Aloittelin pizzaharrastustani jo kesällä 2018, mutta 2019-2020 kokemusta tuli oikean pizzauunin myötä hurjasti lisää. Laskeskelin kahdessa kesässä tehneeni n. 250 pizzaa, ja joitain kymmeniä on tullut sen jälkeenkin. Nyt on siis aika päivitetylle artikkelille, jossa jaan kaiken mitä olen tähän...
vegehi.fi
Ton ohjeen mukaan tein aika kirjaimellisesti margariittaa Ooni Koda 12:lla. Ainoot erot että hiivana oli perus pullatuorehiiva (marketissa ei muuta) ja nostatin taikinaa ehkä 22h 24 tunnin sijaan.
Ongelmat:
- Reunoista tuli tosi kitkeriä pohjasta niistä kohtaa mistä vähän kärtsäsi. Ilmeisesti ylimääräinen Caputo-jauho paloi. Miten tuon voi välttää? Jauhoa kuitenkin vähän oltava ettei tartu lapioon. Lapiona reikäinen alumiinivekotin.
- Tuntuu ettei pohja ihan täysin kypsenny, jää etenkin keskeltä vähän raa'aksi. Mutta pohjaan ja reunoihin tulee silti kiva väri.