Hapanjuurileivät ja muu hapanjuuri keskustelu

Se ei maistu pahalta tai pilaantuneelta, vaan lähinnä erittäin happamalta. Ruisjuuri voimakkaammin kuin vehnästä, ainakin omissa juurissa.
 
Oksennukselle ei valmis juuri kyllä haise, toki kasvuvaiheessa jos hometta ei ole voi hajut olla rajumpiakin.
Oksennus ja oksennus. Ihmisillä on eri käsitys hajuista. Ruisleivälle se minusta haisee mutta jotkut kokevat sen pahaksi hajuksi. Sanoisin että ei uusi juuri muutamassa päivässä ala haisemaan kuin käyneelle kuten pitääkin. Jos on lämpimässä ja puhtaat välineet ja aineet niin ei tuo oikein epäonnistuakaan voi.
 
Onko muut käyttäny "dopingia" juuren teon kanssa, eli laittanu ripauksen kuivahiivaa ensimmäiseen satsiin? Itse aloitin juuret noin, maitohappobakteerit seurasi aina perässä suht nopeasti ja nousi hyvin pelkällä juurella. Ruisleivän teossa oli helppo ja varma.

Mutta pitää varmaan vihdoin tehdä oikeaoppinenkin juuri ja verrata sitä doupattuun juureen.
 
Onko muut käyttäny "dopingia" juuren teon kanssa, eli laittanu ripauksen kuivahiivaa ensimmäiseen satsiin? Itse aloitin juuret noin, maitohappobakteerit seurasi aina perässä suht nopeasti ja nousi hyvin pelkällä juurella. Ruisleivän teossa oli helppo ja varma.

Mutta pitää varmaan vihdoin tehdä oikeaoppinenkin juuri ja verrata sitä doupattuun juureen.
Eipä siinä ole käytännön eroa. Juuressasi elää todennäköisesti ihan samoja hiivasieniä kuin käyttämässäsi hiivassa, lisäsit vaan niiden konsentraatiota. Ajan myötä juuri tasapainottuu olosuhteiden mukaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
291 438
Viestejä
4 982 579
Jäsenet
80 021
Uusin jäsen
sorkkaeläin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom