Hapanjuurileivät ja muu hapanjuuri keskustelu

Se ei maistu pahalta tai pilaantuneelta, vaan lähinnä erittäin happamalta. Ruisjuuri voimakkaammin kuin vehnästä, ainakin omissa juurissa.
 
Oksennukselle ei valmis juuri kyllä haise, toki kasvuvaiheessa jos hometta ei ole voi hajut olla rajumpiakin.
Oksennus ja oksennus. Ihmisillä on eri käsitys hajuista. Ruisleivälle se minusta haisee mutta jotkut kokevat sen pahaksi hajuksi. Sanoisin että ei uusi juuri muutamassa päivässä ala haisemaan kuin käyneelle kuten pitääkin. Jos on lämpimässä ja puhtaat välineet ja aineet niin ei tuo oikein epäonnistuakaan voi.
 
Onko muut käyttäny "dopingia" juuren teon kanssa, eli laittanu ripauksen kuivahiivaa ensimmäiseen satsiin? Itse aloitin juuret noin, maitohappobakteerit seurasi aina perässä suht nopeasti ja nousi hyvin pelkällä juurella. Ruisleivän teossa oli helppo ja varma.

Mutta pitää varmaan vihdoin tehdä oikeaoppinenkin juuri ja verrata sitä doupattuun juureen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
291 422
Viestejä
4 981 921
Jäsenet
80 020
Uusin jäsen
Nikodemus83

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom