Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mä olen joskus vuosia sitten tehnyt tahnasta currysoosia. Reseptissä luki, että ensin paistellaan sitä tahnaa öljyssä, sitten jatketaan muiden raaka-aineiden kanssa. Ja muutenkin olen tottunut laittamaan tuoreetkin chilit öljyn kanssa pannulle. Ei niillä enää jatkomausteta sitä soosia? Vai olenko elänyt harhaluulossa kaikki nämä vuodet? En tiedä, siksi kysyn. Kuivamausteiden kanssa voi riehua vapaammin ja varsinkin suolan kanssa voi pelata varman päälle ja lisäillä tarvittaessa.Siksi aina kannattaakin laittaa maltilla tulisia mausteita/tahnoja/kastikkeita ja ennen kaikkea maistella sitä ruokaa, jatkuvasti. Tulisuutta saa aina lisättyä valmistuksen aikana, mutta vaikea sitä on ottaa pois.
Tuntuu monesti, että porukka vain mättää raaka-aineita pannulle ja sitten vain odottaa että siitä tulee hyvää. Ruokaa pitää jatkuvasti maistella valmistuksen aikana, niin silloin sitä makua pystyy säätämään.
Nyt löytyi uusi kukkosoosin korvike. Tabascon sriracha-soosi
Tulisista nuudeleista kun oli joskus aiemmin juttua niin tuli käytyä Helsingin Hakaniemessä Vii-Voan nimisessä etnisessä kaupassa. Siellä oli tosi hyvä valikoima erilaisia spicy-luokiteltuja nuudeleita. Ostin kymmenkuntaa erilaista ja tähä mennessä testatut kaksi olivat sekä hyviä että tulisia.
Noodels - Vii-Voan - Itämaisia elintarvikkeita verkkokauppa
No en minä nyt niitä laskenut siellä liikkeessä, mutta paljon niitä oli joka tapauksessa.Onko kivijalkaliikkeen valikoima siis tuo mikä tossa nettisivulla?
No en minä nyt niitä laskenut siellä liikkeessä, mutta paljon niitä oli joka tapauksessa.
En tykkää itse mistään överitulisista kastikkeista, sillä tykkään lotrata kastiketta suht reilusti jotta sapuskaan saa myös makua pelkän poltteen lisäksi. Tästä syystä El Yucatecon soosit ovat omia lemppareita ja kyllä polvilumpiot pyörähtivät riemusta kun näitä oli tullut vierisen K-kaupan hyllyyn! Matkaan lähti mukavan hedelmäinen Caribbean-soosi ja sen kaveriksi vähän tulisempi "Maya-soosi" eli Salsa Kutbil-ik. Yhden pullon elinikä ei ole hirveästi viikkoa pidempi, joten on äärimmäisen mukavaa että näitä saa nyt muutenkin kuin tilaamalla.
Tuli myös testattua Poppamiehen Habanero-kastike joka on ihan hyvän makuista, mutta hieman liian mietoa. Ahjo taas on vähän tulisempi, mutta maku ei oikein meikäläiselle iskenyt. Tabascon Habanero sitävastoin oli todella mukava yllätys ja sitä tuli hamstrattua kaappiin muutama puteli.
Kaveri joskus toi näitä jenkkireissultaan. Ovat kyllä oikein mainioita soosseja, mutta saatavuus on ollut heikkoa ruokakaupoissa. Pitääkin käydä katsomassa paikallinen Citymarket läpi.En tykkää itse mistään överitulisista kastikkeista, sillä tykkään lotrata kastiketta suht reilusti jotta sapuskaan saa myös makua pelkän poltteen lisäksi. Tästä syystä El Yucatecon soosit ovat omia lemppareita ja kyllä polvilumpiot pyörähtivät riemusta kun näitä oli tullut vierisen K-kaupan hyllyyn! Matkaan lähti mukavan hedelmäinen Caribbean-soosi ja sen kaveriksi vähän tulisempi "Maya-soosi" eli Salsa Kutbil-ik. Yhden pullon elinikä ei ole hirveästi viikkoa pidempi, joten on äärimmäisen mukavaa että näitä saa nyt muutenkin kuin tilaamalla.
Tuli myös testattua Poppamiehen Habanero-kastike joka on ihan hyvän makuista, mutta hieman liian mietoa. Ahjo taas on vähän tulisempi, mutta maku ei oikein meikäläiselle iskenyt. Tabascon Habanero sitävastoin oli todella mukava yllätys ja sitä tuli hamstrattua kaappiin muutama puteli.
Turussa tulisia nuudeleita ja mustaa kukkosoosia on löytynyt Nurmi Daosta:Tulisista nuudeleista kun oli joskus aiemmin juttua niin tuli käytyä Helsingin Hakaniemessä Vii-Voan nimisessä etnisessä kaupassa. Siellä oli tosi hyvä valikoima erilaisia spicy-luokiteltuja nuudeleita. Ostin kymmenkuntaa erilaista ja tähä mennessä testatut kaksi olivat sekä hyviä että tulisia.
Noodels - Vii-Voan - Itämaisia elintarvikkeita verkkokauppa
Nyt ei näytä saavan huy fonging srirachaa enää ainakaan asianfoodonlinesta. Mikä olisi paras vaihtoehto sille? Tällä sivulla on ainakin suositeltu tabascon vastaavaa ja goosen blackouttia.
Nyt ei näytä saavan huy fonging srirachaa enää ainakaan asianfoodonlinesta. Mikä olisi paras vaihtoehto sille? Tällä sivulla on ainakin suositeltu tabascon vastaavaa ja goosen blackouttia.
Kun El Yucatecot ja Cholulat on mainittu, niin mainitsemisen arvoisia on Enconankin kastikkeet. Nuo neliskanttisissa lasipulloissa majailevat Encona-kastikkeet olivat omia suosikkeja vielä viitisentoista vuotta sitten: hyvän makuisia, sopivan tulisia ja järkevän hintaisia. Tuntuivat vaan katoavan kauppojen hyllyistä joskus yli 10 vuotta sitten jo. Saakohan näitä enää mistään kivijalkamyymälästä pk-seudulla tai tilattua järkevällä hinnalla jostain?
Ei kyllä ole chilin ulkopinnalla kapsaisiinia tulisimmissakaan lajikkeissa, ainakaan siinä määrin että sitä huomaisi vaikka silmiä hieroisi.Chilien pinnallakin on kapsaisiinia ihan reilusti kun mennään maailman tulisimpiin, jolloin on jo hyvä miettiä kumihanskoja jos pidempään käsittelee esim kerää satoa. Ne polttelee jo iholla aiheuttaen osalle kutinaa ja ihottumaa. Mutta totta tosiaan se kapsaisiini keskittyy sisäpinnalle ja muutenkin keskiosan tienoille yleensä. Kärki on myös usein todella mieto jostain alle sentin matkalta vähän koosta riippuen.
Voihan olla jostain muusta kyse, mutta ainakin kun itse olen eri chilejä kasvattanut niin ainakin joiden lajien poiminnan jälkeen silmiin (tai nenään) koskeminen sattuu, joten oletan kapsaisiinia erittyvän/siirtyvän jollain mekanismilla pinnalle. Tiedän, että kapsaisiini muodostuu sisäpinnalla eikä ulkopinnalla.Ei kyllä ole chilin ulkopinnalla kapsaisiinia tulisimmissakaan lajikkeissa, ainakaan siinä määrin että sitä huomaisi vaikka silmiä hieroisi.
Voihan olla jostain muusta kyse, mutta ainakin kun itse olen eri chilejä kasvattanut niin ainakin joiden lajien poiminnan jälkeen silmiin (tai nenään) koskeminen sattuu, joten oletan kapsaisiinia erittyvän/siirtyvän jollain mekanismilla pinnalle. Tiedän, että kapsaisiini muodostuu sisäpinnalla eikä ulkopinnalla.
Carolina Reaperin jalostaja Ed Currie muistini mukaan eräällä videolla nimenomaisesti sanoi, että työntekijöillä hanskat kädessä koska pelkkä käsittely voi aiheuttaa iho-oireita käsiin. Videolla näytettiin lajittelua poiminnan jälkeen.
"The oils of this pepper, even when still whole on the vine, can cause major chili burn so approach Carolina Reaper planting with care. "
![]()
The Carolina Reaper Planting Guide: A To Zing
If you're looking to grow sun-like spiciness, there is nothing more wicked than the Carolina Reaper. This is the hottest pepper in the world, so don't approach this chili lightly. The oilswww.pepperscale.com
Edit. En tarkkaan muista, mistä lajista oli kyse, mutta jokin keltainen habanero -laji, joka poltteli tosiaan kun käsittelin kasvia ilman että itse podeja oli rikottu. Tuosta Ed Currien jutusta ja linkin osalta väittäisin, että kapsaisiinia voi olla chilin podien pinnalla. Voihan olla, että kaupassa myytävissä tulisimmissa kapsaisiini on ehtinyt jo haihtua.
Yksi mahdollisuus on tilata Amerikasta vitacost.com:sta. Ei tule läheskään niin kalliiksi kuin miltä äkkiseltään kuulostaa. Iso purkki maksaa vain $3,69 ja postikulut on muistaakseni kolmeen paunaan asti $8,99. Tullin ei pitäisi periä mitään maksuja ja veroja, kunhan tilauksen arvo on sen verran pieni että verot olisi alle 5 euroa. Silloin niitä ei peritä. Elintarvikkeiden ALV-kanta on 14%.Nyt ei näytä saavan huy fonging srirachaa enää ainakaan asianfoodonlinesta.
Itsellä ollut muutamia vuosia erinäisiä määriä chilejä kasvamassa kasvihuoneessa ja sanoisin että pensaan lehdissä ja rungossakin saataa olla jonkin verran kapasiinia, lisäksi kypsä chili jonkin verran hikoilee mehuja ulos niin hanskat taitaa olla pakolliset jos noita päivät käsittelee. Kaupan chilit poimitaan ehkä hieman kesken kypsyneinä niin siksi helpompi käsitellä.Voihan se olla noin. Johnny Scovillen videosta vaan tuo oma mielipide sekä omista suht vähäisistä kokemuksista (en kasvata) tulisten lajikkeiden parissa.
Oli lähi Saleen ilmestynyt tätä hyllyyn ja piti pistää heti testiin, Poppamiehen Sriracha oli juuri sattunut loppumaan eikä sitä saa kuin kauempaa Prismasta.
On kyllä kallis kastike, tai molemmat noista on. Pieni purkki 4 euroa...Oli lähi Saleen ilmestynyt tätä hyllyyn ja piti pistää heti testiin, Poppamiehen Sriracha oli juuri sattunut loppumaan eikä sitä saa kuin kauempaa Prismasta.
Saa Poppamies jäädä tästä lähtien kyllä hyllyyn, oli sen verran vakuuttava esitys tuo Tabascon versio uunissa paistetuissa metukka-leivissä. Poppamies on turhankin terävä tulisuudeltaan eikä oikein maistu Srirachalta.
Olen useamman vuoden Srirachaa syöneenä alkanut harkitsemaan tulisempien soossien testailua. Srirachaa menee päivittäin lähes kaiken ruuan kanssa ja reilusti (tällä hetkellä Tabasco Sriracha ajossa)Oon katsellu Poppamiehen chilikastike-valikoimaa ja melkein tuossa ostinkin Ahjo-kastiketta. Uskaltaako kokemattomana lähteä suoraan noin tulisiin vai kannattaisko totutella miedommilla? Oisko teillä vinkkejä millä lähden liikenteeseen? Reilusti potkua ja makua siis etsinnässä.
Juurikin olin samaa ehdottamassa, parhaimman makuisia Poppamiehen kastikkeita on nuo Scotch Bonnet ja Habanero. Ahjo on tosiaan jo sen verran tulista että menee helposti yli, eikä makukaan ole niin hyvä.Ahjossa on reilusti potkua. Tabasco Srirachasta siirtyminen saattaa olla vähän turhan iso hyppäys. Ehkä ensin testaisin Poppamiehen Habaneroa tai jopa Scotch Bonnetia? Tämän jälkeen Naga Jolokiaa ja siitä sitten Ahjoon, jos ei vieläkään potki tarpeeksi.
Juurikin olin samaa ehdottamassa, parhaimman makuisia Poppamiehen kastikkeita on nuo Scotch Bonnet ja Habanero. Ahjo on tosiaan jo sen verran tulista että menee helposti yli, eikä makukaan ole niin hyvä.
Omat suosikit poppamieheltä ovat Naga Jolokia, Savunaga ja Scorpion.Juurikin olin samaa ehdottamassa, parhaimman makuisia Poppamiehen kastikkeita on nuo Scotch Bonnet ja Habanero. Ahjo on tosiaan jo sen verran tulista että menee helposti yli, eikä makukaan ole niin hyvä.
Nuo keskimmäiset vasemmalta on omia suosikkinuudeleita, ite otin Turun Aasia kaupasta ison läjän noita ja noita 2x versioita kun viimeksi tuli käytyä.Noita flying goose sriracha pulloja saa ainakin vielä aasialaisista kaupoista. Esim Porvoon mikrokulman yhteydessä olevasta kaupasta löytyi nämä marraskuussa.
![]()
Nostellaampa vanhaa..
Muutamaan kauppaan olen tässä puolentoista vuoden aikana laittanut viestiä, että tilaisivat piripiriä hyllyyn mutta ei ole tapahtunut. Ko. soossia ei ilmeisesti löydy enää koko suomesta?
Jos kuitenkin joku on jossain todistettavasti nähnyt hyllyssä niin haen ne kaikki.![]()
Ei ole missään, eikä tule. Kolmea kauppaa olen pyytänyt tilaaman, mutta ei tule ei. On tuosta myös valkosipuliversio. Näyttää olevan vielä hankala tilata ulkomailtakin. :/
Tiiä hankaluudesta kun eka mesta mistä kokeilin löytyy tilattavaks.
Quinta DAvo Org Piri Piri Hot Sauce 95 ML x 1 : Amazon.de: Grocery
Quinta DAvo Org Piri Piri Hot Sauce 95 ML x 1 : Amazon.de: Grocerywww.amazon.de
Tässä pari kaveria, jotka saattavat olla eri mieltä asiasta:Ei kukaan vielä chiliin ole kuollut.
Jälkimmäisessä jutussa oli todettu ettei tiedetä miksi mies kuoli, joten arvaus oli chili. Mutta muuten on muutama raportoitu tapaus, missä joku on kuollut palovammojen kaltaisiin oireisiin. Menee mutuksi, mutta ilmeisesti jollain hyvin pienellä määrällä ihmisiä elimistö reagoi epänormaalisti kapsaisiiniin.Tässä pari kaveria, jotka saattavat olla eri mieltä asiasta:
Is Your Town On The Rats And Roaches Infested And Infected Cities List Of America? - Inquisitr News
Based on the latest survey, perhaps the incoming Trump Administration can make these cities pest-free again.www.inquisitr.com
Aspiring chef dies hours after making ultra-hot sauce for chilli-eating contest
An aspiring cook who challenged his friend to a chilli-eating contest died just hours later. Andrew Lee, 33, had used a bag of home-grown red chillies to make a super-hot sauce.www.dailymail.co.uk
Arvasin että googlella löytyy jotain tällaista... Jos nyt oikein aloitetaan nuss....sitä pilkkua, niin kyllähän chiliin (tai paprikaan) on kuollut ihmisiä. Ja syy usein on allergia tms.Tässä pari kaveria, jotka saattavat olla eri mieltä asiasta:
Is Your Town On The Rats And Roaches Infested And Infected Cities List Of America? - Inquisitr News
Based on the latest survey, perhaps the incoming Trump Administration can make these cities pest-free again.www.inquisitr.com
Aspiring chef dies hours after making ultra-hot sauce for chilli-eating contest
An aspiring cook who challenged his friend to a chilli-eating contest died just hours later. Andrew Lee, 33, had used a bag of home-grown red chillies to make a super-hot sauce.www.dailymail.co.uk
Kiitos vinkeistä, tuli viikonloppuna ostettua testiin Barbados ja Naga Jolokia-kastikkeet poppamieheltä. Barbados mukavan sinappinen ja täyteläinen, erittäin maukas. Jatkoon ehdottomasti vaikkei tulisuutta juuri olekkaan ( hieman ihmettelin tuota 6/10 tulisuusluokkaa). Naga jolokia taas antaa sopivan potkun ja on myös maultaan mielyttäväAhjossa on reilusti potkua. Tabasco Srirachasta siirtyminen saattaa olla vähän turhan iso hyppäys. Ehkä ensin testaisin Poppamiehen Habaneroa tai jopa Scotch Bonnetia? Tämän jälkeen Naga Jolokiaa ja siitä sitten Ahjoon, jos ei vieläkään potki tarpeeksi.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.