Toisinaan epäselvyyttä aiheuttaa myös juustohöylän oikea säilytystapa. Osa pesee höylän mukisematta jokaisen käyttökerran jälkeen, kun taas toiset lykkäävät sen juuston kanssa jääkaappiin seuraavaa kertaa odottamaan.
Terveysriskien minimoimisen kannalta höylän säilytyspaikalla ei ole kovin suurta väliä.
– Siinä, käytetäänkö juustohöylää yhden vai useamman kerran pesujen välillä, lienee käytännössä kyse ennemmin mieltymyksistä ja makuasioista kuin terveysriskin hallinnasta, Ruokaviraston erityisasiantuntija
Elina Leinonen sanoi aiemmin
jutussamme.
Juustohöylään jääneet juustonrippeet saattavat tosin kuivua nopeasti.
– Kuivuneen juuston värittämä höylä voi olla epämiellyttävä, ja toistuvan käytön myötä likaa voi kertyä aina lisää, Leinonen sanoi.