Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Lähinnä juuri ranskalaiset, paneroidut tuotteet kuten kala ja kana jne missä tarvitaan nopeaa ja kuumaa lämpöä kuten friteerauksessa yleensäkin. Ja se ei poista sitä että AF voi käyttää muuhunkin ruokaan, mutta varsinaisestihan tuo on kehitetty korvaamaan rasvakeitin terveellisemmällä vaihtoehdolla.
Jos haluaa käyttää AF kuten uunia niin silloin ei ole niinkään tehoilla väliä, mutta jos haluaa käyttää sitä siihen tarkoitukseen mihin se ns. alkuperäisesti on tarkoitettu niin silloin pitää olla koneessa tarpeeksi puhtia.
1764443985803.png
Jees. No, tuolla mun varmastikin Philipsin pönttöjä tehottomammalla uunimallisellani on tehty monet ranet, lohkoperunat, kalikset, nuggetit jne. onnistuneesti, joten näiden valmistuksesa se on ollut vähintään riittävän kelpo laite. Mainittakoon, että em. juttujen syöjiä on meillä aika vähän, joten en ole isoja iannoksia (puoli kiloa - täysi kilo) koskaan laittanut ja tuskin laitankaan. Tänään pöhötin pakastepizzaa, hyvä tuli siitäkin.
 
Itse asiassa, Air fryerin ensimmäinen aste oli pakastetun ruoan nopeaa lämmittämistä varten toisen maailmansodan aikaan( samaa tekniikkaa käytettiin myöhemmin lentokoneissa). Tämän tekniikan nimi oli Whirlwind Oven( kehittäjänä William Maxson). Tästä kehitettiin ensin kiertoilmauuni, 2010 kiertoilmakypsennin ja samoihin aikoihin kiertoilmamikroaaltouuni( en muista kuinka vanha meidän moinen oli).
Vaikka der Weij:n ajatuksena vuonna 2005 olikin kehittää tästä WhirlWind Ovenista lainatulla tekniikalla laitetta( ensimmäinen proto oli rakennettu mm. puu-/ vanerilevyistä), jolla ranskalaisia ei tarvitsisi uppopaistaa, on alkuperäinen idea yhä yksi Arifryerin käyttökohteista; pakastetun tai muuten ruoan lämmittäminen nopeasti ja tehokkaasti kierrättämällä kuumaa ilmaa suljetussa tilassa.
 
Eilen tuli otettua ekat tyypit "alitehoisella" Russelilla. Kohteeksi valikoitui "Pinsa" - valmispohjien päälle kyhätyt pizzakkeet, jotka mahtuivat juuri sopivasti isoon paistokoriin. Lopputulos oli kyllä aivan törkeän hyvä. Normaalilla pizzaohjelmalla (190 astetta, 8 min, ei esilämmitystä) täytteet kypsyivät täydellisesti ja reunoihin tuli rapeus, jota en ole koskaan tavallisella kiertoilmalla saanut aikaiseksi. En tosin ole aiemmin noita "Pinsa"-pohjia kokeillut uunissa, joten on toki mahdollista että ne ovat jotenkin poikkeuksellisen hyvin rapeutuvia, mutta toisaalta kun kyhäsin tänään lounaaksi pizzatäytteiden jämistä pari lämppäriä, taas sai toistettua saman lopputuloksen, eli täydellisesti kypsyneet täytteet, loistava rapeus leivässä.

Kaiken kaikkiaan vaikuttaa ihan asialliselta vehkeeltä tuo. Kori on mukavan kokoinen ja erittäin helppo putsata, laitteen käyttö erittäin yksinkertaista ja käyntiääni hiljainen. Tuossa monelaisten airfryerien revikoita lukiessa tuli säännöllisesti vastaan valitusta käyttöönoton jälkeisestä pahasta hajusta, joka joillakin laitteilla/yksilöillä jatkui viikkoja, mutta tuossa ei tullut kuin ekan tyhjänä paiston jälkeen pieni tuoksahdus ja sen jälkeen ei mitään.
 
Eilen tuli otettua ekat tyypit "alitehoisella" Russelilla. Kohteeksi valikoitui "Pinsa" - valmispohjien päälle kyhätyt pizzakkeet, jotka mahtuivat juuri sopivasti isoon paistokoriin. Lopputulos oli kyllä aivan törkeän hyvä. Normaalilla pizzaohjelmalla (190 astetta, 8 min, ei esilämmitystä) täytteet kypsyivät täydellisesti ja reunoihin tuli rapeus, jota en ole koskaan tavallisella kiertoilmalla saanut aikaiseksi. En tosin ole aiemmin noita "Pinsa"-pohjia kokeillut uunissa, joten on toki mahdollista että ne ovat jotenkin poikkeuksellisen hyvin rapeutuvia, mutta toisaalta kun kyhäsin tänään lounaaksi pizzatäytteiden jämistä pari lämppäriä, taas sai toistettua saman lopputuloksen, eli täydellisesti kypsyneet täytteet, loistava rapeus leivässä.

Kaiken kaikkiaan vaikuttaa ihan asialliselta vehkeeltä tuo. Kori on mukavan kokoinen ja erittäin helppo putsata, laitteen käyttö erittäin yksinkertaista ja käyntiääni hiljainen. Tuossa monelaisten airfryerien revikoita lukiessa tuli säännöllisesti vastaan valitusta käyttöönoton jälkeisestä pahasta hajusta, joka joillakin laitteilla/yksilöillä jatkui viikkoja, mutta tuossa ei tullut kuin ekan tyhjänä paiston jälkeen pieni tuoksahdus ja sen jälkeen ei mitään.
Ei se varmaan ole siinä mielessä alitehoinen että ei saisi hyvää ruokaa ja aja asiansa, mutta jos sen täyttää ns. äärirajoille maksimimäärällä niin silloin ne mahdolliset ongelmat vasta tulee.
 
Ei se varmaan ole siinä mielessä alitehoinen että ei saisi hyvää ruokaa ja aja asiansa, mutta jos sen täyttää ns. äärirajoille maksimimäärällä niin silloin ne mahdolliset ongelmat vasta tulee.

On tuo varmaan totta mutta kuinka useasti mikroa, uunia tai vaikkapa airfryeria täyttää maksimiin ja äärirajoille? Sekä kannattaako siltä varalta sitten maksaa ylimääräistä kun ehkä harvemmin kuin kerran vuodessa täytyy tehdä kerralla paitsi se kinkku myös kasa laatikoita ja ehkä myös joulupuurokin kaikki samaan aikaan uunissa 8+ hengelle?
 
On tuo varmaan totta mutta kuinka useasti mikroa, uunia tai vaikkapa airfryeria täyttää maksimiin ja äärirajoille? Sekä kannattaako siltä varalta sitten maksaa ylimääräistä kun ehkä harvemmin kuin kerran vuodessa täytyy tehdä kerralla paitsi se kinkku myös kasa laatikoita ja ehkä myös joulupuurokin kaikki samaan aikaan uunissa 8+ hengelle?
Kyllä itellä ainakin hyvinkin usein on tavaraa niin paljon ku. Pönttö vetää. Mutta toki ei kaikilla näin ole.
 
Kyllä itellä ainakin hyvinkin usein on tavaraa niin paljon ku. Pönttö vetää. Mutta toki ei kaikilla näin ole.
Itse hankin airfryerin erityisesti sitä varten kun monesti huomasin että en viitsi lämmittää uunia tehdäkseni jotain pientä määrää (yleensä lihaa / kanaa) kun tekee ehkä yhden - kaksi annosta riisiä. Jos lämmittää uunin siinä tulee sitten tehtyä kaikki pihvit tai kanan palaset mistä tulee ehkä viikon ruuat kerralla ja ne joutuu laittamaan aina jääkaappiin.

Toki olen tietoinen että jotkut oikeasti valmistavat esim. kokonaisia pizzoja fryerilla. Itse ehkä maksimissaan jokun muutaman sata grammaa ranskalaisia tms.
 
Mikähän olisi hyvä vehje tämän päivän hinnoilla? Tuollainen keskikokoinen noin 6l laite pitäisi hankkia.

E: ainakin nämä osuivat silmään

1764604350586.png
 
Viimeksi muokattu:
Mikähän olisi hyvä vehje tämän päivän hinnoilla? Tuollainen keskikokoinen noin 6l laite pitäisi hankkia.

E: ainakin nämä osuivat silmään

1764604350586.png
Sekä Kuluttajan että Meem Reviews videoarvostelussa tuo 3000 sarjan 6.2L pärjäsi huonommin kuin 2000 sarjan ~4L, joka ei ollut niin paljoa pienempi kuin luulisi. Tosin Kuluttajalla isompi ~7L voitti, joten ilmeisesti näissä ei voi luottaa että saman mallin eri koot toimisi yhtä hyvin.

Sinänsä ymmärrettävää, että lämpövastus ja tuuletin tuskin skaalautuu lineaarisesti jokaiseen kokoon. Toisaalta harvemmin yksi käyttäjä kokeilee eri koot samasta mallista, eikä Kuluttajan testeissä otettu huomioon käyttäjän vaikutusta.
 
Lukiko joku muu tuota Kuluttajan testiä? Omasta mielestä voi taas olla metodiikka kummallinen. Eli ranskalaiset määritetty jollain testaajan "optimaalisella" ja "maksimi" määrällä. Jolloin määrissä eroa puolesta kilosta lähtien, maksimissa yli kiloa...

Tulee mieleen Sous-Vide arvostelu jossa kypsennysajat vaihtelivat... Mikä on täysin koko ideaa vastaan.
 
Lukiko joku muu tuota Kuluttajan testiä? Omasta mielestä voi taas olla metodiikka kummallinen. Eli ranskalaiset määritetty jollain testaajan "optimaalisella" ja "maksimi" määrällä. Jolloin määrissä eroa puolesta kilosta lähtien, maksimissa yli kiloa...

Tulee mieleen Sous-Vide arvostelu jossa kypsennysajat vaihtelivat... Mikä on täysin koko ideaa vastaan.
En ole testiä vielä lukenut, mutta äkkiseltään tulee mieleen että onhan eri airfryerit hyvä testata eri määrällä ranskalaisia, koska ovat eri kokoisiakin. Jotenkin tuntuisi tasapuoliselta suhteuttaa ranskalaisten määrä joko airfryerin pohjapinta-alaan tai tilavuuteen nähden. Laitteen kokohan valitaan usein sen mukaan kuinka paljon sillä on tarkoitus pystyä valmistamaan ruokaa.
 
Lukiko joku muu tuota Kuluttajan testiä? Omasta mielestä voi taas olla metodiikka kummallinen. Eli ranskalaiset määritetty jollain testaajan "optimaalisella" ja "maksimi" määrällä. Jolloin määrissä eroa puolesta kilosta lähtien, maksimissa yli kiloa...

Tulee mieleen Sous-Vide arvostelu jossa kypsennysajat vaihtelivat... Mikä on täysin koko ideaa vastaan.

Kuten yllä todettiin olisi se hieman ehkä ikävää yrittää tehdä joko a) tasapuolinen testi missä kaikissa on täsmälleen yhtä "vähän" ja mikä voisi jopa johtaa siihen että isoissa laitteissa tuote sitten palaisi, maistuisi korpulta tms. tai b) siihen että esim. se "mainostettu kokonainen broileri" tai "pizza minkä saa leivottua" mahtuisi muutamiin laitteista ja osassa tulisi 0 pistettä koska se ei edes fyysisesti mahdu laitteeseen.
 
Onko muilla ollut samaa ongelmaa Philipsin XXL airfryerissä että varsinkin ku rasvaisempaa ruokaa tekee niin rasva valuu pohjasta läpi pöydälle? Esim kun hot wingsejä tekee niin pöydälle jää rasvaa. Onko noissa jokin tiiviste mikä vuotaa tässä tapauksessa=
 
Onko muilla ollut samaa ongelmaa Philipsin XXL airfryerissä että varsinkin ku rasvaisempaa ruokaa tekee niin rasva valuu pohjasta läpi pöydälle? Esim kun hot wingsejä tekee niin pöydälle jää rasvaa. Onko noissa jokin tiiviste mikä vuotaa tässä tapauksessa=
No nyt on outo tapaus.. noissahan on semmonen umpinan alakoppa niin mistä ihmeestä se rasva tulee ja valuu?
 
Onko muilla ollut samaa ongelmaa Philipsin XXL airfryerissä että varsinkin ku rasvaisempaa ruokaa tekee niin rasva valuu pohjasta läpi pöydälle? Esim kun hot wingsejä tekee niin pöydälle jää rasvaa. Onko noissa jokin tiiviste mikä vuotaa tässä tapauksessa=
Ainoa syy, mikä tulee mieleen on se, että rasvaa jotenkin roiskuu korin reunojen yli laitteen sisuksiin ja sieltä sitten pöydälle, ellei sitten ulkokopassa ole reikää. Minulla ainakaan ei kolmen vuoden lähes päivittäisen käytön jäljiltä ole tippaakaan mitään valunut pöydälle, vaikka rasvaisiakin aineksia olen valmistanut.
 
Sepä se, sitä olen itsekkin miettinyt. Saakohan tommosen helposti palasiksi, jos kattois mitä on syönyt.

Kun esimerkiksi ruoan teon jälkeen ottaa korin pois ni siellä sisällä korin alla eikä sivuseinillä oikeastaan ole rasvaa.
 
En ole philipsin ja cosorin kanssa koskaan saanut pöydälle valumaan rasvaa. Sen kuitenkin huomannut, että vastuksiin voi jotain töhnää jäädä. Toisinaan pyyhkäisee vastukset ja sisukset puhtaaksi niin ei pääse pinttynyttä likaa kertymään eikä tule tarvetta "isoihin" puhdistusoperaatioihin.
 
Sepä se, sitä olen itsekkin miettinyt. Saakohan tommosen helposti palasiksi, jos kattois mitä on syönyt.

Kun esimerkiksi ruoan teon jälkeen ottaa korin pois ni siellä sisällä korin alla eikä sivuseinillä oikeastaan ole rasvaa.
Tulisi mieleen että poistoilman mukana kulkisi rasvaa. Mutta yleensä se puhaltaa taakse, ei alas.
 
Tokmannilta kipaisin Prego airfryerin. Luki että entinen hinta 45e, nykyinen oli vajaat 22e. Paketin sivussa tilavuudeksi väitettiin 2,3 litraa, takakannessa 2,0 litraa. Toimii kahdella potikalla, toinen on ajan säätö, toinen lämpötilan säätö (max 200 astetta). Paistoin tuossa nyt yhdet pakasteranut ja finduksen kalapihvit, jaabbasen jaa... Eikös normaali uuni aja saman asian vai oonko vähän old skool. Pitää hakea vaikka billys pan pizza ja testata se kärventää. No, kai sitä tyhmempäänkin olisi voinut sen parikymppiä laittaa (esim. kaljaan)

Huvittavasti ohjeessa lukee ohje makkaranlämmittämiseen, vaan sitten alapuolella. "Älä lämmitä rasvaista makkaraa airfryerissä" 🤣

Tuli vähän tästä mieleen ennenwanhainen "leivän leikkaajalaite" hössötys, semmonen kun taloon tuli niin silti leivät oli helpompi vaan veittellä pilkkoa osiin. Ja nykyään kaikki leivät kaupassa jo valmista siivua.
 
Viimeksi muokattu:
Eikös normaali uuni aja saman asian vai oonko vähän old skool.
Kyllä ja ei.
Eli jos sinulla on (kiertoilmaan kykenevä) uuni voit kyllä silläkin yleensä valmistaa ja tehdä samat asiat kuin air fryerilla. Eri henkilöt hankkivat tätä eri tarkoitukseen.

Itselleni oli selkeä markkina ja käyttörako se että hyvinkin useasti on tilanne missä tahtoisin valmistaa YHDEN kanankoiven, pihvin tms. "juuri silloin" kun haluan syödä sen riisinkeittimestä ottamani yhden lautasellisen ruokaa. Varsinkin aamulla (ennen töitä) tuo on nopea ja näppärä.

Enkä sitä varten todellakaan halua lämmittää ja käyttää uunia "tuntia" (eihän siihen niin pitkää aikaa mene mutta kuitenkin) joten sitten tuli kerralla ehkä se 1.5 kiloa broilerin koipia tehtyä kerralla tai 1.2 kiloa pihvejä tms. mitä nyt pakkauksen koko sattuu olemaan.

Näitä sai sitten ottaa jääkaapista ja lämmittää kun söi sen yhden annoksen.. ei erityisen mielyttävää puuhaa esim. mikrossa...

Toki sitten ainakin itselleni herää kysymys miksi hankkia se fryer jos tarkoitus on isolle 4+ hengen perheelle valmistaa esim. koko joulun ruuat laatikoista, kinkusta jne. alkaen siinä laitteessa.
Eikö ole uunia ja eikö se fryer vie aika paljon tilaa jos se 5kg kinkkukin siellä mahtuu paistumaan?

Voisi kuitenkin sanoa että jos jonkun laitteen fryer korvaa se on ehkä mikroaaltouuni. Vaikka täytyykin sanoa että on jotenkin helpompi se makkara tai pari tai vaikka kupillinen glögiä tunkaista mikroon kuin alkaa fryerin kanssa leikkimään (joten ei ole täällä korvannut)
 
Viimeksi muokattu:
Tokmannilta kipaisin Prego airfryerin. Luki että entinen hinta 45e, nykyinen oli vajaat 22e. Paketin sivussa tilavuudeksi väitettiin 2,3 litraa, takakannessa 2,0 litraa. Toimii kahdella potikalla, toinen on ajan säätö, toinen lämpötilan säätö (max 200 astetta). Paistoin tuossa nyt yhdet pakasteranut ja finduksen kalapihvit, jaabbasen jaa... Eikös normaali uuni aja saman asian vai oonko vähän old skool. Pitää hakea vaikka billys pan pizza ja testata se kärventää. No, kai sitä tyhmempäänkin olisi voinut sen parikymppiä laittaa (esim. kaljaan)

Huvittavasti ohjeessa lukee ohje makkaranlämmittämiseen, vaan sitten alapuolella. "Älä lämmitä rasvaista makkaraa airfryerissä" 🤣

Tuli vähän tästä mieleen ennenwanhainen "leivän leikkaajalaite" hössötys, semmonen kun taloon tuli niin silti leivät oli helpompi vaan veittellä pilkkoa osiin. Ja nykyään kaikki leivät kaupassa jo valmista siivua.
Tuon kokoinen laite on jo liian pieni yhdenkin hengen talouteen ja varmaan on mahdotonta löytää mitään lisäosia / astioita, joita voisi käyttää sen kanssa ruoanvalmistuksessa.
 
Tuon kokoinen laite on jo liian pieni yhdenkin hengen talouteen ja varmaan on mahdotonta löytää mitään lisäosia / astioita, joita voisi käyttää sen kanssa ruoanvalmistuksessa.
Jaa no, ite syön vähä tiheämmin pieniä annoksia, vaan onhan tuossa haasteita jo järkevä määrä ranuja paistaa (aiemmin näin kuvan makkaraperunoista "kolmelle" ja siinähän oli joku 3-vuotiaan annos kuvassa). No, tämän "pienen" laitteen takia piti heittää kahvin- ja vedenkeitin pois pöydältä enkä ole mikroakaan muuton jälkeen käyttänyt muuten kuin testiksi 🤣
 
tämän "pienen" laitteen takia

On se pieni, sinulla 2,3L mainostetaan tilaa ja Korkeus: 29 cm, Leveys: 27.5 cm, Pituus: 27.5 cm, Paino: 3.5 kg

Kun vertaa: OBH Nordica Easy Fry & Grill Precision airfryer 79,99
Mikä itselläni on ja siinä on: 4,2 litraa / 6 annosta ja Mitat (LxKxS): 27 x 33 x 38 cm 5.5kg.

Kyllähän nyt tuolla esim. 700g ranskalaisia helposti lämmittää tms. Tai jos katsoo videota niin helposti esim. parille hengelle ruuan tai esim. useamman (joku 8 kanan koipea tms) liha-annokset jos riisin tekee erikseen.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Linkki: https://www.youtube.com/watch?v=ZIwnEkwOrS8


Sitten on vielä erikseen kaksikoriset versiot jne. Mutta tuo "pieni versio" eli vain 4.2 litraa riittää hyvin minulle joko yhdelle tai parille hengelle ruuan tekoon nopeasti.
 
Jos neliöitä haluaa niin tiistaina näemmä tämä:

Toiminut kelvollisesti. Pinta-alaa tuossa on ja tehoja 2kW. Sisäkorittomuus vähän häiritsee, mutta kyllähän tuohon menee pienempi pakastepitsa esim. Eli tarpeet voi levitellä laajalle.
 
Philipsin isompaa perusmallia saa myös kohtuulliseen hintaan, jos on vähän isompaa pönttömallista harkinnut (ei tämäkään silti kovin iso ole):
Verkkiksen "normaalihinta" on kyllä sitten täyttä kusetusta, tuo on 100-120€ laite normaalisti.

Ilmeisesti tuossa tulee vuoka myös mukana.
 
1765856896225.png

Pönttömallisten mainoskuvissa näkyy välillä, että on koko pata täynnä ranskalaisia. Ehkä paremmissa onnistuu, mutta miten lie parinkympin vehkeiden kanssa?

Tuommoiset (vege)makkaraperunat pyöräytin kiireessä, kokonaisaika 13 minuuttia kylmästä 190 asteessa. Ajat ja lämmöt yhä vielä haussa. Ehkä minuutti lisää makkaralle seuraavalla kerralla ja niille vähän mausteutustakin. Uunimalliseen vehkeeseeni tuo puolikas pussi Mummon poimullisia (225 g) mahtuu hyvin ohuella kerroksella, joten eiköhän onnistu paljon suurempikin määrä. Testiin menee, kun on ranskalaisten syöjiä enemmän kuin yksi paikalla, mutta arvelen tarvitsevan enemmän sheikkausta ja lisää asteita/minuutteja, jos vaikka triplamäärää yrittäisi.

Meillä laite ei ole turhakkeeksi jäänyt, vaan korvannut normiuunin ja tuonut monia ruokia pysyvästi menuun kätevyyden ja nopeuden ansiosta.
 
Jos neliöitä haluaa niin tiistaina näemmä tämä:

Toiminut kelvollisesti. Pinta-alaa tuossa on ja tehoja 2kW. Sisäkorittomuus vähän häiritsee, mutta kyllähän tuohon menee pienempi pakastepitsa esim. Eli tarpeet voi levitellä laajalle.
Ei mitään käsitystä onko tämä hyvä vai huono ja tarvitaanko meidän taloudessa ylipäätään tätä hypepöhinälaitosta mihinkään, mutta oli pakko laittaa tuo tilaukseen, kun oli niin halpa.

Laitanko suoraan ilmoituksen Toriin, vai tekeekö tuolla oikeasti mitään? Lähinnä oli ajatuksena, että jos saisi jonkun 1,5kg setin kanansiipiä ja "kukkakaaliwingsejä" wingsejä pyöräytettyä silloin tällöin, ja varmaan jotain ranujakin.

Sen verran iso loota taitaa olla, että jos tuo ei osoittaudu ihan voittajaksi, niin en tiedä mihin sen sulloisi. Varastoon varmaan kaikkien muiden heräteostosten kaveriksi. :D
 
Ei mitään käsitystä onko tämä hyvä vai huono ja tarvitaanko meidän taloudessa ylipäätään tätä hypepöhinälaitosta mihinkään, mutta oli pakko laittaa tuo tilaukseen, kun oli niin halpa.

Laitanko suoraan ilmoituksen Toriin, vai tekeekö tuolla oikeasti mitään? Lähinnä oli ajatuksena, että jos saisi jonkun 1,5kg setin kanansiipiä ja "kukkakaaliwingsejä" wingsejä pyöräytettyä silloin tällöin, ja varmaan jotain ranujakin.

Sen verran iso loota taitaa olla, että jos tuo ei osoittaudu ihan voittajaksi, niin en tiedä mihin sen sulloisi. Varastoon varmaan kaikkien muiden heräteostosten kaveriksi. :D
Tuskin saa 1.5kg kanasettiä tehtyä. Kana pitää olla yhdessä kerroksessa eikä mitään päällekkäin jos aikoo saada hyvän ja rapean lopputuloksen. 36cm*44cm tasolle mahtuu mitä mahtuu yhteen kerrokseen. Mieluusti vielä ladottavien viereen rakoja että ilma kiertää alapuolellekin tai tulee hyvä yläpuoli ja kurja alapuoli tai pitää sekoitella X kertaa kypsentämisen aikana. Laitoksen pointti on, että se kuuma ilmavirta kiertää lihan/perunan/... ympäri
 
Tuskin saa 1.5kg kanasettiä tehtyä. Kana pitää olla yhdessä kerroksessa eikä mitään päällekkäin jos aikoo saada hyvän ja rapean lopputuloksen. 36cm*44cm tasolle mahtuu mitä mahtuu yhteen kerrokseen. Mieluusti vielä ladottavien viereen rakoja että ilma kiertää alapuolellekin tai tulee hyvä yläpuoli ja kurja alapuoli tai pitää sekoitella X kertaa kypsentämisen aikana. Laitoksen pointti on, että se kuuma ilmavirta kiertää lihan/perunan/... ympäri
Sitä vähän oletin ja pelkäsin. 1-2 kahden hengen miniannoksia tuottavina leluina näitä olen yleensä pitänyt ja käsitys vahvistuu koko ajan. Jos nyt ajatellaan, että tuolla voisi edes puolikkaan satsin siipiä tehdä kerralla, niin kuinka kauan sen valmistuminen suunnilleen kestää? Ajattelin, että saisiko sinne dumpattua toisen satsin sillä välin kun ensimmäisiä syödään?

En kyllä tiedä, taisi tulla hukkaostos. Onneksi oli edes halpa.
 
Sitä vähän oletin ja pelkäsin. 1-2 kahden hengen miniannoksia tuottavina leluina näitä olen yleensä pitänyt ja käsitys vahvistuu koko ajan. Jos nyt ajatellaan, että tuolla voisi edes puolikkaan satsin siipiä tehdä kerralla, niin kuinka kauan sen valmistuminen suunnilleen kestää? Ajattelin, että saisiko sinne dumpattua toisen satsin sillä välin kun ensimmäisiä syödään?

En kyllä tiedä, taisi tulla hukkaostos. Onneksi oli edes halpa.
Laitteet tarpeen mukaan. Paljon on yhden henkilön talouksiakin. Toimii myös oivasti jos tekee vaikka perunat/pavut/kukkakaalit/... porukalle air fryerilla ja lihat toisella tapaa tai jos yks haluaa iltapalaksi siivet/lämpimät voileivät/makkaraperunat tms. Ei kaikki tee aina suurtalousannoksia.

Iso juttu sekin, että jos asuu vuokralla niin uuni on sen minkä vuokranantaja tarjoaa. Air Fryer voi olla ihan hyvä lisä tässä tapauksessa.

Mahdoton sanoa kauanko kestää kun riippuu air fryerista, lihapalojen koosta ja siitä millaista lopputulosta haluaa. Yks korventaa koppuraksi, toinen nippanappa kypsäksi.
 
