Grillit & grillaus

Äh, suosittelen tuota mitä aiemmin kirjoitin, huomaat kyllä eron noihin "premium" hiiliin, kokeile kun säkki alkaa tyhjetä :thumbsup:
Varmasti eroa löytyy, ja kokeiltua tulee muitakin vaihtoehtoja.

Pointti oli, että nähtävästi nuo ovat ainakin Marienburgiin verrattuna parempi vaihtoehto koska tarjoavat hyvän savun, eivät pala sekunnissa eivätkä kipinöi yhtään.

Brikettejä polttelin 3kg säkin kun rasvapolttelin pallogrillistä luopumisriittinä parissa erässä valurautaisia ja hiiliteräksisiä vanhoja ja pari uutta paistinpannua muurinpohjapannun lisäksi.

Briketeistä on ainakin helppo todeta että eivät ole läsnä minun ruoanlaitossani.
 
Tuli ostettua piiiitkästä aikaa Marienburgin hiiliä kun sunsetin kovapuuhiilet loppuivat ikävästi kesken grillihommien ja jessus noi on kyllä surkeita. Palavat nopeasti, kipinöivät, tuhkaavat, eikä makukaan ole kummoinen. Hyvä puoli noissa on se että säkki kuluu moninkerroin nopeammin kovapuuhiilissä.
Jännä juttu, itellä menee helposti vaikka vuorokauden marienburgilla kamadolla, ei pauku eikä kipinöi (poislukien juuri nyt käytössä oleva isompi 50l pussi, aiemmat kymmenet 30l pussit ei käytännössä ikinä), tuhkan määrä on hyvinkin pieni ja savun maku on loistava 🤔

Plussana se että grilli on todella nopeasti kovissa lämmöissä vs kovapuuhiilet.
 
Marienburg 30L hiilet eivät minulla kipinöi ollenkaan, hiilien koko hyvä brikettikoreihin ja kestää 2-3 kertaa grillata possun ja kanan filettä/pihvejä. Minusta tuhkan määrä koreja käyttämällä vähäinen. Weberin kaasusytytyksellä syttyy nopeasti ja kun lyö luukut kiinni, niin myös sammuu.
 
Jännä juttu, itellä menee helposti vaikka vuorokauden marienburgilla kamadolla, ei pauku eikä kipinöi (poislukien juuri nyt käytössä oleva isompi 50l pussi, aiemmat kymmenet 30l pussit ei käytännössä ikinä), tuhkan määrä on hyvinkin pieni ja savun maku on loistava 🤔

Plussana se että grilli on todella nopeasti kovissa lämmöissä vs kovapuuhiilet.
Tuon kun katsoo, niin jäisi arkena grillaamatta kovapuuhiilillä. Kokemusta ei vielä ole, mutta väitän että kamadon tarkempi ilmasäätö ja piippumaisempi olomuoto ovat juuri sopiva yhtälö perushiilen kanssa.

Minusta tuntuu, että tässä sekoittuu nyt 2 asiaa. Kaasugrillaamisen vaihtoehto eli nopeahko hiiligrillaus ja sitten pitkät vedot matalammilla lämmöillä sekä savustaminen. Mielestäni kaikkiin kolmeen näistä tarvitaan oma polttoaineensa, tai sekoitus useampaan polttoainetta / savun lähdettä.
 
Onko kenelläkään kokemusta esim. näistä? Grillihiilikauppa.fi

Koivuhiili palaa uskoakseni kovalla lämpötilalla, ja nopeasti? Savuntuotto aika minimaalista?

Haluan priorisoida, mistä tuo hiili on kotoisin. Kotimaisia ei ihan hirveästi ole tarjolla..
 
Onko kenelläkään kokemusta esim. näistä? Grillihiilikauppa.fi

Koivuhiili palaa uskoakseni kovalla lämpötilalla, ja nopeasti? Savuntuotto aika minimaalista?

Haluan priorisoida, mistä tuo hiili on kotoisin. Kotimaisia ei ihan hirveästi ole tarjolla..
On kokemusta, en suosittele. Juurikin syttyi nopeasti, paloi kuumana mutta myös nopeasti ja omaan makuun mitätön savun tuotto/maku.
 
Onko kenelläkään kokemusta esim. näistä? Grillihiilikauppa.fi

Koivuhiili palaa uskoakseni kovalla lämpötilalla, ja nopeasti? Savuntuotto aika minimaalista?

Haluan priorisoida, mistä tuo hiili on kotoisin. Kotimaisia ei ihan hirveästi ole tarjolla..
Jos ajattelee noiden hiilien ympäristökuormaa niin siinä tapauksessa kannattaisi nimenomaan käyttää Queberacho tai Coffee hiiliä koska niitä varten ei puuta kasvateta erikseen vaan syntyy sivutuotteena ja oliko vielä haittapuutakin osa jota yritetään hävittää.
Jos taas vaan kotimaisuutta ajaa niin sitten ei toki.
 
Löytyykö kokemuksia parilagrilleistä?
Tsiigailu blackstone 22" weberin pallon kaveriksi. Käyttö olisi smashburgerit, pyttipannut, fried rice ja ylipäätään kesällä lieden käytön vähentäminen.
Blacktone olis prisman alesta tarttunut jo mukaan, muttei ole saldoa. Tokmannissa olis BBQ King parilagrilli vain 50€ blackstonen normi hintaa kalliimmalla ja lähes tuplat isommalla grillaus alalla. Mutta puolison mielestä alkaa olla jo ehkä turhan iso terassille ja sen laatu hieman epäilyttää.
Mustangin parila taas on ehkä hieman snadi ja parila emaloitua valurautaa, mut blackstona puolet halvempi. Tai vaihtoehtoisesti hankkii rengaspolttimen ja muurikan/paellapannun.
 
Löytyykö kokemuksia parilagrilleistä?
Tsiigailu blackstone 22" weberin pallon kaveriksi. Käyttö olisi smashburgerit, pyttipannut, fried rice ja ylipäätään kesällä lieden käytön vähentäminen.
Blacktone olis prisman alesta tarttunut jo mukaan, muttei ole saldoa. Tokmannissa olis BBQ King parilagrilli vain 50€ blackstonen normi hintaa kalliimmalla ja lähes tuplat isommalla grillaus alalla. Mutta puolison mielestä alkaa olla jo ehkä turhan iso terassille ja sen laatu hieman epäilyttää.
Mustangin parila taas on ehkä hieman snadi ja parila emaloitua valurautaa, mut blackstona puolet halvempi. Tai vaihtoehtoisesti hankkii rengaspolttimen ja muurikan/paellapannun.
Ei ole kokemusta Blackstonesta mutta räpläsin tänään k raudassa muutamia malleja. Pelkästään sen kannen rakenne riitti vakuuttamaan että en tarvitse moista vehjettä. Jos nostaessa kantta se heiluu kuin hullun mulkku koska on todella ohutta peltiä niin en pysty vakuuttumaan että se on muutenkaan mitenkään laadukas laite. Kärkimallissa näytti olevan airfryer myös mukana mikä sitten lieneekään... Vahva kutina että Amerikan hetken huijaus kyseessä. Ostaisin kunnon parilla levyn grilliin enkä moista kiinassa millin pellistä tehtyä rakkinetta
 
  • Tykkää
Reactions: Vee
Löytyykö kokemuksia parilagrilleistä?
Tsiigailu blackstone 22" weberin pallon kaveriksi. Käyttö olisi smashburgerit, pyttipannut, fried rice ja ylipäätään kesällä lieden käytön vähentäminen.
Blacktone olis prisman alesta tarttunut jo mukaan, muttei ole saldoa. Tokmannissa olis BBQ King parilagrilli vain 50€ blackstonen normi hintaa kalliimmalla ja lähes tuplat isommalla grillaus alalla. Mutta puolison mielestä alkaa olla jo ehkä turhan iso terassille ja sen laatu hieman epäilyttää.
Mustangin parila taas on ehkä hieman snadi ja parila emaloitua valurautaa, mut blackstona puolet halvempi. Tai vaihtoehtoisesti hankkii rengaspolttimen ja muurikan/paellapannun.

Haluatko siis käyttää sitä parilaa hiiligrillin rinnalla? Jos ei pakollista niin tarpeet täyttävän muurinpohjapannun laittaisin hiiligrillin ritilälle.
 
Haluatko siis käyttää sitä parilaa hiiligrillin rinnalla? Jos ei pakollista niin tarpeet täyttävän muurinpohjapannun laittaisin hiiligrillin ritilälle.
Ajatus olisi käyttää rinnalla ja myös vaimoa ajatellen, hän kokee kaasun helpommaksi hiiliin verrattuna.

Ei ole kokemusta Blackstonesta mutta räpläsin tänään k raudassa muutamia malleja. Pelkästään sen kannen rakenne riitti vakuuttamaan että en tarvitse moista vehjettä. Jos nostaessa kantta se heiluu kuin hullun mulkku koska on todella ohutta peltiä niin en pysty vakuuttumaan että se on muutenkaan mitenkään laadukas laite. Kärkimallissa näytti olevan airfryer myös mukana mikä sitten lieneekään... Vahva kutina että Amerikan hetken huijaus kyseessä. Ostaisin kunnon parilla levyn grilliin enkä moista kiinassa millin pellistä tehtyä rakkinetta
Pitää käydä testaamassa. Hintaa kuitenkin sen verran että tympii hieman, jos jo ekan talven jälkeen on ruosteessa.
 
Ajatus olisi käyttää rinnalla ja myös vaimoa ajatellen, hän kokee kaasun helpommaksi hiiliin verrattuna.


Pitää käydä testaamassa. Hintaa kuitenkin sen verran että tympii hieman, jos jo ekan talven jälkeen on ruosteessa.
Pelkkää tuota varten kaasuvehkeet ehkä hiukan yliampuvaa. Toki jos rengaspolttimen sytytys ei ole ongelma niin kyllähän se muurinpohjapannun kanssa toimii, ja hiilelläkin sitä voi käyttää.

Onko sähköä tarjolla? Menisikö irtonainen induktiotaso?
 
Mites hiiliprofessorit suhtautuu perinteiseen grilliin jossa poltetaan koivupuuta ja lopuksi hiilloksella käristerään ruuat? Entäpä männynkäpyhiillos? Täyttäkö laatukriteerit?
 
Mites hiiliprofessorit suhtautuu perinteiseen grilliin jossa poltetaan koivupuuta ja lopuksi hiilloksella käristerään ruuat? Entäpä männynkäpyhiillos? Täyttäkö laatukriteerit?
En ole hiiliprofessori, Marienburgit on tähän mennessä hifeintä mutta tuolla koivuhiilloksella on tullut tehtyä jo vuodesta X lähtien. Ja toimiihan se, ei kummoista kivilatomusta tarvi ja hiillos on kuumaa joten kokkailu on aika hektistä.

Ja monesti juurikin sitä käristämistä, kovin kallista härkää en ehkä tekisi (tai no, helvetin hyvän pinnan saisi jos tavoitekypsyys vaikka uunissa) mutta ohkaista kanaa ja possuhan tykkää kuumasta.

Yhdet elämäni parhaista possupihveistä tuli tuolleen tehtyä kun oltiin männävuosina paikassa josta lähimpään grillejä myyvään kauppaan oli vajaa 100km, vanha halpispallogrilli mureni käsiin ja yhtä vanhat pirkkahiilet olisi pitänyt polttaa kuiviksi.
 
Sama lienee Julan halvoissa pikku pusseissa. Queberachoa, mutta ongelma on hiilien fyysinen koko. Hyvin pientä on eli ”laatuluokka” on sieltä alapäästä.
En ole tälle kesälle bilteman hiiliä ostanut mutta ainakin aiemmin vaihtelevan kokoista, puolet pussista sellaisia nyrkinkokoisia murkuloita joita yleensä pienempiin grillauksiin sitten tuli hakattua paloiksi.
 
Mites hiiliprofessorit suhtautuu perinteiseen grilliin jossa poltetaan koivupuuta ja lopuksi hiilloksella käristerään ruuat? Entäpä männynkäpyhiillos? Täyttäkö

Hyvin kaukana myös professorista, mutta jättäisin männyn ja kuusen kauaksi grillauksesta, kun sieltä pihkasta tulee kaikenlaista ikävää.

Pysy lehtipuissa, koivu on oikein oivallinen valinta tai mikä muu vain lehtipuu.


En ole tälle kesälle bilteman hiiliä ostanut mutta ainakin aiemmin vaihtelevan kokoista, puolet pussista sellaisia nyrkinkokoisia murkuloita joita yleensä pienempiin grillauksiin sitten tuli hakattua paloiksi.

Hyvä tietää ja yllättävää, kun ei noista tunnu hirveästi olevan mitään mainintoja yleisesti. Menee kokeiluun aivan varmasti. Ei sulla mitään vanhaa pussia ole tallella? Aina kiinnostaa se FSC koodi pussista :)
 
Hyvä tietää ja yllättävää, kun ei noista tunnu hirveästi olevan mitään mainintoja yleisesti. Menee kokeiluun aivan varmasti. Ei sulla mitään vanhaa pussia ole tallella? Aina kiinnostaa se FSC koodi pussista :)
Bilteman hiilistä oli aiemminkin maininta Grillit & grillaus
Sama noissa mitä itselläkin, eli ei FSC merkintää missään eli parhaita sademetsästä lapsityövoimalla tehtyjä premium-hiiliä.

Tällä hetkellä bilteman nettisivujen mukaan muutenkin vähän eri tavaraa kuin nuo edellisvuotiset mitä itsellä vielä oli, nyt myytävissä vähemmän tuhkaa ja suurempi hiilipitoisuus.
 
Näinpä siis oli :)

Tuossa nämä lukemat eivät vakuuttaneet.

-No more than 10% may exceed 80 mm in size.
-At least 80% shall be greater than 20 mm.
-0 mm- 10 mm shall not exceed 7%.

Ostan silti, kun Biltema tulee eteen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
278 831
Viestejä
4 795 764
Jäsenet
77 825
Uusin jäsen
rasmusmmikael

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom