Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Tortillaa taas.

IMG_20220425_211834405_8.4.400.jpg
 
Maanantai niin ei jaksanu kummempia joten puolivalmiita sämpylöitä airfryeriin ja pakkasesta foliovuoka pulled porkia. Ja ääntä kohden.

pp.jpg


Pulled pork on kyllä mainio ruoka. Voi tehdä kerralla ison kasan ja pakastaa alumiinirasioissa "kerta-annoksia". Nopea käyttää ja on hyvää.
Juurikin näin. Siksi teen itse myös vähintään 5 kg kerralla.
 
Oijjestas. Perunasalaatti on kyllä hyvää. Huomenna kauppaan niin pitää yrittää muistaa ostaa.
Kiitos muistutuksesta.
 
1651302095521.png 1651302124984.png

Eilen vietin syntymäpäivää ja päätin tehdä menneiden vuosien kotiherkkua, käristysrullan (ruukas olla rullia, mutta ei jaksa syödä kuin yhden nykyään XD).

Ruotsista ostin tunnbrödiä leiväksi (makeahko rieskan tyylinen). Pottusalaatin tein itse. Keittelin puikuiloita, jäähdytin ja kuorin. Pilkoin kurkkua kuutioksi ja jonkinlaiset mummonkurkut niistä. Sipulia pilkoin ja sekoitin kuivat aineet keskenään. Kermaviiliä, sinappia, suola ja pippuri ja loraus valkoviinietikkaa. En ole oikein pottusalaatin ystävä ollut, mutta nyt maistu hyvältä :D

Porolastuja otin pakkasesta ja käristelin vähän liikaakin, kun aika tummaa ja kuivaa lihaa tuli, mutta oli hyvää. Rasvat hiljoskellen pannulla ruotsalaisesta tönkkösuolatusta läskistä (torrsaltat ryggfläsk). Tosi kiva suolaisuus tuli siitä ja maku :)

Ja vähän puolukkahilloa päälle, niin avot. Kyllä oli hyvvää, taisi olla käristyksestä huolimatta paras käristysrulla jota olen syönyt :)

Tästä tuli idea aikanaan, kun kävimmä lapsena Ruotsin puolen kaupalla jossain joulutapahtumassa. Ulkona oli kota ja siellä tarjottiin käristystä rullattuna tunnbrödiin. Siinä hämärässä luulimma että perunasalaatti oli riisipuuroa, mutta onneksi joku uskalsi kokeilla. Ainakin meille perheen lapsosille käristysrullasta tuli semmonen vakiotapa syödä käristystä :) Itse ruukasin syödä pelkkää käristystä välissä, mutta päätinpä tehdä perunasalaatin itse omaan makuun, voittaakseni pelon XD
 
1651406076062.png

Hirviburgeri 1.0

Riistaisella linjalla mennään näin pyhinä. Pakkasessa oli neljäkipaletta hirvestä tehtyä burgerpihviä, joten korkkasin ensimmäisen.

Sämpylä oli Lidlin paistopisteeltä briossi. Suolakurkut tein itse, ohkaisia mummonkurkku tyylisiä. Juustona pikku kuutioiksi pilkottua mustaa Koskenlaskijaa. Soosi oli kermaviiliä, johon sekoitettu kaupan puolukkahilloa ja hitusen suolaa.

Olin valmistellut soosit ja kurkut etukäteen ja juuston pilkoin ennen pihvin paistoa. Pihvi käväsi kuumalla hiiliteräksellä pari minuutti per puoli. Toisella puolikkaalla viskasin juuston päälle, tilkka vettä ja kansi päälle. Sitten kun aika oli kulunut, pihvi pois pannulta ja levittelin vähän sulaa juustoa tasaisemmin. Suolat ja pippurit laitoin paistaessa. Sämpylä pannulla paahtaa hetken ja kasasin burgerin.

Lopputulos? En kyllä tykkää tästä Lidlin briossista, kuin pullaa söis. Aika makeaa oli tuo puolukkahillo tähän tarkoitukseen. Pihvi oli hyvä, suolaa ronskimmin vois laittaa.

Mitä parantaa? Oikeita puolukoita hillon sijaan? Eri juusto, aurajuusto on aika namia hampparissa? Jotaki rouskuvaa? Salaatti, hapankaali? Sipsiä? Sämpylä eriä varmasti.
 
Mitä parantaa? Oikeita puolukoita hillon sijaan? Eri juusto, aurajuusto on aika namia hampparissa? Jotaki rouskuvaa? Salaatti, hapankaali? Sipsiä? Sämpylä eriä varmasti.
Kermaviili pois ja puolukkahillo siltäänsä. Juustoksi jokin kirpeämpi siivu, kuten vahva emmental tai cheddar. Hillo vain pihvin alle, juusto päälle. Pullaisuus lähtee briossista, jos lättäät lastalla ja paistat molemmin puolin. Rouskuvaksi kiekko raakaa makeaa sipulia, paksuus maun mukaan.
 
1651670254538.png1651670358636.png

Kanawrap.

Tunnbrödejä jäi ja on pakkasessa. Rullathan on hauskoja syödä, vaikka ne täytteet tykkää pursuta ulos.

Broilerin paistisuikaleita paistelin ja maustoin. Jäävuorisalaattia hyvissä ajoin revin, pesasin ja kuivasin. Kurkkua paloiksi. Kermaviilin jämiä maustoin valkosipulijauheella, valkopippurilla, suolalla ja ketsupilla (tomaatin makua hieman, kun aiheuttaa närästystä sellaisenaan). Fe... Salaattijuusto köntistä revin palasia.

Onhan tätä tullut syötyä aikaisemminkin, mutta siitä on jo jokunen vuosi. Taisin aikoinaan käyttää smetanaa sellaisenaan kastikkeena.
 
Liiterin grillikana. Ensin Weberissä jonkin aikaa omenasavua ja sitten airfryeriin kypsymään. Oli kyllä erityisen hyvää. Kanan savustus on hankalaa kun se menee niin helposti yli mutta tuolla konsitilla saa kivan savun maun joka ei kuitenkaan mene överiks.
kana.jpg


Harmi kun kaikki broilerit on nykyään noita jättikanoja joissa on kyllä paljon lihaa, mutta se on tosi mautonta. Ennen oli pienempiä mutta liha oli huomattavasti maukkaampaa. Joku rotumuutoshan tässä tuli joku vuosi sitten..
 
Liiterin grillikana. Ensin Weberissä jonkin aikaa omenasavua ja sitten airfryeriin kypsymään. Oli kyllä erityisen hyvää. Kanan savustus on hankalaa kun se menee niin helposti yli mutta tuolla konsitilla saa kivan savun maun joka ei kuitenkaan mene överiks.
kana.jpg


Harmi kun kaikki broilerit on nykyään noita jättikanoja joissa on kyllä paljon lihaa, mutta se on tosi mautonta. Ennen oli pienempiä mutta liha oli huomattavasti maukkaampaa. Joku rotumuutoshan tässä tuli joku vuosi sitten..
Mukavan tumma ja rapea pinta, tuo on ilmeisesti Weberistä ja suoralta grillaukselta? Ei ilmeisesti pelkällä Airfryerissä tällaista saa?
 
Mukavan tumma ja rapea pinta, tuo on ilmeisesti Weberistä ja suoralta grillaukselta? Ei ilmeisesti pelkällä Airfryerissä tällaista saa?
Airfyeristä pinta. Savustus oli miedolla lämmöllä niin että pinta ei ollut edes juuri ruskea. Airfyeriin vaan 180c ja olisko ollu reilu 50min. Savustuksessa oli jotain parikytäminsaa mutta ei siinä hirveästi ehtiny kypsyä, kuhan imi vähän savua. Laitan aina runsaasti kuivamausteita tohon pintaan niin tulee tommonen melkein musta.

Mä tykkään että kanan nahka on kunnolla rapea ja mausteinen. Paras osa koko broilerissa.
 
9D53C016-568F-4850-9767-D71982E9FBBE.jpeg

Naudan eturintaa eli brisketiä. Paino kuvaushetkellä noin 5,2kg. Trimmasjn tuosta tuon kalvon pois ja vähän ohuempia reunoja.
2DEF4D49-DB21-448F-BD1D-B689F48F7012.jpeg


Pakko oli illalla rubin hieromisen jälkeen vetää kahtia, että sai sen jääkaappiin mahtumaan. Pe-iltana tosiaan hierottu rub pintaan. 12tuntia jääkaapissa rub pinnassa ja aamuseiskalta ulos. Puolikympiltä grilliin.

