philipsissä irrottaa tulikuumasta paistokorista tuon tulikuuman sisäkorin ruokien erikseen kaatamista varten, kun se oli jo kylmänä niin vittumainen saada kiskottua pihalle. :D
 
Niin, tuo on nimenomaan se minusta fiksumpi tapa, koska se ei juuri syö korin tilavuutta, eikä ollenkaan pinta-alaa. Sen perusteella mitä nyt olen käynyt kahvoja potkimassa, tuo pelkkä pohjaritilä tuntuisi olevan ylivoimaisesti yleisin tapa lähes kaikilla muilla merkeillä ja Philips tuntuu olevan ainoa, joka harrastaa noita erillisiä sisäkorihässäköitä.



Haluaisin kyllä nähdä, miten joku tuossa Philipsissä irrottaa tulikuumasta paistokorista tuon tulikuuman sisäkorin ruokien erikseen kaatamista varten, kun se oli jo kylmänä niin vittumainen saada kiskottua pihalle. :D
Sisäkori on kiinni kahvassa. Painat nappia, lukitus aukeaa ja nostat kahvasta sisäkorin pois. Kahva ei ole kuuma.
 
Sisäkori on kiinni kahvassa. Painat nappia, lukitus aukeaa ja nostat kahvasta sisäkorin pois. Kahva ei ole kuuma.

Juu, huomasin kyllä että parissa Philipsissä oli tuollaisiakin viritelmiä. Tuossa vehkeessä, mistä minä olen koko ajan puhunut ei ollut mitään tuollaista, vaan varsinaisen paistokorin sisälle oli vaan kiilattu toinen pienempi kori jonkinlaisilla silikoni tms. inserteillä. Tästä videosta näkee hyvin mitä tarkoitan, eikä arvostelijakaan hirveästi diggaile.
 
Juu, huomasin kyllä että parissa Philipsissä oli tuollaisiakin viritelmiä. Tuossa vehkeessä, mistä minä olen koko ajan puhunut ei ollut mitään tuollaista, vaan varsinaisen paistokorin sisälle oli vaan kiilattu toinen pienempi kori jonkinlaisilla silikoni tms. inserteillä. Tästä videosta näkee hyvin, myös sen että arvostelijakaan ei ihan helposti sisäkoria saa pihalle.
Näyttää kyllä täysin typerältä viritelmältä. Oikeastaan molempien huonot puolet. Taino ehkä tuo voi hiukan paremmin pyörittää ilmaa koska se palautuu sivuilta.
 
Juu, huomasin kyllä että parissa Philipsissä oli tuollaisiakin viritelmiä. Tuossa vehkeessä, mistä minä olen koko ajan puhunut ei ollut mitään tuollaista, vaan varsinaisen paistokorin sisälle oli vaan kiilattu toinen pienempi kori jonkinlaisilla silikoni tms. inserteillä. Tästä videosta näkee hyvin mitä tarkoitan, eikä arvostelijakaan hirveästi diggaile.
Vois olettaa, että tuollaisessa tapauksessa tarkoitus ei ole ottaa sisäkoria pois ennen kuin kori on jäähtynyt?
 
Vois olettaa, että tuollaisessa tapauksessa tarkoitus ei ole ottaa sisäkoria pois ennen kuin kori on jäähtynyt?

Mistä päästään takaisin siihen, että tuollainen sisäkori on jokseenkin typerä koska

1) se ei merkittävästi paranna paistotulosta
2) se ei kaataessa estä rasvaa ja muuta moskaa korin pohjalta päätymästä tarjoiluastiaan, kuten tuollainen kahvallinen sisäkori
3) se pelkästään syö tilavuutta ja pinta-alaa, sekä tekee putsaamisesta vittumaisempaa
 
Mistä päästään takaisin siihen, että tuollainen sisäkori on jokseenkin typerä koska

1) se ei merkittävästi paranna paistotulosta
2) se ei kaataessa estä rasvaa ja muuta moskaa korin pohjalta päätymästä tarjoiluastiaan, kuten tuollainen kahvallinen sisäkori
3) se pelkästään syö tilavuutta ja pinta-alaa, sekä tekee putsaamisesta vittumaisempaa
Vaihtoehtoja on olemassa sisäkorillisissa. Ei ole pakko ostaa tuollaista versiota sisäkorista.

Sekin on elämys miten kuuman ritiläpohjan irrottaa,... Tulee pestyä kori ja ritilä heti käytön jälkeen niin haarukalla veivaa ritilän irti, heittää altaaseen ja varovasti pesee ettei näpit pala.
 
Viimeksi muokattu:
Erilliset Philips XXL:n korit ovat todella käteviä! Normikorilla on helppo esim. ravistella ranskalaisia kypsennyksen aikana saadakseen tasaisesti kypsyneitä tikkuja. Pizzakoriin taas mahtuu läpimitaltaan alle 26 cm:n normipizzat. Pakasteesta löytyy nopeasti pizza-tarjottavaa, jos tulee yllätysvieraita. Minulle ainakin airfryerin valinnan ratkaisi yksi tilava normikori ja tämä pizzakori.

IMG_8807.JPEG
IMG_8808.JPEG
 
Erilliset Philips XXL:n korit ovat todella käteviä! Normikorilla on helppo esim. ravistella ranskalaisia kypsennyksen aikana saadakseen tasaisesti kypsyneitä tikkuja. Pizzakoriin taas mahtuu läpimitaltaan alle 26 cm:n normipizzat. Pakasteesta löytyy nopeasti pizza-tarjottavaa, jos tulee yllätysvieraita. Minulle ainakin airfryerin valinnan ratkaisi yksi tilava normikori ja tämä pizzakori.

IMG_8807.JPEG
IMG_8808.JPEG

Pizzakori on löytänyt meillä paikkansa myös joulutorttujen paistamisessa (niitä menee neljäkin kerralla, ja siitä tulee myös niiden pohjaan kiva kuvio) ja extempore-jääkaapintyhjennystortillojen loihtimisessa, normi tortilla mahtuu tuohon hienosti, ehkä sellainen isokin mahtuisi?

Joka tapauksessa tuo on niin mullistava pizzan kanssa että vaikuttaa myös siihen etten halua tilata pizzeriasta muuta kuin pizzaa jonka täytteet on sellaiset että ne voi lämmittää uudelleen. :D

Philipsin ritiläkoria kannattaa myös kokemusten perusteella rohkeasti pestä tiskikoneessa, niin se pysyy paremmassa kunnossa kuin jos sitä hankaisi harjalla.
 
Mites tuollaisessa pizzakorissa onnistuu itsetehty pitsa? Tietysti melko hankala saada tuohon koriin, mutta jos siinä onnistuu?
 
Mites tuollaisessa pizzakorissa onnistuu itsetehty pitsa? Tietysti melko hankala saada tuohon koriin, mutta jos siinä onnistuu?

Suurin ongelma varmaan on se että alavastus puuttuu noista Philipseistä, joulutortuissakin sen eron huomaa ettei ne paistu pohjasta niin hyvin.

Taikina taitaa myös painua jonkin verran noihin koloihin joten esilämmitystä käyttäisin ainakin, ja paistaisin pohjaa hetken aikaa ennen täytteiden laittamista. Se Philipsin oma viimasuoja ei ole yhteensopiva ton pizzakorin kanssa eli täytteet pitää valita sen mukaan etteivät kauheasti lentele.
 
Mites tuollaisessa pizzakorissa onnistuu itsetehty pitsa? Tietysti melko hankala saada tuohon koriin, mutta jos siinä onnistuu?
Komppaan mölyä:n viestiä.

En ole air fryer:ssa tehnyt muuta kuin lämmittänyt vanhoja pitsasiivuja. Lämmittää upeasti ja tulee rapea pitsasiivu toisin kuin mikrossa. Jos kotipitsaa tekisin niin isossa uunissa pitsat ja seuraavina päivinä siivujen lämmitys air fryer:ssa. En usko, että mitään mainittavaa hyötyä saa air fryerilla valmistaessa. Jos lähtisin air fryer linjalle niin esipaistaisin pitsan uunissa, pilkkoisin siivuiksi ja finalisointi air fryer:ssa(turha steppi). Esipaistaminen vois kyllä olla hyvä idea maun kannalta jos meinais samaa pitsaa syödä vaikka 3pv tai pakastaa esipaistettua pitsaa myöhempää käyttöä varten.
 
Viimeksi muokattu:
Suurin ongelma varmaan on se että alavastus puuttuu noista Philipseistä, joulutortuissakin sen eron huomaa ettei ne paistu pohjasta niin hyvin.

Taikina taitaa myös painua jonkin verran noihin koloihin joten esilämmitystä käyttäisin ainakin, ja paistaisin pohjaa hetken aikaa ennen täytteiden laittamista. Se Philipsin oma viimasuoja ei ole yhteensopiva ton pizzakorin kanssa eli täytteet pitää valita sen mukaan etteivät kauheasti lentele.
Ostin Philipsin huollosta normikorin pohjaritilän ja katkaisin siitä sen pikkulipareen. Ritilän voi laittaa esim. pepperonipizzan päälle, jotteivat viipaleet lentele minne sattuu.

Oikeastaan tuo ylimääräinen pohjaritilä on toinen ostamistani pohjaritilöistä, joista rakensin koriin toisen kerroksen kasviskuivurina toimimiseen. Toinen ostoritilä toimii korin yläreunan tasalla estämässä kuivattavien nousun lämpövastukselle. Joskus aiemmin tässä ketjussa olen tuon kuivurirakennelman esitellyt.
 
Ostin Philipsin huollosta normikorin pohjaritilän ja katkaisin siitä sen pikkulipareen. Ritilän voi laittaa esim. pepperonipizzan päälle, jotteivat viipaleet lentele minne sattuu.

Oikeastaan tuo ylimääräinen pohjaritilä on toinen ostamistani pohjaritilöistä, joista rakensin koriin toisen kerroksen kasviskuivurina toimimiseen. Toinen ostoritilä toimii korin yläreunan tasalla estämässä kuivattavien nousun lämpövastukselle. Joskus aiemmin tässä ketjussa olen tuon kuivurirakennelman esitellyt.

Joo muistankin kun olit tätä ratkaisua esitellyt. Gigantissa tosiaan kun oli nyt syksyllä noi lisätarvikkeet 2€ zipale niin siitä tuli tuo viimasuoja + ottimet, jotka on juuri kasvisten kuivaamista varten tehty, harmi ettei se suoja tosiaan sovi pizzakoriin.

Pieni life hack näissä tortilloissa ja pizzoissa on kuorruttaa lentelevät täytteet juustoraasteella, nukettaa mikrossa hetken aikaa että juusto sulaa, ja sitten läimäistä airfryeriin.

Lämmittää upeasti ja tulee rapea pitsasiivu toisin kuin mikrossa.

Sama juttu muuten myös kaupan palvelutiskin reuben-leivän kanssa, tuli upean rapea leipä täytteineen päivineen. Mitä nyt itse leipä maistui lähinnä oksennukselle, mutta nää nyt on makuasioita. :sick:
 
Sama juttu muuten myös kaupan palvelutiskin reuben-leivän kanssa, tuli upean rapea leipä täytteineen päivineen. Mitä nyt itse leipä maistui lähinnä oksennukselle, mutta nää nyt on makuasioita. :sick:
Mulla korvannut leivänpaahtimen ja voileipägrillin air fryer. Sairaan nopeasti pöhöttää vaikka rapeat uunivoileivät tai tekee krutonkeja mausteilla x,y,z. Aika hyvä tulee paahtoleivästäkin jos veistää tikuiksi ja maustaa vaikka voi/kananmuna+ruskea sokeri + kanelihommalla tms. Mielikuvitus vaan rajana, upea laite air fryer.
 
Itselläkin Philips XXL ja siihen pizzakori. Tietäähän tuon omistavat, että siihen saa sen normikorin ritilän kiinni niin ei lentele pitsan päältä kaikki ympäriinsä, tai mitä ikinä valmistaakaan.

photo_2025-11-25_14-57-15.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
293 020
Viestejä
5 010 811
Jäsenet
80 398
Uusin jäsen
Turbointtelkuurel

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom