Hapanjuurileivät ja muu hapanjuuri keskustelu

Se ei maistu pahalta tai pilaantuneelta, vaan lähinnä erittäin happamalta. Ruisjuuri voimakkaammin kuin vehnästä, ainakin omissa juurissa.
 
Oksennukselle ei valmis juuri kyllä haise, toki kasvuvaiheessa jos hometta ei ole voi hajut olla rajumpiakin.
Oksennus ja oksennus. Ihmisillä on eri käsitys hajuista. Ruisleivälle se minusta haisee mutta jotkut kokevat sen pahaksi hajuksi. Sanoisin että ei uusi juuri muutamassa päivässä ala haisemaan kuin käyneelle kuten pitääkin. Jos on lämpimässä ja puhtaat välineet ja aineet niin ei tuo oikein epäonnistuakaan voi.
 
Onko muut käyttäny "dopingia" juuren teon kanssa, eli laittanu ripauksen kuivahiivaa ensimmäiseen satsiin? Itse aloitin juuret noin, maitohappobakteerit seurasi aina perässä suht nopeasti ja nousi hyvin pelkällä juurella. Ruisleivän teossa oli helppo ja varma.

Mutta pitää varmaan vihdoin tehdä oikeaoppinenkin juuri ja verrata sitä doupattuun juureen.
 
Onko muut käyttäny "dopingia" juuren teon kanssa, eli laittanu ripauksen kuivahiivaa ensimmäiseen satsiin? Itse aloitin juuret noin, maitohappobakteerit seurasi aina perässä suht nopeasti ja nousi hyvin pelkällä juurella. Ruisleivän teossa oli helppo ja varma.

Mutta pitää varmaan vihdoin tehdä oikeaoppinenkin juuri ja verrata sitä doupattuun juureen.
Eipä siinä ole käytännön eroa. Juuressasi elää todennäköisesti ihan samoja hiivasieniä kuin käyttämässäsi hiivassa, lisäsit vaan niiden konsentraatiota. Ajan myötä juuri tasapainottuu olosuhteiden mukaan.
 
Jahas, taas se aika vuodesta että tekee mieli kokeilla omaa juurta.
Purkkiin 1dl ruisjauhoja (en ihan varma ole luomusta, mutta myllärin viljaa mihin ei ainakaan pitäis olla lisätty mitään) ja desi vettä. Katotaan kuin käy.
Viime vuonna pari kolme koetta pääty siihen että mössö haisi ihan oksennukselta tai kasvatti turkin..
Ja päivä kolme.
Kahteen päivään en tehnyt mitään. Nyt kun haistaa niin tuoksuu ainakin terveemmälle, eli on sellainen selkeä hapan ja ruis tuoksuu myös, eli ainakin vielä tuntuis ihan sujuvan kuten pitää. Mitään hirveää kuplimista ei kyllä ole, mutta ehkä jonkin verran. Eipä kyllä ole järin lämpimässäkään vaan tuossa keittiön pöydällä.
Tänään lisätty desi ruista ja desi vettä ja sekotettu. Katsellaan taas huomenna.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
291 197
Viestejä
4 980 323
Jäsenet
80 031
Uusin jäsen
Jonesteri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom