Non-stick Paistinpannut

Alkuun keraaminen tuntui liukkaalta. Nyt jää tavaraa jo kiinni. (Käyttöä ehkä 2kk). Oispa teflonia.
Nähtävästi niin keraaminen kuin teflonkin ovat tarkkoja siitä ettei liian kuumana saisi käyttää. Tuo on oire käyttövirheestä, että alkaa tavara lähes uudella pannulla jäämään paistaessa kiinni, liian kuumana on käytetty.

Hyvä nyrkkisääntö olisi ettei käytä koskaan lämmityslevyä täysillä ( ei edes alkukuumennuksen aikana ) ja maksimissaan muutoinkin vaikkapa neljä/kuudesosa teholla, siitäkin todella pian lämpöä laskien.
 
Nähtävästi niin keraaminen kuin teflonkin ovat tarkkoja siitä ettei liian kuumana saisi käyttää. Tuo on oire käyttövirheestä, että alkaa tavara lähes uudella pannulla jäämään paistaessa kiinni, liian kuumana on käytetty.

Hyvä nyrkkisääntö olisi ettei käytä koskaan lämmityslevyä täysillä ( ei edes alkukuumennuksen aikana ) ja maksimissaan muutoinkin vaikkapa neljä/kuudesosa teholla, siitäkin todella pian lämpöä laskien.
Tämä.

Ja tyhjän pannun ollessa liedellä, täytyy olla tarkkana. Nämä nykyiset pannut olisi hyvin pitkäikäisiä, jos niitä ei tulisi poltettua pilalle. Oma kalliimman pään Fiskarsin keraaminen oli kyllä todella liukas, kunnes kerran ehti lämmetä liikaa.
 
Itselläni samanlainen kokemus keraamisesta Greenpan Barcelona pannusta, liian kuumaksi pääsi muistaakseni jotakin kalapuikkoja paistaessa ja se muuttui heti paljon tahmeammaksi vaikka kuinka koitti jynssätä pesemällä puhtaaksi. Luulin sen olleen jo roskiskamaa, mutta sitten kun jaksoi hetkenaikaa käytellä niin se kyllä tokeni vielä aika hyväksi, ei tosin ihan entiselleen mutta käytettäväksi kuitenkin. Kannattaa siis olla lämpöjen kanssa tarkkana.
 
Tämähän se ongelma on. Pitäs paistaa muttei saa tulla liian kuumaksi, mikä voi joissain tapauksissa tarkoittaa ettei pannu ole tarpeeksi kuuma ko. hommaan. Siksi hyvä olla eri pannu kovaan paistamiseen ja jättää herkät aineet non-stickille.
 
Itse tarkkailen pinnoitettujen pannujeni lämpötilaa infrapunalämpömittarilla. Jos pitää paistettavan pintaan saada väriä, niin kuumennan pannun 200 asteeseen, kun pannuni kestävät 260 astetta. Näin kun hommat hoitaa, niin tule ylikuumumisia. Vanhin pannu on seitsemän vuotta vanha, ja vielä hyvässä kunnossa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
292 260
Viestejä
5 000 211
Jäsenet
80 244
Uusin jäsen
Otto8

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom