Grillit & grillaus

Noku mä syön niin harvoin possua, tai muuta mihin tulis bbq kastiketta että iha hukkaan menee.
Se kastike mikä muutama vuosi sitten tuli lidlin pakaste ribseissä mukana oli mun mielestä hiton hyvää.
Ei huolta, mulla on kastike kestänyt yli vuoden jääkaapissa kunhan siinä on reseptin mukaan suola ja hapot kunnossa :D

Voin pistää huomenna kuvia.
Tämä on tärkeää, koska jokainen oppii aina lisää toisiltaan.

Koostumus oli vähän outo, olis pitäny jättää kokonaan pistämättä sitä bbq kastiketta ennen kun oli valmista kun se kuivui siihen päälle.
Yksi neljästä ribsistä maistui paljon paremmalle ku muut, vaikka kaikki oli samoja, mikä on tosi outoa :D
Jotenkin tuntuu siltä, että kastikkeen ja rubin määrää pitää säädellä. Rubissa tärkeintä on se, ettei siinä ole suolaa. Suola ja rubi pitää olla erillään. Eikä BBQ soosiakaan pidä olla liikaa. Parempi liian vähän kin liikaa.

Luiden välit oli koostumukseltaan ihan jees, tosi pehmeetä, mutta sit päätyjen läheltä ja se ohut kerros lihaa oli tosi perseestä, ehkä sit ton bbq kastikkeen takia.
Hitusen ehkä kuivaa tuo oli, onko sit liian pitkä aika vai se bbq läträäminen vai mikä syynä…
Vaikuttaa hyvin kypsyneeltä, ehkä liikaakin? Itsellä oli babyback't 125C 3 tuntia. Yleensä spareribsejä teen noin 5 tuntia.


Yhteensä 4.5h se siellä oli, ensin 3.5h 125c ja sit tunti niin et pistin läpät kiinni, sata astetta oli ku hain ne pois.

Oliko nämä babyback vai spareribsit? Minusta tämä on riittävästi spareribseille ja babybackeille ihan liikaa.
 
Ei huolta, mulla on kastike kestänyt yli vuoden jääkaapissa kunhan siinä on reseptin mukaan suola ja hapot kunnossa :D


Tämä on tärkeää, koska jokainen oppii aina lisää toisiltaan.


Jotenkin tuntuu siltä, että kastikkeen ja rubin määrää pitää säädellä. Rubissa tärkeintä on se, ettei siinä ole suolaa. Suola ja rubi pitää olla erillään. Eikä BBQ soosiakaan pidä olla liikaa. Parempi liian vähän kin liikaa.


Vaikuttaa hyvin kypsyneeltä, ehkä liikaakin? Itsellä oli babyback't 125C 3 tuntia. Yleensä spareribsejä teen noin 5 tuntia.




Oliko nämä babyback vai spareribsit? Minusta tämä on riittävästi spareribseille ja babybackeille ihan liikaa.
En tiedä kumpia oli mutta mä vedän hesellä mega aterian ihan helposti mutta neljä tollasta oli ihan liikaa.
Mun mielestä luiden välissä oli lihaa vähintään yhtä paljon kun mitä niissä lidlin pakasteissa ja eikö ne ole spare ribs?
 
En tiedä kumpia oli mutta mä vedän hesellä mega aterian ihan helposti mutta neljä tollasta oli ihan liikaa.
Mun mielestä luiden välissä oli lihaa vähintään yhtä paljon kun mitä niissä lidlin pakasteissa ja eikö ne ole spare ribs?
Babyback -ribsit on jotain 10 cm korkeita. Spapret 20-30 cm. Itsellä menee babybackeja noin 1 rivi ja spareja alle 1 rivi eli neljä riviä on ihan kunnon suoritus (ja minä olen 50 -vuotiasta lähestyvä ylipainoinen läski). Suolan määrä vaikuttaa vielä tosi paljon eli kun aiemmin käytin valmiita rubeja niin suola tuli vastaan paljon aiemmin ja piti oikeasti alkaa ryystämään sitä vesikannua (edes olut ei riitä tässä suolamäärässä :D).
 
Babyback -ribsit on jotain 10 cm korkeita. Spapret 20-30 cm. Itsellä menee babybackeja noin 1 rivi ja spareja alle 1 rivi eli neljä riviä on ihan kunnon suoritus (ja minä olen 50 -vuotiasta lähestyvä ylipainoinen läski). Suolan määrä vaikuttaa vielä tosi paljon eli kun aiemmin käytin valmiita rubeja niin suola tuli vastaan paljon aiemmin ja piti oikeasti alkaa ryystämään sitä vesikannua (edes olut ei riitä tässä suolamäärässä :D).
Joo no noi oli siis lihatiskiltä ja oli pilkottu osiin, ei ollut sellanen yksi helvetin pitkä lätkä niinku lidlistä.
 
Joo no noi oli siis lihatiskiltä ja oli pilkottu osiin, ei ollut sellanen yksi helvetin pitkä lätkä niinku lidlistä.
Vahva suositus tuohon Memphis Dustiin, se on tosi helppo tehdä. Sillä saat kohtuuhintaisen rubin ja ei tarvitse pelata enää suolan kanssa yhteen.
 
Burnt endsejä pitäisi kokeilla tehdä, onko suositella jotain hyväksi todettua reseptiä? En ole koskaan tehnyt aiemmin. Paikallisista kaupoista ei löytynyt luutonta kylkeä, joten kassulla joutuu mennä. Tuollainen ehkä 2,5kg pala, voi olla että ei kaikkea tule tehtyä nopiksi.

Vahva suositus tuohon Memphis Dustiin, se on tosi helppo tehdä. Sillä saat kohtuuhintaisen rubin ja ei tarvitse pelata enää suolan kanssa yhteen.
Kauankos tuo pysyy käyttökelpoisena vai kannattaako sitä tehdä vain yhdeksi käyttökerraksi?
 
Poppamiehen rubi on omaan makuun ihan jees. Se burger ja ribs pussi. Samoten löysin poppamiehen bbq kastikkeen mistä tykkään tosi paljon. Smoky hickory niminen pullo.

Sen verran harvoin tulee kuitenkin jotain savustettua, niin ei viitsi lähteä kokeilemaan omia koktaileja, kun markkinoilla noita rupeaa olemaan jo vaikka mitä.
Muistaakseni aika moni kyllä käärii ribsit teurastajan paperiin (me amatöörit sitten folioon), niin ei se ihan tuulesta temmattu voi olla, että se pitää kosteutensa paremmin ja lopputulos on parempi? Muistaakseni ihan amerikan mailla kun on näitä bbq kisoja, niin näitä kääritään siellä paperiin useasti. Unohtamatta, että lihaa ruiskitaan vedellä tai jollain muulla omalla mehulla kosteuttaakseen pintaa.

Itse kun teen ribsit, niin kolmisen tuntia savua jonka jälkeen folioon muutamaksi tuntia köntin voita ja ruskean sokerin kanssa. Ja ihan hyvää tavaraa on tullut.
 
Onkos täällä Weberin Master-Touch GBS Premiumin omistajia?
Miten hiilien kanssa tulisi pelata brikettirengasta ja lämmönjakolevy käytettäessä, jotta lämmöt saataisiin pidettyä matalina mahdollisimman pitkän ajan?

Tähän asti savustellut ainoastaan ilman noita snake menetelmällä ja tuolla onnistuu hyvin reilu 10h n.110-120 astetta.
 
Viimeksi muokattu:
Kauankos tuo pysyy käyttökelpoisena vai kannattaako sitä tehdä vain yhdeksi käyttökerraksi?
Teen yleensää monikertaisen annoksen, joka saattaa kestää jopa seuraavaan grillauskauteen. Kaikki on kuivia aineita ja aika vähän tuossa on voimakkaita mausteita, joten en ole huomannut pilaantuvan tai maun häviävän.
 
Teen yleensää monikertaisen annoksen, joka saattaa kestää jopa seuraavaan grillauskauteen. Kaikki on kuivia aineita ja aika vähän tuossa on voimakkaita mausteita, joten en ole huomannut pilaantuvan tai maun häviävän.

En ole juuri tuota sekoitusta (vielä) kokeillut, mutta ollut jo useamman vuoden tapana tehdä iso satsi paria eri monikäyttöisempää maustesekoitusta kuivamausteista ("texmex" sekoitus ja "grillausmauste"), teen satsin aina tällaiseen tiiviisti sulkeutuvaan lasipurkkiin Bormioli Quattro Stagioni säilöntätölkki leveä suuaukko 32cl - Prisma Verkkokauppa ja säilyy huoletta kuukausia kun on vielä valolta suojassa kaapissa.
 
En ole juuri tuota sekoitusta (vielä) kokeillut, mutta ollut jo useamman vuoden tapana tehdä iso satsi paria eri monikäyttöisempää maustesekoitusta kuivamausteista ("texmex" sekoitus ja "grillausmauste"), teen satsin aina tällaiseen tiiviisti sulkeutuvaan lasipurkkiin Bormioli Quattro Stagioni säilöntätölkki leveä suuaukko 32cl - Prisma Verkkokauppa ja säilyy huoletta kuukausia kun on vielä valolta suojassa kaapissa.
Varmaan tuollainen patentti-kannellinen purkki ajaa saman asian? Sellaisia löytyisi muutama kaapista jo valmiiksi
 
Nonnih, tässähän näitä kuvia tosta mun ribsien grillailusta:
 

Liitteet

  • 20220712_202035.jpg
    20220712_202035.jpg
    425,9 KB · Luettu: 194
  • 20220712_222404.jpg
    20220712_222404.jpg
    344,4 KB · Luettu: 212
  • 20220712_224015.jpg
    20220712_224015.jpg
    253,6 KB · Luettu: 203
No kommentoikaa nyt jotain? :D
Ideoita mikä hommassa kusi?
Tykkäyksiä on yhdelle kommentille poikkeuksellisen paljon grillausketjuun eli erinomaisesti onnistunut muiden mielestä. Katsoin jo heti eilen, että ihan nappiin onnistunut. On saanut riittävästi hyvää savua, mistä merkkinä punertava smokering lähes läpi asti. Kuvista päätellen ei ole luista putoavan ylikypsää (jota yleensä ei tavoitella, paitsi Suomessa ribsien keittäjät) vaan on vielä purutuntumaa ja varmaan lähti puhtaasti luista. Jos jotain parantamista niin noin hyvin tehtyyn lihaan ei tarvitse edes noin paljon grillauskastiketta peittämään hyvin savustetun lihan makua.
 
En ole juuri tuota sekoitusta (vielä) kokeillut, mutta ollut jo useamman vuoden tapana tehdä iso satsi paria eri monikäyttöisempää maustesekoitusta kuivamausteista ("texmex" sekoitus ja "grillausmauste"), teen satsin aina tällaiseen tiiviisti sulkeutuvaan lasipurkkiin Bormioli Quattro Stagioni säilöntätölkki leveä suuaukko 32cl - Prisma Verkkokauppa ja säilyy huoletta kuukausia kun on vielä valolta suojassa kaapissa.
Nuo on hyviä. Rubeihin tulee ostettua yleensä raaka-aineet isoissa purkeissa, jotka säästän ja teen monesti rubit niihin. On riittävän isoja, siistejä säilytykseen ja sirotusnokka valmiina. Esim. nämä Sallisen purkit on käteviä rubeille.

1657803753428.png
 
Tykkäyksiä on yhdelle kommentille poikkeuksellisen paljon grillausketjuun eli erinomaisesti onnistunut muiden mielestä. Katsoin jo heti eilen, että ihan nappiin onnistunut. On saanut riittävästi hyvää savua, mistä merkkinä punertava smokering lähes läpi asti. Kuvista päätellen ei ole luista putoavan ylikypsää (jota yleensä ei tavoitella, paitsi Suomessa ribsien keittäjät) vaan on vielä purutuntumaa ja varmaan lähti puhtaasti luista. Jos jotain parantamista niin noin hyvin tehtyyn lihaan ei tarvitse edes noin paljon grillauskastiketta peittämään hyvin savustetun lihan makua.
Sanoit aika tarkkaan mitä aattelin itekkin, muuten hyvät mutta toi BBQ kastike kusi.
Oli mukavan pehmeää, mutta sai silti tehdä vähän töitä hampailla, ei ollut mitään tippuvaa lihaa.

Ens kerralla loppupöhinät teen foliossa ja siinä vasta pieni voitelu, inhosin tota kun BBQ kastike paloi pintaan kiinni.

En oikein halunnut noita kuvia pistää kun aattelin että olin täysin kussut ne ja saan vittuilua :lol:
 
Sanoit aika tarkkaan mitä aattelin itekkin, muuten hyvät mutta toi BBQ kastike kusi.
Oli mukavan pehmeää, mutta sai silti tehdä vähän töitä hampailla, ei ollut mitään tippuvaa lihaa.

Ens kerralla loppupöhinät teen foliossa ja siinä vasta pieni voitelu, inhosin tota kun BBQ kastike paloi pintaan kiinni.

En oikein halunnut noita kuvia pistää kun aattelin että olin täysin kussut ne ja saan vittuilua :lol:


Itse tykkään vähän mustuneesta karamellisoituneesta BBQ-kastikkeesta. Esim. Poppamies on hyvä.

Nuo näytti hyviltä, tulee kuivia ja huonoja jos jätät kastikkeen pois..
 
Sitten tulee hyvä, kun löytää sen oman soosin noihin. Mielestäni bbq kasrikkeen laitto piisaa n.15-30 min ennen, kuin ottaa safkaa pois.
 
Itse tykkään juuri Poppamiehen sooseista, muissa (varsinkin halvemmissa) on liian etikkainen maku. Mutta makunsa kullakin ja kannattaa se oma soosi metstästää. Tuohonkin erään olisi saanut koetettua kolmea kastiketta.

Itse olen lähinnä nautaa grillannut ja briskettiin sopi oikein mainiosti tuo Poppamiehen BBQ.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Mä joskus aikoja sitten laitoin ribseihin tota poppamiehen smoky apple- soossia. Oli kyl aika hyvää.
 
Kaasugrillissä kuumassa ensin pintoihin väriä ja sitten ylähyllylle pehmenemään, samalla kun grillailee lihoja kuumassa lyhyemmän aikaa.
 
Tästä mahtava lisuke
Uudet perunat folionyytissä!

Pese perunat hyvin.
Leikkaa reilu pala foliota ja noin ¼ arkkia leivinpaperia.
Folio> paperi> perunat, mausta reilulla suolalla, tinjamin varsilla ja nokareella voita.
Kasaa nyytti tiiviiksi (älä riko foliota) ja grilli keski-kova/kova lämpö noin 20min tai kun perunat alkaa sormella tökkiessä tuntua pehmeiltä.
 
Tästä mahtava lisuke
Uudet perunat folionyytissä!

Pese perunat hyvin.
Leikkaa reilu pala foliota ja noin ¼ arkkia leivinpaperia.
Folio> paperi> perunat, mausta reilulla suolalla, tinjamin varsilla ja nokareella voita.
Kasaa nyytti tiiviiksi (älä riko foliota) ja grilli keski-kova/kova lämpö noin 20min tai kun perunat alkaa sormella tökkiessä tuntua pehmeiltä.

Itse keitän pottuja puolikypsiksi jos kiirusta ennen kuin lyön folioon.
 
Pientä päivitystä, Roastmaster kerkes tulla ennen pyhiä kotiin ja eilen oli iltapäivällä sopivasti aikaa pistää se läjään. En muistanu kellosta kattoa kauan meni, mutta rauhaksiin yksin tehden paketin avaamisesta roskien siivoamiseen kolmisen tuntia vois olla aika lähellä.

Kamat oli pakattu aika tiiviisti laatikkoon ja osa paketeista oli pakattu grillikuvun sisään, niin käytännössä hommiin päästäkseen piti iso osa kamoista purkaa ensin pihalle. Kiinnitystarvikkeet oli pakattu ensiluokkaisen hyvin muoviseen lokerolliseen boksiin josta ne oli helppo ottaa käyttöön. Kokoamisohjeet oli hyvät ei nyt ihan Ikea-tasoa, mutta hyvät. Parista paikkaa esim. puuttui merkintä millä ruuvilla osa pitää laittaa kiinni, mutta näissä kohden se oli aika itsestäänselvää niin asiasta ei tullut ongelmaa. Muuten ohjeet oli hyvät ja selkeät. Lisäksi parissa kohdassa on vähän ikävässä paikassa ruuveja kiinnitetttäväksi, mutta ei mitään mahdotonta.

Kiinassa kasattu kampe niin jotain pientä fibaakin löytyy, toisen oven stoppari oli ihan aavistuksen liian edessä, jolloin ovi pitää läimästä aika voimalla kiinni että ottaa magneettiin kontaktin ja pysyy kiinni. Muuten kaikkien osien mitoitukset oli just eikä melkein kohdallaan ja grilli oli verrattain helppo kasata. Grillikupu polttimineen tuli valmiiksi kasattuna pakettina, ja se pitää nostaa laatikosta suoraan jalustan päälle, tässä kohtaa olis hyvä olla kaveri, mutta sai sen yksinkin nostettua.

Kokoonlaitettuna ihan tanakan oloinen laite, ei nyt mikään Weberi kuitenkaan, mutta ihan eri tavalla tanakka laite kuin tuo vanha 3-polttiminen powerin senz mikä mulla oli.

Pitäs varmaan käydä ostamassa tuubi silavaa jotta sais käsiteltyä ritilät ja parilan ennen käyttöä.

Satuillaan nyt vielä vähän lisää, jos jollekin on näistä vielä jokus jotain iloa.

Useampaan otteeseen nyt kerennyt Roastmasteria käyttämään ja kyllä tuo ihan pääasiallisesti toimivalta kamppeelta vaikuttaa. Nyt kun alkaa olla sinut sen käytöksen kanssa niin ruuat on onnistuneet ihan hyvin. Pääasiassa tulee grillailtua possunpihviä, kanafilettä, grilli- ja ryynimakkaroita, maissia ja homejuustoherkkusieniä, jotka tällä onnistuu hienosti. Myös pizzakivellä tehty Rosson valmispizza tuli todella herkulliseksi, kunhan vaan lämmitti kiven kunnolla ennen kuin löi pizzan sisään.

Neljästä polttimesta saa tehoa ulos todella reippaasti, useimmiten pidän ainakin osaa polttimista lähes tai aivan minimilämmöillä ettei kamat ala palamaan grillissä. Eri puolilla grillausalaa aika isot erot lämpötilpötiloissa; keskellä grilliä sekä takana polttimien välissä todella kuuma ja etureunoilla viileää niin samaan aikaan voi paistella herkempiäkin tavaroita. Välimallin lämpöä löytyy sitten polttimien päältä.

Tässä kohtaa muuten yksi moite säätimiin liittyen, niiden säätöalue on noin 45 astetta, eli eivät ole kovin tarkkasäätöisiä. Lisäksi sivupolttimen säätimen paikka kahden vasemman reunan polttimien säätimien välissä on käyttäjän kannalta todella epälooginen, vaikka ymmärrän että se on kaasusyöttöjen takia niin tehty. Nuppi pitäisi olla vähintään selkeästi merkattu, nyt ne ovat täysin identtisiä ja olenkin pari kertaa vahingossa kääntänyt kaasut päälle sivupolttimeen kun olen sytytellyt grilliä.

Mukana tullut lämpöhylly oli omaan makuun aika paska, se oli iso teräslevy johon on tehty isompia aukkoja noin aukkoja/kiinteää 1:3 suhteella. Pienen mittailun jälkeen uskalsin tilata tähän Luciferin Jadeite 4 malliin tarkoitetun ritilämallisen lämpöhyllyn ja se se sopikin täydellisesti kiinnikkeisiin. Samalla tilasin myös samaan kamppeeseen tarkoitetun valurautaritilän joka oli täysin sama kun grillin mukana tulleet ritilät, niin nyt voi käyttää täyttä alaa myös ritilänä ja tarvittaessa laittaa parilan paikalleen. Veikkaanpa siis tämän ja ilmeisen yhdennäköisyyden takia, että tämä on loppupeleissä aikalailla sama kampe kuin em. Lucifer.

Yhteenvetona; ihan ok grilli etenkin alennushinnalla jos tarvitsee isoa ja edullista grilliä. Toki kestävyys selviää vasta vuosien kuluttua, mutta laatu vaikuttaa olevan ihan asiallisella tasolla. Sitten kun tästä aika jättää niin varmaan ostan sen Weberin kuitenkin, vähän jäi kaivelemaan kun on se appiukon Genesis oli kuitenkin ihan eri sarjan pelaaja kuin tämä.
 
Satuillaan nyt vielä vähän lisää, jos jollekin on näistä vielä jokus jotain iloa.

Useampaan otteeseen nyt kerennyt Roastmasteria käyttämään ja kyllä tuo ihan pääasiallisesti toimivalta kamppeelta vaikuttaa. Nyt kun alkaa olla sinut sen käytöksen kanssa niin ruuat on onnistuneet ihan hyvin. Pääasiassa tulee grillailtua possunpihviä, kanafilettä, grilli- ja ryynimakkaroita, maissia ja homejuustoherkkusieniä, jotka tällä onnistuu hienosti. Myös pizzakivellä tehty Rosson valmispizza tuli todella herkulliseksi, kunhan vaan lämmitti kiven kunnolla ennen kuin löi pizzan sisään.

Neljästä polttimesta saa tehoa ulos todella reippaasti, useimmiten pidän ainakin osaa polttimista lähes tai aivan minimilämmöillä ettei kamat ala palamaan grillissä. Eri puolilla grillausalaa aika isot erot lämpötilpötiloissa; keskellä grilliä sekä takana polttimien välissä todella kuuma ja etureunoilla viileää niin samaan aikaan voi paistella herkempiäkin tavaroita. Välimallin lämpöä löytyy sitten polttimien päältä.

Tässä kohtaa muuten yksi moite säätimiin liittyen, niiden säätöalue on noin 45 astetta, eli eivät ole kovin tarkkasäätöisiä. Lisäksi sivupolttimen säätimen paikka kahden vasemman reunan polttimien säätimien välissä on käyttäjän kannalta todella epälooginen, vaikka ymmärrän että se on kaasusyöttöjen takia niin tehty. Nuppi pitäisi olla vähintään selkeästi merkattu, nyt ne ovat täysin identtisiä ja olenkin pari kertaa vahingossa kääntänyt kaasut päälle sivupolttimeen kun olen sytytellyt grilliä.

Mukana tullut lämpöhylly oli omaan makuun aika paska, se oli iso teräslevy johon on tehty isompia aukkoja noin aukkoja/kiinteää 1:3 suhteella. Pienen mittailun jälkeen uskalsin tilata tähän Luciferin Jadeite 4 malliin tarkoitetun ritilämallisen lämpöhyllyn ja se se sopikin täydellisesti kiinnikkeisiin. Samalla tilasin myös samaan kamppeeseen tarkoitetun valurautaritilän joka oli täysin sama kun grillin mukana tulleet ritilät, niin nyt voi käyttää täyttä alaa myös ritilänä ja tarvittaessa laittaa parilan paikalleen. Veikkaanpa siis tämän ja ilmeisen yhdennäköisyyden takia, että tämä on loppupeleissä aikalailla sama kampe kuin em. Lucifer.

Yhteenvetona; ihan ok grilli etenkin alennushinnalla jos tarvitsee isoa ja edullista grilliä. Toki kestävyys selviää vasta vuosien kuluttua, mutta laatu vaikuttaa olevan ihan asiallisella tasolla. Sitten kun tästä aika jättää niin varmaan ostan sen Weberin kuitenkin, vähän jäi kaivelemaan kun on se appiukon Genesis oli kuitenkin ihan eri sarjan pelaaja kuin tämä.
En usko, että kestävyyskään tulee olemaan suuri ongelma, mutta sitten kun haluat talveksi puhdistella grilliä, on noiden halppisten puhdistus aika tuskaa. Toinen, missä Weber toimii paremmin, on tuuliset olosuhteet. Weberin ilma-aukot on suunniteltu siten, ettei tuuli häiritse liekkiä paljon.
 
Tästä mahtava lisuke
Uudet perunat folionyytissä!

Pese perunat hyvin.
Leikkaa reilu pala foliota ja noin ¼ arkkia leivinpaperia.
Folio> paperi> perunat, mausta reilulla suolalla, tinjamin varsilla ja nokareella voita.
Kasaa nyytti tiiviiksi (älä riko foliota) ja grilli keski-kova/kova lämpö noin 20min tai kun perunat alkaa sormella tökkiessä tuntua pehmeiltä.
Mä pistän yleensä tollaseen nyyttiin perunan kaveriksi sipulia ja juustoa.
 
Mä olen yleensä laittanut köntin voita folioon, raa-at perunanpilkkeet perään, pilkottua makkaraa ja valkosipulituorejuustoa iso köntti. Välillä jotain mausteita, tai maustesoosia lisäksi.

Ei tartte mitään papereita väliin, ei pala kiinni kun on tarpeeksi voita. Peruna imee rasvaa reilusti, joten ei kannata säästellä.

Toinen huippu on jauhelihaköntti kaljatölkin ympärille, pekonit päälle, tölkki pois, että jää semmonen jauhelihakuppi. Se täyteen juustoa jalopenoa ym.

Beer can Bacon Burger nimellä löytyy videoita.
 
Täällä olisi yksi aloitteleva savustaja, olisi muutamia kysymyksiä o_O käytössäni on siis offset savustin. Onko ihan perus halvat motonetin briketit ok tuollaiseen offsettiin? Ja olenko käsittänyt oikein että savustuspuut eivät saisi syttyä palamaan vaan kyteä pikkuhiljaa tuottaen savua, eli puut vähän syrjään briketeistä?
Ja viimeisenä mitenkä tuo hiilien/brikettien lisääminen, jos heitän piippusytkällisen pönttöön kun aloitan ja ne alkaa palamaan loppuun niin heitänkö suoraan säkistä lisää savustimeen vai käytönkö nekin taas piippusytkän kautta?
 
Piippusytytin on aika turha vehje. Hiilet ja briketit saa syttymään aivan hyvin sytytyspaloilla grillissä. Hiukan piippusytytin ehkä nopeuttaa alkuvaiheessa, mutta harvoin grillatessa kauhea kiire on.

Savustaessa ainakin weberin briketit ovat riittäneet aivan hyvin kymmenisen tuntia, jonka jälkeen olen lisäillyt tuntuman mukaan joitain brikettejä noin tunnin välein. Tosin offset-savustinta en ole käyttänyt. Savustuspalat olen heitellyt sinne tänne brikettien päälle.
 
Kaks vuotta käyttäny halvinta puuilon kuumailmapuhallinta, syttyy siististi ja nopeasti. Väittäisin että on nopeampi tapa kuin piippu jos on kiire laittaa makkaraa tms pientä grilliin.
 
Piippusytytin on aika turha vehje. Hiilet ja briketit saa syttymään aivan hyvin sytytyspaloilla grillissä. Hiukan piippusytytin ehkä nopeuttaa alkuvaiheessa, mutta harvoin grillatessa kauhea kiire on.

Savustaessa ainakin weberin briketit ovat riittäneet aivan hyvin kymmenisen tuntia, jonka jälkeen olen lisäillyt tuntuman mukaan joitain brikettejä noin tunnin välein. Tosin offset-savustinta en ole käyttänyt. Savustuspalat olen heitellyt sinne tänne brikettien päälle.
Kyllä piippusytytin on ehdoton. Saa tasaisesti ja nopeasti briketit valmiiks. Mutta erityisesti tuo loistaa kun haluaa nopeasti grillata jotain eikä jaksa odotella niin piippusytytin ja sinne hiiliä niin ei mene kuin pari minuttia niin hiillos on valmis.
 
Piippusytytin on aika turha vehje. Hiilet ja briketit saa syttymään aivan hyvin sytytyspaloilla grillissä. Hiukan piippusytytin ehkä nopeuttaa alkuvaiheessa, mutta harvoin grillatessa kauhea kiire on.

Savustaessa ainakin weberin briketit ovat riittäneet aivan hyvin kymmenisen tuntia, jonka jälkeen olen lisäillyt tuntuman mukaan joitain brikettejä noin tunnin välein. Tosin offset-savustinta en ole käyttänyt. Savustuspalat olen heitellyt sinne tänne brikettien päälle.
Ihan samaa mieltä.

Kyllä sen grillin saa vartissa käyttövalmiiksi niinkin että asettelee pari sytytyspalaa hiilien/brikettien joukkoon.

Jos pakko on kikkailla ja kauhea kiire on niin pieni paristokäyttöinen tuuletin ja sillä joko kamadon alaluukusta ilmaa tai muissa grilleissä suoraan hiilille niin hehkuu vähän helvetin kovaa parissa minuutissa.
 
Tulipa ostettua mökille uusi kaasugrilli niin mitäs mieltä jengi noista grillausmatoista? Vaikuttaisi säästävän grilliä ainakin kun ei rasva tartu ritilöihin jne esim tämä
 
Tulipa ostettua mökille uusi kaasugrilli niin mitäs mieltä jengi noista grillausmatoista? Vaikuttaisi säästävän grilliä ainakin kun ei rasva tartu ritilöihin jne esim tämä

Eikös tuo ole vähän tarkoitettu siihen että voi lämmittää grillaamisen ohella jotakin pikkuroskaa joka muuten tippuisi ritilöiden läpi? Vähän niinkuin teflonpannukansan korvike alumiinifoliolle tai vuoalle.
 
Tuli tilattua verkkiksesta Weberin Smokey Joe Premium matkagrilliksi. Erittäin hyvä tarjoushinta tällä hetkellä euroopanlaajuisestikin.
 
Tulipa ostettua mökille uusi kaasugrilli niin mitäs mieltä jengi noista grillausmatoista? Vaikuttaisi säästävän grilliä ainakin kun ei rasva tartu ritilöihin jne esim tämä
Mulla on noita käytössä, mutta vain savustukseen noin 100-150C:ssa. Näiden maksimilämpötila on siinä 200C nurkilla. Noiden päälle on hyvä latoa savustuksessa herkästi tarttuvat ja herkästi hajoavat tuotteet kuten pienet kalafileet. En käyttäisi suoraan grillaukseen, vaikka ei nyt heti sulaisikaan. Maksimilämmöissä ja sen yläpuolella on vähän riskialtista se, että mitä noista irtoaa ruokaan.

Tähän hommaan olisin ehdottanut grillikoria, joka sopii hyvin myös perunoiden ja juuresten kypsentämiseen. Mun mielestä ei ole mitään ideaa grillata foliossa, silloin siitä jää pois se tulen ja savun aromi.


Edit: katsoin kuvan huonosti ja en tajunnut, että ovat umpinaisia mattoja. Eihän noissa ole mitään järkeä, grillaus muovimaton päällä. Näitä verkkomattoja tarkoitin tuossa yllä, sopii matalan lämmön kypsennykseen ja parempia kuin nuo umpimatot.

 
Viimeksi muokattu:
Eikö tuo periaatteessa vie idean koko grillaamisesta, melkein sama kuin tekisi uunissa tai pannulla ruokaa?
Eikös tuo ole vähän tarkoitettu siihen että voi lämmittää grillaamisen ohella jotakin pikkuroskaa joka muuten tippuisi ritilöiden läpi? Vähän niinkuin teflonpannukansan korvike alumiinifoliolle tai vuoalle.

Olette kumpikin varmasti oikeassa. Appiukko näitä käytti vanhan,~13v ikään ehtineen kaasugrillin kanssa ja otti uudenkin kanssa ”koska helpompi puhistaa” oikea syy varmasti oli vain tottuminen koska wanha grilli oli niin umpiruosteessa että ilman mattoja olisi joutunut ostamaan uuden jo monia vuosia sitten kun ketään ei ruosteisia makkaroita olisi syönyt…

Heitän matot mäkeen siis :)
 
Mustang kamadojen takuu on näköjään muuttunut 10v mittaiseksi. Vielä alkukeväällä tuotesivulla luki 2v kun tilasin omani, myös jälleenmyyjien sivuilla on edelleen 2v. Onko kukaan huomannut että tuosta takuu uudistuksesta olisi kerrottu jossain?
 
Kun luin jonkun kirjoittavan grillausmatoista ajattelin niiden olevan näitä terassin suojaksi laitettavia :D Ei kyllä itsellä tulisi ensimmäisenä mieleen grilliin laittaa, jotkut käyttävät näitä foliovuokia yms.
Itse ostin weberiin rst ritilän kun alkuperäiset kromatut rupesivat olemaan tiensä päässä
 
Mustang kamadojen takuu on näköjään muuttunut 10v mittaiseksi. Vielä alkukeväällä tuotesivulla luki 2v kun tilasin omani, myös jälleenmyyjien sivuilla on edelleen 2v. Onko kukaan huomannut että tuosta takuu uudistuksesta olisi kerrottu jossain?
Mitenköhän toi nyt sit toimii kun oon puoli vuotta takaperin ostanut mustangin kamadon…
Eli onko 2v vai 10v takuu…
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 217
Viestejä
4 864 793
Jäsenet
78 619
Uusin jäsen
Deeäx

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom