Jaa, tällainenkin ketju löytyy.
Aihe on kiinnostanut jo pidempään, suodatinkahvi useimmiten take-awaynä on kuitenkin jokapäiväinen pahe.
Kotona kahvia tulee keitettyä aniharvoin, aiemmin syynä oli lähinnä se että maito ei ollut muuten arkikäytössä. Lasten myötä tuo asia on korjaantunut.
Suurin askel laadussa tapahtui kun hankin Wilfan parannetun kartiomyllyn muutama vuosi sitten. Hyvin perustason laite, mutta hoitaa oman tarpeen eli suodatinkahvin valmistamisen. Suodatuksessa itsessään ollut käytössä Wilfan Presisjon -sarjan tyyppiviaton malli.
Suodatukseen käytetyillä papereilla ja sittemmin metallilankasuodattimella on saanut ison parannuksen kahvin makuun.
Pannukahvi ja sifonikeittimellä keitetty kahvi on minun makuuni parasta kahvia mitä on. On siis selvää, että jauhettu kahvi kuuluu kokonaan veden sekaan, ja sikäli yksinkertainen on kaunista.
Kahvin paahtoasteen suhteen allekirjoitan liitteen 100%. Keskipaahdon jälkeen kahvi lakkaa maistamasta miltään muulta kuin palaneelta, ja aiheuttaa itse asiassa minulle herkästi migreenin. Hapokkuus kun ei minua haittaa, on helppo todeta että oma lempipaahtoni on jossain keskivaalean paikkeilla.
Aina ja joka paikassa haukuttu Juhla Mokka papuna, suhteellisen tuoreena paahtona (joskus löytyi 2 viikkoa sitten paahdettuna), kohtuullisen hienoksi Wilfan kykyjen rajoissa jauhettuna ja rasvaisella maidolla tai kermalla siivitettynä on minun makuuni hyvää kahvia. Vastajauhettuna tuoksuu myös taivaalliselta.
Arki on kuitenkin sellaista, että tosiaan kumpikaan Wilfa ei ole varmaan vuoteen pärissyt, kotona joku lepää tai nukkuu monesti silloin kun kahvia on tarvinnut, myös itse kaipaa ulkomaailmaa ja siten kahvin maku on ollut merkityksetön asia.
Vedenkeitin tuli hommattua teesiivilällä varustettuna alkuviikosta, ajattelin että toimisi myös kahviin mutta ei onnistu. Liian pieni, liian vähän kontaktia veteen. Yhden setin pannukahvia tein vedenkeittimessä suoraan kahvijauhe vesitilassa, mutta vähän turhan sotkuista. Lidlin luomupapuja ostin testiin kun siellä satuin kaupassa olemaan.
Eilen osui vaihtoehtoista valmistusmenetelmää kaivellessa silmiin Eva Solon CafeSolo:
Tuo vaikuttaa nerokkaalta, kohta pääsee testiin. Muotoilu pitää huolen siitä, että kaadettaessa purut väistävät pääasiassa suuaukon korkeuden ja metallisuodatuksen läpi kaadetaan tavara kuppiin.
Tästä on lyhyt matka sitten pressopannuun, alle 20€ löytyy Melittan valmistamaa 3 kupin varsin asiallisen näköistä kampetta Gigantista. Kun nyt saa valmistuksen itsessään vakiinnutettua, pitänee hiukan tutustua sitten laajemmin muiden papujen myötä makumaailmaan.
Ymmärrän hyvin miksi joku pitää Espressosta, ja siitä jalostetuista maitokahveista. Oma juttuni on kylmällä maidolla juontilämpötilaan laimennettu vaaleapaahtoinen kahvi.