Onhan valurauta ihan omaa luokkaansa joissain paistohommissa. Grillatessa oikeastaan ihan sama onko sen valuraudan alla sähkövastus, kaasupoltin, vai hiilet, jos sitä pelkkää valurautaa käyttää.Älä unohda valuraudan nimeen vannovia
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onhan valurauta ihan omaa luokkaansa joissain paistohommissa. Grillatessa oikeastaan ihan sama onko sen valuraudan alla sähkövastus, kaasupoltin, vai hiilet, jos sitä pelkkää valurautaa käyttää.Älä unohda valuraudan nimeen vannovia
On on. Tuo heitto olikin vain jatkumoa @Vepasto n kommentille siitä, että ketä paistinpannumiehet saa haukkua. Josko tämä nyt tästä offtopicista.Onhan valurauta ihan omaa luokkaansa joissain paistohommissa. Grillatessa oikeastaan ihan sama onko sen valuraudan alla sähkövastus, kaasupoltin, vai hiilet, jos sitä pelkkää valurautaa käyttää.
Kunhan muistaa HK:n opit grillaukseen, eli sen verran pitää savuttaa että silmät vuotaa. "Itkettävän hyvää grilliin"Onhan valurauta ihan omaa luokkaansa joissain paistohommissa. Grillatessa oikeastaan ihan sama onko sen valuraudan alla sähkövastus, kaasupoltin, vai hiilet, jos sitä pelkkää valurautaa käyttää.
Piippusytytin on paras keksintö hiiligrillaukseen. Ei tarvi pelleillä, tai säätää syttymisen kanssa, eikä lotrata sytytysnesteiden kanssa. Sytytys ja noin 10min päästä grillaamaan... tai isommalla grillaustarpeella kaato grilliin, vähän lisää hiiliä päälle ja pieni lisäodotus.Miten duunaat nyt hiilloksen jos se tuntuu kestävän? Piippusytkällä se on melko vakioitu 10 min.
Piippusytytin on paras keksintö hiiligrillaukseen. Ei tarvi pelleillä, tai säätää syttymisen kanssa, eikä lotrata sytytysnesteiden kanssa. Sytytys ja noin 10min päästä grillaamaan... tai isommalla grillaustarpeella kaato grilliin, vähän lisää hiiliä päälle ja pieni lisäodotus.
Miksei muka saa suljettua tuota suljinta kiertämällä?Perkele kun nyt vasta kokoamisen jälkeen rupesin tota Weber Smokey Joe:ta tutkimaan niin siinä kun on sivuilla ilma-aukot niin niitähän ei saa suljettua millään, niin ei taida hiilet sammua pelkästään kun kannesta sulkee aukot kun noi jää auki?
Hitto kun juuri oli ideana että tota käyttäisi pienemmissä grillauksissa niin ei tarttis master touchiin aina niin hitosti tunkea hiiltä jotain muutamaa makkaraa varten, mutta ei tolla sit mitään säästä jos hiilet väkisin palaa vaan loppuun...![]()
LOLMiksei muka saa suljettua tuota suljinta kiertämällä?
![]()
Niin että paristokäyttöisen tuulettimen kanssa grillin edessä päivystäminen ei ole säätämistä? Ja se sytytyspalojen käyttö se vasta nössöä onkinItse en piippusytytinta tykkää käyttää, ihan turhaa säätämistä ja omasta mielestä sen käyttö on myös nössöä
Marienburgit vaan grilliin niin et vähän paperia alla ja pari sytytyspalaa ja palamaan, sit jos ei sitä varttia jaksa odottaa niin tollasella euron paristokäyttöisellä käsituulettimella pitää hetken niin saa hetkessä kauheen hehkun leviämään jokaiseen hiileen.
En saakeli alkais ite juomaan tollasta. Nyt kun ulkomailtakin saa helpolla viinat kotiovelle.Niin että paristokäyttöisen tuulettimen kanssa grillin edessä päivystäminen ei ole säätämistä? Ja se sytytyspalojen käyttö se vasta nössöä onkinMut tyyli on vapaa. Meneehän se joillain puol pulloa sytytysnestettäkin grillatessa.
Sanoinkin että jos on kiirus niin sillä kun sen alle minuutin siinä painaa menemään niin säästää 10 minuuttia, en että käytän sitä jatkuvasti tai että "päivystän" sen kanssa, mulla vaan on sytkärin vieressä se säilössä ja käytän jos tarvii.Niin että paristokäyttöisen tuulettimen kanssa grillin edessä päivystäminen ei ole säätämistä? Ja se sytytyspalojen käyttö se vasta nössöä onkinMut tyyli on vapaa. Meneehän se joillain puol pulloa sytytysnestettäkin grillatessa.
Itse en piippusytytinta tykkää käyttää, ihan turhaa säätämistä ja omasta mielestä sen käyttö on myös nössöä![]()
Periatteessa sitä aikaa ehkä menee enemmän kuin kaasugrillin kanssa, mutta käytännössä ei oikeastaan. Toki jos vetää grillattavat suoraan jääkaapista juuri sytytettyyn grilliin. Mutta mielestäni myös kaasun kanssa on fiksumpaa ottaa lihat hyvissä ajoin lämpenemään ja antaa myös sen grillin lämmetä. Usein sille grilliin menevälle tavarallekkin tehdään jotain esivalmisteluja. joten melko harvoin grillin lämpeneminen näkyy kokonaisajassa. Näin siis pääasiassa.Itsellä eka kesä hiili/brikettigrillin kanssa kun tuli tuo kaasu vaihdettua mastertouch 57 palloon. Asunnon vaihto mahdollisti tämänkin lystin.
Silloin oli Motonetissä tarjousta ja sai ton piippusytyttimen matkaan ja olen kyllä ollut siihen sytytystapaan tyytyväinen. Paremmasta en tosin tiedä tällä hetkellä.
Sytytysnestettä ei tee mieli mitenkään käyttää johtuen entisen asunnon alakerran naapurista joka käytti sitä sitten ihan kaikkien puolesta. Haisi nimittäin meidänkin asunto sytytysnesteelle, kun hän sattui grillaamaan. Saattoipa sitä kesken grillauksenkin mennä.. että näin...
Ajallisestihan menee hitusesti enemmän aikaa ruoan laittoon kuin sitten kaasun kanssa, mutta on se vaan mukavaa puuhastelua.
Olen nyt koittanut Bilteman Briketeillä ja x-tra sytytyspaloilla. Ajatus koitella seuraavaksi Marienburgin hiiliä kunhan noi briketit saa kulutettua loppuun.
Noin kun ajattelee niin oikeassa olet.Periatteessa sitä aikaa ehkä menee enemmän kuin kaasugrillin kanssa, mutta käytännössä ei oikeastaan. Toki jos vetää grillattavat suoraan jääkaapista juuri sytytettyyn grilliin. Mutta mielestäni myös kaasun kanssa on fiksumpaa ottaa lihat hyvissä ajoin lämpenemään ja antaa myös sen grillin lämmetä. Usein sille grilliin menevälle tavarallekkin tehdään jotain esivalmisteluja. joten melko harvoin grillin lämpeneminen näkyy kokonaisajassa. Näin siis pääasiassa.
Jäähtynyt tuhka on ainakin täällä Oulun korkeudella polttokelpoiseen jätteeseen menevää kamaa.Noin kun ajattelee niin oikeassa olet.
Erohan tulee kun perusmakkaraa paistelee.
Lämpenemisajassakaa ei ihan kauheaa eroa loppuunsa ole. Ainut on alun puuhastelu kun siivoilen tuhkat pois ja laittelen piipun tulille.
Mikäs on muuten oikea tapa hävittää tuhkat? Nyt erillisessä tuhka-astiassa vielä mutta kun täyttyy niin pitää hävitellä.
Itse levitän nurmikolle kun on hyvää lannoitetta.Noin kun ajattelee niin oikeassa olet.
Erohan tulee kun perusmakkaraa paistelee.
Lämpenemisajassakaa ei ihan kauheaa eroa loppuunsa ole. Ainut on alun puuhastelu kun siivoilen tuhkat pois ja laittelen piipun tulille.
Mikäs on muuten oikea tapa hävittää tuhkat? Nyt erillisessä tuhka-astiassa vielä mutta kun täyttyy niin pitää hävitellä.
Hankaluutta lisää lämpömittarin puute. Tuunasin omaani mittarilla, mutta ei tuolla kyllä mitään upeita grillauskikkoja tehdä juuri tuon lämmönsäädön hankaluuden vuoksi. Perusjutut onnistuvat tietysti ihan ok. Tuostahan on tai oli se toinen malli, jossa ilmaraot olivat perinteiseen tapaan pohjassa. Se olisi ilmeisesti paremmin säädettävissä.Oon omalla Smokey Joella grillaillut muutaman kerran ja aika hankalaa on lämpöjen säätö jos käyttää kantta.
Itse kun tuon ostin, niin kannen kahvaa kiristäessä emalointi halkesi. Reklamointi Weberille ja laittoivat kokonaan uuden kannen ilman sen kummempia kyselyitä. Ei tuo nyt mitenkään olisi sinällään haitannut, kun piilossa se vekki kuitenkin oli. Kannattaa kokeilla mitä sanovat. Omassa ei ole naarmujen kohdalta maalikaan lähtenyt irtoamaan.Mahtaiskohan weberiltä saada uuden kannen smokey joe:een kun tossa on jotain sen kannen ilmansäätöritilässä mikä on nyt kahden käytön aikana naarmuttanut maalipinnan siitä alta ihan paskaksi kahdesta kohtaa, vai onko se normaalia että sen säätövivun alta kuluu maalit pois?
Lähinnä siis aattelin rumuuden lisäksi että ruosteenkesto kärsii...
Itselle kävi ihan sama juttu aikoinaan Master Touchin kannen kanssa. Reklamoin ja kahden vuorokauden kuluttua kuriiri toi uuden kannen kotiovelle. Se on nyt kolme vuotta ollut varastossa paketissa odottamassa, että alkuperäisen kannen raaskii heitää metallinkeräykseen. Ei tule ihan lähivuosina tapahtumaanItse kun tuon ostin, niin kannen kahvaa kiristäessä emalointi halkesi. Reklamointi Weberille ja laittoivat kokonaan uuden kannen ilman sen kummempia kyselyitä. Ei tuo nyt mitenkään olisi sinällään haitannut, kun piilossa se vekki kuitenkin oli. Kannattaa kokeilla mitä sanovat. Omassa ei ole naarmujen kohdalta maalikaan lähtenyt irtoamaan.
Mä meinasin itse kanssa että olisin tuohon mittarin virittänyt.Hankaluutta lisää lämpömittarin puute. Tuunasin omaani mittarilla, mutta ei tuolla kyllä mitään upeita grillauskikkoja tehdä juuri tuon lämmönsäädön hankaluuden vuoksi. Perusjutut onnistuvat tietysti ihan ok. Tuostahan on tai oli se toinen malli, jossa ilmaraot olivat perinteiseen tapaan pohjassa. Se olisi ilmeisesti paremmin säädettävissä.
Taisin pyyhkäistä pintaa hiekkapaperilla ja porauksen ajaksi laitoin teipin. Varovasti kun porasi, niin ei emalikaan haljennut. Ruostetta ei tullut tai ei ainakaan näy mittarin ympärillä. Mittari on joku perusmittari n. 5cm halkaisijalla. Saksalaisen Amazonista ostin ja olisiko joku 12 euroa maksanut.Mä meinasin itse kanssa että olisin tuohon mittarin virittänyt.
Käsittelitkö sitä porausreikää mitenkään (maalilla tms.) vai mahtaako se pahasti vetää ruosteeseen siitä sen takia että pinta on rikki siitä?
Minkä mittarin itse pistit ja mistä?
Hmm, siis miksi hiomapaperilla?Taisin pyyhkäistä pintaa hiekkapaperilla ja porauksen ajaksi laitoin teipin. Varovasti kun porasi, niin ei emalikaan haljennut. Ruostetta ei tullut tai ei ainakaan näy mittarin ympärillä. Mittari on joku perusmittari n. 5cm halkaisijalla. Saksalaisen Amazonista ostin ja olisiko joku 12 euroa maksanut.
Juuri sen takia vähän hiomapaperilla pyyhkäisin emalia, että porauspinta vähän karhentuisi. Aluehan ei ole iso, olisiko mittarin pohja jonkun 2e kolikon kokoinen siltä alalta jolla se on kannessa kiinni. Hyvin se meni läpi ja kun teippi vielä estää pahimmat terän liukastumiset, niin ei hirmuisen paha rasti ole asentaa tuohon mittaria.Hmm, siis miksi hiomapaperilla?
Aloititko poraamisen sisä vai ulkopuolelta?
Itseä vähän pelottaa että siitä jos pora ei iske heti kiinni niin se vetää hirveät naarmut koko kanteen![]()
Voi myös Dremelillä ja timanttiterällä tehdä hiukan alkua niin että emali puhkeaa ja sitten helpompi porata.Hmm, siis miksi hiomapaperilla?
Aloititko poraamisen sisä vai ulkopuolelta?
Itseä vähän pelottaa että siitä jos pora ei iske heti kiinni niin se vetää hirveät naarmut koko kanteen![]()
On hyvä, paina liipasinta vaan.Nykyisen grillin pohja ja vastuksien suojat hapertuvat kosketuksesta ja ehkä olisi se uusi kaasugrilli jo hankkia. Edellinen oli joku halpis kolmen polttimella ja ei mielellään tuollaista enää.
Olen jo pidemmän aikaa katsellut Weber Spirit II E-310 GBS, mutta 550€ hintahan tuossa painaa vastaan. 3 poltinta riittää edelleen ja millekään sivukeittimellä ei kotona ole tarvetta. Painaako tuon kohdalla liipaisinta vai onko jotain muita järkeviä vaihtoehtoja?
Ostoon vaan, säätö helppoa ja pitää kyllä lämmön. Pari vuotta ollut ko. vehje.Olen jo lähestulkoon painamassa kassakorin liipaisinta ja tilaamassa Weber Master Touch Premium E-5770 pallogrilliä, mutta kertokaas nyt kannattaako jos alkaisi savustaminenkin sekä slow-cooking kiinnostamaan? Kuinka helppoa tuolla on säätää lämpötilaa pitkäksi aikaa ja millaiset savustusominaisuudet tuossa on? Vai pitääkö oikeasti alkaa katselemaan noita Kamado-malleja todenteolla? Hinta vain niissä tuntuu sitten karkaavan jo lähes käsistä...
Älä osta, se satkun halvempi master touch on parempi.Olen jo lähestulkoon painamassa kassakorin liipaisinta ja tilaamassa Weber Master Touch Premium E-5770 pallogrilliä, mutta kertokaas nyt kannattaako jos alkaisi savustaminenkin sekä slow-cooking kiinnostamaan? Kuinka helppoa tuolla on säätää lämpötilaa pitkäksi aikaa ja millaiset savustusominaisuudet tuossa on? Vai pitääkö oikeasti alkaa katselemaan noita Kamado-malleja todenteolla? Hinta vain niissä tuntuu sitten karkaavan jo lähes käsistä...
Tämä on hyvä neuvo.Älä osta, se satkun halvempi master touch on parempi.
Saranat saa ton kannen vuotamaan enemmän, joudut siirtämään koko grillin kun haluat vaihtaa mittarin/tuuletusläpän paikkaa, sekä se perus master touchin kansipidike on fiksumpi kuin sarana, tossa voit vaan työntää sitä kantta sivuun pienen noston jälkeen ja se valuu sinne pidikkeeseen.
Älä osta, se satkun halvempi master touch on parempi.
Saranat saa ton kannen vuotamaan enemmän, joudut siirtämään koko grillin kun haluat vaihtaa mittarin/tuuletusläpän paikkaa, sekä se perus master touchin kansipidike on fiksumpi kuin sarana, tossa voit vaan työntää sitä kantta sivuun pienen noston jälkeen ja se valuu sinne pidikkeeseen.
Master touchilla savustukseen brikettirengas ja sen päälle rst-levy on must have. Ei tuu kaikissa mukana...
Käytin pari vuotta sähkösavustinta lihoille ja nyt hankin pallogrillin (ilman mitään lämmönjakolevyjä tmv.). Epäsuoralla lämmöllä pallogrillissä liha sai paljon paremmat savut kuin sähkösavustimessa, eikä vaikeusaste ollut ainakaan korkeampi.Pitäisikö savustamiseen hankkia mielummin sitten oma savustuspönttö? Meinaan että onko lopputulos lopulta kuitenkin huomattavasti parempi erillisellä savustimella, kuin pallogrillillä, huolimatta siitä, että kyseessä on Weberin tuotos, ja että käytetään jotain lämmönjakolevyä jne.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.