Liha ostettu pakastettuna. Otettu sulamaan torstai-iltana sillä mielellä, että lauantaiaamusta alkaa grillaus.
Oliko tuosta melkein kaikki rasva trimmattu pois vai onko se tuolla alapuolella? Miettinyt itse olisiko se Atrian verkkokaupasta helpoin tilata hyviä briskettejä, mutta jos kaikki rasvat on trimmattu niin ei hyvä
 
Oliko tuosta melkein kaikki rasva trimmattu pois vai onko se tuolla alapuolella? Miettinyt itse olisiko se Atrian verkkokaupasta helpoin tilata hyviä briskettejä, mutta jos kaikki rasvat on trimmattu niin ei hyvä
Ei se rasva mene pinnasta sinne lihan sisään. Tärkeämpää on se, että lihassa on sisällä rasvaa.
 
Ei se rasva mene pinnasta sinne lihan sisään. Tärkeämpää on se, että lihassa on sisällä rasvaa.
Ei täysin tietenkään. Mutta se päälirasva tekee suutuntumasta paljon mehevämmän ja brisketti ei myöskään kuivahda yhtä paljon sisältä, kun päällä on sopiva rasvakerros. En usko, että amerikan ihmeet briskettivideoillaan turhaan opastaa jättämään sen neljännestuuman verran rasvaa brisketin päälle
 
Oliko tuosta melkein kaikki rasva trimmattu pois vai onko se tuolla alapuolella? Miettinyt itse olisiko se Atrian verkkokaupasta helpoin tilata hyviä briskettejä, mutta jos kaikki rasvat on trimmattu niin ei hyvä


Tää oli trimmattu turhan rasvattomaksi valmiiksi. En tehnyt tolle mitään. Mutta osa henk.myymälän tuotteista saattaa olla edullisen hinnan puitteissa hieman epäkuranttia ulkonäöllisesti ja ei vastaa sitä mitä saisi esim. Atrian omasta verkkokaupasta kuluttajille.
 
Ei täysin tietenkään. Mutta se päälirasva tekee suutuntumasta paljon mehevämmän ja brisketti ei myöskään kuivahda yhtä paljon sisältä, kun päällä on sopiva rasvakerros. En usko, että amerikan ihmeet briskettivideoillaan turhaan opastaa jättämään sen neljännestuuman verran rasvaa brisketin päälle
Sama täälläkin, tykkkään että pinnassa on kerros rasvaa makua antamaan mutta se on taas pois sitten parkista ja savun mausta kun se ei tunkeudu rasvan läpi. Kuivumiseen rasvakerroksella ei ole mitään merkitystä. Kaikista isoin tekijä on lämpenemisen pysähtyminen (stall), jossa lihasta haihtuu nestettä niin paljon, että sen vaatima energiamäärä pysäyttää lämpötilan nousun. Eihän stallaamisessa muuten mitään vikaa ole mutta se haihtuminen. Itse vedän nykyään automaattisesti 65C:ssä Texas crutchin enkä jää odottelemaan stallaamisen ohi menemistä.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
1652969942470.png

Jauhemaksapihvi haudutetulla sipulilla, puolukkahillolla, keitetyllä perunalla ja kermasoosilla.

Eilen paistelin jauhemaksapihvejä, kun kaupassa oli -30% paketti. En muista olenko aikaisemmin postaillut tälläistä tänne, mutta eipä se haittaa :D Meinasin eilen ottaa jo kuvan, mutta unohdin. Tänään oli kyllä paremmat sapuskat :)

Pihvimassan tein jauhetusta maksasta, raastetusta (ja nesteet puristettu suurin osa) perunasta ja sipulista, mausteena suolaa, valkopippuria, meiramia ja pikkusen sieniliemijauhetta (Maustesopilta kokeilussa). Paistoin ne sitten keskilämmöllä voissa pannulla.

Eilen ja tänään tuli tehtyä haudutettua sipulia. Eli puolirenkaiksi pilkoin sipulia, keskilämmöllä voissa kuulottetin vähän sekoitellen. Pikkuisen suolan laitoin sinne myös. Kun alkoi väriä tulemaan, pienensin lämmön matalalle, pikkunen sokeri, sekoitus ja loraus punaviini etikkaa ja kansi päälle. Suunnilleen kymmenisen minuuttia annoin olla ja sekoitin välillä. Sitten kun sipulit oli valmiita, otin pois ja lorautin kermaa pannulle, siihen sitten suolaa, sinappia ja valkopippuria.

Lopputulos? Varmaan parhaimmat jauhemaksapihvit mitä olen syönyt :D Tuo sipulikin oli kyllä törky hyvää, tekis melkeinpä joka aterialla sitä lisukkeella nyt... Kermakastikehan on aina hyvää. Ja on tämä Mertitalon puolukkahillo hyvää, vaikkakin aika makeaa, mutta ei tässä haitannut.
 
1652969942470.png

Jauhemaksapihvi haudutetulla sipulilla, puolukkahillolla, keitetyllä perunalla ja kermasoosilla.

Eilen paistelin jauhemaksapihvejä, kun kaupassa oli -30% paketti. En muista olenko aikaisemmin postaillut tälläistä tänne, mutta eipä se haittaa :D Meinasin eilen ottaa jo kuvan, mutta unohdin. Tänään oli kyllä paremmat sapuskat :)

Pihvimassan tein jauhetusta maksasta, raastetusta (ja nesteet puristettu suurin osa) perunasta ja sipulista, mausteena suolaa, valkopippuria, meiramia ja pikkusen sieniliemijauhetta (Maustesopilta kokeilussa). Paistoin ne sitten keskilämmöllä voissa pannulla.

Eilen ja tänään tuli tehtyä haudutettua sipulia. Eli puolirenkaiksi pilkoin sipulia, keskilämmöllä voissa kuulottetin vähän sekoitellen. Pikkuisen suolan laitoin sinne myös. Kun alkoi väriä tulemaan, pienensin lämmön matalalle, pikkunen sokeri, sekoitus ja loraus punaviini etikkaa ja kansi päälle. Suunnilleen kymmenisen minuuttia annoin olla ja sekoitin välillä. Sitten kun sipulit oli valmiita, otin pois ja lorautin kermaa pannulle, siihen sitten suolaa, sinappia ja valkopippuria.

Lopputulos? Varmaan parhaimmat jauhemaksapihvit mitä olen syönyt :D Tuo sipulikin oli kyllä törky hyvää, tekis melkeinpä joka aterialla sitä lisukkeella nyt... Kermakastikehan on aina hyvää. Ja on tämä Mertitalon puolukkahillo hyvää, vaikkakin aika makeaa, mutta ei tässä haitannut.
Näyttää ja kuulostaa erittäin hyvälle. Hyvä setti! Pitäis tota maksaa viitsiä kokeilla joskus, syön kyllä ihan mielellään jos on jotain maksaa kermakastikeessa tms (satunnaisesti on jossain lounas-buffassa) eli maksa ei aiheuta sinänsä väristyksiä mut en vaan saa itse tehtyä. Varsinkin toi jauhettu maksa on raakana vähän etovan oloista..
 
Laitetaan tällainen kooste kokkauskuvia, kun ei ole tullut vähään aikaan laitettuakaan.

Kotzonen tapaista. Eli taitettu pakastepizzaa, jossa välissä kasviksia ja kebabkastiketta:
kokkailuja-1.jpg

Pulled-pork quesadilloja. Näitä tulee tehtyä aika usein:
kokkailuja-2.jpg

Kana-halloumi-salaatti:
kokkailuja-3.jpg

Ravintolassa tää myydään maistelulautasena, mut kutsutaan nyt rehellisesti tähteiksi. Makkaraa, pulled porkia bbq-kastikkeella, halloumia, savupaprikaperunoita aiolilla ja Flat iron steak chimichurrilla.
kokkailuja-4.jpg

Feta-oliivi-pasta
kokkailuja-5.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
286 746
Viestejä
4 920 587
Jäsenet
79 245
Uusin jäsen
Robsukka

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom