Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Ulkofilettä, punaviinikastike, ruusukaalia, varsiparsakaalia ja maissia kaikki paistelu pannuilla, voita käytelty.

piffi.jpg
 
Ja Isä tuli kateelliseksi viime viikon piffistä, niin tehtiin nyt viikonloppuna sillekin.

Naudan ulkofileepihvi, suolalla paahdettua broccolinia, suppilovahvero- ja kantarellipyrekroketti, Lapin Puikula -perunasta tehdyt tuplafriteeratut ranskalaiset sekä pariisilaisen ravintolan Le Relais de Venise L’Entrecôten kastike.

piffi2.png
 
Puikulaa ja siikliä, kuohukerma, hieno merisuola, sulatettu voinokare, 5 isoa valkkarinkynttä.

1763836951588.png


Possun kaslersiivut, hieno merisuola ja Poppamiehen slow food rub -pintamauste ennen paistamista.

1763837070329.png


Sitte sohvalla vähän oikaista, ja 2 tunnin tyrmäjäinen :lol:
 
IMG_20251201_190210Z.jpg


Tuli niin hyvää caesarin salaattia, että pitää tänäänkin tehdä ja Lidlin salaatti oli iso, että riittää kahteen kertaan. Kananrinnan paistoin sinne lisäksi, että täyttää vähän. Kyllä siinä kastikkeessa vaan on rutkasti makua, vaikkei ihan kaikkea ollut juuri mitä alkuperäiseen tulee, mutta oli aika hyvät vaihtoehtoiset tuotteet.
 
Kokeilin tehdä airfryerissa TikTok ohjeella kababia naudan jauhelihasta.

DSC00204.JPG
Toimiko? Itsellä tulee somessa vastaan valtavasti näitä kebu-ohjeita.. kerran olen kokeillut mutta oli pieni pettymys, taisin laittaa liikaa hikimaustetta aka juustokuminaa ja jotenkin se jälki-grillaus (aika monessa ohjeessa suositellaan sen jälkeen käyttämään grillivastuksilla kun liha valmis ja otettu paperista veks) teki ehkä lihasta mun makuun liian kuivaa. Aion kyllä kokeilla uudemman kerran, mausteita (pippuri,paprika jne) reilusti mutta vähemmän juustokuminaa, tarkkana että liha ei kuiva.
 
Toimiko? Itsellä tulee somessa vastaan valtavasti näitä kebu-ohjeita.. kerran olen kokeillut mutta oli pieni pettymys, taisin laittaa liikaa hikimaustetta aka juustokuminaa ja jotenkin se jälki-grillaus (aika monessa ohjeessa suositellaan sen jälkeen käyttämään grillivastuksilla kun liha valmis ja otettu paperista veks) teki ehkä lihasta mun makuun liian kuivaa. Aion kyllä kokeilla uudemman kerran, mausteita (pippuri,paprika jne) reilusti mutta vähemmän juustokuminaa, tarkkana että liha ei kuiva.
Vasta ensimmäisen kerran tein ja en ole vielä päässyt maistamaan, mutta voin laittaa alle ohjeen miten duunasin ja tosiaan kuminaa ei tule tässä taloudessa mihinkään ruokaan tai leipään.

Chiliä ja paprikaa olisin laittanut kunnolla, mutta sitten tytär olisi kieltäytynyt syömästä. Ehkä teen uuden satsin joku kerta vain itselleni 😃

🧄 Ainekset ja mausteet
• 400 g naudan jauhelihaa
• Loraus ruokaöljyä
• Aromisuolaa
• Santa Maria Viiden pippurin mausteseosta
• Valkopippurijauhetta
• Chilijauhetta

🔥 Valmistusohje
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jaa jauheliha kahteen osaan.
2. Aseta puolikas taikinamassa leivinpaperin keskelle ja painele .jauhelihaa litteämmäksi.
3. Lisää toinen leivinpaperi jauhelihan päälle ja kaulitse jauhelihamassa ohueksi levyksi.
4. Tee vaiheet 2 ja 3 toiselle taikinamassalle.
5. Poista kummastakin päällimmäinen leivinpaperi ja tee niistä kaksi rullaa.
6. Leikkaa rullat puoliksi, että mahtuu paremmin airfryerin sisälle kypsymään.
7. Paista 180°C asteessa 18 minuuttia.
8. Anna vähän jäähtyä ja revi tai leikkaa jauhelihalevyt pienemmiksi lastuiksi ja paista niitä vuoassa vielä 180°C asteessa noin 3 minuuttia.
 
Kokeilin tehdä airfryerissa TikTok ohjeella kababia naudan jauhelihasta.

DSC00204.JPG

Tätä olen itsekin ajatellut kokeilla. Olisi tosiaan hienoa kuulla kokemuksia mausta ja rakenteesta.
Kuvassa näyttää kyllä aika hyvältä.
Jään odottamaan vastausta. Tosin kohtapuoliin tuo tulee itsekin testattua, että saa niitä omakohtaisia kokemuksia.
 
Mihis tuo sopii? Miten paljon mustaherukka maistuu? Pakko varmaan kokeilla, jos vastaan tulee.


Käytännössähän tuota voi melkein mihin vaan lotrata, menis varmaan letun päälläkin kun on melko makeaa. Mustaherukka ei maistu, karhunvatukan voi maistaa. ;) Tulistahan tämä ei ole. Toinen hyvä kastike Poppamieheltä jos makeasta tykkää on tuo Caribbean. Siitä jo vähän potkua löytyy.
 
Kuvia myös lopputuloksesta :) Nyt on raakaa lihaa grillissä..

Ja minulle kelpaisi kuvat kyljestä (pork belly), jossa läski olisi paistettu tuolla tyylillä.

Yritän muistaa, eikö tämä ole postaa kokkauskuvia, eikä postaa annoskuvia ;)

Kyljestä on pitänyt useasti kokeilla, mutta eihän sitä sitten mistään läheltä ikinä saa.

Kasleri toimii vallan hyvin ja sitä saa aina. Helppoa ja hyvää.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
295 226
Viestejä
5 048 718
Jäsenet
80 831
Uusin jäsen
KunKq

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom