Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina poikkeuksellisesti noin klo 14:00 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>
Aivan törkeän hyvännäköistä! Pekoni esipaistettu vai raakana?Vaihteeksi pizzaa.
![]()
Juurikin näin. Siksi teen itse myös vähintään 5 kg kerralla.Maanantai niin ei jaksanu kummempia joten puolivalmiita sämpylöitä airfryeriin ja pakkasesta foliovuoka pulled porkia. Ja ääntä kohden.
![]()
Pulled pork on kyllä mainio ruoka. Voi tehdä kerralla ison kasan ja pakastaa alumiinirasioissa "kerta-annoksia". Nopea käyttää ja on hyvää.
Esipaistoin pekonit airfryerissa 200 asteessa 7 minuuttia ennen pizzaan laittamista.Aivan törkeän hyvännäköistä! Pekoni esipaistettu vai raakana?
Vaimo yllätti näillä. En tiedä voiko vertailla suoraan normimunkkiin mutta aivan hewletin hyviä....meinas jäädä kuvat ottamatta....! Airfryer-munkkeja
Lienee tää.Olisiko reseptiä saatavilla?
Kermaviili pois ja puolukkahillo siltäänsä. Juustoksi jokin kirpeämpi siivu, kuten vahva emmental tai cheddar. Hillo vain pihvin alle, juusto päälle. Pullaisuus lähtee briossista, jos lättäät lastalla ja paistat molemmin puolin. Rouskuvaksi kiekko raakaa makeaa sipulia, paksuus maun mukaan.Mitä parantaa? Oikeita puolukoita hillon sijaan? Eri juusto, aurajuusto on aika namia hampparissa? Jotaki rouskuvaa? Salaatti, hapankaali? Sipsiä? Sämpylä eriä varmasti.
Mukavan tumma ja rapea pinta, tuo on ilmeisesti Weberistä ja suoralta grillaukselta? Ei ilmeisesti pelkällä Airfryerissä tällaista saa?Liiterin grillikana. Ensin Weberissä jonkin aikaa omenasavua ja sitten airfryeriin kypsymään. Oli kyllä erityisen hyvää. Kanan savustus on hankalaa kun se menee niin helposti yli mutta tuolla konsitilla saa kivan savun maun joka ei kuitenkaan mene överiks.
![]()
Harmi kun kaikki broilerit on nykyään noita jättikanoja joissa on kyllä paljon lihaa, mutta se on tosi mautonta. Ennen oli pienempiä mutta liha oli huomattavasti maukkaampaa. Joku rotumuutoshan tässä tuli joku vuosi sitten..
Airfyeristä pinta. Savustus oli miedolla lämmöllä niin että pinta ei ollut edes juuri ruskea. Airfyeriin vaan 180c ja olisko ollu reilu 50min. Savustuksessa oli jotain parikytäminsaa mutta ei siinä hirveästi ehtiny kypsyä, kuhan imi vähän savua. Laitan aina runsaasti kuivamausteita tohon pintaan niin tulee tommonen melkein musta.Mukavan tumma ja rapea pinta, tuo on ilmeisesti Weberistä ja suoralta grillaukselta? Ei ilmeisesti pelkällä Airfryerissä tällaista saa?
Oliko tuosta melkein kaikki rasva trimmattu pois vai onko se tuolla alapuolella? Miettinyt itse olisiko se Atrian verkkokaupasta helpoin tilata hyviä briskettejä, mutta jos kaikki rasvat on trimmattu niin ei hyvä![]()
Naudan eturintaa eli brisketiä. Paino kuvaushetkellä noin 5,2kg. Trimmasjn tuosta tuon kalvon pois ja vähän ohuempia reunoja.![]()
Pakko oli illalla rubin hieromisen jälkeen vetää kahtia, että sai sen jääkaappiin mahtumaan. Pe-iltana tosiaan hierottu rub pintaan. 12tuntia jääkaapissa rub pinnassa ja aamuseiskalta ulos. Puolikympiltä grilliin.
Liha ostettu pakastettuna. Otettu sulamaan torstai-iltana sillä mielellä, että lauantaiaamusta alkaa grillaus.
Ei se rasva mene pinnasta sinne lihan sisään. Tärkeämpää on se, että lihassa on sisällä rasvaa.Oliko tuosta melkein kaikki rasva trimmattu pois vai onko se tuolla alapuolella? Miettinyt itse olisiko se Atrian verkkokaupasta helpoin tilata hyviä briskettejä, mutta jos kaikki rasvat on trimmattu niin ei hyvä
Ei täysin tietenkään. Mutta se päälirasva tekee suutuntumasta paljon mehevämmän ja brisketti ei myöskään kuivahda yhtä paljon sisältä, kun päällä on sopiva rasvakerros. En usko, että amerikan ihmeet briskettivideoillaan turhaan opastaa jättämään sen neljännestuuman verran rasvaa brisketin päälleEi se rasva mene pinnasta sinne lihan sisään. Tärkeämpää on se, että lihassa on sisällä rasvaa.
Oliko tuosta melkein kaikki rasva trimmattu pois vai onko se tuolla alapuolella? Miettinyt itse olisiko se Atrian verkkokaupasta helpoin tilata hyviä briskettejä, mutta jos kaikki rasvat on trimmattu niin ei hyvä
Sama täälläkin, tykkkään että pinnassa on kerros rasvaa makua antamaan mutta se on taas pois sitten parkista ja savun mausta kun se ei tunkeudu rasvan läpi. Kuivumiseen rasvakerroksella ei ole mitään merkitystä. Kaikista isoin tekijä on lämpenemisen pysähtyminen (stall), jossa lihasta haihtuu nestettä niin paljon, että sen vaatima energiamäärä pysäyttää lämpötilan nousun. Eihän stallaamisessa muuten mitään vikaa ole mutta se haihtuminen. Itse vedän nykyään automaattisesti 65C:ssä Texas crutchin enkä jää odottelemaan stallaamisen ohi menemistä.Ei täysin tietenkään. Mutta se päälirasva tekee suutuntumasta paljon mehevämmän ja brisketti ei myöskään kuivahda yhtä paljon sisältä, kun päällä on sopiva rasvakerros. En usko, että amerikan ihmeet briskettivideoillaan turhaan opastaa jättämään sen neljännestuuman verran rasvaa brisketin päälle
Ostin viikonloppuna myös saman ja todettu loistavaksi!
Näyttää ja kuulostaa erittäin hyvälle. Hyvä setti! Pitäis tota maksaa viitsiä kokeilla joskus, syön kyllä ihan mielellään jos on jotain maksaa kermakastikeessa tms (satunnaisesti on jossain lounas-buffassa) eli maksa ei aiheuta sinänsä väristyksiä mut en vaan saa itse tehtyä. Varsinkin toi jauhettu maksa on raakana vähän etovan oloista..
Jauhemaksapihvi haudutetulla sipulilla, puolukkahillolla, keitetyllä perunalla ja kermasoosilla.
Eilen paistelin jauhemaksapihvejä, kun kaupassa oli -30% paketti. En muista olenko aikaisemmin postaillut tälläistä tänne, mutta eipä se haittaaMeinasin eilen ottaa jo kuvan, mutta unohdin. Tänään oli kyllä paremmat sapuskat
Pihvimassan tein jauhetusta maksasta, raastetusta (ja nesteet puristettu suurin osa) perunasta ja sipulista, mausteena suolaa, valkopippuria, meiramia ja pikkusen sieniliemijauhetta (Maustesopilta kokeilussa). Paistoin ne sitten keskilämmöllä voissa pannulla.
Eilen ja tänään tuli tehtyä haudutettua sipulia. Eli puolirenkaiksi pilkoin sipulia, keskilämmöllä voissa kuulottetin vähän sekoitellen. Pikkuisen suolan laitoin sinne myös. Kun alkoi väriä tulemaan, pienensin lämmön matalalle, pikkunen sokeri, sekoitus ja loraus punaviini etikkaa ja kansi päälle. Suunnilleen kymmenisen minuuttia annoin olla ja sekoitin välillä. Sitten kun sipulit oli valmiita, otin pois ja lorautin kermaa pannulle, siihen sitten suolaa, sinappia ja valkopippuria.
Lopputulos? Varmaan parhaimmat jauhemaksapihvit mitä olen syönytTuo sipulikin oli kyllä törky hyvää, tekis melkeinpä joka aterialla sitä lisukkeella nyt... Kermakastikehan on aina hyvää. Ja on tämä Mertitalon puolukkahillo hyvää, vaikkakin aika makeaa, mutta ei tässä haitannut.
Tuosta kannattaa tehdä currywurstia. Nam!Eilinen iltapala. Bratwurst-raakamakkara oli kyllä 5/5.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.