Sitä vähän oletin ja pelkäsin. 1-2 kahden hengen miniannoksia tuottavina leluina näitä olen yleensä pitänyt ja käsitys vahvistuu koko ajan. Jos nyt ajatellaan, että tuolla voisi edes puolikkaan satsin siipiä tehdä kerralla, niin kuinka kauan sen valmistuminen suunnilleen kestää? Ajattelin, että saisiko sinne dumpattua toisen satsin sillä välin kun ensimmäisiä syödään?

En kyllä tiedä, taisi tulla hukkaostos. Onneksi oli edes halpa.
Meillä on Philipsin Avance Collection Airfryer XXL, missä on ilmeisesti 1,4 kg kori. Wingsejä paistaessa laitan niitä alle 20 kpl ja ajaksi 8+8 min. Eli välillä heilautan koria. Riippuu syöjien ruokahalusta, mutta käytännössä saan yhdellä kertaa kolmelle hengelle wingsit. Jos on enemmän wingseistä tykkääviä, niin useammassa erässä pitää tehdä.

Ranut onnistuu kyllä 4 hengelle kerralla. Ja jos jotain lisukkeita haluaa kokkailla, niin nekin tulee helposti tuossa.
Ja keitetty kananmuna tulee hieman nopeammin kuin pyrolyysiuunissa. Tänä aamuna juuri "keitin" munan aamupalaksi. 130 astetta ja 10 min.
 
Minulla airfryer on lähes kokonaan korvannut uunin käytön, sillä paistan ainostaan jotain isoja määriä kuten sämpylöitä, tai jos vieraita on tulossa. Lisäksi airfryerin likaantuneiden osien puhdistaminen on helpompaa kuin kiertoilmauunin kuuraaminen.

Oikeastaan korin pohjan pinta-ala on tärkeämpi tieto kuin korin tilavuus tai joku epämääräinen painotieto. Harvoja aineksia voi sujuvan ilmankierron mahdollistamiseksi päällekkäin paistaa. Poikkeuksena on laatikkomaiset sapuskat astiassa tai toisenlaisena tapauksena joku kokonaisen paisti tai kanan tapainen klöntti. Philips XXL:n tärkeä ominaisuus minulle on myös erillisen pizzakorin avulla normikokoisten pizzojen paistaminen.
 
Itse aattelin ton vanhan philipsin päivittää uuteen ja olen näitä kahta miettinyt:



Kumpi olisi parempi vaihtoehto tai joku muu max noin 200€ hintainen?

Tuo 7000 vissin muutenparempi ominaisuuksiltaan kun tuo kahden korin laite missä joku höyrytoiminto. Onkohan se höyrytoiminto hyvä? Ja vähän mietityttää tuo kahden korin koko, että viekö liikaa tilaa🤔
 
Itsellä Hilirimpsis XXL ja kyllä siinä kilon verran ranuja tekee ja varmaan enemmänkin. Pääasia tuossa on että niitä pystyy sekoittamaan kunnolla paiston aikana. Jos ei saa sekoitettua niin silloin on liikaa kamaa korissa.
 
Tuo 7000 vissin muutenparempi ominaisuuksiltaan kun tuo kahden korin laite missä joku höyrytoiminto. Onkohan se höyrytoiminto hyvä? Ja vähän mietityttää tuo kahden korin koko, että viekö liikaa tilaa🤔
Itsellä on omassa OBH:n airfryerissa höyrytoiminto ja on tullut käytettyä sitä tasan yhden kerran. Ainahan se tuntuu hyvältä olla erilaisia lisätoimintoja, jotka lisää käyttömahdollisuuksia, mutta on sitten eri asia tarvitseeko sitä tai tuleeko sitä oikeasti käytettyä. Meillä on myös mikroaaltouunissa grillitoiminto (ylävastukset), mutta eipä sitäkään toimintoa ole monta kertaa sen mikron oston jälkeen käytetty/tarvinnut.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
295 266
Viestejä
5 041 805
Jäsenet
80 870
Uusin jäsen
Forsman

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom