Grillit & grillaus

Äh, suosittelen tuota mitä aiemmin kirjoitin, huomaat kyllä eron noihin "premium" hiiliin, kokeile kun säkki alkaa tyhjetä :thumbsup:
Varmasti eroa löytyy, ja kokeiltua tulee muitakin vaihtoehtoja.

Pointti oli, että nähtävästi nuo ovat ainakin Marienburgiin verrattuna parempi vaihtoehto koska tarjoavat hyvän savun, eivät pala sekunnissa eivätkä kipinöi yhtään.

Brikettejä polttelin 3kg säkin kun rasvapolttelin pallogrillistä luopumisriittinä parissa erässä valurautaisia ja hiiliteräksisiä vanhoja ja pari uutta paistinpannua muurinpohjapannun lisäksi.

Briketeistä on ainakin helppo todeta että eivät ole läsnä minun ruoanlaitossani.
 
Tuli ostettua piiiitkästä aikaa Marienburgin hiiliä kun sunsetin kovapuuhiilet loppuivat ikävästi kesken grillihommien ja jessus noi on kyllä surkeita. Palavat nopeasti, kipinöivät, tuhkaavat, eikä makukaan ole kummoinen. Hyvä puoli noissa on se että säkki kuluu moninkerroin nopeammin kovapuuhiilissä.
Jännä juttu, itellä menee helposti vaikka vuorokauden marienburgilla kamadolla, ei pauku eikä kipinöi (poislukien juuri nyt käytössä oleva isompi 50l pussi, aiemmat kymmenet 30l pussit ei käytännössä ikinä), tuhkan määrä on hyvinkin pieni ja savun maku on loistava 🤔

Plussana se että grilli on todella nopeasti kovissa lämmöissä vs kovapuuhiilet.
 
Marienburg 30L hiilet eivät minulla kipinöi ollenkaan, hiilien koko hyvä brikettikoreihin ja kestää 2-3 kertaa grillata possun ja kanan filettä/pihvejä. Minusta tuhkan määrä koreja käyttämällä vähäinen. Weberin kaasusytytyksellä syttyy nopeasti ja kun lyö luukut kiinni, niin myös sammuu.
 
Jännä juttu, itellä menee helposti vaikka vuorokauden marienburgilla kamadolla, ei pauku eikä kipinöi (poislukien juuri nyt käytössä oleva isompi 50l pussi, aiemmat kymmenet 30l pussit ei käytännössä ikinä), tuhkan määrä on hyvinkin pieni ja savun maku on loistava 🤔

Plussana se että grilli on todella nopeasti kovissa lämmöissä vs kovapuuhiilet.
Tuon kun katsoo, niin jäisi arkena grillaamatta kovapuuhiilillä. Kokemusta ei vielä ole, mutta väitän että kamadon tarkempi ilmasäätö ja piippumaisempi olomuoto ovat juuri sopiva yhtälö perushiilen kanssa.

Minusta tuntuu, että tässä sekoittuu nyt 2 asiaa. Kaasugrillaamisen vaihtoehto eli nopeahko hiiligrillaus ja sitten pitkät vedot matalammilla lämmöillä sekä savustaminen. Mielestäni kaikkiin kolmeen näistä tarvitaan oma polttoaineensa, tai sekoitus useampaan polttoainetta / savun lähdettä.
 
Onko kenelläkään kokemusta esim. näistä? Grillihiilikauppa.fi

Koivuhiili palaa uskoakseni kovalla lämpötilalla, ja nopeasti? Savuntuotto aika minimaalista?

Haluan priorisoida, mistä tuo hiili on kotoisin. Kotimaisia ei ihan hirveästi ole tarjolla..
 
Onko kenelläkään kokemusta esim. näistä? Grillihiilikauppa.fi

Koivuhiili palaa uskoakseni kovalla lämpötilalla, ja nopeasti? Savuntuotto aika minimaalista?

Haluan priorisoida, mistä tuo hiili on kotoisin. Kotimaisia ei ihan hirveästi ole tarjolla..
On kokemusta, en suosittele. Juurikin syttyi nopeasti, paloi kuumana mutta myös nopeasti ja omaan makuun mitätön savun tuotto/maku.
 
Onko kenelläkään kokemusta esim. näistä? Grillihiilikauppa.fi

Koivuhiili palaa uskoakseni kovalla lämpötilalla, ja nopeasti? Savuntuotto aika minimaalista?

Haluan priorisoida, mistä tuo hiili on kotoisin. Kotimaisia ei ihan hirveästi ole tarjolla..
Jos ajattelee noiden hiilien ympäristökuormaa niin siinä tapauksessa kannattaisi nimenomaan käyttää Queberacho tai Coffee hiiliä koska niitä varten ei puuta kasvateta erikseen vaan syntyy sivutuotteena ja oliko vielä haittapuutakin osa jota yritetään hävittää.
Jos taas vaan kotimaisuutta ajaa niin sitten ei toki.
 
Löytyykö kokemuksia parilagrilleistä?
Tsiigailu blackstone 22" weberin pallon kaveriksi. Käyttö olisi smashburgerit, pyttipannut, fried rice ja ylipäätään kesällä lieden käytön vähentäminen.
Blacktone olis prisman alesta tarttunut jo mukaan, muttei ole saldoa. Tokmannissa olis BBQ King parilagrilli vain 50€ blackstonen normi hintaa kalliimmalla ja lähes tuplat isommalla grillaus alalla. Mutta puolison mielestä alkaa olla jo ehkä turhan iso terassille ja sen laatu hieman epäilyttää.
Mustangin parila taas on ehkä hieman snadi ja parila emaloitua valurautaa, mut blackstona puolet halvempi. Tai vaihtoehtoisesti hankkii rengaspolttimen ja muurikan/paellapannun.
 
Löytyykö kokemuksia parilagrilleistä?
Tsiigailu blackstone 22" weberin pallon kaveriksi. Käyttö olisi smashburgerit, pyttipannut, fried rice ja ylipäätään kesällä lieden käytön vähentäminen.
Blacktone olis prisman alesta tarttunut jo mukaan, muttei ole saldoa. Tokmannissa olis BBQ King parilagrilli vain 50€ blackstonen normi hintaa kalliimmalla ja lähes tuplat isommalla grillaus alalla. Mutta puolison mielestä alkaa olla jo ehkä turhan iso terassille ja sen laatu hieman epäilyttää.
Mustangin parila taas on ehkä hieman snadi ja parila emaloitua valurautaa, mut blackstona puolet halvempi. Tai vaihtoehtoisesti hankkii rengaspolttimen ja muurikan/paellapannun.
Ei ole kokemusta Blackstonesta mutta räpläsin tänään k raudassa muutamia malleja. Pelkästään sen kannen rakenne riitti vakuuttamaan että en tarvitse moista vehjettä. Jos nostaessa kantta se heiluu kuin hullun mulkku koska on todella ohutta peltiä niin en pysty vakuuttumaan että se on muutenkaan mitenkään laadukas laite. Kärkimallissa näytti olevan airfryer myös mukana mikä sitten lieneekään... Vahva kutina että Amerikan hetken huijaus kyseessä. Ostaisin kunnon parilla levyn grilliin enkä moista kiinassa millin pellistä tehtyä rakkinetta
 
  • Tykkää
Reactions: Vee
Löytyykö kokemuksia parilagrilleistä?
Tsiigailu blackstone 22" weberin pallon kaveriksi. Käyttö olisi smashburgerit, pyttipannut, fried rice ja ylipäätään kesällä lieden käytön vähentäminen.
Blacktone olis prisman alesta tarttunut jo mukaan, muttei ole saldoa. Tokmannissa olis BBQ King parilagrilli vain 50€ blackstonen normi hintaa kalliimmalla ja lähes tuplat isommalla grillaus alalla. Mutta puolison mielestä alkaa olla jo ehkä turhan iso terassille ja sen laatu hieman epäilyttää.
Mustangin parila taas on ehkä hieman snadi ja parila emaloitua valurautaa, mut blackstona puolet halvempi. Tai vaihtoehtoisesti hankkii rengaspolttimen ja muurikan/paellapannun.

Haluatko siis käyttää sitä parilaa hiiligrillin rinnalla? Jos ei pakollista niin tarpeet täyttävän muurinpohjapannun laittaisin hiiligrillin ritilälle.
 
Haluatko siis käyttää sitä parilaa hiiligrillin rinnalla? Jos ei pakollista niin tarpeet täyttävän muurinpohjapannun laittaisin hiiligrillin ritilälle.
Ajatus olisi käyttää rinnalla ja myös vaimoa ajatellen, hän kokee kaasun helpommaksi hiiliin verrattuna.

Ei ole kokemusta Blackstonesta mutta räpläsin tänään k raudassa muutamia malleja. Pelkästään sen kannen rakenne riitti vakuuttamaan että en tarvitse moista vehjettä. Jos nostaessa kantta se heiluu kuin hullun mulkku koska on todella ohutta peltiä niin en pysty vakuuttumaan että se on muutenkaan mitenkään laadukas laite. Kärkimallissa näytti olevan airfryer myös mukana mikä sitten lieneekään... Vahva kutina että Amerikan hetken huijaus kyseessä. Ostaisin kunnon parilla levyn grilliin enkä moista kiinassa millin pellistä tehtyä rakkinetta
Pitää käydä testaamassa. Hintaa kuitenkin sen verran että tympii hieman, jos jo ekan talven jälkeen on ruosteessa.
 
Ajatus olisi käyttää rinnalla ja myös vaimoa ajatellen, hän kokee kaasun helpommaksi hiiliin verrattuna.


Pitää käydä testaamassa. Hintaa kuitenkin sen verran että tympii hieman, jos jo ekan talven jälkeen on ruosteessa.
Pelkkää tuota varten kaasuvehkeet ehkä hiukan yliampuvaa. Toki jos rengaspolttimen sytytys ei ole ongelma niin kyllähän se muurinpohjapannun kanssa toimii, ja hiilelläkin sitä voi käyttää.

Onko sähköä tarjolla? Menisikö irtonainen induktiotaso?
 
Mites hiiliprofessorit suhtautuu perinteiseen grilliin jossa poltetaan koivupuuta ja lopuksi hiilloksella käristerään ruuat? Entäpä männynkäpyhiillos? Täyttäkö laatukriteerit?
 
Mites hiiliprofessorit suhtautuu perinteiseen grilliin jossa poltetaan koivupuuta ja lopuksi hiilloksella käristerään ruuat? Entäpä männynkäpyhiillos? Täyttäkö laatukriteerit?
En ole hiiliprofessori, Marienburgit on tähän mennessä hifeintä mutta tuolla koivuhiilloksella on tullut tehtyä jo vuodesta X lähtien. Ja toimiihan se, ei kummoista kivilatomusta tarvi ja hiillos on kuumaa joten kokkailu on aika hektistä.

Ja monesti juurikin sitä käristämistä, kovin kallista härkää en ehkä tekisi (tai no, helvetin hyvän pinnan saisi jos tavoitekypsyys vaikka uunissa) mutta ohkaista kanaa ja possuhan tykkää kuumasta.

Yhdet elämäni parhaista possupihveistä tuli tuolleen tehtyä kun oltiin männävuosina paikassa josta lähimpään grillejä myyvään kauppaan oli vajaa 100km, vanha halpispallogrilli mureni käsiin ja yhtä vanhat pirkkahiilet olisi pitänyt polttaa kuiviksi.
 
Sama lienee Julan halvoissa pikku pusseissa. Queberachoa, mutta ongelma on hiilien fyysinen koko. Hyvin pientä on eli ”laatuluokka” on sieltä alapäästä.
En ole tälle kesälle bilteman hiiliä ostanut mutta ainakin aiemmin vaihtelevan kokoista, puolet pussista sellaisia nyrkinkokoisia murkuloita joita yleensä pienempiin grillauksiin sitten tuli hakattua paloiksi.
 
Mites hiiliprofessorit suhtautuu perinteiseen grilliin jossa poltetaan koivupuuta ja lopuksi hiilloksella käristerään ruuat? Entäpä männynkäpyhiillos? Täyttäkö

Hyvin kaukana myös professorista, mutta jättäisin männyn ja kuusen kauaksi grillauksesta, kun sieltä pihkasta tulee kaikenlaista ikävää.

Pysy lehtipuissa, koivu on oikein oivallinen valinta tai mikä muu vain lehtipuu.


En ole tälle kesälle bilteman hiiliä ostanut mutta ainakin aiemmin vaihtelevan kokoista, puolet pussista sellaisia nyrkinkokoisia murkuloita joita yleensä pienempiin grillauksiin sitten tuli hakattua paloiksi.

Hyvä tietää ja yllättävää, kun ei noista tunnu hirveästi olevan mitään mainintoja yleisesti. Menee kokeiluun aivan varmasti. Ei sulla mitään vanhaa pussia ole tallella? Aina kiinnostaa se FSC koodi pussista :)
 
Hyvä tietää ja yllättävää, kun ei noista tunnu hirveästi olevan mitään mainintoja yleisesti. Menee kokeiluun aivan varmasti. Ei sulla mitään vanhaa pussia ole tallella? Aina kiinnostaa se FSC koodi pussista :)
Bilteman hiilistä oli aiemminkin maininta Grillit & grillaus
Sama noissa mitä itselläkin, eli ei FSC merkintää missään eli parhaita sademetsästä lapsityövoimalla tehtyjä premium-hiiliä.

Tällä hetkellä bilteman nettisivujen mukaan muutenkin vähän eri tavaraa kuin nuo edellisvuotiset mitä itsellä vielä oli, nyt myytävissä vähemmän tuhkaa ja suurempi hiilipitoisuus.
 
Näinpä siis oli :)

Tuossa nämä lukemat eivät vakuuttaneet.

-No more than 10% may exceed 80 mm in size.
-At least 80% shall be greater than 20 mm.
-0 mm- 10 mm shall not exceed 7%.

Ostan silti, kun Biltema tulee eteen.
 
Tuli ostettua verkkiksestä weber E310 ja siihen sai tuommoisen pyöreän parilan/paistolevyn kylkiäisenä. Tuntuu vähän hassulta kun eihän tuota ole tuohon malliin edes tarkoitettu sopivaksi. Toki voi ritilän päällä pitää erikseen. Onko tähän malliin mitään järkevää paistotasoa joka sopisi suoraan toisen ritiläpuoliskon tilalle? Koitin googlailla mutta mitoista on aika huonosti infoa joka paikassa.
 
Tuli ostettua verkkiksestä weber E310 ja siihen sai tuommoisen pyöreän parilan/paistolevyn kylkiäisenä. Tuntuu vähän hassulta kun eihän tuota ole tuohon malliin edes tarkoitettu sopivaksi. Toki voi ritilän päällä pitää erikseen. Onko tähän malliin mitään järkevää paistotasoa joka sopisi suoraan toisen ritiläpuoliskon tilalle? Koitin googlailla mutta mitoista on aika huonosti infoa joka paikassa.
Mä hommasin Saksasta tämmösen rosterisen parilan kyseiseen grilliin, menee just toisen ritilän tilalle.

Amazonissa näytti olevan myös valurautaisia, esim. https://amzn.eu/d/28xcjRb
 
Millä puhdistatte grillin ritilät käytön jälkeen? Esim. millaisilla harjoilla yms. ? Ostin itse Lidlistä jonkun harjan, mutta siitä irtosi jo ensimmäisellä kerralla niitä piikkejä niin vähän turhake, tälläisiä kokemuksia näissä yleensä muualtakin ollut. Jotain vähän pitkäikäisempää hakusessa olisi
 
Millä puhdistatte grillin ritilät käytön jälkeen? Esim. millaisilla harjoilla yms. ? Ostin itse Lidlistä jonkun harjan, mutta siitä irtosi jo ensimmäisellä kerralla niitä piikkejä niin vähän turhake, tälläisiä kokemuksia näissä yleensä muualtakin ollut. Jotain vähän pitkäikäisempää hakusessa olisi
Tällainen ollut käytössä, kestää useamman kesän ja sitten uutta tilalle.

 
Kolmio rosteriharja merkkiä weber tai joku muu vastaava ei hinnat alkaen malli. Kestää vuosia yks harja, olisko itsellä menossa 2. (vai 3.) harja yli 10v aikana.
 
Tällainen ollut käytössä, kestää useamman kesän ja sitten uutta tilalle.


Kolmio rosteriharja merkkiä weber tai joku muu vastaava ei hinnat alkaen malli. Kestää vuosia yks harja, olisko itsellä menossa 2. (vai 3.) harja yli 10v aikana.
Kiitokset, tämä lähti tilaukseen.
 
Millä puhdistatte grillin ritilät käytön jälkeen? Esim. millaisilla harjoilla yms. ? Ostin itse Lidlistä jonkun harjan, mutta siitä irtosi jo ensimmäisellä kerralla niitä piikkejä niin vähän turhake, tälläisiä kokemuksia näissä yleensä muualtakin ollut. Jotain vähän pitkäikäisempää hakusessa olisi
Kaasugrillillä ruuan laiton jälkeen lämmöt ritilöiden likaisien kohdalla tappiin ja tulee sitten hetken päästä rapsuttelemaan ne liat pois. Kylmänä ihan turhaa hommaa. Hiiligrillillä toki isompi haaste.

Itse valitsisin version sillä pidemmällä varrella kolmioharjasta, varsinkin jos ne lämmöt ovat vielä päällä, kun hinkkaa ritilää niin on paljon mukavampi, jos on vähäkin enemmän etäisyyttä. Tai aina voi käyttää hansikkaita...
 
Onko Big Red Premium Quebracho hiilistä kokemusta ? Ei oo hinnalla pilattu.


Säästötalo Latvalasta näitä on myös saanut useampana keväänä/kesänä, kannattaa vilkaista jos lähistöltä löytyy.
Itse tykkään noista hiilistä, usein vielä ale hintaan saanut. Ei syty kovin helposti, mutta palaa kuumana ja reilusti kauemmin kuin perinteiset marienburg/biolan lehtipuuhiilet, lisänä guebracho ominaisuus eli voimakas aromi, tuhkaa myös kertyy.
 
Vihjeeksi muillekin hiilenkorventajille, että Motonetistä löytyi hyllystä sopiva IP44-luokiteltu säilytyslaatikko, niin pysyy hiilet kuivana.

 
Vihjeeksi muillekin hiilenkorventajille, että Motonetistä löytyi hyllystä sopiva IP44-luokiteltu säilytyslaatikko, niin pysyy hiilet kuivana.

Säilytätkö hiiliä avomaalla vai miksi tuota tarvii? Ainakin katoksessa säiluu koko kesän ilman mitään peittelyitä kunhan ei suora vesi hiiliin osu.
 
Säilytätkö hiiliä avomaalla vai miksi tuota tarvii? Ainakin katoksessa säiluu koko kesän ilman mitään peittelyitä kunhan ei suora vesi hiiliin osu.
Huomaa jo ulkovarastossa 2 viikon säilytyksen jälkeen että sytyttäminen on vaikeampaa kun kostuvat.

Kamado sai kovempien lämpötilojen takia paikan valokatteella suojatun terassin vierestä, ja tuossa laatikossa hiilet voivat majailla vieressä taivasalla.
 
Vihjeeksi muillekin hiilenkorventajille, että Motonetistä löytyi hyllystä sopiva IP44-luokiteltu säilytyslaatikko, niin pysyy hiilet kuivana.

Tai sitten homehtuvat.
Mulla hiilet kesää talvea rakoliiterissä. Kunhan eivät vettymään pääse ja ilma kiertää niin ei ne miksikään mene.
 
Kyllä ne kosteutta siellä itseensä imee…
Voi olla mutta en ole itse huomannut kyllä mitään tällaista. Vain jos suoraa vettä tai lunta menee säkkiin niin sitten mössöytyy.
Olenpa minä syksyllä grilliinkin jääneillä hiililä grillaillut heti keväällä puolen vuoden jälkeen ja hyvin on toiminut..

E: briketit voi olla arempia mutta en ole niissäkään mitään kyllä huomannut
 
Voi olla mutta en ole itse huomannut kyllä mitään tällaista. Vain jos suoraa vettä tai lunta menee säkkiin niin sitten mössöytyy.
Olenpa minä syksyllä grilliinkin jääneillä hiililä grillaillut heti keväällä puolen vuoden jälkeen ja hyvin on toiminut..

E: briketit voi olla arempia mutta en ole niissäkään mitään kyllä huomannut
itsellä kesät talvet hiilet ja briketit omissa pusseissaan terassin lipan alla puulaatikossa. koskaan ei ole ollut mitään ongelmia kosteuden kanssa.
 
Jos pussi on sateelta suojassa, ei tollanen laatikko kosteutta vähennä. Vai väittääkö joku, että laatikon sisällä terassilla ilmankosteus on pienempi kuin laatikon ulkopuolella?
 
Jos pussi on sateelta suojassa, ei tollanen laatikko kosteutta vähennä. Vai väittääkö joku, että laatikon sisällä terassilla ilmankosteus on pienempi kuin laatikon ulkopuolella?
Kyllä. IP44 suojattu laatikko on ihan tarpeeksi tiivis siihen, että hiilet eivät ime ulkoilmasta kosteutta itseensä.

Toki kosteus laatikkoon pääsee silloin kun se avataan, mutta lisää kosteutta hiiliin ei pääse kannen ollessa suljettuna.

Ei tämä keskustelupalsta kyllä jätä yllättämättä. Ihan järjetön päänaukominen ja muttakun jos joku haluaa pitää grillihiilensä tiiviissä laatikossa ja erehtyy ajatuksensa jakamaan yhteisölle. 🤣

Ei muuta ku Weberiä kuumaksi vaan, kyllähän ne nihkeätkin hiilet sitten palavat kun tarpeeksi sytykettä laittaa. :)
 
Kyllä. IP44 suojattu laatikko on ihan tarpeeksi tiivis siihen, että hiilet eivät ime ulkoilmasta kosteutta itseensä.

Toki kosteus laatikkoon pääsee silloin kun se avataan, mutta lisää kosteutta hiiliin ei pääse kannen ollessa suljettuna.

Ei tämä keskustelupalsta kyllä jätä yllättämättä. Ihan järjetön päänaukominen ja muttakun jos joku haluaa pitää grillihiilensä tiiviissä laatikossa ja erehtyy ajatuksensa jakamaan yhteisölle. 🤣

Ei muuta ku Weberiä kuumaksi vaan, kyllähän ne nihkeätkin hiilet sitten palavat kun tarpeeksi sytykettä laittaa. :)
Ei vanha vittuile, se vaan neuvoo.
Saathan sä pitää niitä laatikossa jos haluat mutta ihan yhtähyvin muut voi kertoa että ei ole tarvinnut laatikkoa ja ihan hyvin palaa.
Ja en ole tosiaan huomannut syttyvyydessä mitään eroa puoli vuotta grillissä lojuneissa hiilissä siinä missä tuoreissa..
 
Ihan järjetön päänaukominen------
Älähän kovin innostu vielä päätäaukomaan, pitipä tässä vilkasta asiaa ajatuksen kanssa ja itse asiassa olet oikeassa. Ainakin teknisesti.

Rapakon takana viisaammat tietävät että grillihiilen optimaalinen kosteusprosentti on tosiaan vaivaiset 4-6.
Täällä kotosuomessa oikeaan aikaan kaadetun ja hyvissä olosuhteissa kuivatun polttopuun kosteusprosentti on 15.

Eli Texasissa joutaa hiilisäkkiä säilytellä vaikka taivasalla, mutta suomalainen hiili kostuu.
Kaikesta huolimatta aion jatkossakin säilytellä hiiliäni rakoliiterissä, talvihan on kuivaa aikaa muutenkin ja kesä on lyhyt.

Loppujen lopuksi väittäisin että juttu on aika triviaali, etenkin kun emme tiedä kuinka kuivia/kosteita hiilet ovat kaupan hyllyllä. Tuskin yhtä kuvia kuin siellä Texasissa.

Tuo tiiviissä muoviaskissa säilyttäminen on mielestäni huono idea koska sisältö ei pääse tuulettumaan. Voihan se boksi olla vähän ulkoilmaa kuivempi mutta se olemassaoleva kosteus kesän lämmössä aiheuttaa homehtumisen hyvinkin nopeasti.

edit. riittävän iso aktiivikuivuri olisi seuraava myyntihitti, haiendgrillaajilta ylimääräset rahat pois :lol:
editedit. aktiivihiilihiilikuivuri™ ja uusi nolla perään :rofl:
 
Viimeksi muokattu:
Tuo hiililaatikko on käytännössä aurinkoiset päivät suorassa auringonpaahteessa, joten uskoisin että niin kuivana pysyvät etteivät homehdu. Saapa nähdä, joka tapauksessa halusin siistin tavan säilöä hiilet pussin sijaan ja 20€ investointi oli kohtuullinen. :)
 
Eipä ole kyllä ikinä hiilet homehtuneet :)

Ihan hyvin ne menee syksyn ja talven, kun ei ole suorassa vesisateessa.

Ei ole myöskään haitannut, vaikka joskus on paperipussi kastunut sopivassa tuulessa. Kaikki grillihiilet syttyvät vallan mainiosti, toiset vähän hitaammin ja toiset vähän nopeammin.

Itse olen kuumailmapuhallin henkilöitä, ei montaa hetkeä mene kun vaikka queberachot ovat ”syttyneet”.
 
Kyllä. IP44 suojattu laatikko on ihan tarpeeksi tiivis siihen, että hiilet eivät ime ulkoilmasta kosteutta itseensä.

Toki kosteus laatikkoon pääsee silloin kun se avataan, mutta lisää kosteutta hiiliin ei pääse kannen ollessa suljettuna.

Ei tämä keskustelupalsta kyllä jätä yllättämättä. Ihan järjetön päänaukominen ja muttakun jos joku haluaa pitää grillihiilensä tiiviissä laatikossa ja erehtyy ajatuksensa jakamaan yhteisölle. 🤣

Ei muuta ku Weberiä kuumaksi vaan, kyllähän ne nihkeätkin hiilet sitten palavat kun tarpeeksi sytykettä laittaa. :)
Pahoittelut vähän kärkkäästä itseilmaisusta. Se tulee iteltä vaan luonnostaan :D

Mutta ei tää niin vakavaa ole. Voisin itekin tollasen laatikon laittaa hiilille, mutta en sen kuivana pysymisen takia...
 

Statistiikka

Viestiketjuista
279 177
Viestejä
4 800 890
Jäsenet
77 900
Uusin jäsen
weber1

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom