Non-stick Paistinpannut

Katselin mitä Rick Stein pannut, niin vaikkapa S.Groves non stick kivat 200€
 
Alkuun keraaminen tuntui liukkaalta. Nyt jää tavaraa jo kiinni. (Käyttöä ehkä 2kk). Oispa teflonia.
Nähtävästi niin keraaminen kuin teflonkin ovat tarkkoja siitä ettei liian kuumana saisi käyttää. Tuo on oire käyttövirheestä, että alkaa tavara lähes uudella pannulla jäämään paistaessa kiinni, liian kuumana on käytetty.

Hyvä nyrkkisääntö olisi ettei käytä koskaan lämmityslevyä täysillä ( ei edes alkukuumennuksen aikana ) ja maksimissaan muutoinkin vaikkapa neljä/kuudesosa teholla, siitäkin todella pian lämpöä laskien.
 
Nähtävästi niin keraaminen kuin teflonkin ovat tarkkoja siitä ettei liian kuumana saisi käyttää. Tuo on oire käyttövirheestä, että alkaa tavara lähes uudella pannulla jäämään paistaessa kiinni, liian kuumana on käytetty.

Hyvä nyrkkisääntö olisi ettei käytä koskaan lämmityslevyä täysillä ( ei edes alkukuumennuksen aikana ) ja maksimissaan muutoinkin vaikkapa neljä/kuudesosa teholla, siitäkin todella pian lämpöä laskien.
Tämä.

Ja tyhjän pannun ollessa liedellä, täytyy olla tarkkana. Nämä nykyiset pannut olisi hyvin pitkäikäisiä, jos niitä ei tulisi poltettua pilalle. Oma kalliimman pään Fiskarsin keraaminen oli kyllä todella liukas, kunnes kerran ehti lämmetä liikaa.
 
Itselläni samanlainen kokemus keraamisesta Greenpan Barcelona pannusta, liian kuumaksi pääsi muistaakseni jotakin kalapuikkoja paistaessa ja se muuttui heti paljon tahmeammaksi vaikka kuinka koitti jynssätä pesemällä puhtaaksi. Luulin sen olleen jo roskiskamaa, mutta sitten kun jaksoi hetkenaikaa käytellä niin se kyllä tokeni vielä aika hyväksi, ei tosin ihan entiselleen mutta käytettäväksi kuitenkin. Kannattaa siis olla lämpöjen kanssa tarkkana.
 
Tämähän se ongelma on. Pitäs paistaa muttei saa tulla liian kuumaksi, mikä voi joissain tapauksissa tarkoittaa ettei pannu ole tarpeeksi kuuma ko. hommaan. Siksi hyvä olla eri pannu kovaan paistamiseen ja jättää herkät aineet non-stickille.
 
Itse tarkkailen pinnoitettujen pannujeni lämpötilaa infrapunalämpömittarilla. Jos pitää paistettavan pintaan saada väriä, niin kuumennan pannun 200 asteeseen, kun pannuni kestävät 260 astetta. Näin kun hommat hoitaa, niin tule ylikuumumisia. Vanhin pannu on seitsemän vuotta vanha, ja vielä hyvässä kunnossa.
 
Tämähän se ongelma on. Pitäs paistaa muttei saa tulla liian kuumaksi, mikä voi joissain tapauksissa tarkoittaa ettei pannu ole tarpeeksi kuuma ko. hommaan. Siksi hyvä olla eri pannu kovaan paistamiseen ja jättää herkät aineet non-stickille.
Joo mullakin on tuo paksupohjainen rosteripannu pihvinpaistoon. Saa lämmittää sen minkä rasvat kestää lämpöä. Pinnoitetut pannut on sitten munan paistoon.
 
Jaahas, tuli tuhottua Sataken pannu vahingossa liiallisella kuumennuksella, ei ole enää non-stick...

Muuten paistelen valuraudalla/rosterilla/hiiliteräksellä mutta yksi pinoitettu pannu pitää kyllä olla.

Tuohon pannuun olin kyllä oikeasti tyytyväinen. Ja tuo äksidentti oli ihan oma moka. Nyt mietin että hommaanko samalaisen vai jonkun muun pinnoitetun pannun tilalle. Perus teflonpannua ei ehkä mutta noita "eternal mesh", "hexaclad" jne rosteri/pinnoitettu -kuviopannuja olen katsellut. Onko kokemuksia, onko ne oikeasti hyviä? Hieman kalliinpia mutta onkohan perusteltua? Tai voi suositella jotain hyvää keraamistakin pannua. Jos laitetaan hintaluokka alle satasen tai ei ainankaan hirveästi päälle.
 
Kotin joskus funtsia mitä etuja/haittoja tollasesta "hexaclad" pannusta vois olla, missä on siis runko rosteria ja pohjassa ohut "kohkuvio" ja pohjalla jonkinlainen pinnoite. Idea varmaankin noissa on että vois käyttää metallista lastaa kun se osuu (normaalisti) vain noihin rosterisiin kohokuvioihin mutta ei itse pohjan pinnoitteeseen. Toisaalta kuitenkin tuossa on sitten pinnoitteessa todella paljon saumoja mistä pinnoite voi lähteä repsottamaan ja se pinnoite ei kuitenkaan kestä lämpöä yhtään sen enempää kuin tavallinen "sileä" pinnoitettu pannu. Eli itselle tuollaiset haiskahtaa huonolta kompromissilta, mutta voi kait nuo ihan toimiviakin olla(ainakin hetken aikaa).

Tarvisi ostaa uusi isompi(28-30cm) pannu nykyisen Greenpanin tilalle, onko jengi bongannut jotakin hyviä Black -halvennuksia hyvästä keraamisesta pannusta, tai muutenvain suositella hyvää keraamisella pinnoitteella olavaa pannua..?
 
Kotin joskus funtsia mitä etuja/haittoja tollasesta "hexaclad" pannusta vois olla, missä on siis runko rosteria ja pohjassa ohut "kohkuvio" ja pohjalla jonkinlainen pinnoite. ...
Ei vaikuta olevan hintansa väärtejä. Kokemuksia löytyy netistä jonkun verran. Alla yksi niistä:

Onko sinulla kokemuksia Onyx / HexClad hybridi paistinpannusta?
Valitettavasti kyllä. Mainospuheet saivat minutkin kokeilemaan tätä ihmepannua. Onyx-pannujen pinta on yhdistelmä ruostumatonta terästä ja tarttumatonta pinnoitetta. Yhdistelmäpinnoite on luotu laseroimalla tarttumattomaan pinnoitteeseen kuvio, joka paljastaa osittain teräspinnan. Todellisuudessa pannu toimii täysin päinvastaisesti kuin mainoksissa eli siinä on sekä rosteripannun että teflonpannun huonot puolet. Herkän pinnoitteen takia pannua ei voi käyttää korkeissa lämpötiloissa tai metallityökaluilla ja ruoka tarttuu teräspintaan. Lisäksi, koska pinnoite ei ole yhtenäinen, se on erittäin altis lohkeilulle.

Hybrid-pannun sijaan, suosittelen ostamaan erikseen valurautapannun ja tarttumattoman pannun. Ostamalla esimerkiksi suosittelemamme keskihintaisen teflonpannun sekä suosittelemamme valurautapannun, maksat vain pari kymppiä enemmän kuin yhdestä Onyx-pannusta.

Ainut hyvä puoli kokemuksessa oli toimiva palautusoikeus. Yritys otti pannun takaisin 100-päivän tyytyväisyystakuunsa mukaisesta ja maksoi koko ostosumman takaisin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
293 005
Viestejä
5 010 417
Jäsenet
80 396
Uusin jäsen
chadez

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom