Ettei nyt vittuiluksi mene, eletään vaan vissiin erilaista elämää joissa on erilaiset rutiinit. Jos jollekin kelpaa perusjutut minimivaivalla, niin se on ihan ookoo. Kuten sanoin, omassa lähipiirissä moisia ei vaan löydy vaikka siihen kuuluu ihmisiä ihan duunareista C-leveliin asti. Kai se on se kotipuoli joka tämän ratkaisee.
Tai sitten elän itse sellaisessa kuplassa, että reality check on hyvä välillä tehdä itsellenikin.
Ehkä pientä kuplaantumista....
Omalla pienellä otannalla arki koto ruokailussa alku, pää, jälkiruoka ei tunnu kovin isoa osuutta ottavan, jos siis poimitaan ne tilanteen missä päässyt näkemään, tai istumaan, ihan kodin arkipöytään. Joukkoon mahtuu yksittäisiä tapauksia missä arjessa mennään "hyvien" tapojen mukaan. Ehkä osa lapsiperheissä vähän sitäkin että kasvatetaan , lapset tottuu tapoihin. Osa hoitaa sen viikonloppuisin.
Mutta ihan markinaalista verrattuna siihen mikä osuus sillä tyylillä mitä jossain linjasto ruokaloissa, jossa osa vetää kahdella lautasella, mutta eri aterimet vain silloin jos valittu annos sen vaatii, esim lusikan ja haarukan ja veitsen. mahdollinen jälkiruoka sitten oma astia, oma aterin.
Tavis tavoissa on yksityiskohtaisia eroja, kuoriperunat, niiden kuoriminen, miten kuoret, mainittu rasva veitsi, jos vieras pöydässä niin ehkä se pitkään ollut vaihdetaan puhtaaseen, eli vieras ei välttämättä näe, ja joillaon on jokaisella oma rasva veitsi.
Sitten on heitä jotka vetelee jenkki tyyliin pelkällä haarukalla kaiken sen mikä ei vaadi lusikkaa.
Sitten vähän sitä rajumpaa, ihan laitaan saakka, etsitään se puhtain lautanen ja väline, mutta vaikka elämänhallinta olisi vähän hakusessa, niin vieraan kohdalla moni yrittää enemmän, eli se mitä vieraana näkee on jonkin verran muuta kuin perhe keskenään.
Sitten on heitä, peran korjaamoita joissa ei mitään noloa etsiä jätteiden seasta se puhtain kahvimuki vieraalle, ja tarjotaan suodatin kahvia pannusta jota ei koskaan pesty, purtavaa leikataan pöydällä olevasta pullapitkosta jollain veitsellä, mikä varmaan sama millä rasvaakin levitetty viikon sisään.
Viraskoreeta tuossakin.
... yleisestä ruokien säilyvyydestä ja niiden käsittelystä, että kuinka moni tietää jonkun että on kotonansa saanut ruokamyrkytyksen? Minä en ainakaan tiedä ketään
Ei ihan tavatonta, tosin "sottasempi" ääripää ehkä käyttää vähempi riskisiä raaka-aineita. ja se toinen ääripää voi mokata kaikesta huolimatta.
Sitä en tiedä mikä näissä on tyhmää. mikä fiksua.
Arvostan kyllä pöytätapoja ja taitoa olla erilaisissa tilanteissa, eli en pidä tyhmänä jos lapsiperheessä on edes yksi yhteinen ateria päivässä milloin vähän panostetaan, tai ainakin kerran viikkoon.