Non-stick Paistinpannut

Pinnoitetut pannut ja "älä kuumenna tyhjänä": kun lorautat hieman öljyä pannulle niin sitähän on vain joissakin kohtaa pannua, eli iso osa pinnoitteesta on kuitenkin ihan paljaana. Tähän perustuen en ole hirveästi stressannut tyhjänä lämmittämisestä kun pitää järjen mukana. Taisi olla noissa ostamissani Sataken pannuissa erikseen maininta, että induktion kanssa ei saa käyttää boostia, mutta tyhjänä kuumentamisesta ei varoitettu.

Toki näinkin, se pannulla oleva vähäinen öljy ei varsinaisesti estä sitä teflonin pilalle palamista. Mutta toisaalta kun sulla on siinä edes vähän sitä öljyä niin se öljy rupeaa kyllä höyryämään/savuamaan(~200°C) ennen kuin se pinnoite kerkeää palaa pilalle(~250°C), missä kohtaa käyttäjä toivonmukaan havahtuu tilanteeseen. Sikäli jos pannulle laittaa edes vähän vettä, niin se rupeaa kiehumaan jo selvästi ennen kuin pinnoite on pilalla. Toki jos on joku paperinohut pannu(joka lämpenee nopeaa eikä tasaa lämpöä) vinossa levyltä niin sellaisen varmaan saa kyllä poltettua karrelle helpostikkin jos lämmittää ilman "kuormaa"...
 
Tähän asti paistinpannut olleet pitkälti Tefalia ja kestäneet aina useamman vuoden, kun on varonut ylikuumentamista ja käyttänyt vain puu- tai muovilastoja, mutta nyt uteliaisuuttani laitoin tilaten (täälläkin kehutun) Satake "Honeycomb" paistinpannusetin (24cm+28cm), kun sai 70 eurolla KitchenOnesta. Ei välttämättä ollut tarvetta uusille, mutta kun varsin hyvään hintaa sai, niin samahan nuo oli jemmaan ostaa. Nyt ehkä tajuaa nakata entiset ajoissa pois, kun alkaa vähänkin tarttumaan uusien ollessa kaapissa odottamassa.
 
Tuli ostettua Fiskars Hardface 28cm pannu vanhan samanlaisen tilalle. Ekan käyttökerran jälkeen jo naarmuja tässä uudessa pannussa. Pinnoite näköjään muuttunut ekaan pannuun nähden. Käytän puisia välineitä pannulla, Joten ei siitäkään voi olla kiinni. Vanhaan vastaavaan tuli ekat naarmut vasta reilun 2 vuoden jälkeen.

Tämän meinasin ottaa testiin seuraavaksi: SATAKE PAISTINPANNU
 
Onko kenelläkään tunnareita? Mikähän mahto olla tämä voittava paistinpannu?
Tossa pieni ote
Testivoittaja on Fiskarsin (hardface 26 cm) pannu, joka on testipannuista ainoa Suomessa valmistettu.

Välimäki on tyytyväinen myös Tefalin (Unlimited Premium 28 cm) ja Heirolin (Cerasafe Triply 24 cm) pannuihin.

Yllättävä menestyjä on alle 20 euroa maksava Ikean pannu.
 
Viimeksi muokattu:
Tossa pieni ote
Mikähän tuo Ikean pannu on? Oli nimittäin omakin suosikki vuosia kunnes muuttivat pinnoitteen ja se on aivana paska eikä kestä kuin pari viikkoa.
Huomaa myös kommenteista että en ole ainoa joka tuota uutta haukkuu.

Viitsitkö vielä vilkaista että tuo testi ei ole mikään "julkaistu ensimmäisen kerran 2023" -tyylinen ja onko sillä kommenttiosiota ja onko sielä mitään tuosta Ikean pannusta?

Sori vaivannäkö. Melkein vois ottaa ilmaisen kokeilun että pääsis lukee :D
 
Mikähän tuo Ikean pannu on? Oli nimittäin omakin suosikki vuosia kunnes muuttivat pinnoitteen ja se on aivana paska eikä kestä kuin pari viikkoa.
Huomaa myös kommenteista että en ole ainoa joka tuota uutta haukkuu.

Viitsitkö vielä vilkaista että tuo testi ei ole mikään "julkaistu ensimmäisen kerran 2023" -tyylinen ja onko sillä kommenttiosiota ja onko sielä mitään tuosta Ikean pannusta?

Sori vaivannäkö. Melkein vois ottaa ilmaisen kokeilun että pääsis lukee :D
Joo.. eilen oli kirjoitettu. Kaipa se sen testin verran ollu hyvä, ku Välimäki kokeillu sillä pihvin paistaa :D

Näin testi tehtiin​

Välimäki testasi pannut induktiolevyllä.

Kullakin pannulla paistettiin samankokoinen naudan sisäfileepihvi.

Välimäki kiinnitti huomiota siihen, miten tasaisesti lämpö jakaantuu pannulla. Tasainen lämmön jakaantuminen on merkki useita eri paistoalueita pannulla.

Näyttökuva 2025-06-17 kello 10.14.47.png


e: itsellä taitaa yks tämmöinen löytyä (en tiedä, ku ei näy pannussa merkkiä :D) ja on vielä vuoden jälkee iha hyvä. Oon vaa hanan alla aina vedellä putsannu ja induktioliedellä käyttänyt.

Näyttökuva 2025-06-17 kello 10.18.22.png
 
Viimeksi muokattu:
Joo.. eilen oli kirjoitettu. Kaipa se sen testin verran ollu hyvä, ku Välimäki kokeillu sillä pihvin paistaa :D



Näyttökuva 2025-06-17 kello 10.14.47.png


e: itsellä taitaa yks tämmöinen löytyä (en tiedä, ku ei näy pannussa merkkiä :D) ja on vielä vuoden jälkee iha hyvä. Oon vaa hanan alla aina vedellä putsannu ja induktioliedellä käyttänyt.

Näyttökuva 2025-06-17 kello 10.18.22.png
Joo juuri tuo pannu.. aivan silkkaa paskaa. Toimii hyvin viikosta muutamaan kuukauteen käytöstä riippuen ja sen jälkeen sillä ei tee mitään ja AIVAN KAIKKI tarttuu siihen kiinni. Tosta vois jo melkein laittaa iltapaskalle palautetta että käykää kattomassa arviot ja kokeilkaa useamman kuin kerran..

E: @emagdnim kehtaatko vielä kattoo onko siellä kommentointi mahdollisuuutta? Jos on niin voi melkein ottaa trialin että pääsee lukemaan :D
 
On tuossa jo pannuillakin hintaeroja kun halvin on 20 e ja voittaja 50-60 e. Oma kokemus Fiskarsin keraamisesta pinnoitteesta on All Steel paistokasarin muodossa ja mielestäni ollut kyllä erinomainen. Kestävyydestä en osaa sanoa mitään, kun ollut satunnaisessa käytössä ja vasta vuoden ajan.

All Steel -paistinpannut saa uudelleenpinnoitettua 20 eurolla mutta Hardfacelle ei sitä palvelua tarjota. Ennemmin ostaisin 69 eurolla nimenomaan All Steelin kuin hieman halvemman Hardfacen ihan tuon uudelleenpinnoitusmahdollisuuden takia.
 
Ikea pannu meni parin käyttökerran jälkeen takuuseen ja varapannuksi jätin. Saanee lämpötilan kanssa olla aivan liian tarkka eli pihvit jää paistamatta.

Fiskarssin fardfacen taas kun otin tämän jälkeen käyttöön niin ei mitään ongelmia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
280 058
Viestejä
4 818 102
Jäsenet
78 012
Uusin jäsen
janTK

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom