Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tein tätä ja @salojan mukaisesti korvasin punaleimaemmentaalilla reseptin juuston. Ei tämä minun mielestä maistu yhtään kukkakaalille. Kananmuna sen sijaan pohjassa maistuu. Mitään ongelmaa ei ollut taikinan koossapysymisessä, tosin tein aika ohutta ja uunitus meni pikkuisen pitkäksi. Toki uunissa kiertoilmauunitin tuon alun osuuden niin sai kosteutta pois mitä tuossa kaalissa oli vähän ylimääräistä. Seuraavalla kerralla pitää koettaa paahtaa tuota kukkakaalia öljyssä vähän pannulla. Ainoa miinus on oikeastaan tuo kananmunan maku, sitä saisi olla vähemmän.Onko kukaan kokeillut tuollaista kukkakaalipohjaista pohjaa:
![]()
Pizzapohja kukkakaalista
Vähähiilarinen pizzapohja valmistuu kukkakaalista kokonaan ilman jauhoja. Kukkakaalipizza maistuu etenkin juuston ystävälle ja gluteenittomille!www.soppa365.fi
Minkä kokoisia pizzoja (halkaisija) teette minkä painoisesta pallosta?
Viikon pitsa: kolmea juustoa, jauhelihaa, njudaa, paprikaa ja oliivia.
![]()
![]()
![]()
Oma pitsani on juuri niin iso, mitä Lidlin pitsakivelle mahtuu. Pituussunnassa on tilaa, mutta nytkin yksi reuna hieman "roikkui". Eli kun pitsakiven leveys on 30 cm, on pitsa 31-32 cm halkaisijaltaan. Havainto: kiven yli jäävä reuna ei nouse yhtä hyvin kuin kivellä oleva osa.
Onko kukaan hankkinut Oonin pitsauunille tarkoitettua metallipöytää? Tällaista
![]()
Ooni Modular Table -pöytä, medium
Ooni Modular Table -pöytä, medium on täydellinen alusta Ooni pizzauuneille. Pöydän terästasolle mahtuvat kaikki Oonin pizzauunit. Alatasoille saat mahtumaan polttopuut ja muut tarvikkeet.www.verkkokauppa.com
Haluaisin siirtää uunin puutarhapöydältä omalle pöydälle, mutta vähän epäilyttää, voiko tuota säilyttää ulkona talven, kun ei ole lämmintä varastoa minne siirtää pöytää talveksi.
Onko kukaan hankkinut Oonin pitsauunille tarkoitettua metallipöytää? Tällaista
![]()
Ooni Modular Table -pöytä, medium
Ooni Modular Table -pöytä, medium on täydellinen alusta Ooni pizzauuneille. Pöydän terästasolle mahtuvat kaikki Oonin pizzauunit. Alatasoille saat mahtumaan polttopuut ja muut tarvikkeet.www.verkkokauppa.com
Haluaisin siirtää uunin puutarhapöydältä omalle pöydälle, mutta vähän epäilyttää, voiko tuota säilyttää ulkona talven, kun ei ole lämmintä varastoa minne siirtää pöytää talveksi.
En ole hankkinut, mutta tässä olen noita pöytiä hiukan katsellut. Joku täällä vinkkasi tämän pöydän Stainless steel work table PREMIUM 1,4 m - with basic background , jota nyt olen himoinnut jo hetken. Juuri äsken laitoin sähköpostia ja kysyin paljon postit on Suomeen. ECO versio tuosta on halvempi, on vähän halvempaa terästä vissiin. AISI 201 vs tämän premium mallin AISI 304. Tuo Oonin pöytä on jotenkin todella ahdas ja rimpulan näköinen, niin siksi mietin että laittaa hiukan lisää euroja kiinni niin olisi monikäyttöisempi pöytä.
Mikä oli suunnitelma pitää tuo puhtaana ulkokäytössä? Itseä mietityttää jättää ruuanvalmistustaso ulos vaikka se säätä kestäisikin.
Meillä on Oonin isompi pöytä ja on todella tukeva. Pöytälevy tosiaan RST ja runko maalattua terästä. Yhden talven se on ulkona lasiterassilla ollut ja ei ollut moksiskaan. Pizzaa tuon päällä ei kyllä mahdu tekemään jos ei sitten varta vasten siihen dedikoi. Samalle pöydälle uunin kanssa mahdoton ajatus. Kaksi pöytää rinnakkain, niin onnistuu kyllä. Siistin näköinen viritys ja ostin siihen vielä kaveriksi tollasen tarvike boxin. Kyllä siinä pizzoja kärvistelee.En ole hankkinut, mutta tässä olen noita pöytiä hiukan katsellut. Joku täällä vinkkasi tämän pöydän Stainless steel work table PREMIUM 1,4 m - with basic background , jota nyt olen himoinnut jo hetken. Juuri äsken laitoin sähköpostia ja kysyin paljon postit on Suomeen. ECO versio tuosta on halvempi, on vähän halvempaa terästä vissiin. AISI 201 vs tämän premium mallin AISI 304. Tuo Oonin pöytä on jotenkin todella ahdas ja rimpulan näköinen, niin siksi mietin että laittaa hiukan lisää euroja kiinni niin olisi monikäyttöisempi pöytä.
Minkä kokoisia pizzoja (halkaisija) teette minkä painoisesta pallosta?
Näyttää ihan kahvilautasen kokoisilta pizzoilta![]()
Hyvä hinta pöydälle! Itse aloin nuukailemaan, hain Ikeasta parit saarekkeen rungot ja Torista kympillä pöytätason. Kunnon öljyt pintaan niin hienosti kestää pihalla. Tämmönen siitä tuli.Oonin omassa verkkokaupassa on summer flash sale, eli jonkinlainen kesänaloitus alennusmyynti, jolloin tuotteiden listahinnoista saa -20%. Lisäksi yli 90euron ostoksille saa ilmaiset toimituskulut. Päädyin tilaamaan Large-pöydän hintaan 199e ja siihen tarvikelaatikon hintaan 39,90e ja bambuisen 12" pitsalapion hintaan 23,99e.
Itse uuneja saa esim. Gigantista Oonin verkkokauppaa halvemmalla, mutta pöydän halvin hinta suomessa on hinta.fi palvelun mukaan 239e.
On mulla kotona vanha kunnon Pronto mikä pelittää hyvin, mutta mökillä kuuluu säätää ulkona kikkaillen ruokansa. Eihän se muuten mikään kesä olisi.Olisitte ostaneet puuilosta vaan sen 50e sähköpizzauunin kun oli tarjouksessa, ei tarvii sätätä ulkona ja lämmöt menee 400c suht nopeesti, eikä halkeile kivet…
Itsellä ennestään pizza pronto uuni ja tilasin ton koska näyttäis olevan muuten sama laite mut lisäksi ikkuna ja ajastin niin vähän turvallisempi ku kännissä vääntää pizzoja.
Onhan se Pronto ihan hyvä laite, jos haluaa pitsankaltaista tuotetta, jossa reunat ei saa väriä, mutta täytteet keskellä kiehuu tunnistamattomaksi mössöksi. Lautasantennin muotoinen kansi on typerin idea ikinä, koska lautasantennien tarkoitus on ainoastaan peilata kaikki säteily keskelle, tässä tapauksessa lämpösäteily. Ostin oman Prontoni 2006 ja onhan tuolla aika monet ajot tullut jo ajettua, mutta nykyään vaan kaipaa vähän parempaa. Ja se orgaanisen polttoaineen aromi tekee myös paljon, mikä näistä sähkövehkeistä jää puuttumaan.Olisitte ostaneet puuilosta vaan sen 50e sähköpizzauunin kun oli tarjouksessa, ei tarvii sätätä ulkona ja lämmöt menee 400c suht nopeesti, eikä halkeile kivet…
Itsellä ennestään pizza pronto uuni ja tilasin ton koska näyttäis olevan muuten sama laite mut lisäksi ikkuna ja ajastin niin vähän turvallisempi ku kännissä vääntää pizzoja.
Mitä ihmettä sä selität.Onhan se Pronto ihan hyvä laite, jos haluaa pitsankaltaista tuotetta, jossa reunat ei saa väriä, mutta täytteet keskellä kiehuu tunnistamattomaksi mössöksi. Lautasantennin muotoinen kansi on typerin idea ikinä, koska lautasantennien tarkoitus on ainoastaan peilata kaikki säteily keskelle, tässä tapauksessa lämpösäteily. Ostin oman Prontoni 2006 ja onhan tuolla aika monet ajot tullut jo ajettua, mutta nykyään vaan kaipaa vähän parempaa. Ja se orgaanisen polttoaineen aromi tekee myös paljon, mikä näistä sähkövehkeistä jää puuttumaan.
Pakastelätyille ja muiden pakasteiden kypsentämiseen (kuten cheddartäytetyt jalapenopoppersit) Pronto toimii usein ihan hyvin, mutta sitä huolella hiottua ja jääkaapissa päiviä kohotettua taikinaa, jonka päälle on huolella valittu laadukkaat täytteet en siihen vehkeeseen mielelläni laita, kun ne menee lähinnä hukkaan. Paljon tasaisemmin paistuvaan lopputulokseen pääsee kiven kanssa lieden uunissa ilman, että juusto, tomaattipyre ja täytteet ovat kiehuneet keskeltä oranssiksi homogeeniseksi mössöksi jo viiden minuutin kohdalla, kun reunat ovat vielä kalpeaa kumia. Mutta joo, makuja on monia ja vetäähän jotkut niitä jalostajan roiskeläppiäkin mikron kautta kierrätettynä.
Joo saahan ne reunat vähän väriä, jos teet maksimissaan 20-senttisiä lättyjä. Mutta ei se kupolin lautasantennimainen muoto yläpuolella olevine vastuksineen tosiaan reunoille lämpöä paljoa levittele, enkä oikein usko, että sun Pronto on jotenkin poikkeuksellinen rakkine muihin Prontoihin verrattuna mitä tulee fysiikan lakeihin. Totuus on kuitenkin se, ettei tolla tehtyjä pizzoja voi edes verrata mihinkään Ooneilla ja vastaavilla tehtyihin, joissa lämpö tulee voimalla sivusta. Siksi ne pizzat tulee niillä minuutissa ja niitä joutuu aika vauhdilla kääntelemään. Pronto sen sijaan on vajaan 10 minuutin kiehutuspata ennemmin kuin kunnollinen pizzauuni, vaikka sitä miten huudattaisi täysillä.Mitä ihmettä sä selität.
Kyllä mulla reunat saa ihan kauniisti nätisti väriä ja täytteet ei todellakaan "kiehu" mössöksi.
Mulla menee tasan 3min20sec tolla että tulee nätisti reunoilta ja pohjasta ruskettunut ja rapsakka pizza.Joo saahan ne reunat vähän väriä, jos teet maksimissaan 20-senttisiä lättyjä. Mutta ei se kupolin lautasantennimainen muoto tosiaan reunoille lämpöä paljoa levittele, enkä oikein usko, että sun Pronto on jotenkin poikkeuksellinen rakkine muihin Prontoihin verrattuna mitä tulee fysiikan lakeihin. Totuus on kuitenkin se, ettei tolla tehtyjä pizzoja voi edes verrata mihinkään Ooneilla ja vastaavilla tehtyihin, joissa lämpö tulee voimalla sivusta. Siksi ne pizzat tulee niillä minuutissa ja niitä joutuu aika vauhdilla kääntelemään. Pronto sen sijaan on vajaan 10 minuutin kiehutuspata ennemmin kuin kunnollinen pizzauuni, vaikka sitä miten huudattaisi täysillä.
Joo en tee kuten kirja käskee vaan lämmitän sen aina 2,5/3:een, eli niin kuumaksi kun pystyy kuitenkin sillä varalla, että termari pitää vastuksen päällä koko pizzanpaiston ajan. Alle viidessä minuutissa ei saa kyllä just mitään väriä reunaan asti pienemmälläkään pizzalla. Jos jotain saa, niin ihan reunan yläosaan. Pohja ei tosiaan ole mikään ongelma. Ongelma on se, että lämpö tulee suoraan ylhäältä ja että se kupoli vielä keskittää sen. Jos jotain metukka-jauhelihalättyjä vaan tekee, niin eihän se niin paljoa häiritse, mutta jos jotain vähän arvokkaampia ja herkempiä täytteitä alkaa laittamaan, kuten vaikka rapuja tai lohta, niin alkaa jo pänniä.Mulla menee tasan 3min20sec tolla että tulee nätisti reunoilta ja pohjasta ruskettunut ja rapsakka pizza.
Joo ei sillä mitään ihan 30cm pizzaa tehdä, mutta yli 20cm kyllä.
Ehkä et ole päässyt sinuiksi lämpöjen kanssa...
Jos tekee niinkuin ohjekirja neuvoo niin taatusti menee vituiksi, nyrkkisääntö on ettei lämmitä sitä täysille ennen kun sinne pizzan lämää...
Ihan rehellisesti sulla on laite viallinen jos et alle 5min saa kypsää ja reunoihin väriä.Joo en tee kuten kirja käskee vaan lämmitän sen aina 2,5/3:een, eli niin kuumaksi kun pystyy kuitenkin sillä varalla, että termari pitää vastuksen päällä koko pizzanpaiston ajan. Alle viidessä minuutissa ei saa kyllä just mitään väriä reunaan asti pienemmälläkään pizzalla. Jos jotain saa, niin ihan reunan yläosaan. Pohja ei tosiaan ole mikään ongelma. Ongelma on se, että lämpö tulee suoraan ylhäältä ja että se kupoli vielä keskittää sen. Jos jotain metukka-jauhelihalättyjä vaan tekee, niin eihän se niin paljoa häiritse, mutta jos jotain vähän arvokkaampia ja herkempiä täytteitä alkaa laittamaan, kuten vaikka rapuja tai lohta, niin alkaa jo pänniä.
Koita oikeasti joskus jotain kunnollista orgaanisella käyvää pizzauunia niin huomaat kyllä, että ei olla nyt ihan saman asian kanssa tekemisissä ja ettei sitä 50 euron grillivastusta voi ihan verrata lopputuloksen kannalta noihin vehkeisiin, joista lämpö tulee sivulta ja pizza on minuutissa valmis. Se aika ja lämmön suunta vaan vaikuttaa niin paljon siihen mihin kuntoon ne täytteet jää.
3 min 20s, 5 min...potatos poteitous. Ei se nyt vaan silti ole täytteiden osalta sama kuin minuutissa valmistunut pizza. Mitähän jauhoja/taikinaa mahdat käyttää? Mulla ei tuossa ajassa saa valmiiksi kuin joitain pakasteallas-tyyppisiä valmispohjia.Ihan rehellisesti sulla on laite viallinen jos et alle 5min saa kypsää ja reunoihin väriä.
Mulla on lämmöt tasan kakkosella ja pizza on tasan 3min 20sec uunissa (niin että vastus käännetty kolmoselle), jos pitäisin 5min niin olisi sekä pohja että täytteet täysin palaneet.
Olen kyllä tehnyt useastikin esim lohipizzaa ja tulos on kyllä ollut aivan helvetin hyvä silläkin.
Käytän fazerin pakastettuja taikinapalloja.3 min 20s, 5 min...potatos poteitous. Ei se nyt vaan silti ole täytteiden osalta sama kuin minuutissa valmistunut pizza. Mitähän jauhoja/taikinaa mahdat käyttää? Mulla ei tuossa ajassa saa valmiiksi kuin joitain pakasteallas-tyyppisiä valmispohjia.
Omat kokemukset pizzan valmistuksesta kaasugrillistä viime kesältä, kivet halkeaa todella helposti, niitä meni parikin kappaletta. Eikä normi grilliä tahdo saada tarpeeksi kuumaksi, pohja palaa kun päälliset on vielä raakoja. Kokeilin kikkailla tekemällä korokkeen pizzakivelle lähemmäksi grillinkupua, mutta ei se oikein auttanut. Nyt harkinnassa tommonen halpa, 50€, kaasu grilliin laitettava uuni. Onkos ihmisillä noista kokemusta? Toimiiko, saako noiden avulla nostettua lämmöt tarpeeksi kuumaksi?
En ole tehnyt vähään aikaan omaa pizzataikinaa, koska Pirkka parhaat pizzataikinapalloista on tullut niin hyvää pizzaa.
Nyt käytin Fazer tuplanolla pizzajauhoja.
Saa tekeytyä pari yötä jääkaapissa.
![]()
Muistan, että täällä on joskus ollut puhetta Valion Karelia Fontal juustosta. Samaa juustoa tullut joskus itsekin ostettua ja raastettua pizzan päälle. Nyt sattui lähikaupassa käymisen lomassa silmiin pistämään Valion Mozzarella-Fontal juustomuru, jota en ole mielestä aikaisemmin nähnytkään. Onko kukaan tuota kokeillut?
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.