- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 13 720
Mikä se koettu ympäristöhuoli kotimaisesta koivusta tehdyissä grillihiilissä on? Koivukuitupuu on suomalaisessa metsätaloudessa yleensä ottaen juuri sivutuote. Se, että puuaines on kasvatuksen sivutuotetta, on usein jopa sama asia kuin "haittapuuta, jota yritetään hävittää".Jos ajattelee noiden hiilien ympäristökuormaa niin siinä tapauksessa kannattaisi nimenomaan käyttää Queberacho tai Coffee hiiliä koska niitä varten ei puuta kasvateta erikseen vaan syntyy sivutuotteena ja oliko vielä haittapuutakin osa jota yritetään hävittää.
Jos taas vaan kotimaisuutta ajaa niin sitten ei toki.
Kuulostaa melkein FSC:n markkinoinnilta, joku roti. Ei se ole ainoa sertifiointijärjestelmä, eikä mielestäni ollenkaan paras tai fiksuin. Suomalainen puu ei muutenkaan ole mikään riistotuote vaikka se olisi kokonaan sertifiointien ulkopuolista. Lakisääteiset minimivaatimukset ovat tässä maassa oikeastaan melkein samat kuin FSC:n, jos verrataan johonkin kehitysmaahan.Sama noissa mitä itselläkin, eli ei FSC merkintää missään eli parhaita sademetsästä lapsityövoimalla tehtyjä premium-hiiliä.
Tällä en tarkoita etteikö jossain Bilteman hiilissä mahdollisesti olisi juuri mainitut ongelmat.